Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(brashke77 @ 2011 08 26, 17:46)
Ule, kaip mini meno kurinukai tie stiklainukai, tikiu, kad skanu be proto  bigsmile.gif

Atnešu mišrainytę, dėl kurios ilgai dvejojau, bet knietėjo išbandyt. Dvejojau todėl, kad ji nevirta, o tik užvirinta, įdomu, koks skonis ir tt. Ir ką: skonis- puikus, daržovės skanutės, ne kietos, bet ir neištižę, bus superinis garnyras žiemą prie bet kokių mėsyčių.
Jei turit cukinijų perteklių, būtinai pabandykit.
Orignalus receptas čia

Aš dariau iš pusės normos su mažyte improvizacja, taigi:

Cukinijos 1,5 kg, supjausčiau plonais kvadratėliais.
Paprikos 0,5 kg , irgi supjausčiau kvadratėliais
Česnako 50 g, išspaudžiau
Druskos 1 v.s.
Cukraus 2 v. s.
Aliejaus 100 ml
Acto 80 ml
Juodųjų pipirų 0,5 arb.s.
Čili pipirų maltų 0,5 arb.s.
Petražolių  sauja (supjaustyta)

Cukiniją puode užpyliau druska ir palaikiau pusvalandį, kad atsirastų skysčio, tada sudėjau visus likusius ingredientus ir palikau puode  6 valandoms. Vaizdas toks:
user posted image
Tada užvirinau ir išjungiau iškart, supilsčiau į stiklainukus.
user posted image
Gavosi 4 puslitriukai ir kitas nepilnas, pasilikau suvalgymui  smile.gif  Manau, reiktų padidinti truputį cukinijų kiekį, kad tas paskutinis 5-tasis irgi būtų pilnas smile.gif 
Rekomenduoju  4u.gif



Šitą mišrainę ir aš šiandien darysiu, taip skaniai atrodo, o man cukinijos ypatingai tinka ir patinka! thumbup.gif Buvau jau išsigandusi, kad šio receptuko nerasiu nes niekur neužsirašiau, o vyras vakar viska išjungė kompe... doh.gif Teko valandėlę paieškot. lotuliukas.gif
Atsakyti
Agurkų mišrainė

Ingridientai:
* 4 kg agurkų
* 0,5 kg morkų
* 0,5 kg svogūnų
* 3 šaukštai druskos (dideli sriubiniai, ne desertiniai!)
* 1stiklinė aliejaus
* 200g acto
* 1 stiklinė cukraus

Ruošimas:
Vidutinio dydžio agurkus nuskutame ir supjaustome išilgai i 8-ias dalis. Užberiame druska, apmaišome ir paliekame 2 val. pastovėti. Morkas sutarkuojame ir troškiname keptuvėje įpylusios pusės stiklinės aliejaus (galima įpilti šiek tiek vandens, kad morkos nesudegtų). Antroje pusėje stiklinės stroškineme kubeliais supjaustytus svogūnus, kol šie palieka balkšvi, bet neapskrudę. Paliekame viską atvėsti.
Viską dedame i viena puodą,sudedame likusius ingridientus, gerai apmaišome ir uždengę kaitiname. Kai užkaista apmaišome, ir kaitiname dar 10-15min. vis apmaišydami. Dedame į stiklainius ir užsukame.

Pastebėjimas! Agurkus dedame į puodą su išsiskyrusiomis sultimis (dėl druskos). Be to tas agurkų juosteles perpjoviau į kelias dalis (po 3-4cm), man taip skaniau. biggrin.gif
Patarimas: nelaikykite ilgiau nei 2val, nes agurkai visai "apsipils" vandeniu ir tada jei pilsite visą tą skystį į mišrainę ji bus vandeningesnė.
P.S. per malkų pjovimą mano agurkai 8val mirko doh.gif ax.gif


Labai skani mišrainė, išbandyta mamos ir mano. thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Burokėlių ir pupelių mišrainė:

2 kg.virtų burokėlių
0,5 kg. virtų pupelių (aš dėjau rausvas,tokias nemažas)
apie 0,4 gr. morkų ir svogūnų ( kas kaip mėgsta)
ketvirtadalis saliero gumbo ir 2 stiebai
1 stiklinė kečiupo
1 stiklinė aliejaus galima ir daugiau
pagal skonį acto( nes man skaniau kada barštukai šiek tiek rūgštele),pipirai,druska

Į puodą kur gaminsit pilam aliejaus šiek tiek,kepinam svogūną pjaustytus kubeliais,morkas,salierus supjaustytus burokine tarka,dedam barštukus sutarkuotus burokine tarka,išvirtas pupeles.Dedam prieskonius,pilam aliejaus,kaip suminkštės morkos salierai svogūnas dedam pagal skonį actą.Tada dar pakaitinam keletą minučių,kol gerai užvirs,dedam į stiklainius,užsukam,kaip atvės satatyti vėsiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spalvinga: 20 rugsėjo 2012 - 14:02
mano uosviene man sake,kad i misraine idejus svogunu ji greit surugs ir nusaus. ar taip yra is tiesu? g.gif pasidariau skanios misraines i kuria idejau kepintu svogunu. tai ji man tikrai ilgai nesilaikys? as uzvakavau su metaliniais dangteliais kur su masinele reikia uzsukti ir stiklainius laikau vesiam rusyje.
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2012 09 28, 09:23)
mano uosviene man sake,kad i misraine idejus svogunu ji greit surugs ir nusaus. ar taip yra is tiesu? g.gif  pasidariau skanios misraines i kuria idejau kepintu svogunu. tai ji man tikrai ilgai nesilaikys? as uzvakavau su metaliniais dangteliais kur su masinele reikia uzsukti ir stiklainius laikau vesiam rusyje.

Tikrai nenušaus. biggrin.gif
Darau ne pirmus metus ivairiausiu mišrainiu su svogūnais ir ne kart nera niekas surūge. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2012 09 28, 08:25)
Tikrai nenušaus. biggrin.gif
Darau ne pirmus metus ivairiausiu mišrainiu su svogūnais ir ne kart nera niekas surūge. thumbup.gif

labai aciu uz operatyvuma 4u.gif siandien dar zadu daryt misraine tai reiskia i ja taip pat desiu svogunu, man skaniau. dar kart aciu 4u.gif
Atsakyti
Gal jau pradedam marinavimus mirksiukas.gif
cia pirmoji agurku pomidoru padaze su cesnakais misraine mirksiukas.gif

user posted image

pagal sita recepta

QUOTE(rootha @ 2010 08 02, 17:14)
simet uzderejo nekondiciniu agurku, tai dariau tokia misraine:
Konservuoti agurkai su pomidorų padažu
Sudėtinės dalys:
•  Agurkai, 5 kilogramai
•  Pomidorų padažas(geresnis), 500 gramų
•  Česnakai, 300 gramų
•  Aliejus, 200 gramų
•  Actas, 200 gramų
•  Cukrus, 200 gramų
•  Druska, 2 šaukštai
Gaminimas:
Supjaustytus agurkus  į dubenį, įpilkite aliejaus, acto, pomidorų padažo, įdekite cukraus ir druskos. Nuo užvirinimo pradžios  5 min., tada įdekite supjaustytą česnaką ir dar  2-3 min. Karštus dėkite į stiklainius ir užsukite.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mickute7: 26 liepos 2013 - 11:27
Cukinijų-morkų-pomidorų mišrainė

user posted image


Dariau pagal šita receptuką, tik biškeli improvizavau, nes nelabai mėgsta namiškiai paprikas, tai pakeičiau į 1 kg pomidorų ir 0,5 kg morkų, morkas pakepinau, pomidorus nulupau ir viską kartu tada dėjau su cukinijomis


QUOTE(ezys @ 2010 07 26, 15:48)
sveikos as dariau mišrainę su cukinijom:
2,5 kg cukinijos
1kg svogūnų
0,5 kg paprikos
100g aliejaus
1 šaukštas druskos
500g. pomidorų padažo
200g. cukraus
200g. acto
Cukiniją, paprikas ir svogūnus supjaustome kubeliais. Viską dedame i puodą ir nuo užvirimo verdame 35 min.. Karštą ,masę dedame i stiklainius ir sandariai uždarome.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mickute7: 26 liepos 2013 - 11:59
Susiradau receptą žalių daržovių mišrainės,idomu ar nesurūgs ji? Nes visur rašo,kad reikia pavirint nors truputi,o man norisi traškių daržovių,bet bijau daryt,kad netektų išmest biggrin.gif ką manot? Ar gaminant žalias daržoves be virinimo,kaip išsilaiko?
Atsakyti
QUOTE(Aglėja @ 2013 07 28, 15:20)
Susiradau receptą žalių daržovių mišrainės,idomu ar nesurūgs ji? Nes visur rašo,kad reikia pavirint nors truputi,o man norisi traškių daržovių,bet bijau daryt,kad netektų išmest biggrin.gif ką manot? Ar gaminant žalias daržoves be virinimo,kaip išsilaiko?

Neissilaikys jei nevirsit, nebent i saldikli sudesit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2013 07 28, 17:29)
Neissilaikys jei nevirsit, nebent i saldikli sudesit biggrin.gif

Tai reiškia mane nebe reikalo įkalbinėja visi daryt virtų daržovių biggrin.gif na,teks tada biggrin.gif ačiū už paprotinimą 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,
Kreipiuosi į Jus su pagalbos prašymu ax.gif gal kuri iš Šeimininkių turit receptą marinuotų salotų kaip parduodamų parduotuvėse marinuotų graikiškų, vokiškų ir pan. (1 litro stiklainiuose jos būna). Vis bandau pagal įvairius receptus, tačiau vis nerandu to tikrojo recepto. Jei kuri turit, gal galėtumėt pasidalinti? 4u.gif
Atsakyti