Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

Pagaliau prie kompo as smile.gif galiu ikelti "Delfi" rasta recepta (SALTINIS), kuris mane sudomino, nors jau su pupelemis kita dariau misraine.. na cia panasu i ryziu misraine, ale vistiek mane vilioja..

1 kg pomidorų,
0,5 kg svogūnų,
0,7 kg morkų,
0,5 kg paprikų,
1 l virtų pupelių,
0,4 l aliejaus,
4 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos.

Morkas nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka. Paruoštus svogūnus supjaustome nedideliais gabalėliais. Pomidorus nulupame, panardindami juos į verdantį vandenį ir sumalame arba supjaustome gabalėliais. Papriką išvalome ir supjaustome. Svogūnus ir morkas apkepame aliejuje, dedame į puodą, pilame pomidorus, papriką ir išvirtas pupeles. Pridedame cukraus, druskos, įpilame aliejaus. Ant silpnos ugnies maišant troškiname 40-45 minutes. Ištroškintą masę sudedame į stiklainius ir užsukame dangteliais.

Skanaus!

Atsakyti
Varciau senus konservavimo zurnaliukus ir radau labai skanios misraines recepta. Pati esu darius uzpernai, tai nepaprastai skani gavosi. Juolab, kad ateina laikas tvarkyti siltnami ir nezinia kur deti mazus zalius pomidoriukus



1 kg zaliu pomidoru
300 g saldziu papriku
300 g morku
300 g svogunu
100 ml aliejaus,
70 ml acto
50 g cukraus
30 g druskos
petrazoliu lapeliu, pipiru


Pomidorus pjaustyti skiltelem, morkas, paprikas - siaudeliais, svogunus - kaip nori susmulkinti. Darzoves sumaisyti su cukrum, druska, aliejum ir keliom valandom pastatyti saltai. Tada pusvalandi pavirti ant silpnos ugnies. Virimo pabaigoje pilti acta, petrozoles. Kresti i stiklainius ir uzdaryti. Gaunasi saldziarugste labai skani misraine. Netingekit ir isbandykit.
User is online!Profile CardPM

Go to the top of the page
Edit Post+
Atsakyti
Turbut pernai radau SM si recepta paprikoms, is senu laiku Lietuvoj menu, marinuodavom taip ir patisonus (jei maziukai- nepjaustyti, jei didesni- supjaustyti i kelias skiltis). Marinatas tinka tas pats, tik patisonams pridedavom dar krapu ziedynu.
Reikes: 2 kg saldziuju papriku (ivairiu spalvu, isvalyti, supjaustyti storokom juostelem)
stikline aliejaus
stikline acto
puse stiklines vandens
saukstas rupios druskos
10 saukstu cukraus
300 gr cesnaku skilteliu
susmulkintu petrazoliu saknu ar salieru lapu
3-4 juodi ir kveiantys pipirai, lauro lapeliai keli
I emaliuota puoda sudeti viska marinatui, lauro lapus, pipirus; virti 2 min; sumesti paprikas ir pavirti 3 min. I stiklainius cesnako skilteliu, petrazoliu ar salieru, deti paprikas. Uzpylus marinata pakaitinti 15 min.
Neesu tikra kaip su patisonais- ar deti juos i marinata.
Man gavosi 3 0.75 L stiklainiai.
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2009 08 11, 14:56)
ŽYDISKI BUROKĖLIAI O kodėl taip pavadinti, nežinau. Receptas pasiskolintas iš kito forumo.

Labai patiko šita mišrainė thumbup.gif prie mėsos puikus garnyras thumbup.gif tik aš sudėjau į stiklainius ir pasterizavau 15 min.

Ačiū už receptuką 4u.gif
Atsakyti
smile.gif
QUOTE(bumbasi @ 2009 09 04, 11:13)
mama deda patsonus kartu su agurkai i stiklainius. manau ir vienus galima marinuot pagal agurku receptuka ax.gif

smile.gif 4u.gif Reikes: 1.5kg. svogunu
1.5kg. morku
3kg. pomidoru
3vienetai paprikos
1 stikline ryziu
0.5 stiklines vandens
0.5 stiklines aliejaus ( tiesa mes riebiai nemegstam, tai aliejaus pilu ne visai pilna norma)
2 saukstai druskos
2 saukstai cukraus

Sv ogunus, morkas, paprikas pakepinti, viska sudeti i puoda ir troskinti apie 40min.( as dar paragauju, jei kas jauciasi neistroske dar patroskinu ir prieskoniu jei reikia dasidedu). Sudeti i sterilizuotus sloikus.Skanaus..skanu sriuba, tik bulviu dadedu, vandens ir i puoda ziema thumbup.gif
Papildyta:
smile.gif
QUOTE(ANIL30 @ 2009 10 15, 16:16)
smile.gif
smile.gif  4u.gif Reikes: 1.5kg. svogunu
1.5kg. morku
3kg. pomidoru
3vienetai paprikos
1 stikline ryziu
0.5 stiklines vandens
0.5 stiklines aliejaus ( tiesa mes riebiai nemegstam, tai aliejaus pilu ne visai pilna norma)
2 saukstai druskos
2 saukstai cukraus

Sv ogunus, morkas, paprikas pakepinti, viska sudeti i puoda ir troskinti apie 40min.( as dar paragauju, jei kas jauciasi neistroske dar patroskinu ir prieskoniu jei reikia dasidedu). Sudeti i sterilizuotus sloikus.Skanaus..skanu sriuba, tik bulviu dadedu, vandens ir i puoda ziema thumbup.gif

smile.gif dar vienas receptukas
2 kg šv.agurkų- nuluptų ir supjaustytų
1 kg perlinių kruopų- as is vakaro užsimerkiu
po 1 kg morkų, svogūnų, pomidorų( jei kas nemėgsta su odelėmis jas nulupti)
(visu daržovių svoris yra nuskustų ir nuluptų)
400 gr. aliejaus, kuris skirtas virimui ar kepimui
200 gr. acto
250 gr. cukraus
kv. pipirų, maltų lauro lapų, petražolių, krapų- čia pagal jūsų skonį ką mėgstat- kartieji pipirai nelabai tinka
druskos pagal skonį.
daržoves supjausto(morkas sutarkuoju), imu didelį puodą, jame įkaitinu aliejų ir apkepu svogūnus, paskui sudedu morkas, apkepinu, kai suminkštėja sudedu pomidorus ir agurkus,cukrų, uždengiu puoda ir troškinu(laikas nuo laiko pamaišyti), kol viskas troškinasi užverdu perlines kruopas. Daržovės triškinas kol agurkai pasidaro permatomi ir minkšti, tada sudedu karštas perlines kruopas, prieskonius, druską, supilu acta, greitai viską maišau, nes gali svilti ir dedu i iškaitintus slovikus- iš šitos normos išeina 16stiklainiu...irgi skanu sriubytem.... 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(ANIL30 @ 2009 10 15, 14:18)
smile.gif
smile.gif  4u.gif Reikes: 1.5kg. svogunu
1.5kg. morku
3kg. pomidoru
3vienetai paprikos
1 stikline ryziu
0.5 stiklines vandens
0.5 stiklines aliejaus ( tiesa mes riebiai nemegstam, tai aliejaus pilu ne visai pilna norma)
2 saukstai druskos
2 saukstai cukraus

Sv ogunus, morkas, paprikas pakepinti, viska sudeti i puoda ir troskinti apie 40min.( as dar paragauju, jei kas jauciasi neistroske dar patroskinu ir prieskoniu jei reikia dasidedu). Sudeti i sterilizuotus sloikus.Skanaus..skanu sriuba, tik bulviu dadedu, vandens ir i puoda ziema thumbup.gif
Papildyta:
smile.gif
smile.gif dar vienas receptukas
2 kg šv.agurkų- nuluptų ir supjaustytų
1 kg perlinių kruopų- as is vakaro užsimerkiu
po 1 kg morkų, svogūnų, pomidorų( jei kas nemėgsta su odelėmis jas nulupti)
(visu daržovių svoris yra nuskustų ir nuluptų)
400 gr. aliejaus, kuris skirtas virimui ar kepimui
200 gr. acto
250 gr. cukraus
kv. pipirų, maltų lauro lapų, petražolių, krapų- čia pagal jūsų skonį ką mėgstat- kartieji pipirai nelabai tinka
druskos pagal skonį.
daržoves supjausto(morkas sutarkuoju), imu didelį puodą, jame įkaitinu aliejų ir apkepu svogūnus, paskui sudedu morkas, apkepinu, kai suminkštėja sudedu pomidorus ir agurkus,cukrų, uždengiu puoda ir troškinu(laikas nuo laiko pamaišyti), kol viskas troškinasi užverdu perlines kruopas. Daržovės triškinas kol agurkai pasidaro permatomi ir minkšti, tada sudedu karštas perlines kruopas, prieskonius, druską, supilu acta, greitai viską maišau, nes gali svilti ir dedu i iškaitintus slovikus- iš šitos normos išeina 16stiklainiu...irgi skanu sriubytem.... 4u.gif

O kokiu 16 stiklainiu:05:07 lt.
Atsakyti
labukas,
iškėliau temutę į viršų-noriu pasiteiraut,kaip jum laikosi,kas darėt,mišrainė su pupelėm(pupelės,svogūnai,morkos,pomidorai ir,atrodo,cukinija).Viską padariau kaip reik,bet vienas stiklainiukas "nušovė"-ko pas mane gyvenime nebūna ,o kitų skonis-naaa,švelniai tariant su mazgotės prieskoniu...esu žiauriai nusivylus.Kitais metais tokių "naujienų" nebedarysiu...
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 10 29, 09:04)
labukas,
iškėliau temutę į viršų-noriu pasiteiraut,kaip jum laikosi,kas darėt,mišrainė su pupelėm(pupelės,svogūnai,morkos,pomidorai ir,atrodo,cukinija).Viską padariau kaip reik,bet vienas stiklainiukas "nušovė"-ko pas mane gyvenime nebūna ,o kitų skonis-naaa,švelniai tariant su mazgotės prieskoniu...esu žiauriai nusivylus.Kitais metais tokių "naujienų" nebedarysiu...


pas mane man atrodo tokiu daryta yra, faktas dar neragau bet niekas ir nenusove, savaitgali gal paragausiu pasakysiu kaip man tas skonis atrodo, nes irgi pirma karta dariau blush2.gif
Atsakyti
Galiu pasidžiaugti kopūstų mišraine, agurkine sriuba, su ryžiais , truputį druskytės padidinsiu kitais metais,o šiaip skonis geras 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos! 4u.gif Nors už lango dar gili žiema, bet aš jau galvoju apie vasarą rolleyes.gif ir galvoju jei paėmus kokį agurkinės sriubos stiklainiuką.. važiuojant stovyklauti.. per kiek laiko jį reikėtų sunaudoti? tiksliau per kiek dienų? ax.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Laba diena 4u.gif Senos temos dar nespėjau perskaityti ir nežinau ar tą darysiu todėl labai nepykit jei teks kartotis smile.gif Mane labai domina tokios mišrainės (nežinau ar taip galima pavadinti) receptas: pomidorai su svogūnais drebučiuose. Esu dariusi prieš keletą metų bet receptas buvo netikęs ir teko išmesti doh.gif Tad gal jūs turit išbandytą receptėlį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 15 liepos 2010 - 12:41