Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

sveikos,gal kas turit kokiu receptu,kur butu zali agurkai ir morkos? nusipirkau morku ir dabar suku galva kaip jas sunaudot blush2.gif
Atsakyti
Kadangi šįmet užderėjo nemenkų agurkų, juos dariau ir su morkomis pagal šį receptą, tik nedėjau svogūnų, nes nemėgstu. Koks skonis ir kaip stovės, nežinau, nes pirmas mėginimas buvo. ax.gif
Atsakyti
sveikos, ieskau recepto su pupelemis,pomidorais,morkomis, svogunais...darydavau 2 metus taip patiko, bet kazkur recepta padejau, neberandu g.gif o proporciju nebepamenu
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 09 10, 21:58)
Pagaliau prie kompo as smile.gif galiu ikelti "Delfi" rasta recepta (SALTINIS), kuris mane sudomino, nors jau su pupelemis kita dariau misraine.. na cia panasu i ryziu misraine, ale vistiek mane vilioja..

1 kg pomidorų,
0,5 kg svogūnų,
0,7 kg morkų,
0,5 kg paprikų,
1 l virtų pupelių,
0,4 l aliejaus,
4 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos.

Morkas nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka. Paruoštus svogūnus supjaustome nedideliais gabalėliais. Pomidorus nulupame, panardindami juos į verdantį vandenį ir sumalame arba supjaustome gabalėliais. Papriką išvalome ir supjaustome. Svogūnus ir morkas apkepame aliejuje, dedame į puodą, pilame pomidorus, papriką ir išvirtas pupeles. Pridedame cukraus, druskos, įpilame aliejaus. Ant silpnos ugnies maišant troškiname 40-45 minutes. Ištroškintą masę sudedame į stiklainius ir užsukame dangteliais.

Skanaus!




sito recepto ir ieskojau thumbup.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, panašu, kad šiemet turėsime nemažai cukinijų. gal ką skanaus su jomis galite pasiūlyti? 4u.gif
Atsakyti
Sakykit ar tinka misraqiniu konservavimui visokie kopustai ir ankstyvi ir velyvi. Turiu kopustu bet neatskiriu kur kokie. Na kur skilineja aisku, kad ankstyvi, bet ar jie tinka.
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2010 07 25, 22:14)
Sakykit ar tinka misraqiniu konservavimui visokie kopustai ir ankstyvi ir velyvi. Turiu kopustu bet neatskiriu kur kokie. Na kur skilineja aisku, kad ankstyvi, bet ar jie tinka.

Taip.Jie netgi geriau,nei velyvi,nes yra mikstesni.
Atsakyti
Labai aciu smile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
rasau ir i misrainiu tema, nes gal panasu g.gif gal kas pades 4u.gif

po savaites nebuvimo sode penktadieni nuvaziave radom diiiiiiiiiiideli ( daugiau nei kibiras) krepsi agurku, sekmadieni vel kibiras jau dailiu tinkamu marinuot. Nu bet tie savaitiniai g.gif g.gif g.gif nemegstu cepelino dydzio konservuotu agurku lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif amzinatilsi anyta darydavo kazkaip... nulupdavo kalna cepelininiu agurku , supjaustydavo kaip salotoms, prilupdavo kalna svogunu, juos siaudeliais supjaustydavo... uzpildavo lygtais druska ( kuo dar g.gif g.gif g.gif g.gif ) palaikydavo para ( o gal kazkiek) , tada kazkaip pavirdavo ir dedavo i stiklainiukus. sake skanu... bet recepturos neturiu, darbo eigos nezinau ... Nu niekad nebudavo tokiu problemu, nes agurkiukus skindavom kas dvi dienos ir tokius mini ...
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2010 07 26, 13:32)
rasau ir i misrainiu tema, nes gal panasu  g.gif gal kas pades  4u.gif

po savaites nebuvimo sode penktadieni nuvaziave radom diiiiiiiiiiideli ( daugiau nei kibiras)  krepsi agurku, sekmadieni vel kibiras jau dailiu tinkamu marinuot. Nu bet tie savaitiniai  g.gif  g.gif  g.gif  nemegstu cepelino dydzio konservuotu agurku  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  amzinatilsi anyta darydavo  kazkaip... nulupdavo kalna cepelininiu agurku , supjaustydavo kaip salotoms, prilupdavo kalna svogunu, juos siaudeliais supjaustydavo... uzpildavo lygtais druska ( kuo dar  g.gif  g.gif  g.gif  g.gif ) palaikydavo para ( o gal kazkiek) , tada kazkaip pavirdavo ir dedavo i stiklainiukus. sake skanu... bet recepturos neturiu, darbo eigos nezinau ... Nu niekad nebudavo tokiu problemu, nes agurkiukus skindavom kas dvi dienos ir tokius mini ...

Aš darau taip:
5kg. agurkų
2kg. svogūnų
1 st. acto
1st. aliejas
1st. cukraus
4 šaukštai druskos
agurkus ir svogūnus supjaustyti, viską užpilti marinatu, palikti pusvalandį, pakaitinti ir užvakuoti.
Galima dėti petražolių, česnako.
Kaitinti ant mažos ugnies, kol agurkai pakeis spalvą ir išsiskirs sultys. (apie 15-20 min.) Beja, druskos, cukraus, aliejas ir acto galima dėt ne visą kiekį. Tiesiog reikia ragauti.


Gal kas turit mišrainių receptų be pomidorų. Turiu cukinijų, svogūnų, morkų ir t.t. bet neturiu pomidorų, o visos mišrainės kiek randu, su pomidorais doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inetux: 26 liepos 2010 - 13:29
sveikos as dariau mišrainę su cukinijom:
2,5 kg cukinijos
1kg svogūnų
0,5 kg paprikos
100g aliejaus
1 šaukštas druskos
500g. pomidorų padažo
200g. cukraus
200g. acto
Cukiniją, paprikas ir svogūnus supjaustome kubeliais. Viską dedame i puodą ir nuo užvirimo verdame 35 min.. Karštą ,masę dedame i stiklainius ir sandariai uždarome.

Atsakyti
QUOTE(Inetux @ 2010 07 26, 14:27)
Aš darau taip:
5kg. agurkų
2kg. svogūnų
1 st. acto
1st. aliejas
1st. cukraus
4 šaukštai druskos
agurkus ir svogūnus supjaustyti, viską užpilti marinatu, palikti pusvalandį, pakaitinti ir užvakuoti.
Galima dėti petražolių, česnako.
Kaitinti ant mažos ugnies, kol agurkai pakeis spalvą ir išsiskirs sultys. (apie 15-20 min.) Beja, druskos, cukraus, aliejas ir acto galima dėt ne visą kiekį. Tiesiog reikia ragauti.
Gal kas turit mišrainių receptų be pomidorų. Turiu cukinijų, svogūnų, morkų ir t.t. bet neturiu pomidorų, o visos mišrainės kiek randu, su pomidorais doh.gif

aciu, 4u.gif radau dar toki su svogunais ax.gif

QUOTE(saulėlydis* @ 2010 07 26, 22:45)
Jau pavėluotas, bet gal prireiks peraugusių agurkų receptas.

5kg agurkų nulupti, supjaustyti
1,2 kg svogūnų galvų smulkiai supjaustyti
6 šaukštai druskos
6 šaukštai cukraus
30 šaukštų aliejaus
18 šaukštų acto 9 proc.
žiupsnelis krapų
Viską sumaišyti,palaikyti tris valandas, užvirinti, pavirti 2-3 min. Užsukti stiklaisnius ir gerai apkloti, kad dar ilgai pabūtų šilti.
Skanaus mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(ezys @ 2010 07 26, 15:48)
sveikos as dariau mišrainę su cukinijom:
2,5 kg cukinijos
1kg svogūnų
0,5 kg paprikos
100g aliejaus
1 šaukštas druskos
500g. pomidorų padažo
200g. cukraus
200g. acto
Cukiniją, paprikas ir svogūnus supjaustome kubeliais. Viską dedame i puodą ir nuo užvirimo verdame 35 min.. Karštą ,masę dedame i stiklainius ir sandariai uždarome.

o va taip atrodo ši mišrainė:

user posted image
Atsakyti