Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(Sypsaliukas @ 2012 08 02, 17:29)
Agurkų salotos (ypatingai tinka peraugusiems agurkams naikinti)

Tikrai labai skanu,reiks jaučiu kartot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsaliukas @ 2012 08 02, 19:27)
Agurkai su garstyčiomis



o kaip su garstyčiom, kada sudėt ir kokios tinka, nes jų tai įvairių rūšių yra g.gif
Atsakyti
Gal galit padėti. Yra toks skanus receptukas baklazanų su pomidorais, bet jis skirtas ne konservavimui: baklažanai . Labai panašus, tik be kapario uogų, raudonėlio ir alyvuogių yra marinavimo receptas. Taigi, klausimas toks, ar galima pagaminus pagal nuorodoje pateiktą receptą imti ir užkonservuoti tą gėrį žiemai? smile.gif Ta prasme, ar negenda mišrainės, jei į jas dedama mano minėti produktai? (O jei alyvuogės su ančiuviais- galima?)
Ir dar įdomu, ar galima konservuoti, jei viskas gaminama keptuvėje pakepinus, o ne vien verdant?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arretė: 09 rugpjūčio 2012 - 13:40
QUOTE(Sypsaliukas @ 2012 08 02, 18:29)
Agurkų salotos (ypatingai tinka peraugusiems agurkams naikinti)


pasidariau ir aš 4u.gif labai patiko mano šeimynai thumbup.gif
Atsakyti
BUROKĖLIŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI

4 kg burokėlių (virtų)
1,5 kg pomidorų
500 g paprikų
500 g svogūnų
200 g česnakų (galima mažiau)
200 g cukraus
60 g druskos
250 ml acto (obuolių, balto vyno ir pan., svarbu, kad būtų 6 proc.)
500 ml aliejaus

Burokėlius sutarkuoti, pomidorus supjaustyti smulkiai, svogūnus pusžiedžiais, paprikas šiaudeliais.
Svogūnus pakepinti puode su aliejumi, sudėti pomidorus, po 5 min. paprikas. Kai daržovės u-verda, supilame actą ir sudedame cukrų, druską. Pavirus 10 min. sudedame burokėlius ir verdame apie 20 min. Sudedame smulkiai supjaustytus (galima išspausti per česnakų spaudyklę ar sutarkuoti) česnakus ir dar paverdame apie 10 min. Karštą mišrainę sudedame į paruoštus stiklainius.
Daržoves galima keisti, vietoje paprikos dėti morkų (tarkuotų) ar daugiau pomidorų. Nemėgstantiems česnako, vietoje jo dėti daugiau svogūnų.
Pernai užteko tik iki Naujųjų metų, šįmet reikės daugiau gaminti. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingada: 10 rugpjūčio 2012 - 10:51
QUOTE(allinute @ 2012 08 09, 16:44)
pasidariau ir aš  4u.gif  labai patiko mano šeimynai  thumbup.gif

gal galite ir man padėti. yra toks pjaustytų didelių agurkų salotų receptukas, tik nežinau tikslių proporcijų. Prisimenu, jog reikia 4kg. agurkų, dedamas aliejus, actas, druska ir cukrus ir paliekama 12val.
Atsakyti
QUOTE(Ingada @ 2012 08 10, 12:50)
BUROKĖLIŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI

4 kg burokėlių (virtų)
1,5 kg pomidorų
500 g paprikų
500 g svogūnų
200 g česnakų (galima mažiau)
200 g cukraus
60 g druskos
250 ml acto (obuolių, balto vyno ir pan., svarbu, kad būtų 6 proc.)
500 ml aliejaus

Burokėlius sutarkuoti, pomidorus supjaustyti smulkiai, svogūnus pusžiedžiais, paprikas šiaudeliais.
Svogūnus pakepinti puode su aliejumi, sudėti pomidorus, po 5 min. paprikas. Kai daržovės u-verda, supilame actą ir sudedame cukrų, druską. Pavirus 10 min. sudedame burokėlius ir verdame apie 20 min. Sudedame smulkiai supjaustytus (galima išspausti per česnakų spaudyklę ar sutarkuoti) česnakus ir dar paverdame apie 10 min. Karštą mišrainę sudedame į paruoštus stiklainius.
Daržoves galima keisti, vietoje paprikos dėti morkų (tarkuotų) ar daugiau pomidorų. Nemėgstantiems česnako, vietoje jo dėti daugiau svogūnų.
Pernai užteko tik iki Naujųjų metų, šįmet reikės daugiau gaminti. thumbup.gif

Man norėtųsi vietoj pomidorų kač nors kitą g.gif Maniškių tiek neužauga, kad galėčiau vakuot verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zebriuke_ @ 2012 08 10, 11:51)
gal galite ir man padėti. yra toks pjaustytų didelių agurkų salotų receptukas, tik nežinau tikslių proporcijų. Prisimenu, jog reikia 4kg. agurkų, dedamas aliejus, actas, druska ir cukrus ir paliekama 12val.


2 kg agurkėlių (supjaustytų 0,5 cm griežinėliais)
4 v. š. druskos

Išmaišius palaikyti 6 val. ir tada sudėti:

700 g cukraus
1,5 stiklinės acto
7 v. š. aliejaus
1 v. š. aštriosios paprikos miltelių (galima mažiau)
2 galvutės česnako

Viską sudėjus išmaišyti ir laikyti 12 val.
Tada sugrūsti į indelius ir uždaryti.
Atsakyti
QUOTE(ausrara @ 2012 08 10, 16:42)
2 kg agurkėlių (supjaustytų 0,5 cm griežinėliais)
4 v. š. druskos

Išmaišius palaikyti 6 val. ir tada sudėti:

700 g cukraus
1,5 stiklinės acto
7 v. š. aliejaus
1 v. š. aštriosios paprikos miltelių (galima mažiau)
2 galvutės česnako

Viską sudėjus išmaišyti ir laikyti 12 val.
Tada sugrūsti į indelius ir uždaryti.

thumbup.gif šįrytą sudėjau į stiklainius,mano skoniui labai patiko thumbup.gif

tik bijau,kad nieks nevirta ir nesilaikys ne šaldytuve g.gif
Atsakyti
Laikysis pernai dariau kuo puikiausiai issilaike smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2012 08 10, 12:24)
Man norėtųsi vietoj pomidorų kač nors kitą g.gif Maniškių tiek neužauga, kad galėčiau vakuot verysad.gif


man atrodo labai tiktų obuoliai g.gif turi rūgštelės kaip ir pomidorai mirksiukas.gif
būtinai reiks pabandyti Ingados receptą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2012 08 10, 13:24)
Man norėtųsi vietoj pomidorų kač nors kitą g.gif Maniškių tiek neužauga, kad galėčiau vakuot verysad.gif



QUOTE(Mililė @ 2012 08 11, 08:30)
man atrodo labai tiktų obuoliai g.gif turi rūgštelės kaip ir pomidorai mirksiukas.gif
būtinai reiks pabandyti Ingados receptą thumbup.gif


Taip, obuoliai tinka, tik ne saldus (saldziarugsciai arba rugstesni). 4u.gif
Atsakyti