Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

Sveikos,

labai prašau patarimo - turiu daug paprikų ir mažų aštrių paprikų. Ką iš jų (ir su kuo dar) galima būtų padaryt?

ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
dariau burokėlius su pupelėmis ir visa mano mišrainė prarūgo sad.gif. Viską dariau pagal recepta, tik druskos gal per mažai įdėjo, gfal kas gali parašyt kokį kiekį druskos dedate? Nes kai dedi pagal skonį, tai po to viską išmest reikia
Ačiū labai.
Atsakyti
QUOTE(ritag @ 2011 10 29, 12:46)
dariau burokėlius su pupelėmis ir visa mano mišrainė prarūgo sad.gif. Viską dariau pagal recepta, tik druskos gal per mažai įdėjo, gfal kas gali parašyt kokį kiekį druskos dedate? Nes kai dedi pagal skonį, tai po to viską išmest reikia
Ačiū labai.


Man taip pat su sia misraine nepavyko. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jūra* @ 2011 10 28, 16:18)
Sveikos,

labai prašau patarimo - turiu daug paprikų ir mažų aštrių paprikų. Ką iš jų (ir su kuo dar) galima būtų padaryt?

ačiū iš anksto  4u.gif

Paprikas su medum užsimarinuok. Labai skanios, tad mes jas kertam ir prie karštų patiekalų ir prie vyno su pelėsiniu sūriu ir vienas kaip skanėsta.
Atsakyti
o kaip tiksliau? bigsmile.gif nesu dariusi, neįsivaizduoju ax.gif
Atsakyti
Paprikos marinuotos su medum (RECEPTAS AGNISKOS yra paprikų konservavimo temoje)
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti užvirtą (actą pilti po užvirimo) marinatą:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu. Medaus nereikia tirpdyt,įdedi šaukščiuką medaus skiltele česnako,ir dedi paprikas pavirtas 3min, taigi man iš kažkur 3 su trupučiu kilo išėjo 3 stiklainiukai 0,5 ir 5st 0,7

(Agniskos su medum receptas l geras, taciau i marinata nepilu ne laselio aliejaus, o visa kita darau kaip parasyta. Nemegstam mes aliejiniu uzpilu, o va be aliejaus sito recepto skonis mano seimynai idealus. Nesu megeja papriku bet taip padarytos ir man labai patinka (kažkieno komentaras apie recepta))
Atsakyti
Gal kuri patars koki isbandyta recepta nesaldu su moliugu ....
Atsakyti
AkvileZ, labai ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
2 kg raudonu pomidoru
2 kg zaliu pomidoru
3 dideli svogunai
1 didelis ilgas agurkas
1/4 stiklines druskos
1 stikline vyno acto
1,5 stiklines cukraus
1 saukstas garstyciu grudeliu
1 saukstelis maltu juoduju pipiru
0,5 saukstelio cilin pipiru


Smulkiai supjaustyti darzoves. Uzberti druskos ir palikti. Nupilti susidariusi skysti, supilti prieskonius ir ismaisyti. Virti 30 - 40 minuciu neuzdengus puodo, nugraibyti putas . Deti i stiklainius ir sandariai uzdaryt.

va tokią mišrainę atradau interneto platybėse... gal kas esat gaminę? ax.gif
Atsakyti
[quote=SmilgaS,2011 10 26, 19:43]
Paliekant puode, jos marinuojasi. Kitaip tektų įpilti vandens ir gautųsi ne marinuotos daržovės, o troškintos. Daugiau jos būtų ištižę nei traškios. mirksiukas.gif
[/quote/]
Ačiū, kad atsakėt 4u.gif
Tik vanduo šiaip niekur nesipila, yra tokie receptai: daržoves laikom druskoj ir taip išsiskiria sultys, kurias nupylus, užkaitinamas marinatas ir verdamos daržovės; kitas variantas, daržoves irgi laikom druskoj, išsiskiria sultys, bet jų nenupilam, verdam daržoves, marinuojam; trečias variantas, daržovių nelaikom druskoj, dedam tiesiai į marinatą ir verdam.
Tai nesuprantu kame skirtumas g.gif du pirmus variantus bandžiau, tai rezultatas tas pats.
O kaip jūs sakot, kad puode marinuojasi, tai nea, nes daržoves apipylus druska, iš jų išsiskiria sultys ax.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti
vakar ragavau buvo labai skanu
žiemą iš stiklainiuko daržoves nusunki jei reikia pasmulkini + konservuotų žirnelių + helmans majonezo ir = super mišrainė

Kalafijorų MIŠRAINĖ

Reikės

Šparaginių pupelių 600 gr
(pavirti 5-10 min)
2 paprikos 1 geltona 1 raudona
(nuplikinti)
1 didelis kalafijoras
(5-10 min pavirti )
1 kg. morkų
( 5-10 min. pavirti )
5 svogūnų galvos
( supjaustyti riekutėmis ir užplikinti )

Marinatui

4 litrai vandens
1 st. acto 250 gr,
4 v.š. druskos
16 v.š. cukraus
krapų- lauro lapų – pipirų

į stiklainio dugną įdėęti krapo šakelę ir lauro lapelį 1 kvepiantį + 1 kartų pipirą
sloksniuoti :
svogūnai
morkos
šparaginės
paprikos
kalafijorai

užpylus sirupu pavirti 10-15 min.

skanaus 

Atsakyti
Rasaliu, ar galima sia misraine laikyti rusyje, ar butina saldytuve?

Dedant i stiklaini pjaustyti darzoves kaip norisi?
Atsakyti