Marinuoti mangoldai:
700-800 g mangoldų lapkočių
1 l vandens
100 ml vaisių acto
100 g cukraus
2-3 lauro lapelių
6-7 juodųjų pipirų grūdelių
30 g druskos
Gaminimas:
Mangoldų lapkočius nuplaukite ir supjaustykite tokio ilgio, kad tilptų į jūsų pasirinktą stiklainį.
Išsivirkite marinatą iš likusių ingredientų ir juo užpilkite mangoldus.
Stiklainius pasterizuokite verdančiame vandenyje 15 - 20 min.
Užsukite dangteliais.
Aš lapkočius supjaustau maždaug 1 cm ilgio gabaliukais.
QUOTE(klopedija @ 2012 08 19, 19:07)
Marinuoti mangoldai:
700-800 g mangoldų lapkočių
1 l vandens
100 ml vaisių acto
100 g cukraus
2-3 lauro lapelių
6-7 juodųjų pipirų grūdelių
30 g druskos
Gaminimas:
Mangoldų lapkočius nuplaukite ir supjaustykite tokio ilgio, kad tilptų į jūsų pasirinktą stiklainį.
Išsivirkite marinatą iš likusių ingredientų ir juo užpilkite mangoldus.
Stiklainius pasterizuokite verdančiame vandenyje 15 - 20 min.
Užsukite dangteliais.
Aš lapkočius supjaustau maždaug 1 cm ilgio gabaliukais.
700-800 g mangoldų lapkočių
1 l vandens
100 ml vaisių acto
100 g cukraus
2-3 lauro lapelių
6-7 juodųjų pipirų grūdelių
30 g druskos
Gaminimas:
Mangoldų lapkočius nuplaukite ir supjaustykite tokio ilgio, kad tilptų į jūsų pasirinktą stiklainį.
Išsivirkite marinatą iš likusių ingredientų ir juo užpilkite mangoldus.
Stiklainius pasterizuokite verdančiame vandenyje 15 - 20 min.
Užsukite dangteliais.
Aš lapkočius supjaustau maždaug 1 cm ilgio gabaliukais.
ACIU ACIU ACIU ryt pradesiu gamyba o kazi i kai kokias misraines jie tinkami?
Man tinka daug kur, darau net šaltibarščius.
Papildyta:
Ai, dar šaldau.
Papildyta:
Ai, dar šaldau.
QUOTE(klopedija @ 2012 08 19, 20:47)
su saldymu pas mane prastai - visas saldiklis prigrustas, net ir mesos nebera kur idet o kaip manot jei sumakaluociau tarkim su morkom svogunais ir pomidorais? ir ta pati marinata...
beje durnas klausimas, o kur gaut vaisiu acto?cia gal koks obuoliu actas tiktu ar konkreciai taip turi vadintis"vaisiu actas" ?
p.s. kur jus davet receptuka - su kuo tuos marinuotus mangoldus tinka valgyti?
QUOTE(Forti @ 2012 08 19, 20:52)
o kaip manot jei sumakaluociau tarkim su morkom svogunais ir pomidorais? ir ta pati marinata...
***
kur gaut vaisiu acto?cia gal koks obuoliu actas tiktu ar konkreciai taip turi vadintis"vaisiu actas" ?
***
p.s. kur jus davet receptuka - su kuo tuos marinuotus mangoldus tinka valgyti?
Manau, tokią "makaliūzę" geriau troškinti su nedaug rūgšties ir su aliejumi. ***
kur gaut vaisiu acto?cia gal koks obuoliu actas tiktu ar konkreciai taip turi vadintis"vaisiu actas" ?
***
p.s. kur jus davet receptuka - su kuo tuos marinuotus mangoldus tinka valgyti?
***
Obuolių actas puikiai tiks. Dar būna baltojo, raudonojo vyno actas, bet brangus. Taip pat galima spausti citriną, naudoti svarainių sultis. Galima marinuoti tiesiog rūgščių obuolių sultyse.
***
Priklauso nuo skonio, kaip sakoma, nepabandęs nesužinosi. Man tinka su viskuo: mėsa, žuvimi, verdu sriubas; nupylus marinatą galima gaminti mišraines su majonezu, aliejumi, žaliais, kepintais svogūnais, žirneliais ir t.t.
QUOTE(SmilgaS @ 2012 08 03, 09:06)
Turiu daug patisonų.
Gal kas gaminate mišrainės žiemai. Mažų patisoniukų jau marinavau.
Gal kas gaminate mišrainės žiemai. Mažų patisoniukų jau marinavau.
Patisonai kaip ir aguročiai ir cukinijos,tik forma skirisi,tad galite laisvai pritaikyti ir iš čia esančių. pietums laiks nuo laiko patisonuose darau troškinius kiekvienam šeimos nariui. Tereikia gražiai nupjauti viršų išskobti atsargiai vidų,prikišt visko ko tik yra namuos sumaišant su pačio patisono "mėsa" išskobta nuo šonu ir viską į orkaitę
Kažkaip nedašuto pasidaryti tokį patiekalą, būtinai gaminsiu, bus gražiau nei cukinijų laiveliai, beveik kaip skraidančios lėkštės.
Merga, ačiū už idėją.
Merga, ačiū už idėją.
QUOTE(merga @ 2012 08 12, 13:33)
Vakar gaminau šitą mišrainę, mums labai patiko
QUOTE(merga @ 2012 08 12, 11:33)
PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI
2 vid.dyd. aguročiai( gali būti ir labai didelė cukinija, ir moliūgas ar patisonai);
0,5 kg. morkų;
0,5 kg svogūnų;
0,5 kg. pomodorų;
0,5 kg papirikos;
1 didelė galva česnako;
1 didelis apelsinas;
0,5- 0,75 l vandens (vanduo priklauso nuo aguročių- cukinijų dedamo kiekio) ;
0,5 l pomidorų padažo (aš naudoju "RIVONOS",nes ji be jokių E ir modifikuoto krakomolo).
1 š druskos;
1,7 st .cukraus(kas mėgsta saldžiau gali ir 2 pilti);
1 a. š. citirnos rūgšties arba vienos didelės citirnos sultys arba kupinas šaukštas svarainių sulčių).
apypilnės stiklinė aliejaus( aš naudoju nerafinuotą pirmo spaudimo saulėgrąžų )
Nuluptus ir išvalytus aguročius ( cukinija, moliūgas ar patisonai) padalinam į dvi dalis. Vieną dalį stambiai supjaustom,kitą sutarkuojam ir metam į greitpuodį ,troškintuvą ar puodą užpilam puslitriu vandens, suberiam cukrų ,svarainių sultis (citirnos rūgštį arba vienos didelės citirnos sultys ) ir troškinam .Troškintuve 15 min. paprastam puode 20-30 min. Tuo tarpu ruošiame likusias daržoves.
Į kitą puodą sudedam tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus( galima ir smulkiai),paprikas, kelis nuluptus pomidorus ir apie 10-15 min.paverdam.
Viską supilam į ištorškintą cukiniją.Tada sudedam likusius produktus ir greitpuodyje irtroškintuve ( 15 min) ar puode( 30 min.) dar patroškiname. ( verdant puode reiktų pamaišyti,kad neprisviltų arba virti ant mažos ugnies. Paruoštą mišrainę supilstom į stiklainius,užsukam ir paliekam atvėsti,o tada jau sandeliuojam.
P.S Norint gauti sodresnį česnako prieskonį jį reikia smulkinti peiliu,jei norite tik aromato- spuasti ar traiškyti peiliu.
2 vid.dyd. aguročiai( gali būti ir labai didelė cukinija, ir moliūgas ar patisonai);
0,5 kg. morkų;
0,5 kg svogūnų;
0,5 kg. pomodorų;
0,5 kg papirikos;
1 didelė galva česnako;
1 didelis apelsinas;
0,5- 0,75 l vandens (vanduo priklauso nuo aguročių- cukinijų dedamo kiekio) ;
0,5 l pomidorų padažo (aš naudoju "RIVONOS",nes ji be jokių E ir modifikuoto krakomolo).
1 š druskos;
1,7 st .cukraus(kas mėgsta saldžiau gali ir 2 pilti);
1 a. š. citirnos rūgšties arba vienos didelės citirnos sultys arba kupinas šaukštas svarainių sulčių).
apypilnės stiklinė aliejaus( aš naudoju nerafinuotą pirmo spaudimo saulėgrąžų )
Nuluptus ir išvalytus aguročius ( cukinija, moliūgas ar patisonai) padalinam į dvi dalis. Vieną dalį stambiai supjaustom,kitą sutarkuojam ir metam į greitpuodį ,troškintuvą ar puodą užpilam puslitriu vandens, suberiam cukrų ,svarainių sultis (citirnos rūgštį arba vienos didelės citirnos sultys ) ir troškinam .Troškintuve 15 min. paprastam puode 20-30 min. Tuo tarpu ruošiame likusias daržoves.
Į kitą puodą sudedam tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus( galima ir smulkiai),paprikas, kelis nuluptus pomidorus ir apie 10-15 min.paverdam.
Viską supilam į ištorškintą cukiniją.Tada sudedam likusius produktus ir greitpuodyje irtroškintuve ( 15 min) ar puode( 30 min.) dar patroškiname. ( verdant puode reiktų pamaišyti,kad neprisviltų arba virti ant mažos ugnies. Paruoštą mišrainę supilstom į stiklainius,užsukam ir paliekam atvėsti,o tada jau sandeliuojam.
P.S Norint gauti sodresnį česnako prieskonį jį reikia smulkinti peiliu,jei norite tik aromato- spuasti ar traiškyti peiliu.
Sveiki, o apelsinas dedamas su "likusiais produktais"? su žievelėm ar be, pjaustytas smulkiai ar stambiai?
QUOTE(astaria @ 2012 08 21, 10:13)
Sveiki, o apelsinas dedamas su "likusiais produktais"? su žievelėm ar be, pjaustytas smulkiai ar stambiai?
As dejau be zieveles, pjausciau kaip ir visas darzoves
QUOTE(astaria @ 2012 08 21, 10:13)
Sveiki, o apelsinas dedamas su "likusiais produktais"? su žievelėm ar be, pjaustytas smulkiai ar stambiai?
as tai isviso jo nedejau vistiek pirstelius gali apsilaizyti