Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

Sveikos

Gal kas turi receptuką virtų burokėlių su žaliais pomidorais mišrainę ? turiu tik sudėtį tačiau eigos kažkodėl neužsirašius o visko detaliau nepamenu nes pernai nedariau ax.gif

iš anksto AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
jau nebereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(samantila @ 2012 09 09, 12:43)
jau nebereikia  4u.gif

prašom pasidalinti jei radote eigą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(coliuke29 @ 2012 09 06, 18:40)
pasidariau as agurku salotas pries 2savaiciu,skanu tik kad pakaitinau per trumpai . 5 min.ir dabar viena stiklaini atidariau viskas kaip ir gerai bet agurkai kietoki ir dabar galvoju ar laikysis ji tokia ? g.gif  verysad.gif


Priklauso nuo agurkų žievės.Jei ji storoka,tada ilgiau reiktų pakaitinti.
Atsakyti
[quote=SmilgaS,2011 10 24, 19:12]
Skaniai atrodo, reiks pabandyti.
Kaip tik turiu cukinijų nemažai. Tik paprikos dar nevisai prinokę, nes teko nuskinti prieš šalnas.
Gal žinot ką daryti, kad greičiau paraudonuotų lotuliukas.gif
Atnešu mišrainytę, dėl kurios ilgai dvejojau, bet knietėjo išbandyt. Dvejojau todėl, kad ji nevirta, o tik užvirinta, įdomu, koks skonis ir tt. Ir ką: skonis- puikus, daržovės skanutės, ne kietos, bet ir neištižę, bus superinis garnyras žiemą prie bet kokių mėsyčių.
Jei turit cukinijų perteklių, būtinai pabandykit.
Orignalus receptas čia

Aš dariau iš pusės normos su mažyte improvizacja, taigi:

Cukinijos 1,5 kg, supjausčiau plonais kvadratėliais.
Paprikos 0,5 kg , irgi supjausčiau kvadratėliais
Česnako 50 g, išspaudžiau
Druskos 1 v.s.
Cukraus 2 v. s.
Aliejaus 100 ml
Acto 80 ml
Juodųjų pipirų 0,5 arb.s.
Čili pipirų maltų 0,5 arb.s.
Petražolių sauja (supjaustyta)

Cukiniją puode užpyliau druska ir palaikiau pusvalandį, kad atsirastų skysčio, tada sudėjau visus likusius ingredientus ir palikau puode 6 valandoms. Vaizdas toks:
user posted image
Tada užvirinau ir išjungiau iškart, supilsčiau į stiklainukus.
user posted image
Gavosi 4 puslitriukai ir kitas nepilnas, pasilikau suvalgymui smile.gif Manau, reiktų padidinti truputį cukinijų kiekį, kad tas paskutinis 5-tasis irgi būtų pilnas smile.gif
Rekomenduoju 4u.gif
[/quote]
[/quote]
o idomu jeigu cia dar pomidoru padazo ideti gerai gautusi ar ne?gal kas bandet?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stg: 12 rugsėjo 2012 - 13:02
Dariau PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI , viskas pavyko gerai. Truputi tik pakeciau cukraus ir druskos kieki smile.gif , nes man per saldu taip butu smile.gif
Atsakyti
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2011 08 26, 16:46)
Ule, kaip mini meno kurinukai tie stiklainukai, tikiu, kad skanu be proto  bigsmile.gif

Atnešu mišrainytę, dėl kurios ilgai dvejojau, bet knietėjo išbandyt. Dvejojau todėl, kad ji nevirta, o tik užvirinta, įdomu, koks skonis ir tt. Ir ką: skonis- puikus, daržovės skanutės, ne kietos, bet ir neištižę, bus superinis garnyras žiemą prie bet kokių mėsyčių.
Jei turit cukinijų perteklių, būtinai pabandykit.
Orignalus receptas čia

Aš dariau iš pusės normos su mažyte improvizacja, taigi:

Cukinijos 1,5 kg, supjausčiau plonais kvadratėliais.
Paprikos 0,5 kg , irgi supjausčiau kvadratėliais
Česnako 50 g, išspaudžiau
Druskos 1 v.s.
Cukraus 2 v. s.
Aliejaus 100 ml
Acto 80 ml
Juodųjų pipirų 0,5 arb.s.
Čili pipirų maltų 0,5 arb.s.
Petražolių  sauja (supjaustyta)

Cukiniją puode užpyliau druska ir palaikiau pusvalandį, kad atsirastų skysčio, tada sudėjau visus likusius ingredientus ir palikau puode  6 valandoms. Vaizdas toks:
user posted image
Tada užvirinau ir išjungiau iškart, supilsčiau į stiklainukus.
user posted image
Gavosi 4 puslitriukai ir kitas nepilnas, pasilikau suvalgymui  smile.gif  Manau, reiktų padidinti truputį cukinijų kiekį, kad tas paskutinis 5-tasis irgi būtų pilnas smile.gif 
Rekomenduoju  4u.gif

Kaip skaniai atrodo 4u.gif
Matyt, irgi darysiu smile.gif . Toks konservavimo ikvepimas siemet, kad jau stiklainiu nebeturiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikaa: 13 rugsėjo 2012 - 09:00
QUOTE(aniuta82 @ 2012 09 07, 07:25)
man atrodo sitas gali jums tikti. tie patis ingridientai
recepta radu internete :
Ингредиенты:

    Огурцы 1 кг.       
    Морковь 3 средних шт.       
    Лук репчатый 2 шт.       
    Соль 1,5 ст. л.         
    Сахар 2 ст. л.         
    Уксус 9% – 1 ст. л.       
    Укроп 2-3 веточки         
    Чеснок пару зубчиков 

Приготовление:

    Огурцы помыть, порезать кружочками и сложить в кастрюлю.
    Морковь тоже порезать кружочками, а лук четвертушками
    Лук и морковь обжарить до готовности, но не зажаривать.
    К огурцам добавить порезанный укроп и чеснок.
    Выложить в кастрюлю горячие корнеплоды, добавить соль, сахар и уксус.
    Перемешать и попробовать на вкус, если чего не хватает то добавить.
    Быстренько довести до кипения и разложить по банкам.   
    Дать постоять примерно месяц, за это время салат настоится и только потом кушать!
dariau , skaniai isejo


prieš kelias dienas dariau, na ne mano skonio jos gavosi bet galvoju po mėnesio paragausiu ax.gif šįryt pastebėjau jog visi dangtukai daugiau ar mažiau išsipūtę g.gif daržovės šviežios iš savo daržo, dariau tiksliai pagal aprašymą... sustačiau į šaldytuvą laikinai kol nuspręsiu ar verst komposto dėžėn ar reanimuot jei įmanoma? g.gif
Atsakyti
atradau užsilikusį "oranžinio stebulo" stiklainiuką-jis dar skanesnis nei buvo žiemą thumbup.gif
reik daryt blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2012 09 15, 19:00)
atradau užsilikusį "oranžinio stebulo" stiklainiuką-jis dar skanesnis nei buvo  žiemą thumbup.gif
reik daryt blush2.gif  ax.gif

aš jo šiemet pasidariau,tik galvoju,o kur jį naudoti?šiaip kaip padažą ar ką nors gaminant blush2.gif
Atsakyti
man patiko su žuvim, bet ir su mėsos kepsneliais labai tiko, į troškinius dėjau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki.
Gal kuri nors dar turite praeitos savaitės žurnalą žmonės? Draugė darė mišrainę žiemai iš ten, nu laaabai jau skani buvo...Gal įkels kas receptą? Pomidorai, morkytės, svogūnai ir dar kažkas g.gif
Atsakyti