Labas
Smagu matyt ,kaip Jus kantrei solidarei padedat aiskintis, dalinates patirtim,patariat vienos kitom
Seku tema ...Su Jusu pagalba daug kas tapo aiskiau . ..tik va paskutiniu klaustuku paciai taip ir nepavyko isvynioti Todel tikiuosi ,kad gal kuri Jusu gales ka patart ar tiesiog paaiskint ...
Situacija tokia:
Esu 22m. Vienisa mama (Mano merginai -2,3m.). Iki birzelio gaudavau 52Lt vaiko pinigus.Dabar jie dingo...
Teismas del islaikymo vyksta siuo metu.
Du metus kol auginau mergiote mokiaus (Siaip,kad butu ka veikt,kol auginau . ) dieniniam profesinej mokykloj-baigiau.
O dabar, panelytei paaugus, jau rimciau kibsiu i mokslus kolegijoj (neakivaizdziai) ir dar kita profesija (dieniniam) profesinio rengimo centre...
Is jokiu sodru,darbo birzu ir t.t. nieko negaudavau iskyrus vaiko pinigus ,kuriu,kaip minejau nuo vasaros pradzios nebegaunam.
Birzelio men "istojau" i darbo birza.Ten iskar gavau 2iem menesiukam darbeli pagal ta programa-Viesieji darbai. Kadangi nuo 09.01 prasidejo studijos,mane,kaip "bedarbe" siandien isregistravo ir liepe per 3 dienas persiregistuot su nauju "statusu"-studente ieskanti darbo.
Tai va...
Mano klausimai butu:
Jei dabar jokiu pajamu neturiu ar galeciau gaut soc.pasalpa pagal si punkta---> "2. vyresni kaip 18 metų šeimos nariai (vienas gyvenantis asmuo) nedirba dėl vienos iš šių priežasčių:
mokosi mokymo įstaigų dieniniuose skyriuose, kol jiems sukaks 24 metai;
O gal galiu gaut socialine stipendija?
(mano studijos kolegijoj ,neakivaizdiniam ,mokamos... ) Teises gide perskaiciau toki dalyka : cituoju--> "Vaikelio tevas nori testi mokslus proftechnineje mokykloje nuo rugsejo(mano pazystamos seima uz tai, kad vyras mokosi gauna 945lt socialine pasalpa) ar ir mums ji priklausys? (http://www.teisesgidas.lt/modules/newbb_plus/viewtopic.php?topic_id=465&forum=8)"
T.y. noriu paklaust ar man kaip vienisai mamai ,kuri mokosi dieniniam priklausytu kokia nors tokia pasalpa,pagal si punkta :
"2. vyresni kaip 18 metų šeimos nariai (vienas gyvenantis asmuo) nedirba dėl vienos iš šių priežasčių:
mokosi mokymo įstaigų dieniniuose skyriuose, kol jiems sukaks 24 metai; ?
"
[
Zinot ,nesu kokia nors valstybes pinigu "siurbike" ir manes tikrai nekamuoja islaikytenes sindromas,kaip dabar burba ziniasklaida apie soc. paramos prasancius zmones. Tiesiog susikloste sunki situacija ..nerandu darbo,o mokslo taiiip norisi ir reikia Taip isejo kad istojau i mokama.... Labai pagelbetu soc pasalpa ar pan....
Aciu uz kantrybe tom kuriom neuzkniso skaityti ka prirasiau ir tikiuosi nors kokios info mano uzduotais klausimais . Aciu ir geros jum dienos
QUOTE(Noemary 21 @ 2010 09 01, 16:43)
Labas
Smagu matyt ,kaip Jus kantrei solidarei padedat aiskintis, dalinates patirtim,patariat vienos kitom
Seku tema ...Su Jusu pagalba daug kas tapo aiskiau . ..tik va paskutiniu klaustuku paciai taip ir nepavyko isvynioti Todel tikiuosi ,kad gal kuri Jusu gales ka patart ar tiesiog paaiskint ...
Mano klausimai butu:
Jei dabar jokiu pajamu neturiu ar galeciau gaut soc.pasalpa pagal si punkta[/b]---> "2. vyresni kaip 18 metų šeimos nariai (vienas gyvenantis asmuo) nedirba dėl vienos iš šių priežasčių:
Mano klausimai butu:
Jei dabar jokiu pajamu neturiu ar galeciau gaut soc.pasalpa pagal si punkta[/b]---> "2. vyresni kaip 18 metų šeimos nariai (vienas gyvenantis asmuo) nedirba dėl vienos iš šių priežasčių:
kyla keletas klausimu, del kuriu nelabai galima atsakyti teisingai...
kokios jusu seimos pajamos? (alimentai, jei neissikyre vyro pajamos skaitosi bendros)
pirma labai keista tie 52 litukai- nes iki 2 metu turetu buti mokama 97litukai???????? (jei jusu pajamos is sodros nevirsija 525lt/men) ir tik nuo 2 metu prasideda 52litukai, jei pajamos vienam seimos asmeniui nevirsija 525lt (o nebemoka todel, kad suejus 2 metukams reikia per naujo rasyti prasyma)
ar vaikas turi tevo pavarde, ar priteisti alimentai (kokia suma) jei teismas vyksta, galima isimti pazyma is teismo ir pristacius ja i soc skyriu priklausytu soc parama...
dar klausimas - ar vaikas lanko darzeli, jei nelanko ugdymo istaigos iki 3 metu taip pat priklauso soc parama ( kol nesusitvarkysite pilnai dokumentu, soc parama priklauso tik vaikui 315lt/men).
soc stipendija mokama visiems, kurie studijuoja aukstaji moksla
(nesvarbu universitetas, kolegija , neakivaizdinis) jei susitvarko soc parama ir atitinka vsf nurodytus punktus... su soc paramos pazyma nueini i mokykla ir parasai prasyma soc stipendijai gauti.. https://www.vsf.lt/s...nes-stipendijos
nuo siu metu jei studijuosite dvejose mokyklose 2 specialybes - bus galima gauti tik viena stipendija (praejusiais metais buvo galima gauti kelias)
pazistami gauna 945lt, nes 3 asmenu seima socialiai remtina ir nera jokiu pajamu- tada vienam asmeniui mokama 315lt soc parama... o jei mokosi tai papildomai mokama ir soc stipendija.. (ja gali gauti visi seimos nariai)
del birzos persiregistravimo- patarciau siandien arba ryt prisiregistruot, kad nebutu dienos tarpo.. del tam tikru priezasciu...
jei ka suklydau mamytes pataisykit
kokios jusu seimos pajamos? (alimentai, jei neissikyre vyro pajamos skaitosi bendros)
[B] Su mazytes teciu nebuvau susituokus. Siuo metu pajamu neturiu jokiu. Padeda mama ir baigineju santaupas....
pirma labai keista tie 52 litukai- nes iki 2 metu turetu buti mokama 97litukai???????? (jei jusu pajamos is sodros nevirsija 525lt/men) ir tik nuo 2 metu prasideda 52litukai, jei pajamos vienam seimos asmeniui nevirsija 525lt (o nebemoka todel, kad suejus 2 metukams reikia per naujo rasyti prasyma)
Taip ... mergiotei suejo 2 metukai ir viena men po to pervede 52lt ir nustojo... Pajamu pas mane 0Lt tai nieko nevirsija jos ,reiskia turiu is naujo parasyt prasyma . Aciu ,kad apsvietet gerb.vikosiuks [U][/U]
ar vaikas turi tevo pavarde, ar priteisti alimentai (kokia suma) jei teismas vyksta, galima isimti pazyma is teismo ir pristacius ja i soc skyriu priklausytu soc parama...
dar klausimas - ar vaikas lanko darzeli, jei nelanko ugdymo istaigos iki 3 metu taip pat priklauso soc parama ( kol nesusitvarkysite pilnai dokumentu, soc parama priklauso tik vaikui 315lt/men).
Taip ,turi tevo pavarde.Teismas kaip tik vyksta. pats ikarstis. Lanko darzeli.
pazistami gauna 945lt, nes 3 asmenu seima socialiai remtina ir nera jokiu pajamu- tada vienam asmeniui mokama 315lt soc parama... o jei mokosi tai papildomai mokama ir soc stipendija.. (ja gali gauti visi seimos nariai)
valio.... tai reiskia,kad tokia galimybe nera is fantastikos srities.... ech...butu tikras issigelbejimas,kol pagaliau rasiu koki darba.
del birzos persiregistravimo- patarciau siandien arba ryt prisiregistruot, kad nebutu dienos tarpo.. del tam tikru priezasciu...
Teisingai sakot .Geriau jokiu tarpu.
Aciu!!!
QUOTE(Noemary 21 @ 2010 09 01, 18:24)
Taip ... mergiotei suejo 2 metukai ir viena men po to pervede 52lt ir nustojo... Pajamu pas mane 0Lt tai nieko nevirsija jos ,reiskia turiu is naujo parasyt prasyma . Aciu ,kad apsvietet gerb.vikosiuks [U][/U]
..... Taip ,turi tevo pavarde.Teismas kaip tik vyksta. pats ikarstis. Lanko darzeli.
..... Taip ,turi tevo pavarde.Teismas kaip tik vyksta. pats ikarstis. Lanko darzeli.
tai kaip suprantu dabar derybos del alimentu, jei sugalvos nemoketi priteista suma
galite kreiptis i garantini vaiku islaikymo fonda is ten kas menesi gautumete bent 195lt (pasitikslinti skaiciuka reikia) kuriuos iskakiciuotu is tevelio..
http://www.socmin.lt....php?-325096156
o del tu 97 lituku taip pat rasykite- grazins atbuline data...(tik nezinau uz koki laikotarpi, manau uz metus)
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 01, 17:42)
tai kaip suprantu dabar derybos del alimentu, jei sugalvos nemoketi priteista suma
galite kreiptis i garantini vaiku islaikymo fonda is ten kas menesi gautumete bent 195lt (pasitikslinti skaiciuka reikia) kuriuos iskakiciuotu is tevelio..
o del tu 97 lituku taip pat rasykite- grazins atbuline data...(tik nezinau uz koki laikotarpi, manau uz metus)
mokes iki 200 lt, o virsaus (jei priteista alimentu bus 300 lt) skaiciuosis tevo skola vaikui ir belekada i teisma bus galima duot kad isieskot.
Papildyta:
Dabar turiu labai rimta klausima.
Esu issiskyrus. Laukiuos antro vaiko. Vaiko tevas isvykes i uzsieni, iki vaiko gimimo grys savaitelei, o kai vaikas gims, jo nebus. Reiks vaika registruoti... Ir ka daryt? be jo registruojant, tik as gim liudijime busiu... Pavarde betkokiu atveju bus mano... Tai ka del pajamu, islaikymo ir tt? Tevas tai litus sius, cia ne problema, bet kaip bus mano padetis su vaiku? negi jei kazka tvarkytis, turesiu nustatyt tevyste?
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 09 02, 20:14)
mokes iki 200 lt, o virsaus (jei priteista alimentu bus 300 lt) skaiciuosis tevo skola vaikui ir belekada i teisma bus galima duot kad isieskot.
Papildyta:
Esu issiskyrus. Laukiuos antro vaiko. Vaiko tevas isvykes i uzsieni, iki vaiko gimimo grys savaitelei, o kai vaikas gims, jo nebus. Reiks vaika registruoti... Ir ka daryt? be jo registruojant, tik as gim liudijime busiu... Pavarde betkokiu atveju bus mano... Tai ka del pajamu, islaikymo ir tt? Tevas tai litus sius, cia ne problema, bet kaip bus mano padetis su vaiku? negi jei kazka tvarkytis, turesiu nustatyt tevyste?
Papildyta:
manau, kad gali buti ir taip, kad turesit nustatyt tevyste, jei tetis geruoju nepripazista, kad jo vaikas suteikdamas jam pavarde...
Papildyta:
Papildyta:
kai busimas tevelis gris nueikit pas notara, kur bus parasytas ir anspauduotas vaiko tevo suikimas, kad laukiesi jo vaiko. kai vaikiukas gims tada su tuo notarisku suikimu eisi ir registruosi vaikiuka. tik vaikas tures jau tevo pavarde ir tetis bus irasytas. jei notarisko patvirtinimo neturesi, gimimo liudijime prie tevo bus padeti --------
Papildyta:
ir as turiu klausimeli. kai skaiciuoja pajamas 1 asmeniui ar i bendra pajamu suma ieina ganami soc vaiko pinigai tie 52lt?
QUOTE(saule08 @ 2010 09 07, 12:57)
kai busimas tevelis gris nueikit pas notara, kur bus parasytas ir anspauduotas vaiko tevo suikimas, kad laukiesi jo vaiko. kai vaikiukas gims tada su tuo notarisku suikimu eisi ir registruosi vaikiuka. tik vaikas tures jau tevo pavarde ir tetis bus irasytas. jei notarisko patvirtinimo neturesi, gimimo liudijime prie tevo bus padeti --------
Nemeluok , jei tėvai nesusituokę, vaikas gali turėti mamos pavardę net jei yra įrašytas vaiko tėtis. Bet ruta vysnia klausia ne to. Tačiau aš nežinau ką jai patarti. Bet kad gautum už sve išmokas, turėsi nustatyti tėvystę, kitu atveju pinigėlius gaus tik vaikai (po 315 Lt). Dar yra kažkokia galimybė parašyti kažkokį raštą, kuriame tu prisipažįsti, kad turėjai vienos nakties nuotykį ir nežinai nei vaiko tėvo vardo, nei kur gyvena... Ir dar klausimas, ką jūs norite tvarkytis?
Gal ir nevisai analogiska situacija bet. Mes nesusituoke, gyvename kartu, bet del tam tikru niuansiuku ir situaciju gavosi taip, kad pirmas musu vaikas buvo tik su mama GL ir vietoj tecio ten buvo padetas bruksnelis. Niekur nesikreipiau del jokiu pasalpu, paramu ir gyvenome kuri laika. Ir darzeliai ir ismokos vaikui mokamos buvo be problemu. Gimus kitam vaikiukui situacija pakoreagavome. Notariskai sutvarkeme dokumentus ir abiem vaikam buvo isduoti GL. (pirmajam isduotas naujas) Vaiku pavardes mano, tik irasyta tevo pavarde. Jokiu pasalpu ismoku nepraseme ir vel gyvenome ramiai toliau. Dabar, kai as sumasciau gauti pinigelius vaikui mokyklinems reikmems isigyti...manes paklause apie teti. Bet jei as pristatysiu pazymas apie jo pajamas, savo pajamas.... ir nereksiu , kad as viena auginu vaikiuka ir negaunu jokios paramos is tecio, tai problemu neturetu kilti (sako, dar nebaigiau sio zygio) kitaip jo, pradejo man aiskinti, kad jei ka, tai man butinai reikes paduoti teti i teisma elementams. Tikiuosiu, kad to neprireiks
Bet tai kaip sakiau, jei nieko is valstybes nereikalausi.... problemu nekyla, bent jau man, ir bent jau tol, kol man nereikia vykti i uzsieni ir panasiai, nezinau kaip tada
Aš auginu vaiką, gimimo liudijime vietoj tėvo pavardės brūkšneliai. Vaikas turi mano pavardę. Su vaiko tėvu gyvename kartu, bet nesusituokę. Vasaros pabaigoje kreipiausi dėl "mokinio krepšelio" ir maitinimo. Tai gavau pinigėlius mokyklai ir maitinimą. Alimentų prisiteisus nesu, bet į tą klausimą apie alimentus, atsakiau, kad kartu gyvenam. (Atitikom reikalavimus, ves vyras stovi DB, aš - dirbanti.
Gal kam padės mano situacija
QUOTE(A.B.C. @ 2010 09 07, 15:57)
Aš auginu vaiką, gimimo liudijime vietoj tėvo pavardės brūkšneliai. Vaikas turi mano pavardę. Su vaiko tėvu gyvename kartu, bet nesusituokę. Vasaros pabaigoje kreipiausi dėl "mokinio krepšelio" ir maitinimo. Tai gavau pinigėlius mokyklai ir maitinimą. Alimentų prisiteisus nesu, bet į tą klausimą apie alimentus, atsakiau, kad kartu gyvenam. (Atitikom reikalavimus, ves vyras stovi DB, aš - dirbanti.
pas mus situacija , kad mes taip pat nesusituoke, turim du vaikus,vaikai turi tevelio pavarde- bet visur gelbeja pasakymas , kad gyvename kartu, pati pirma karta tik paprase tecio paraso, kad tikrai patvirtina, kad kartu gyvena ir leidzia patikrinti jo pajamas... kitus kartus tvarkantis soc parama, tevelio nebereikedavo... budavo irasas, kad aplinkybems pasikeitus- pranesiu i soc skyriu ir mano parasas...
QUOTE(vikosiuks @ 2010 09 07, 17:41)
pas mus situacija , kad mes taip pat nesusituoke, turim du vaikus,vaikai turi tevelio pavarde- bet visur gelbeja pasakymas , kad gyvename kartu, pati pirma karta tik paprase tecio paraso, kad tikrai patvirtina, kad kartu gyvena ir leidzia patikrinti jo pajamas... kitus kartus tvarkantis soc parama, tevelio nebereikedavo... budavo irasas, kad aplinkybems pasikeitus- pranesiu i soc skyriu ir mano parasas...
nu pas mus situacija tokia, as noriu susitvarkyt kad gauciau soc parama bent 3 men.
pas mane pajamos birzelio-liepos-rugpjucio men buvo alga 664 lt i rankas, dar uz vaikiukus 104 is soc skyriaus. liepos gale isiteisino skyrybos, priteista 500lt alimentu abiem vaikams. taciau tu pinigeliu as negaunu issiemiau vykdomaji rasta su kuriuo galiu kreiptis i anstoli del alimentu isieskojimo, taciau pazyma kad as ju negaunu, nes tevas niekur nedirba ir turto neturi, jis gales israsyt mazdauk dar po 2 men.
tai dabar galvoju kol as susitvarkysiu su anstoliu gal man nesti vistiek dokumentus nors kaskiek gauciau. kad ir rodant jog priteisti elimentai? alga 664+ alimentai 500+vaiko pinigai 104=1268lt /3=422,66 vienam asmeniui pas mus iseina. tai kaip suprantu galiu kreiptis del paramos?
patarkit kaip elktis.
Aciu