[quote=Kristinakristina,2009 09 30, 15:33]
Mergaites, help mintyse rezgu plana nusimegzt juoda-balta suknute. Per liemeni noriu, kad butu toks alia ''dirziukas'' , man taip grazu kaip cia (tikiuosi savininke nesupyks, kad as cia taip paafisavau jos grozi), tik as zadu megzt virbalais, kaip ta baltaja, nes vaseliu man sunkiai sekas....baisiai jau ilgai gaunas...
p.s. ...o ta grazuole auksinuke nuo juosmens nerta vaseliu? ...kazkaip neizlibinu
aš "įžlibinu", kad tikrai virbalais auksinukė megzta
QUOTE(Kristinakristina @ 2009 09 30, 14:33)
Mergaites, help mintyse rezgu plana nusimegzt juoda-balta suknute. Per liemeni noriu, kad butu toks alia ''dirziukas'' , man taip grazu kaip cia (tikiuosi savininke nesupyks, kad as cia taip paafisavau jos grozi), tik as zadu megzt virbalais, kaip ta baltaja, nes vaseliu man sunkiai sekas....baisiai jau ilgai gaunas...
p.s. ...o ta grazuole auksinuke nuo juosmens nerta vaseliu? ...kazkaip neizlibinu
Labai gražios suknelės. Auksinukė irgi megzta virbalais visa. Tuo rašteliu bangelėmis merginos mezga šalikus . O per liemenį, manau, kad numegzta juosta 1 gera 1 bloga akis, o paskui surinktos akys ar prisiūta. Galvoju, gal ripsu megztas, bet ne, taip netrodytų.
šarka patarška pašnibždėjo, kad mano suknią kažkas aptarinėja
ta auksinė mano darbas labai smagi. tąsiau visą vasarą neišlysdama
megzta virbalais. pirma numegzta juosta skersai lygiuoju raštu, sujungta, tada nuo jos žemyn surinktos akys ir megztas ratuku sijonas, pagal va šitą schemą , tik aš nedariau skylučių, tai yra per visą ilgį užmetimus dariau persuktus. kai bagiau sijoną, surinkau akutes ant tos juostos ir vėl ratuku mezgiau viršun, truputuką paplatindama pažąstyse. na ir pabaigai reglaninės rankovutės iš likučio siūliuko ir kakliuko apmezgimas.
sukniukas turi siūles tik prie rankovių
jei dar kas domina, mielai pagelbėsiu
ta auksinė mano darbas labai smagi. tąsiau visą vasarą neišlysdama
megzta virbalais. pirma numegzta juosta skersai lygiuoju raštu, sujungta, tada nuo jos žemyn surinktos akys ir megztas ratuku sijonas, pagal va šitą schemą , tik aš nedariau skylučių, tai yra per visą ilgį užmetimus dariau persuktus. kai bagiau sijoną, surinkau akutes ant tos juostos ir vėl ratuku mezgiau viršun, truputuką paplatindama pažąstyse. na ir pabaigai reglaninės rankovutės iš likučio siūliuko ir kakliuko apmezgimas.
sukniukas turi siūles tik prie rankovių
jei dar kas domina, mielai pagelbėsiu
QUOTE(katuks @ 2009 09 30, 15:31)
šarka patarška pašnibždėjo, kad mano suknią kažkas patarinėja
ta auksinė mano darbas
ta auksinė mano darbas
Nedaug apsirikau Bet sukniukas labai gražus. ir matyti, kad patogus
Papildyta:
Gal gali pasakyti, iš kokių siūlų mezgei ?
QUOTE(žvėrūne @ 2009 09 30, 16:37)
Nedaug apsirikau Bet sukniukas labai gražus. ir matyti, kad patogus
Papildyta:
Papildyta:
čia su ja toks nuotykis buvo metus laiko gulėjo numegzta visai kitaip, man nepatiko labai, tai išardžiau, tiesinau siūlus ir permezgiau
siūlai Maxi Metalic, dvigubi. iš viengubų labai plona. bet niekam nepatariu megzti iš iš Maxi, nes lygų raštą jie skersuoja.
Na va, dabar man viskas aiskus o tai as vis galvoju - ir kaip ta sijona numezge, juk skyluciu tai nesimato...
Acius mergaites kai pradedam tarsket ir siulo gala randam
Kai megsiu, zinosiu i ka kreiptis.
Acius mergaites kai pradedam tarsket ir siulo gala randam
Kai megsiu, zinosiu i ka kreiptis.
aš tokia moteriškė be juosmens, tai šitas modeliukas man labai tiko
va kokia buvo prieš tai
retai pas jumis užsuku paplepėt, nes sukniukų kaip ir negaminu, bet va dabar tokia viena tunika ilgoka dukrai gimsta, tai turbūt pasirodysiu neužilgo
o pasižiūrėt grožių tai visada ateinu visos šaunuolės su savo kūriniais. ypač tos moheriukės pernai vieną tokią ir aš gaminau, bet nesėkmingai siūlus parinkau, tai labai jau tokie kailiniai gavos bet kai šalta visai nieko
va kokia buvo prieš tai
retai pas jumis užsuku paplepėt, nes sukniukų kaip ir negaminu, bet va dabar tokia viena tunika ilgoka dukrai gimsta, tai turbūt pasirodysiu neužilgo
o pasižiūrėt grožių tai visada ateinu visos šaunuolės su savo kūriniais. ypač tos moheriukės pernai vieną tokią ir aš gaminau, bet nesėkmingai siūlus parinkau, tai labai jau tokie kailiniai gavos bet kai šalta visai nieko
QUOTE(katuks @ 2009 09 30, 15:31)
megzta virbalais. pirma numegzta juosta skersai lygiuoju raštu, sujungta, tada nuo jos žemyn surinktos akys ir megztas ratuku sijonas, pagal va šitą schemą
pačiu laiku čia užsukau - man taip reik tos schemos lietuviško aprašo. noriu šalio, įsivaizdavau kad ten labai paprasta, bet pabandžius nesigauna.
aš maniau kad eina 8 *1gera akis, užmetimas, paskui 8*2 akys sumezgamos. grįžtam blogom akim. o paskui kai vėl bandau 1 gera, užmetimas, gaunas kad jau ne 8 o daug daugiau užmetimų. ką daryt?
QUOTE(Akire3 @ 2009 09 30, 19:05)
pačiu laiku čia užsukau - man taip reik tos schemos lietuviško aprašo. noriu šalio, įsivaizdavau kad ten labai paprasta, bet pabandžius nesigauna.
aš maniau kad eina 8 *1gera akis, užmetimas, paskui 8*2 akys sumezgamos. grįžtam blogom akim. o paskui kai vėl bandau 1 gera, užmetimas, gaunas kad jau ne 8 o daug daugiau užmetimų. ką daryt?
Cia is rusu kalbos-
1р. все лицевые
2р. все изнаночные
3р. 1лиц* 2п. вместе (3раза); 1п.лиц. накид (6раз); 2п вместе (3раза)* 1лиц
4р. все лицевые.
повторять все 4 ряда.
1 e.--- gerosios
2e.---- blogosios
3e.--- 1 gera, * 2 akys sumezgamos geraja-triskart, 1 gera 1 uzmetimas- sesiskart, 2 akys sumegztos geraja-triskart * 1 gera.
4 e.----gerosios.
Na, ir dar, kad neatrodytu, kad kalbam tik apie salius , katuks, tai ta auksine suknute megzta siuo rastu?
QUOTE(Kristinakristina @ 2009 09 30, 22:42)
Cia is rusu kalbos-
1р. все лицевые
2р. все изнаночные
4р. все лицевые.
повторять все 4 ряда.
1 e.--- gerosios
2e.---- blogosios
3e.--- 1 gera, * 2 akys sumezgamos geraja-triskart, 1 gera 1 uzmetimas- sesiskart, 2 akys sumegztos geraja-triskart * 1 gera.
4 e.----gerosios.
katuks, tai ta auksine suknute megzta siuo rastu?
1р. все лицевые
2р. все изнаночные
4р. все лицевые.
повторять все 4 ряда.
1 e.--- gerosios
2e.---- blogosios
4 e.----gerosios.
katuks, tai ta auksine suknute megzta siuo rastu?
panašiai, tik kadangi reikia platėjimo, tai ten kas kažkiek eilių užmetimų daugiau nei sumezgimų. kad nereiktų per daug sukt galvos, kiek ir kada, duota lentelė. nu ir užmetimai daromi persukant prieš tai buvusios eilės siūlą tarp akių. nu bet iš principo tas pats. o ir šaliui su skylutėm daug gražiau
apskritai, užsieniniai aprašai yra daug smulkesni, t.y. labai smulkiai viskas aprašoma. ne taip kaip lietuviškuose žurnaluose: "megzkite pagal schemą iki nurodyto ilgio" tik vat tuos užsieninius reik išsiverst
jei kam labai reik, turiu to sijono aprašą rusiškai