BUROKĖLIŲ MIŠRAINĖ ŽIEMAI
4 kg burokėlių (virtų)
1,5 kg pomidorų
500 g paprikų
500 g svogūnų
200 g česnakų (galima mažiau)
200 g cukraus
60 g druskos
250 ml acto (obuolių, balto vyno ir pan., svarbu, kad būtų 6 proc.)
500 ml aliejaus
Burokėlius sutarkuoti, pomidorus supjaustyti smulkiai, svogūnus pusžiedžiais, paprikas šiaudeliais.
Svogūnus pakepinti puode su aliejumi, sudėti pomidorus, po 5 min. paprikas. Kai daržovės u-verda, supilame actą ir sudedame cukrų, druską. Pavirus 10 min. sudedame burokėlius ir verdame apie 20 min. Sudedame smulkiai supjaustytus (galima išspausti per česnakų spaudyklę ar sutarkuoti) česnakus ir dar paverdame apie 10 min. Karštą mišrainę sudedame į paruoštus stiklainius.
Daržoves galima keisti, vietoje paprikos dėti morkų (tarkuotų) ar daugiau pomidorų. Nemėgstantiems česnako, vietoje jo dėti daugiau svogūnų.
Pernai užteko tik iki Naujųjų metų, šįmet reikės daugiau gaminti.