QUOTE(brashke77 @ 2011 08 26, 17:46)
Ule, kaip mini meno kurinukai tie stiklainukai, tikiu, kad skanu be proto
Atnešu mišrainytę, dėl kurios ilgai dvejojau, bet knietėjo išbandyt. Dvejojau todėl, kad ji nevirta, o tik užvirinta, įdomu, koks skonis ir tt. Ir ką: skonis- puikus, daržovės skanutės, ne kietos, bet ir neištižę, bus superinis garnyras žiemą prie bet kokių mėsyčių.
Jei turit cukinijų perteklių, būtinai pabandykit.
Orignalus receptas čia
Aš dariau iš pusės normos su mažyte improvizacja, taigi:
Cukinijos 1,5 kg, supjausčiau plonais kvadratėliais.
Paprikos 0,5 kg , irgi supjausčiau kvadratėliais
Česnako 50 g, išspaudžiau
Druskos 1 v.s.
Cukraus 2 v. s.
Aliejaus 100 ml
Acto 80 ml
Juodųjų pipirų 0,5 arb.s.
Čili pipirų maltų 0,5 arb.s.
Petražolių sauja (supjaustyta)
Cukiniją puode užpyliau druska ir palaikiau pusvalandį, kad atsirastų skysčio, tada sudėjau visus likusius ingredientus ir palikau puode 6 valandoms. Vaizdas toks:
Tada užvirinau ir išjungiau iškart, supilsčiau į stiklainukus.
Gavosi 4 puslitriukai ir kitas nepilnas, pasilikau suvalgymui Manau, reiktų padidinti truputį cukinijų kiekį, kad tas paskutinis 5-tasis irgi būtų pilnas
Rekomenduoju
Atnešu mišrainytę, dėl kurios ilgai dvejojau, bet knietėjo išbandyt. Dvejojau todėl, kad ji nevirta, o tik užvirinta, įdomu, koks skonis ir tt. Ir ką: skonis- puikus, daržovės skanutės, ne kietos, bet ir neištižę, bus superinis garnyras žiemą prie bet kokių mėsyčių.
Jei turit cukinijų perteklių, būtinai pabandykit.
Orignalus receptas čia
Aš dariau iš pusės normos su mažyte improvizacja, taigi:
Cukinijos 1,5 kg, supjausčiau plonais kvadratėliais.
Paprikos 0,5 kg , irgi supjausčiau kvadratėliais
Česnako 50 g, išspaudžiau
Druskos 1 v.s.
Cukraus 2 v. s.
Aliejaus 100 ml
Acto 80 ml
Juodųjų pipirų 0,5 arb.s.
Čili pipirų maltų 0,5 arb.s.
Petražolių sauja (supjaustyta)
Cukiniją puode užpyliau druska ir palaikiau pusvalandį, kad atsirastų skysčio, tada sudėjau visus likusius ingredientus ir palikau puode 6 valandoms. Vaizdas toks:
Tada užvirinau ir išjungiau iškart, supilsčiau į stiklainukus.
Gavosi 4 puslitriukai ir kitas nepilnas, pasilikau suvalgymui Manau, reiktų padidinti truputį cukinijų kiekį, kad tas paskutinis 5-tasis irgi būtų pilnas
Rekomenduoju
Šitą mišrainę ir aš šiandien darysiu, taip skaniai atrodo, o man cukinijos ypatingai tinka ir patinka! Buvau jau išsigandusi, kad šio receptuko nerasiu nes niekur neužsirašiau, o vyras vakar viska išjungė kompe... Teko valandėlę paieškot.