Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

Marinuoti mangoldai:

700-800 g mangoldų lapkočių
1 l vandens
100 ml vaisių acto
100 g cukraus
2-3 lauro lapelių
6-7 juodųjų pipirų grūdelių
30 g druskos

Gaminimas:
Mangoldų lapkočius nuplaukite ir supjaustykite tokio ilgio, kad tilptų į jūsų pasirinktą stiklainį.
Išsivirkite marinatą iš likusių ingredientų ir juo užpilkite mangoldus.
Stiklainius pasterizuokite verdančiame vandenyje 15 - 20 min.
Užsukite dangteliais.

Aš lapkočius supjaustau maždaug 1 cm ilgio gabaliukais.

Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 08 19, 19:07)
Marinuoti mangoldai:

700-800 g mangoldų lapkočių
1 l vandens
100 ml vaisių acto
100 g cukraus
2-3 lauro lapelių
6-7 juodųjų pipirų grūdelių
30 g druskos

Gaminimas:
Mangoldų lapkočius nuplaukite ir supjaustykite tokio ilgio, kad tilptų į jūsų pasirinktą stiklainį.
Išsivirkite marinatą iš likusių ingredientų ir juo užpilkite mangoldus.
Stiklainius pasterizuokite verdančiame vandenyje 15 - 20 min.
Užsukite dangteliais.

Aš lapkočius supjaustau maždaug 1 cm ilgio gabaliukais.

ACIU ACIU ACIU 4u.gif clap.gif clap_1.gif ryt pradesiu gamyba yess.gif victory.gif o kazi i kai kokias misraines jie tinkami? g.gif
Atsakyti
Man tinka daug kur, darau net šaltibarščius. mirksiukas.gif
Papildyta:
Ai, dar šaldau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 08 19, 20:47)
Man tinka daug kur, darau net šaltibarščius.  mirksiukas.gif
Papildyta:
Ai, dar šaldau.  biggrin.gif

su saldymu pas mane prastai - visas saldiklis prigrustas, net ir mesos nebera kur idet doh.gif o kaip manot jei sumakaluociau tarkim su morkom svogunais ir pomidorais? g.gif ir ta pati marinata... g.gif
beje durnas klausimas, o kur gaut vaisiu acto?cia gal koks obuoliu actas tiktu ar konkreciai taip turi vadintis"vaisiu actas" blush2.gif ax.gif ?

p.s. kur jus davet receptuka - su kuo tuos marinuotus mangoldus tinka valgyti? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forti: 19 rugpjūčio 2012 - 19:54
QUOTE(Forti @ 2012 08 19, 20:52)
o kaip manot jei sumakaluociau tarkim su morkom svogunais ir pomidorais? g.gif ir ta pati marinata... g.gif
***
kur gaut vaisiu acto?cia gal koks obuoliu actas tiktu ar konkreciai taip turi vadintis"vaisiu actas" blush2.gif  ax.gif ?
***
p.s. kur jus davet receptuka - su kuo tuos marinuotus mangoldus tinka  valgyti? blush2.gif  4u.gif
Manau, tokią "makaliūzę" geriau troškinti su nedaug rūgšties ir su aliejumi. rolleyes.gif
***
Obuolių actas puikiai tiks. Dar būna baltojo, raudonojo vyno actas, bet brangus. Taip pat galima spausti citriną, naudoti svarainių sultis. Galima marinuoti tiesiog rūgščių obuolių sultyse.
***
Priklauso nuo skonio, kaip sakoma, nepabandęs nesužinosi. hihihi.gif Man tinka su viskuo: mėsa, žuvimi, verdu sriubas; nupylus marinatą galima gaminti mišraines su majonezu, aliejumi, žaliais, kepintais svogūnais, žirneliais ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(SmilgaS @ 2012 08 03, 09:06)
Turiu daug patisonų.
Gal kas gaminate  mišrainės žiemai.  Mažų patisoniukų jau marinavau.

4u.gif


Patisonai kaip ir aguročiai ir cukinijos,tik forma skirisi,tad galite laisvai pritaikyti ir iš čia esančių. topsecret.gif pietums laiks nuo laiko patisonuose darau troškinius kiekvienam šeimos nariui. Tereikia gražiai nupjauti viršų išskobti atsargiai vidų,prikišt visko ko tik yra namuos sumaišant su pačio patisono "mėsa" išskobta nuo šonu ir viską į orkaitę biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 20 rugpjūčio 2012 - 10:36
Kažkaip nedašuto pasidaryti tokį patiekalą, būtinai gaminsiu, bus gražiau nei cukinijų laiveliai, beveik kaip skraidančios lėkštės. hihihi.gif
Merga, ačiū už idėją. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2012 08 12, 13:33)

PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI  biggrin.gif



Vakar gaminau šitą mišrainę, mums labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2012 08 12, 11:33)
PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI  biggrin.gif

2 vid.dyd. aguročiai( gali būti ir labai didelė cukinija, ir moliūgas ar patisonai);
0,5 kg. morkų;
0,5 kg svogūnų;
0,5 kg. pomodorų;
0,5 kg papirikos;
1 didelė galva česnako;
1  didelis apelsinas;
0,5- 0,75 l vandens (vanduo priklauso nuo aguročių- cukinijų dedamo kiekio) ;
0,5 l pomidorų padažo (aš naudoju "RIVONOS",nes ji be jokių E ir modifikuoto krakomolo).
1 š druskos;
1,7 st .cukraus(kas mėgsta saldžiau gali ir 2 pilti);
1 a. š. citirnos rūgšties arba vienos didelės citirnos sultys arba kupinas šaukštas svarainių sulčių).
apypilnės stiklinė aliejaus( aš naudoju nerafinuotą pirmo spaudimo saulėgrąžų  ax.gif )

Nuluptus ir išvalytus aguročius ( cukinija, moliūgas ar patisonai) padalinam į dvi dalis. Vieną dalį stambiai supjaustom,kitą sutarkuojam ir metam į greitpuodį ,troškintuvą ar puodą užpilam puslitriu vandens, suberiam cukrų ,svarainių sultis (citirnos rūgštį arba vienos didelės citirnos sultys ) ir troškinam .Troškintuve 15 min. paprastam puode 20-30 min. Tuo tarpu ruošiame likusias daržoves.
Į kitą puodą sudedam tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus( galima ir smulkiai),paprikas, kelis nuluptus pomidorus  ir  apie 10-15 min.paverdam.
Viską supilam į ištorškintą cukiniją.Tada sudedam likusius produktus ir greitpuodyje  irtroškintuve ( 15 min) ar puode( 30 min.) dar patroškiname. ( verdant puode reiktų pamaišyti,kad neprisviltų arba virti ant mažos ugnies. Paruoštą mišrainę supilstom į stiklainius,užsukam ir paliekam atvėsti,o tada jau sandeliuojam.
P.S Norint gauti sodresnį česnako prieskonį jį reikia smulkinti peiliu,jei norite tik aromato- spuasti ar traiškyti peiliu.

Sveiki, o apelsinas dedamas su "likusiais produktais"? su žievelėm ar be, pjaustytas smulkiai ar stambiai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astaria: 21 rugpjūčio 2012 - 09:14
QUOTE(astaria @ 2012 08 21, 10:13)
Sveiki, o apelsinas dedamas su "likusiais produktais"? su žievelėm ar be, pjaustytas smulkiai ar stambiai?

As dejau be zieveles, pjausciau kaip ir visas darzoves
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2012 08 21, 10:13)
Sveiki, o apelsinas dedamas su "likusiais produktais"? su žievelėm ar be, pjaustytas smulkiai ar stambiai?

as tai isviso jo nedejau smile.gif vistiek pirstelius gali apsilaizyti 4u.gif
Atsakyti
Pirštelius apsilaižysi superinė mišrainė. Ačiū už receptą.Aš dar būtinai kartosiu ir darysiu dvigubą normą. Dėjau apelsinus su visom žievelėm, tik nuplikinau ir išrinkau sėklas.
Atsakyti