turiu kvailoką klausimą..visose mišrainėse siūloma pilti aliejų?Na,nelabai man jis patinka.Dabar verdu vieną mišrainę pagal vieną iš SM receptų,paragavau-taip skanu ir be aliejaus.Kaip manot?Ar jis būtinas ?
QUOTE(užkurinė @ 2012 08 21, 17:05)
turiu kvailoką klausimą..visose mišrainėse siūloma pilti aliejų?Na,nelabai man jis patinka.Dabar verdu vieną mišrainę pagal vieną iš SM receptų,paragavau-taip skanu ir be aliejaus.Kaip manot?Ar jis būtinas ?
Tikrai nebutinas
QUOTE(sbo @ 2012 08 14, 15:39)
Ne, kur nare merga paskelbe
PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI biggrin.gif
2 vid.dyd. aguročiai( gali būti ir labai didelė cukinija, ir moliūgas ar patisonai);
0,5 kg. morkų;
0,5 kg svogūnų;
0,5 kg. pomodorų;
0,5 kg papirikos;
1 didelė galva česnako;
1 didelis apelsinas;
0,5- 0,75 l vandens (vanduo priklauso nuo aguročių- cukinijų dedamo kiekio) ;
0,5 l pomidorų padažo (aš naudoju "RIVONOS",nes ji be jokių E ir modifikuoto krakomolo).
1 š druskos;
1,7 st .cukraus(kas mėgsta saldžiau gali ir 2 pilti);
1 a. š. citirnos rūgšties arba vienos didelės citirnos sultys arba kupinas šaukštas svarainių sulčių).
apypilnės stiklinė aliejaus( aš naudoju nerafinuotą pirmo spaudimo saulėgrąžų ax.gif )
PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI biggrin.gif
2 vid.dyd. aguročiai( gali būti ir labai didelė cukinija, ir moliūgas ar patisonai);
0,5 kg. morkų;
0,5 kg svogūnų;
0,5 kg. pomodorų;
0,5 kg papirikos;
1 didelė galva česnako;
1 didelis apelsinas;
0,5- 0,75 l vandens (vanduo priklauso nuo aguročių- cukinijų dedamo kiekio) ;
0,5 l pomidorų padažo (aš naudoju "RIVONOS",nes ji be jokių E ir modifikuoto krakomolo).
1 š druskos;
1,7 st .cukraus(kas mėgsta saldžiau gali ir 2 pilti);
1 a. š. citirnos rūgšties arba vienos didelės citirnos sultys arba kupinas šaukštas svarainių sulčių).
apypilnės stiklinė aliejaus( aš naudoju nerafinuotą pirmo spaudimo saulėgrąžų ax.gif )
o kada ir kaip apdorotą apelsiną dėti
QUOTE(levandike @ 2012 08 26, 21:03)
o kada ir kaip apdorotą apelsiną dėti
Apelsinas dedams šviežias su visa žievele sykiu su visomis daržovėmis
QUOTE(padraika22 @ 2012 08 29, 19:28)
gal kokiu misrainiu zinot is zaliu pomidoru. jauciu, kad man daug pomidoru nespes prinokti
As darau sia http://skanusgyvenim...aus-uzpilu.html
tik as pilna stiklaini pridedu pomidoru, o tada kiek telpa pripilu skyscio.
Sveikos, mamytės. Pas draugę ragavau mišrainės:pomidorai,paprika, morkos, svogūnai(berods). Labai patiko. Gal kas konkrečiau žinot kaip ją daryti? Ačiū.
QUOTE(lillit @ 2012 08 30, 11:16)
Sveikos, mamytės. Pas draugę ragavau mišrainės:pomidorai,paprika, morkos, svogūnai(berods). Labai patiko. Gal kas konkrečiau žinot kaip ją daryti? Ačiū.
Sveika. Nu taigi ką tik buvo duotas receptas PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI. Ingredientus galima gi kaitalioti, kaip kas mėgsta. Dariau šiandien ir tikrai nepasigailėjau Dabar tik ją darysiu ir darysiu Iš dvigubos, trigubos normos
QUOTE(astaria @ 2012 08 21, 09:13)
Sveiki, o apelsinas dedamas su "likusiais produktais"? su žievelėm ar be, pjaustytas smulkiai ar stambiai?
Dedant apelsinus su žievelėmis( cedra) po išstovėjimo rūsyje,šaltoje vietoje ar kitur, stiklainyje atsiranda malonus skonį priduodantis aromatas
QUOTE(merga @ 2012 08 12, 12:33)
Kadangi virtuvė, mano chobis esu nuo prigimties eksperimentatorė,siūlau tokią mišrainę:
PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI
2 vid.dyd. aguročiai( gali būti ir labai didelė cukinija, ir moliūgas ar patisonai);
0,5 kg. morkų;
0,5 kg svogūnų;
0,5 kg. pomodorų;
0,5 kg papirikos;
1 didelė galva česnako;
1 didelis apelsinas;
0,5- 0,75 l vandens (vanduo priklauso nuo aguročių- cukinijų dedamo kiekio) ;
0,5 l pomidorų padažo (aš naudoju "RIVONOS",nes ji be jokių E ir modifikuoto krakomolo).
1 š druskos;
1,7 st .cukraus(kas mėgsta saldžiau gali ir 2 pilti);
1 a. š. citirnos rūgšties arba vienos didelės citirnos sultys arba kupinas šaukštas svarainių sulčių).
apypilnės stiklinė aliejaus( aš naudoju nerafinuotą pirmo spaudimo saulėgrąžų )
Nuluptus ir išvalytus aguročius ( cukinija, moliūgas ar patisonai) padalinam į dvi dalis. Vieną dalį stambiai supjaustom,kitą sutarkuojam ir metam į greitpuodį ,troškintuvą ar puodą užpilam puslitriu vandens, suberiam cukrų ,svarainių sultis (citirnos rūgštį arba vienos didelės citirnos sultys ) ir troškinam .Troškintuve 15 min. paprastam puode 20-30 min. Tuo tarpu ruošiame likusias daržoves.
Į kitą puodą sudedam tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus( galima ir smulkiai),paprikas, kelis nuluptus pomidorus ir apie 10-15 min.paverdam.
Viską supilam į ištorškintą cukiniją.Tada sudedam likusius produktus ir greitpuodyje irtroškintuve ( 15 min) ar puode( 30 min.) dar patroškiname. ( verdant puode reiktų pamaišyti,kad neprisviltų arba virti ant mažos ugnies. Paruoštą mišrainę supilstom į stiklainius,užsukam ir paliekam atvėsti,o tada jau sandeliuojam.
P.S Norint gauti sodresnį česnako prieskonį jį reikia smulkinti peiliu,jei norite tik aromato- spuasti ar traiškyti peiliu.
Skani mišrainė ir atvėsusi,bet tikras skonis bus po gero mėnesio kai mišrainė bus įsistovėjusi.
AGURKŲ SALOTOS
4 kg peraugusių agurkų ;
1 kg. svogūnų;
ryšuliukas krapų;
1 šaukštas nubrauktas druskos;
1 apypilnė st. cukraus;
0,25 st aliejaus;
6 šaukštai acto;
Agurkus supjaustyt apvaliais žiedais pusžiedžiais (skusti nereikia, nes nuskutus jie pasidaro rūgštūs), svogūnus taip pat pusžiedžiais. Sudėti prieskonius ir laikyti 6val. pamaišant (aš susipjaustau ir užpilu prieskoniais vakare).
Ryte pamaišau ir užkaičiu. Puodui užvirus paverdu 5-7 minutes. Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame. Sandariai užsuku ir psio. Bet yra ir antras varijantas:
Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitiname apie 15 min. nuo užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame.
Labai skanios agurkų salotos būna, agurkai,kvapnūs ir traškūs.
PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI
2 vid.dyd. aguročiai( gali būti ir labai didelė cukinija, ir moliūgas ar patisonai);
0,5 kg. morkų;
0,5 kg svogūnų;
0,5 kg. pomodorų;
0,5 kg papirikos;
1 didelė galva česnako;
1 didelis apelsinas;
0,5- 0,75 l vandens (vanduo priklauso nuo aguročių- cukinijų dedamo kiekio) ;
0,5 l pomidorų padažo (aš naudoju "RIVONOS",nes ji be jokių E ir modifikuoto krakomolo).
1 š druskos;
1,7 st .cukraus(kas mėgsta saldžiau gali ir 2 pilti);
1 a. š. citirnos rūgšties arba vienos didelės citirnos sultys arba kupinas šaukštas svarainių sulčių).
apypilnės stiklinė aliejaus( aš naudoju nerafinuotą pirmo spaudimo saulėgrąžų )
Nuluptus ir išvalytus aguročius ( cukinija, moliūgas ar patisonai) padalinam į dvi dalis. Vieną dalį stambiai supjaustom,kitą sutarkuojam ir metam į greitpuodį ,troškintuvą ar puodą užpilam puslitriu vandens, suberiam cukrų ,svarainių sultis (citirnos rūgštį arba vienos didelės citirnos sultys ) ir troškinam .Troškintuve 15 min. paprastam puode 20-30 min. Tuo tarpu ruošiame likusias daržoves.
Į kitą puodą sudedam tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus( galima ir smulkiai),paprikas, kelis nuluptus pomidorus ir apie 10-15 min.paverdam.
Viską supilam į ištorškintą cukiniją.Tada sudedam likusius produktus ir greitpuodyje irtroškintuve ( 15 min) ar puode( 30 min.) dar patroškiname. ( verdant puode reiktų pamaišyti,kad neprisviltų arba virti ant mažos ugnies. Paruoštą mišrainę supilstom į stiklainius,užsukam ir paliekam atvėsti,o tada jau sandeliuojam.
P.S Norint gauti sodresnį česnako prieskonį jį reikia smulkinti peiliu,jei norite tik aromato- spuasti ar traiškyti peiliu.
Skani mišrainė ir atvėsusi,bet tikras skonis bus po gero mėnesio kai mišrainė bus įsistovėjusi.
AGURKŲ SALOTOS
4 kg peraugusių agurkų ;
1 kg. svogūnų;
ryšuliukas krapų;
1 šaukštas nubrauktas druskos;
1 apypilnė st. cukraus;
0,25 st aliejaus;
6 šaukštai acto;
Agurkus supjaustyt apvaliais žiedais pusžiedžiais (skusti nereikia, nes nuskutus jie pasidaro rūgštūs), svogūnus taip pat pusžiedžiais. Sudėti prieskonius ir laikyti 6val. pamaišant (aš susipjaustau ir užpilu prieskoniais vakare).
Ryte pamaišau ir užkaičiu. Puodui užvirus paverdu 5-7 minutes. Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame. Sandariai užsuku ir psio. Bet yra ir antras varijantas:
Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitiname apie 15 min. nuo užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame.
Labai skanios agurkų salotos būna, agurkai,kvapnūs ir traškūs.
pabandysiu ir aš abu receptus, tikiuosi bus laaabai skanu
QUOTE(lillit @ 2012 08 30, 11:16)
Sveikos, mamytės. Pas draugę ragavau mišrainės:pomidorai,paprika, morkos, svogūnai(berods). Labai patiko. Gal kas konkrečiau žinot kaip ją daryti? Ačiū.
Gaminu tokią mišrainę, tikrai pati skaniausia. Vėliau parašysiu ir receptą.