Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(bjolla @ 2012 09 05, 11:55)
Į kitą puodą sudedam tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus( galima ir smulkiai),paprikas, kelis nuluptus pomidorus  ir  apie 10-15 min.paverdam.
ar pilat vandenuko? juk prikibs g.gif


as nepilu , lengvai apverda savo sultyse , virinu ant silpnos ugnies
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2012 08 12, 11:33)
Kadangi virtuvė, mano chobis esu nuo prigimties eksperimentatorė,siūlau tokią mišrainę:

PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI  biggrin.gif

2 vid.dyd. aguročiai( gali būti ir labai didelė cukinija, ir moliūgas ar patisonai);
0,5 kg. morkų;
0,5 kg svogūnų;
0,5 kg. pomodorų;
0,5 kg papirikos;
1 didelė galva česnako;
1  didelis apelsinas;
0,5- 0,75 l vandens (vanduo priklauso nuo aguročių- cukinijų dedamo kiekio) ;
0,5 l pomidorų padažo (aš naudoju "RIVONOS",nes ji be jokių E ir modifikuoto krakomolo).
1 š druskos;
1,7 st .cukraus(kas mėgsta saldžiau gali ir 2 pilti);
1 a. š. citirnos rūgšties arba vienos didelės citirnos sultys arba kupinas šaukštas svarainių sulčių).
apypilnės stiklinė aliejaus( aš naudoju nerafinuotą pirmo spaudimo saulėgrąžų  ax.gif )

Nuluptus ir išvalytus aguročius ( cukinija, moliūgas ar patisonai) padalinam į dvi dalis. Vieną dalį stambiai supjaustom,kitą sutarkuojam ir metam į greitpuodį ,troškintuvą ar puodą užpilam puslitriu vandens, suberiam cukrų ,svarainių sultis (citirnos rūgštį arba vienos didelės citirnos sultys ) ir troškinam .Troškintuve 15 min. paprastam puode 20-30 min. Tuo tarpu ruošiame likusias daržoves.
Į kitą puodą sudedam tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus( galima ir smulkiai),paprikas, kelis nuluptus pomidorus  ir  apie 10-15 min.paverdam.
Viską supilam į ištorškintą cukiniją.Tada sudedam likusius produktus ir greitpuodyje  irtroškintuve ( 15 min) ar puode( 30 min.) dar patroškiname. ( verdant puode reiktų pamaišyti,kad neprisviltų arba virti ant mažos ugnies. Paruoštą mišrainę supilstom į stiklainius,užsukam ir paliekam atvėsti,o tada jau sandeliuojam.
P.S Norint gauti sodresnį česnako prieskonį jį reikia smulkinti peiliu,jei norite tik aromato- spuasti ar traiškyti peiliu.
Skani mišrainė ir atvėsusi,bet tikras skonis bus po gero mėnesio kai mišrainė bus įsistovėjusi.
user posted image

AGURKŲ SALOTOS

4 kg  peraugusių agurkų ;
1 kg. svogūnų;
ryšuliukas krapų;
1 šaukštas nubrauktas druskos;
1 apypilnė st. cukraus;
0,25 st aliejaus;
6 šaukštai acto;

Agurkus supjaustyt apvaliais žiedais pusžiedžiais (skusti nereikia, nes nuskutus jie pasidaro rūgštūs), svogūnus taip pat pusžiedžiais. Sudėti prieskonius ir laikyti 6val. pamaišant (aš susipjaustau ir užpilu prieskoniais vakare).
Ryte  pamaišau ir užkaičiu. Puodui užvirus paverdu 5-7 minutes. Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame. Sandariai užsuku ir psio. Bet yra ir antras varijantas:

Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitiname apie 15 min. nuo užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame.

Labai skanios agurkų salotos būna, agurkai,kvapnūs ir traškūs.

Savaitgali ir as darysiu sia visu isgirta misraine 4u.gif
Atsakyti
Kazi kiek laiko reiktu troskinti cukinijas greitpuodyje(misrainei PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI)? 15 min man atrodo per daug g.gif Per 15 min nuo uzvirimo ir mesa isverda.
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2012 09 06, 10:49)
Kazi kiek laiko reiktu troskinti cukinijas greitpuodyje(misrainei PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI)? 15 min man atrodo per daug g.gif  Per 15 min nuo uzvirimo ir mesa isverda.


Gretipuodyje 5 min.nuo užvirimo. Masė turėtų gautis pusiau permatoma sodriai žalsvos spalvos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2012 09 06, 18:11)
Gretipuodyje 5 min.nuo užvirimo. Masė turėtų gautis pusiau permatoma sodriai žalsvos spalvos.  smile.gif

Aciu, bandysiu daryti sia misraine. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2012 08 12, 12:33)
Kadangi virtuvė, mano chobis esu nuo prigimties eksperimentatorė,siūlau tokią mišrainę:

PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI  biggrin.gif

2 vid.dyd. aguročiai( gali būti ir labai didelė cukinija, ir moliūgas ar patisonai);
0,5 kg. morkų;
0,5 kg svogūnų;
0,5 kg. pomodorų;
0,5 kg papirikos;
1 didelė galva česnako;
1  didelis apelsinas;
0,5- 0,75 l vandens (vanduo priklauso nuo aguročių- cukinijų dedamo kiekio) ;
0,5 l pomidorų padažo (aš naudoju "RIVONOS",nes ji be jokių E ir modifikuoto krakomolo).
1 š druskos;
1,7 st .cukraus(kas mėgsta saldžiau gali ir 2 pilti);
1 a. š. citirnos rūgšties arba vienos didelės citirnos sultys arba kupinas šaukštas svarainių sulčių).
apypilnės stiklinė aliejaus( aš naudoju nerafinuotą pirmo spaudimo saulėgrąžų  ax.gif )

Nuluptus ir išvalytus aguročius ( cukinija, moliūgas ar patisonai) padalinam į dvi dalis. Vieną dalį stambiai supjaustom,kitą sutarkuojam ir metam į greitpuodį ,troškintuvą ar puodą užpilam puslitriu vandens, suberiam cukrų ,svarainių sultis (citirnos rūgštį arba vienos didelės citirnos sultys ) ir troškinam .Troškintuve 15 min. paprastam puode 20-30 min. Tuo tarpu ruošiame likusias daržoves.
Į kitą puodą sudedam tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus( galima ir smulkiai),paprikas, kelis nuluptus pomidorus  ir  apie 10-15 min.paverdam.
Viską supilam į ištorškintą cukiniją.Tada sudedam likusius produktus ir greitpuodyje  irtroškintuve ( 15 min) ar puode( 30 min.) dar patroškiname. ( verdant puode reiktų pamaišyti,kad neprisviltų arba virti ant mažos ugnies. Paruoštą mišrainę supilstom į stiklainius,užsukam ir paliekam atvėsti,o tada jau sandeliuojam.
P.S Norint gauti sodresnį česnako prieskonį jį reikia smulkinti peiliu,jei norite tik aromato- spuasti ar traiškyti peiliu.
Skani mišrainė ir atvėsusi,bet tikras skonis bus po gero mėnesio kai mišrainė bus įsistovėjusi.
user posted image

AGURKŲ SALOTOS

4 kg  peraugusių agurkų ;
1 kg. svogūnų;
ryšuliukas krapų;
1 šaukštas nubrauktas druskos;
1 apypilnė st. cukraus;
0,25 st aliejaus;
6 šaukštai acto;

Agurkus supjaustyt apvaliais žiedais pusžiedžiais (skusti nereikia, nes nuskutus jie pasidaro rūgštūs), svogūnus taip pat pusžiedžiais. Sudėti prieskonius ir laikyti 6val. pamaišant (aš susipjaustau ir užpilu prieskoniais vakare).
Ryte  pamaišau ir užkaičiu. Puodui užvirus paverdu 5-7 minutes. Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame. Sandariai užsuku ir psio. Bet yra ir antras varijantas:

Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitiname apie 15 min. nuo užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame.

Labai skanios agurkų salotos būna, agurkai,kvapnūs ir traškūs.

pasidariau as agurku salotas pries 2savaiciu,skanu tik kad pakaitinau per trumpai . 5 min.ir dabar viena stiklaini atidariau viskas kaip ir gerai bet agurkai kietoki ir dabar galvoju ar laikysis ji tokia ? g.gif verysad.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif aš svečiuose ragavau tokias ale salotas kur įeina agurkai griežinėliais, morkos griežinėliais ir svogūnai kurie stiklainyje buvo marinate , klausiau šimininkės recepto sakė iš akies viską darė, o man taip niekas neaišku, gal kas turit kokį skanų receptuką 4u.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2012 09 07, 08:17)
Sveikutės  4u.gif  aš svečiuose ragavau tokias ale salotas kur įeina agurkai griežinėliais, morkos griežinėliais  ir svogūnai kurie stiklainyje buvo marinate , klausiau šimininkės recepto sakė iš akies viską darė,  o man taip niekas neaišku, gal kas turit kokį skanų receptuką  4u.gif ?




man atrodo sitas gali jums tikti. tie patis ingridientai
recepta radu internete :
Ингредиенты:

Огурцы 1 кг.
Морковь 3 средних шт.
Лук репчатый 2 шт.
Соль 1,5 ст. л.
Сахар 2 ст. л.
Уксус 9% – 1 ст. л.
Укроп 2-3 веточки
Чеснок пару зубчиков

Приготовление:

Огурцы помыть, порезать кружочками и сложить в кастрюлю.
Морковь тоже порезать кружочками, а лук четвертушками
Лук и морковь обжарить до готовности, но не зажаривать.
К огурцам добавить порезанный укроп и чеснок.
Выложить в кастрюлю горячие корнеплоды, добавить соль, сахар и уксус.
Перемешать и попробовать на вкус, если чего не хватает то добавить.
Быстренько довести до кипения и разложить по банкам.
Дать постоять примерно месяц, за это время салат настоится и только потом кушать!


dariau , skaniai isejo
Atsakyti
QUOTE(aniuta82 @ 2012 09 07, 07:25)
man atrodo sitas gali jums tikti. tie patis ingridientai
recepta radu internete :
Ингредиенты:

    Огурцы 1 кг.       
    Морковь 3 средних шт.       
    Лук репчатый 2 шт.       
    Соль 1,5 ст. л.         
    Сахар 2 ст. л.         
    Уксус 9% – 1 ст. л.       
    Укроп 2-3 веточки         
    Чеснок пару зубчиков 

Приготовление:

    Огурцы помыть, порезать кружочками и сложить в кастрюлю.
    Морковь тоже порезать кружочками, а лук четвертушками
    Лук и морковь обжарить до готовности, но не зажаривать.
    К огурцам добавить порезанный укроп и чеснок.
    Выложить в кастрюлю горячие корнеплоды, добавить соль, сахар и уксус.
    Перемешать и попробовать на вкус, если чего не хватает то добавить.
    Быстренько довести до кипения и разложить по банкам.   
    Дать постоять примерно месяц, за это время салат настоится и только потом кушать!
dariau , skaniai isejo


ačiū labai taip greit atsakymą gavau biggrin.gif
Sakykit ar aliejus pilamas apkepinant morkas su svogūnais ? Nes kaip kitaip galvoju pakepsi blush2.gif
Atsakyti
Sudėtinės dalys:
Agurkai, 3 vienetai
Pomidorai, 3 vienetai
Svogūnai, 0.5 vieneto
Česnakai, 1 skiltelė
Druska, 1 šaukštelis
Cukrus, 2 šaukšteliai
Actas, 2 šaukštai
Vanduo, karštas, truputį
Krapai, truputį
Krienai, lapai, 1 vienetas
Juodieji pipirai, 4 vienetai
Gaminimas:
Gerai nuplauti agurkus ir pomidorus. Agurkus pjausčiau griežinėliais, o pomidorus skiltelėmis. Svogūną ir česnaką supjausčiau griežinėliais. Daržoves sumaišykite.
Produktų sudėtis nurodyta pusės litro stiklainiukui.
Į stiklainiuką įdėkite krapų, pipirų žirnelių. Tuomet sudėkite daržoves. Suberkite cukrų, druską, supilkite actą. Pripilkite karšto vandens tiek, kad užpildytų stiklainiuką. Ant viršaus užklokite krieno lapą. Pakaitinkite stiklainiuką karštame vandenyje apie 7 minutes. Po to sandariai uždarykite.

(recepto autorė Raminta/Gaspadine.lt)

Vakar dariau kelis stiklainiukus tik va tas kaitinimas man schmoll.gif
gal nupilinėjimais ar kaip kitaip įmanoma būtų išvengti pasterizavimo? ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2012 09 07, 08:39)
ačiū labai  taip greit atsakymą gavau  biggrin.gif
Sakykit ar aliejus pilamas apkepinant morkas su svogūnais ? Nes kaip kitaip galvoju pakepsi  blush2.gif




TAIP ALIEJUS I KEPTUVE PILAMAS, IR SVOGUNAI SU MORKOM TURI TAM ALIEJUI TROSKINTIS. smile.gif
Atsakyti
4u.gif merginos gal ką galit su balkažanais pasiūlyti,keli prinoko,bet žiūriu pradėjo raukšlėtis g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Komilfo*: 08 rugsėjo 2012 - 15:21