QUOTE(Lara-klara @ 2014 08 26, 10:53)
Sveikutes
pries pora metu dariau misraine is zaliu pomidoru, svogunu ir papriku gavosi labai skaniai...bet neberandu recepto, jau pernai ieskojau siemet nersiu interneta neberandu niekur
gal kuri daret ir galit pagelbet su receptuku.
gal sita?
1 kg zaliu pomidoru
300 g saldziu papriku
300 g morku
300 g svogunu
100 ml aliejaus,
70 ml acto
50 g cukraus
30 g druskos
petrazoliu lapeliu, pipiru
Pomidorus pjaustyti skiltelem, morkas, paprikas - siaudeliais, svogunus - kaip nori susmulkinti. Darzoves sumaisyti su cukrum, druska, aliejum ir keliom valandom pastatyti saltai. Tada pusvalandi pavirti ant silpnos ugnies. Virimo pabaigoje pilti acta, petrozoles. Kresti i stiklainius ir uzdaryti. Gaunasi saldziarugste labai skani misraine. Netingekit ir isbandykit.
Papildyta:
QUOTE(joli77 @ 2014 08 26, 15:54)
gal sita?
1 kg zaliu pomidoru
300 g saldziu papriku
300 g morku
300 g svogunu
100 ml aliejaus,
70 ml acto
50 g cukraus
30 g druskos
petrazoliu lapeliu, pipiru
Pomidorus pjaustyti skiltelem, morkas, paprikas - siaudeliais, svogunus - kaip nori susmulkinti. Darzoves sumaisyti su cukrum, druska, aliejum ir keliom valandom pastatyti saltai. Tada pusvalandi pavirti ant silpnos ugnies. Virimo pabaigoje pilti acta, petrozoles. Kresti i stiklainius ir uzdaryti. Gaunasi saldziarugste labai skani misraine. Netingekit ir isbandykit.
dar vieną radau pas save archyve
Zaliu pomidoru salotos
3 kg zaliu pomidoru
1,5 kg svogunu
1,5 kg morku
300gr. aliejaus
300 gr cukraus
3 v.s. druskos
150g acto
Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogunus smulkiais kubeliais, morkas stambiai sutarkuokite. Viska sudekite i puoda supilkite alieju, acta, suberkite druska, cukru ir gerai ismaisykite. Laikykite 12 val. (nors as asmeniskai dariau is karto i nelaikiau) tada salotas uzvirinkite ir kaininkite 30 min. Karstas sudekite i iskaitintus stiklainius ir uzdarykite.
Ziema pirstelius apsilaizysite
o čia pakomentuota buvo kitos forumietės
As darau pagal identiska recepta. Laikyti 10-12 val sumaisius su druska reikia ir BUTINA nupilti susidariusias sultis, nes bus persuru. PO 10-12 val viska sukreti i puoda ir tik tada pili alieju, acta, cukru.
PS atsiprasau, kad kisuosi... Daug metu darau butent sia misraine ir ji tikrai labai skani
Ruošiuosi šį savaitgalį naikinti žalius pomidorus 9nes dar daug liko lauke), tai pati kuičiuosi po receptus , ką gaminti