Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

QUOTE(Medinis @ 2010 02 19, 11:58)
Na kodėl... yra. Net ir mama gali jaustis vieniša. Tiesa nesuprantu prie ko čia pinigai.

Pritariu... papildau: net vyras ar tėtis irgi gali jaustis vienišas. Vaikas, beje, taip pat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RasaP: 05 kovo 2010 - 16:53
QUOTE(ccicyte @ 2010 02 19, 20:02)
as irgi viena auginu dukra, su vaiko tevu issiskyrem, visaip atsitinka, vaiko tevas nedirba tad pinigais neparemia.. buvau seniunijoj, uzpildziau gal 5 pazymas ir man sake, kad jei vienam seimos nariui neiseina 525lt man priklauso soc.pasalpa 315lt, jei teva paduociau alimentams, priklausytu dar +315lt
sabalia, nueikite i savo rajono seniunija viska paaiskinkite ir jums tikrai turetu priklausyti dar tie 315lt  4u.gif

na dėl pašalpų tai jūs, manau, neteisi. jei šeimos nariui neišeina525, socialinė pašalpa neskiriama. va jeineišieina 315 lt, tada ir skiriama, ir ne 315 litų skiriami, o "1. Socialinės pašalpos dydis

1.1. Socialinė pašalpa sudaro 90 procentų skirtumo tarp valstybės remiamų pajamų šeimai arba vienam gyvenančiam asmeniui ir vidutinių šeimos arba vieno gyvenančio asmens pajamų per mėnesį"

tai būtų 315 lt- pajamos vienam šeimos nariui= socialinė pašalpa. Va jei jokių pajamų neturite, tai gautumėte 315 lt. O jei mažiau nei 525 lt šeimos nariui, tai nemokamas maitinimas mokykloje, maisto daviniai, vaiko pinigai priklauso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ravesa: 07 kovo 2010 - 10:35
QUOTE(ravesa @ 2010 03 07, 10:34)
na dėl pašalpų tai jūs, manau, neteisi. jei šeimos nariui neišeina525, socialinė pašalpa neskiriama. va jeineišieina 315 lt, tada ir skiriama, ir ne 315 litų skiriami, o "1. Socialinės pašalpos dydis

1.1. Socialinė pašalpa sudaro 90 procentų skirtumo tarp valstybės remiamų pajamų šeimai arba vienam gyvenančiam asmeniui ir vidutinių šeimos arba vieno gyvenančio asmens pajamų per mėnesį"

tai būtų 315 lt- pajamos vienam šeimos nariui= socialinė pašalpa. Va jei jokių pajamų neturite, tai gautumėte 315 lt. O jei mažiau nei 525 lt šeimos nariui, tai nemokamas maitinimas mokykloje, maisto daviniai, vaiko pinigai priklauso.

na man seniunijos darbuotoja truputeli kitaip pasakojo g.gif
Atsakyti
QUOTE(litl021 @ 2010 03 08, 10:34)
na man seniunijos darbuotoja truputeli kitaip pasakojo  g.gif

Na kad dar ir mokėtų kitaip...
Atsakyti
QUOTE(ccicyte @ 2010 02 19, 19:02)
as irgi viena auginu dukra, su vaiko tevu issiskyrem, visaip atsitinka, vaiko tevas nedirba tad pinigais neparemia.. buvau seniunijoj, uzpildziau gal 5 pazymas ir man sake, kad jei vienam seimos nariui neiseina 525lt man priklauso soc.pasalpa 315lt, jei teva paduociau alimentams, priklausytu dar +315lt
sabalia, nueikite i savo rajono seniunija viska paaiskinkite ir jums tikrai turetu priklausyti dar tie 315lt  4u.gif

As irgi auginu viena vaika(1.6 men),kai buvau si men soc. centre,man pasake,kad jokie pinigai(isskirus is sodros,gaunu 500lt ir 97 lt is soc, vaiko pinigus) ne priklauso.Priklauso tik kompensacijos uz siluma,karsta ir salta vandeni ir maistas. Tie 315 lt priklauso,jei stovi darbo birzoi ir neturi jokiu kitu pajamu(bent jau mano vaiko tevas taip gauna). g.gif
Papildyta:
QUOTE(sabalia @ 2010 02 19, 09:02)
o as jau tu 97 lt kaip ir nebegavau. nors reiks del to eit aiskintis. mano pajamos vienam asmeniui iseina 300 lt kazkur. tai kaip jus manot? ar man priklauso tie 97 lt ir kita soc pasalpa. vaiko tevas islaikyti nepadeda 4u.gif
Papildyta:
pagal mano paskaiciavimus ir man manau 315 lt turi priklausyti, nes vaika auginu viena ir gaunu tik 600 lt is sodros.....ar as kazka netaip supratau?

Kiek zinau,tai jums nepriklauso nei 315 lt,nei 97 lt uz vaika,nes jusu pajamos virsija nustatitos sumos-525 lt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 03 09, 19:31)
As irgi auginu viena vaika(1.6 men),kai buvau si men soc. centre,man pasake,kad jokie pinigai(isskirus is sodros,gaunu 500lt ir 97 lt is soc, vaiko pinigus) ne priklauso.Priklauso tik kompensacijos uz siluma,karsta ir salta vandeni ir maistas. Tie 315 lt priklauso,jei stovi darbo birzoi ir neturi jokiu kitu pajamu(bent jau mano vaiko tevas taip gauna).  g.gif
Papildyta:
Kiek zinau,tai jums nepriklauso nei 315 lt,nei 97 lt uz vaika,nes jusu pajamos virsija nustatitos sumos-525 lt.  g.gif

Parašyta visiška tiesa smile.gif
315 priklauso ir tuo atveju, jeigu esate dieninio skyriaus studentas, kadangi tokiu atveju į DB stoti negalite.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2010 04 20, 00:39)
Parašyta visiška tiesa smile.gif
315 priklauso ir tuo atveju, jeigu esate dieninio skyriaus studentas, kadangi tokiu atveju į DB stoti negalite.

Ot ir meluoji tongue.gif , aš sėkmingai įstojau į darbo biržą, nors studijuoju dieniniam, net socialiniam matė, kad stoviu. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 03 09, 19:31)
As irgi auginu viena vaika(1.6 men),kai buvau si men soc. centre,man pasake,kad jokie pinigai(isskirus is sodros,gaunu 500lt ir 97 lt is soc, vaiko pinigus) ne priklauso.Priklauso tik kompensacijos uz siluma,karsta ir salta vandeni ir maistas. Tie 315 lt priklauso,jei stovi darbo birzoi ir neturi jokiu kitu pajamu(bent jau mano vaiko tevas taip gauna).  g.gif

Ar jūs gaunate alimentus? Dviem šeimos nariams turi būti 700 Lt, jei jūsų pajamos iki tokios sumos (su alimentais), galite pretemduoti į soc. paramą. Gal gausite vos 5 Lt, bet galėsite pasinaudoti daugeliu lengvatų. mirksiukas.gif (mes pasidarėm nemokamai pasus, vaikui už darželį mokėti visai nereikia, gaunu soc. stipendiją universitete).
Atsakyti
QUOTE(negriuke @ 2010 04 20, 09:24)
Ot ir meluoji tongue.gif , aš sėkmingai įstojau į darbo biržą, nors studijuoju dieniniam, net socialiniam matė, kad stoviu. mirksiukas.gif

Atsiprašau už melagystę, mano žinios matyt baisiai senos blush2.gif O kokia jums nauda iš DB, prieš tai dirbot, išmokas gaunat kokias? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(negriuke @ 2010 04 20, 09:24)
Papildyta:

Ar jūs gaunate alimentus? Dviem šeimos nariams turi būti 700 Lt, jei jūsų pajamos iki tokios sumos (su alimentais), galite pretemduoti į soc. paramą. Gal gausite vos 5 Lt, bet galėsite pasinaudoti daugeliu lengvatų. mirksiukas.gif (mes pasidarėm nemokamai pasus, vaikui už darželį mokėti visai nereikia, gaunu soc. stipendiją universitete).

alimentu negaunu.
Atsakyti
QUOTE(negriuke @ 2010 04 20, 08:24)
Papildyta:

Vaikui pasą darėt?
O dėl darželio, tai soc. rūpyboje man sakė (aną savaitę), kad kiekvienas darželis sprendžia atskirai, kiek sumažinti, ar visai nemažinti mokesčio... Tai nėr garantijos jokios, kad ir mes nemokėsim, ar mokėsim sumažintai, kai pradės vaikas lankyti darželį...
Atsakyti
sveikutes norejau pasiklausti.as gaunu db pinigeliu kai prastovesiu pusmeti turiu eiti i seniunija ten registruotis kad gauciau po 315lt?o cia gausiu tik as viena,nepriklauso kad tik as su suneliu gyvenu?na taprasme kad zmogui 315lt.
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2010 04 20, 20:53)
sveikutes norejau pasiklausti.as gaunu db pinigeliu kai prastovesiu pusmeti turiu eiti i seniunija ten registruotis kad gauciau po 315lt?o cia gausiu tik as viena,nepriklauso kad tik as su suneliu gyvenu?na taprasme kad zmogui 315lt.

jei gaunate is darbo birzos maziau nei 700lt - tai nereikia prastovet puses metu, kad is socialinio gauti soc parama
1. soc parama priklauso, jei vienam asmeniui pajamos nesiekia 350lt (dviems asmenims 700lt) is 700lt valstybes remiamos pajamos - VRP) atimkit gaunama db suma ir zinosit, kiek mokes soc paramos.
http://www.socmin.lt....php?1189177490

2. vaiku islaikymo fondas - jei prisiteiset alimentus ir vyrqas nemoka.
http://www.socmin.lt....php?-325096156

placiau apie tai temoje mazas pajamas gaunantys asmenys
http://www.supermama...?...&p=36716904
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 20 balandžio 2010 - 20:42