[quote=negriuke,2010 04 20, 22:07]
Ar jie priteisti?
ne
QUOTE(Elentari @ 2010 04 21, 17:17)
Sakė soc. rūpyboje.
O tai kokiu atveju tapčiau aš soc. remtina? Jei gaudamas 0 Lt pajamų, nesi socialiai remtinas, tai aš jau tada nežinau
Tai jei vaikas soc. remtinas, tai tos nuolaidos darželiui juk vis tiek priklausys? Ar turi būti visa šeima remtina?
O tai kokiu atveju tapčiau aš soc. remtina? Jei gaudamas 0 Lt pajamų, nesi socialiai remtinas, tai aš jau tada nežinau
Tai jei vaikas soc. remtinas, tai tos nuolaidos darželiui juk vis tiek priklausys? Ar turi būti visa šeima remtina?
pagal soc rupyba:
Kas yra laikoma šeima?
Šeima sutuoktiniai arba bendrai gyvenantys neįregistravę santuokos pilnamečiai vyras ir moteris, taip pat susituokęs asmuo, su kuriuo teismo sprendimu dėl sutuoktinių gyvenimo skyrium yra likę gyventi jų vaikai, arba vienas iš tėvų, jų vaikai iki 18 metų.
Į šeimos sudėtį taip pat įskaitomi nedirbantys nesusituokę ir su kitu asmeniu bendrai negyvenantys asmenys nuo 18 iki 24 metų: besimokantys dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose ir kitų formaliojo švietimo įstaigų dieniniuose skyriuose (mokiniai ar studentai), taip pat asmenys per laikotarpį nuo dieninių bendrojo lavinimo mokyklų baigimo dienos iki tų pačių metų rugsėjo 1 d.
Į globėjų (rūpintojų) šeimų sudėtį vaikai, kuriems įstatymo nustatyta tvarka yra nustatyta globa ar rūpyba šeimoje, neįskaitomi.
taigi arba turite prisiteisti alimentus, arba rodyti vyra kaip seimos nari (irasyti i seimos sudeti)
dabar galvoju... kazkuriam vistiek turi moketi, tik vaikui, o gal mamai nepriklauso.. (bijau pameluot, bet kazkuri mamyte rase)
Papildyta:
QUOTE(vyšnių_mergaitė @ 2010 03 15, 16:15)
Susitvarkiau per pykčius šiaip ne taip, ir atrodo, kad čia dar ne pabaiga
Siaubas....
Beje, dar kartą pasipiktinsiu soc darbuotojų darbu(vienoje iš seniūnijų). gal kas žinot, kam galima apskųsti jas? Turėjau atlaikyt velniai žino ką, pereit kryžiaus karus, kad įrodyčiau, jog priklauso mano vaikui soc pašalpa.... Pasirodo mūsų soc darbuotojos neskaito, nežino ir net neketina gilintis į įstatymus. Ir dar kai įrodžiau savo tiesą, vietoj normalaus bendravimo gavau absoliutų ignoravimą ir atsakinėjimą pakeltu tonu
Dabar tikrai žinau vieną, kol mama nesusitvarkiusi dok. dėl vaiko išlaikymo - soc pašalpa priklauso tik vaikui (aišku turi mama atitikti ir kitus reikalavimus). Padavus dokumentus į teismą dėl išlaikymo priteisimo, tuo pačiu reikia paprašyti pažymos iš teismo, su ja jau galite kreiptis ir dėl pašalpos sau. Nereikia laukti kol išlaikymas bus priteistas.
Nežinau ar kam nors tai padės, bet žinau, kad mūsų seniūnijoje buvo mamų, kurios negavo pašalpos, nes nežinojo (pačios ), kad joms priklauso.
Liko paskutinis klausimas, kaip man sužinoti ar paskirta soc. pašalpa?Nuo kada ji paskirta? Kur kreiptis? Nes seniūnijoje tik pasakė, jog ateičiau birželį, o nei kas nei kaip, nepaaiškino
Siaubas....
Beje, dar kartą pasipiktinsiu soc darbuotojų darbu(vienoje iš seniūnijų). gal kas žinot, kam galima apskųsti jas? Turėjau atlaikyt velniai žino ką, pereit kryžiaus karus, kad įrodyčiau, jog priklauso mano vaikui soc pašalpa.... Pasirodo mūsų soc darbuotojos neskaito, nežino ir net neketina gilintis į įstatymus. Ir dar kai įrodžiau savo tiesą, vietoj normalaus bendravimo gavau absoliutų ignoravimą ir atsakinėjimą pakeltu tonu
Dabar tikrai žinau vieną, kol mama nesusitvarkiusi dok. dėl vaiko išlaikymo - soc pašalpa priklauso tik vaikui (aišku turi mama atitikti ir kitus reikalavimus). Padavus dokumentus į teismą dėl išlaikymo priteisimo, tuo pačiu reikia paprašyti pažymos iš teismo, su ja jau galite kreiptis ir dėl pašalpos sau. Nereikia laukti kol išlaikymas bus priteistas.
Nežinau ar kam nors tai padės, bet žinau, kad mūsų seniūnijoje buvo mamų, kurios negavo pašalpos, nes nežinojo (pačios ), kad joms priklauso.
Liko paskutinis klausimas, kaip man sužinoti ar paskirta soc. pašalpa?Nuo kada ji paskirta? Kur kreiptis? Nes seniūnijoje tik pasakė, jog ateičiau birželį, o nei kas nei kaip, nepaaiškino
cia va toki uzrasa is kitos temukes atkeliau, gal kam bus idomu..
sveiki,imoneje isdirbau 3 metus[buvau netekejusi ir auginau sunu],man atostogas skaiciuodavo po 28 dienas,skaiciau,kad vienai mamai auginant vaika,atostogu priklauso trisdesim kelios dienos.kai tai suzinojau,jau ruosiausi iseiti i dekreta,buhaleres uzklausus apie tai,tai tik numyke,kad tas dienas grazins....dabar esu istekejusi,po keliu dienu griztu ten pat dirbti,kazi ar man bepriklauso,tos neisnaudotos atostogu dienos?
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 05 10, 17:22)
sveiki,imoneje isdirbau 3 metus[buvau netekejusi ir auginau sunu],man atostogas skaiciuodavo po 28 dienas,skaiciau,kad vienai mamai auginant vaika,atostogu priklauso trisdesim kelios dienos.kai tai suzinojau,jau ruosiausi iseiti i dekreta,buhaleres uzklausus apie tai,tai tik numyke,kad tas dienas grazins....dabar esu istekejusi,po keliu dienu griztu ten pat dirbti,kazi ar man bepriklauso,tos neisnaudotos atostogu dienos?
Jei neklystu, tai atostogas galit išnaudot tik tais metais, kada jos buvo skirtos. Jos nesisumuoja.
QUOTE(mylimuke @ 2010 05 11, 00:03)
Jei neklystu, tai atostogas galit išnaudot tik tais metais, kada jos buvo skirtos. Jos nesisumuoja.
visada maniau, kad grizus is dekreto priklauso viskas kas buvo neisnaudota..
gal kuri mamyte susidure?
Jei šeima nėra sudariusi teismo patvirtintos sutarties dėl vaiko materialinio išlaikymo arba dėl išlaikymo ir (ar) tėvystės nustatymo nesikreipė į teismą arba kreipėsi, bet tėvystė nebuvo nustatyta ir (ar) išlaikymas nebuvo priteistas, socialinę pašalpą turi teisę gauti tik vaikas (vaikai).
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 11, 10:24)
nu as kai po vaiko auginimo parejau tai man pora dienu uzsilikusiu buvo is laikotarpio iki dekreto
QUOTE(vikosiuks @ 2010 05 11, 12:24)
niu as gavau viska uz nepanaudotas atostogas po dekreto
QUOTE(mama-zmona 2in1 @ 2010 05 31, 17:12)
niu as gavau viska uz nepanaudotas atostogas po dekreto
tai vadinas gerai, nes as kai laukiausia paskutini menesi nesiemiau viso menesio atostogu , niu nenorejau namie sedet nescia, buciau isprotejus, laukiau rugsejo,kol istosiu i mokslus ir tik tada isejau, kad nereiktu sedet tarp 4 sienu, nu ne mano charakteriui... sedet uzsidarius... man zmoniu reikia, bendravimo...
taigi pagalvojau spesiu tas atostogas isleist grizus i darba
Sveikos mamos, peržiūrėjau temas, susijusias su soc. parama vienišai mamai, tačiau neradau, ko reikėtų...
Taigi klausimėlis toks. Auginu 3mėn sūnelį, tėtis yra, bet mes nesusituokę. Draugas sūnaus išlaikymui pinigų duoda. Norėjau pasiteirauti apie save.. Šiandien gavau pirmąją išmoką iš SoDros už vaiką, vos 279lt. Ar galėčiau Soc.paramos skyriuje prašyti kažkokios paramos sau? Na, kad ir būsto kompensacijai (gyvenam trijų kambarių bute, 64 kv.m., taigi ir mokėti reikia gana daug, ypač žiemą už šildymą) ar piniginės paramos, bet sau, ne vaikui?
Gal kas turėjote panašių atsitikimų ir žinote ką nors daugiau? Būtų malonu, jei pasisakytumėte.
Taigi klausimėlis toks. Auginu 3mėn sūnelį, tėtis yra, bet mes nesusituokę. Draugas sūnaus išlaikymui pinigų duoda. Norėjau pasiteirauti apie save.. Šiandien gavau pirmąją išmoką iš SoDros už vaiką, vos 279lt. Ar galėčiau Soc.paramos skyriuje prašyti kažkokios paramos sau? Na, kad ir būsto kompensacijai (gyvenam trijų kambarių bute, 64 kv.m., taigi ir mokėti reikia gana daug, ypač žiemą už šildymą) ar piniginės paramos, bet sau, ne vaikui?
Gal kas turėjote panašių atsitikimų ir žinote ką nors daugiau? Būtų malonu, jei pasisakytumėte.
Iš pradžių turite patvirtinti notariškai arba per teismą, kad išlaikymas yra mokamas. Tada Jums turėtų skaičiuoti Jūsų išmoką iš Sodros, plius alimentus, tuomet gausite soc. remtinos statusą , pinigėlius ir įvairias lengvatas. Taip pat jums priklauso 97 Lt, nes Jūsų pajamos iš Sodros yra mažesnės nei 525 Lt. Šitie pinigėliai į pajamas norint gauti soc. paramą neįeis.
QUOTE(raminta23 @ 2010 06 15, 13:15)
Sveikos mamos, peržiūrėjau temas, susijusias su soc. parama vienišai mamai, tačiau neradau, ko reikėtų...
cia temuke pasiskaitymui...
http://www.supermama...howtopic=483964
o siaip jei vaikas turi tevelio pavarde - reikia prisiteisti alimentus....
jei esate nevede, bet gyvenate kartu, galite irasyti ji i seimos sudeti ir rodyti jo pajamas, jei jos trims asmenims nevirsys 1050lt (valstybes remiamu pajamu) - tai jums mokes soc parama (ta likuti kurio tuksta iki sios sumos..