Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(Ingada @ 2012 08 10, 10:50)
BUROKĖLIŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI

Šiandien ir aš darysiu,tik laukiu mamos iš kaimo su burokais thumbup.gif
Atsakyti
Kadangi virtuvė, mano chobis esu nuo prigimties eksperimentatorė,siūlau tokią mišrainę:

PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI biggrin.gif

2 vid.dyd. aguročiai( gali būti ir labai didelė cukinija, ir moliūgas ar patisonai);
0,5 kg. morkų;
0,5 kg svogūnų;
0,5 kg. pomodorų;
0,5 kg papirikos;
1 didelė galva česnako;
1 didelis apelsinas;
0,5- 0,75 l vandens (vanduo priklauso nuo aguročių- cukinijų dedamo kiekio) ;
0,5 l pomidorų padažo (aš naudoju "RIVONOS",nes ji be jokių E ir modifikuoto krakomolo).
1 š druskos;
1,7 st .cukraus(kas mėgsta saldžiau gali ir 2 pilti);
1 a. š. citirnos rūgšties arba vienos didelės citirnos sultys arba kupinas šaukštas svarainių sulčių).
apypilnės stiklinė aliejaus( aš naudoju nerafinuotą pirmo spaudimo saulėgrąžų ax.gif )

Nuluptus ir išvalytus aguročius ( cukinija, moliūgas ar patisonai) padalinam į dvi dalis. Vieną dalį stambiai supjaustom,kitą sutarkuojam ir metam į greitpuodį ,troškintuvą ar puodą užpilam puslitriu vandens, suberiam cukrų ,svarainių sultis (citirnos rūgštį arba vienos didelės citirnos sultys ) ir troškinam .Troškintuve 15 min. paprastam puode 20-30 min. Tuo tarpu ruošiame likusias daržoves.
Į kitą puodą sudedam tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus( galima ir smulkiai),paprikas, kelis nuluptus pomidorus ir apie 10-15 min.paverdam.
Viską supilam į ištorškintą cukiniją.Tada sudedam likusius produktus ir greitpuodyje irtroškintuve ( 15 min) ar puode( 30 min.) dar patroškiname. ( verdant puode reiktų pamaišyti,kad neprisviltų arba virti ant mažos ugnies. Paruoštą mišrainę supilstom į stiklainius,užsukam ir paliekam atvėsti,o tada jau sandeliuojam.
P.S Norint gauti sodresnį česnako prieskonį jį reikia smulkinti peiliu,jei norite tik aromato- spuasti ar traiškyti peiliu.
Skani mišrainė ir atvėsusi,bet tikras skonis bus po gero mėnesio kai mišrainė bus įsistovėjusi.
user posted image

AGURKŲ SALOTOS

4 kg peraugusių agurkų ;
1 kg. svogūnų;
ryšuliukas krapų;
1 šaukštas nubrauktas druskos;
1 apypilnė st. cukraus;
0,25 st aliejaus;
6 šaukštai acto;

Agurkus supjaustyt apvaliais žiedais pusžiedžiais (skusti nereikia, nes nuskutus jie pasidaro rūgštūs), svogūnus taip pat pusžiedžiais. Sudėti prieskonius ir laikyti 6val. pamaišant (aš susipjaustau ir užpilu prieskoniais vakare).
Ryte pamaišau ir užkaičiu. Puodui užvirus paverdu 5-7 minutes. Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame. Sandariai užsuku ir psio. Bet yra ir antras varijantas:

Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitiname apie 15 min. nuo užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame.

Labai skanios agurkų salotos būna, agurkai,kvapnūs ir traškūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 12 rugpjūčio 2012 - 11:47
6kg žalių burokų
0.5ltr aliejaus
3 šaukštai druskos.
Burokus sutarkuoti ir su aliejumi virti 30 min. po to įdėti 1 kg svogūnų, 1 galvą česnako ir įpilti 1 stiklinę cukraus, virti 25min. po to 100g actaus ir 0,5ltr pomidorų padažo įdėti ir vėl virti 20 min. Tada sudėti į stiklainiukus ir užsukti, užvakuoti. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Vakar padariau ziemai 8 puslitriukus sios misraines PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI biggrin.gif , bet man tai cukraus ten per daug, kt.karta tikrai deciau 1 stikline, ir manau to butu kaip tik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2012 08 14, 12:27)
Vakar padariau ziemai 8 puslitriukus sios misraines PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI biggrin.gif , bet man tai cukraus ten per daug, kt.karta tikrai deciau 1 stikline, ir manau to butu kaip tik smile.gif

ar tos,iš burokų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 08 14, 15:38)
ar tos,iš burokų  mirksiukas.gif

Ne, kur nare merga paskelbe smile.gif
PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI biggrin.gif

2 vid.dyd. aguročiai( gali būti ir labai didelė cukinija, ir moliūgas ar patisonai);
0,5 kg. morkų;
0,5 kg svogūnų;
0,5 kg. pomodorų;
0,5 kg papirikos;
1 didelė galva česnako;
1 didelis apelsinas;
0,5- 0,75 l vandens (vanduo priklauso nuo aguročių- cukinijų dedamo kiekio) ;
0,5 l pomidorų padažo (aš naudoju "RIVONOS",nes ji be jokių E ir modifikuoto krakomolo).
1 š druskos;
1,7 st .cukraus(kas mėgsta saldžiau gali ir 2 pilti);
1 a. š. citirnos rūgšties arba vienos didelės citirnos sultys arba kupinas šaukštas svarainių sulčių).
apypilnės stiklinė aliejaus( aš naudoju nerafinuotą pirmo spaudimo saulėgrąžų ax.gif )
Atsakyti
o ka su cukinijom pasiulysit? uzsiauginau, bet nelabai zinau ka su jom daryti.
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2012 08 14, 16:21)
o ka su cukinijom pasiulysit? uzsiauginau, bet nelabai zinau ka su jom daryti.

Perziurekit tema, labai daug receptu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingada @ 2012 08 10, 11:50)
BUROKĖLIŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI

4 kg burokėlių (virtų)
1,5 kg pomidorų
500 g paprikų
500 g svogūnų
200 g česnakų (galima mažiau)
200 g cukraus
60 g druskos
250 ml acto (obuolių, balto vyno ir pan., svarbu, kad būtų 6 proc.)
500 ml aliejaus

Burokėlius sutarkuoti, pomidorus supjaustyti smulkiai, svogūnus pusžiedžiais, paprikas šiaudeliais.
Svogūnus pakepinti puode su aliejumi, sudėti pomidorus, po 5 min. paprikas. Kai daržovės u-verda, supilame actą ir sudedame cukrų, druską. Pavirus 10 min. sudedame burokėlius ir verdame apie 20 min. Sudedame smulkiai supjaustytus (galima išspausti
per česnakų spaudyklę ar sutarkuoti) česnakus ir dar paverdame apie 10 min. Karštą mišrainę sudedame į paruoštus stiklainius.
Daržoves galima keisti, vietoje paprikos dėti morkų (tarkuotų) ar daugiau pomidorų. Nemėgstantiems česnako, vietoje jo dėti daugiau svogūnų.
Pernai užteko tik iki Naujųjų metų, šįmet reikės daugiau gaminti. thumbup.gif



smile.gif O kiek iseina misraines is recepto? Ryt ruosiuos daryti, galeciau stiklainius is anksto susiruosti.
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2012 08 12, 12:33)

PIRŠTELIUS APSILAIŽYSI  biggrin.gif



super thumbup.gif pasidariau ir aš, ir iš tikro pirštelius apsilaižyti galima biggrin.gif
Atsakyti
sveikutes darbstuoles 4u.gif siemet jungiuosi i jusu gretas ir pasiraitojusi rankoves krapstaus virtuveje ruosdamasi ziemai bigsmile.gif ax.gif
gal kartais zinote koki recepta ar marinata lapiniams burokeliams (mangoldams) g.gif sitiek uzaugo o nezinau kur juos det doh.gif nesinori supudyt ir ismest... schmoll.gif buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Forti @ 2012 08 18, 21:37)
sveikutes darbstuoles  4u.gif  siemet jungiuosi i jusu gretas ir pasiraitojusi rankoves krapstaus virtuveje ruosdamasi ziemai  bigsmile.gif  ax.gif
gal kartais zinote koki recepta ar marinata lapiniams burokeliams (mangoldams) g.gif sitiek uzaugo o nezinau kur juos det  doh.gif nesinori supudyt ir ismest...  schmoll.gif buciau labai dekinga 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimasa: 19 rugpjūčio 2012 - 17:44