QUOTE(zuikaa @ 2012 09 12, 20:32)
Dariau PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI , viskas pavyko gerai. Truputi tik pakeciau cukraus ir druskos kieki

, nes man per saldu taip butu
Sveiki, praėjusiais metais ir aš dariau tą mišrainę, jau susiradau receptą, kad šiemet pakartoti... Tik kazkaip neatsimenu kur ir kada tas aliejus pilamas ?
"
merga
2012 08 12, 12:33
Kadangi virtuvė, mano chobis esu nuo prigimties eksperimentatorė,siūlau tokią mišrainę:
PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI biggrin.gif
2 vid.dyd. aguročiai( gali būti ir labai didelė cukinija, ir moliūgas ar patisonai);
0,5 kg. morkų;
0,5 kg svogūnų;
0,5 kg. pomodorų;
0,5 kg papirikos;
1 didelė galva česnako;
1 didelis apelsinas;
0,5- 0,75 l vandens (vanduo priklauso nuo aguročių- cukinijų dedamo kiekio) ;
0,5 l pomidorų padažo (aš naudoju "RIVONOS",nes ji be jokių E ir modifikuoto krakomolo).
1 š druskos;
1,7 st .cukraus(kas mėgsta saldžiau gali ir 2 pilti);
1 a. š. citirnos rūgšties arba vienos didelės citirnos sultys arba kupinas šaukštas svarainių sulčių).
apypilnės stiklinė aliejaus( aš naudoju nerafinuotą pirmo spaudimo saulėgrąžų ax.gif )
Nuluptus ir išvalytus aguročius ( cukinija, moliūgas ar patisonai) padalinam į dvi dalis. Vieną dalį stambiai supjaustom,kitą sutarkuojam ir metam į greitpuodį ,troškintuvą ar puodą užpilam puslitriu vandens, suberiam cukrų ,svarainių sultis (citirnos rūgštį arba vienos didelės citirnos sultys ) ir troškinam .Troškintuve 15 min. paprastam puode 20-30 min. Tuo tarpu ruošiame likusias daržoves.
Į kitą puodą sudedam tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus( galima ir smulkiai),paprikas, kelis nuluptus pomidorus ir apie 10-15 min.paverdam.
Viską supilam į ištorškintą cukiniją.Tada sudedam likusius produktus ir greitpuodyje irtroškintuve ( 15 min) ar puode( 30 min.) dar patroškiname. ( verdant puode reiktų pamaišyti,kad neprisviltų arba virti ant mažos ugnies. Paruoštą mišrainę supilstom į stiklainius,užsukam ir paliekam atvėsti,o tada jau sandeliuojam.
P.S Norint gauti sodresnį česnako prieskonį jį reikia smulkinti peiliu,jei norite tik aromato- spuasti ar traiškyti peiliu.
Skani mišrainė ir atvėsusi,bet tikras skonis bus po gero mėnesio kai mišrainė bus įsistovėjusi.
"
Ačiū.