QUOTE(Aušrytė @ 2011 08 23, 09:13)
Gal tokia tiks?
Burokėlių troškinys su pupelėmis
2 kg virtų burokėlių
0,5 l virtų pupelių
po 300 g morkų ir svogūnų
po 1 stikl. pomidorų padažo ir aliejaus
druskos, pipirų
Puode su aliejumi apkepinu susmulkintus svogūnus, vėliau sudedu visus likusius produktus ir maišant troškinu apie 45 min.
Burokėlių troškinys su pupelėmis
2 kg virtų burokėlių
0,5 l virtų pupelių
po 300 g morkų ir svogūnų
po 1 stikl. pomidorų padažo ir aliejaus
druskos, pipirų
Puode su aliejumi apkepinu susmulkintus svogūnus, vėliau sudedu visus likusius produktus ir maišant troškinu apie 45 min.
dėkui už receptą- bandysim gaminti
QUOTE(rootha @ 2010 08 02, 16:14)
simet uzderejo nekondiciniu agurku, tai dariau tokia misraine:
Konservuoti agurkai su pomidorų padažu
Sudėtinės dalys:
Agurkai, 5 kilogramai
Pomidorų padažas(geresnis), 500 gramų
Česnakai, 300 gramų
Aliejus, 200 gramų
Actas, 200 gramų
Cukrus, 200 gramų
Druska, 2 šaukštai
Gaminimas:
Supjaustytus agurkus į dubenį, įpilkite aliejaus, acto, pomidorų padažo, įdekite cukraus ir druskos. Nuo užvirinimo pradžios 5 min., tada įdekite supjaustytą česnaką ir dar 2-3 min. Karštus dėkite į stiklainius ir užsukite.
kadangi tiek cesnako neturejau, tai idejau sauksta granuliuoto cesnako, MB iskart ragavo sake astroka, bet skanu Beje, kadangi agurkai buvo dideli, tai skurytes lupau ir visas seklas isemiau vaizdelis toks:
Konservuoti agurkai su pomidorų padažu
Sudėtinės dalys:
Agurkai, 5 kilogramai
Pomidorų padažas(geresnis), 500 gramų
Česnakai, 300 gramų
Aliejus, 200 gramų
Actas, 200 gramų
Cukrus, 200 gramų
Druska, 2 šaukštai
Gaminimas:
Supjaustytus agurkus į dubenį, įpilkite aliejaus, acto, pomidorų padažo, įdekite cukraus ir druskos. Nuo užvirinimo pradžios 5 min., tada įdekite supjaustytą česnaką ir dar 2-3 min. Karštus dėkite į stiklainius ir užsukite.
kadangi tiek cesnako neturejau, tai idejau sauksta granuliuoto cesnako, MB iskart ragavo sake astroka, bet skanu Beje, kadangi agurkai buvo dideli, tai skurytes lupau ir visas seklas isemiau vaizdelis toks:
Skonis geras, ka tik pasidariau tokiu agurku , na jei laikys per ziema ,kartosiu
QUOTE(satanele @ 2011 09 12, 12:16)
Sveikutės , bandysiu šiandiena virti šparaginių pupelių ir pievagrybių mišrainę, žiūrėsim kas gausis, kuri davė receptą sakė labai skanu
Gal galima receptuką?
sakyčiau agurkai su česnakais ir pomidorų padažu pas mane NR.1 Turėjau svečių (draugų) savaitgalį tai pirmiausia šis stiklainiukas buvo ištuštintas Įtariu iki žiemos MB nė vieno nepaliks dulkėti
gal burokeliu misrainiu pasiulysit kuri nors
Noriu daryti morkas, svagunai, pomidoru padazas, tik nezinau proporciju ir eigos, gal kas parasys kaip tiksliai daryti...
ir dar... ar tinka misrainem uzsukami dangteliai su iskilimu vidury? Toks vos matomas tas iskilimas Nes kad butu visiskai ligus pavirsius, tokiu dangteliu Kaune nerandu...
QUOTE(tany @ 2011 10 07, 17:46)
ir dar... ar tinka misrainem uzsukami dangteliai su iskilimu vidury? Toks vos matomas tas iskilimas Nes kad butu visiskai ligus pavirsius, tokiu dangteliu Kaune nerandu...
Svarbu , kad sandariai užsisuktų
Skaniai atrodo, reiks pabandyti.
Kaip tik turiu cukinijų nemažai. Tik paprikos dar nevisai prinokę, nes teko nuskinti prieš šalnas.
Gal žinot ką daryti, kad greičiau paraudonuotų
Atnešu mišrainytę, dėl kurios ilgai dvejojau, bet knietėjo išbandyt. Dvejojau todėl, kad ji nevirta, o tik užvirinta, įdomu, koks skonis ir tt. Ir ką: skonis- puikus, daržovės skanutės, ne kietos, bet ir neištižę, bus superinis garnyras žiemą prie bet kokių mėsyčių.
Jei turit cukinijų perteklių, būtinai pabandykit.
Orignalus receptas čia
Aš dariau iš pusės normos su mažyte improvizacja, taigi:
Cukinijos 1,5 kg, supjausčiau plonais kvadratėliais.
Paprikos 0,5 kg , irgi supjausčiau kvadratėliais
Česnako 50 g, išspaudžiau
Druskos 1 v.s.
Cukraus 2 v. s.
Aliejaus 100 ml
Acto 80 ml
Juodųjų pipirų 0,5 arb.s.
Čili pipirų maltų 0,5 arb.s.
Petražolių sauja (supjaustyta)
Cukiniją puode užpyliau druska ir palaikiau pusvalandį, kad atsirastų skysčio, tada sudėjau visus likusius ingredientus ir palikau puode 6 valandoms. Vaizdas toks:
Tada užvirinau ir išjungiau iškart, supilsčiau į stiklainukus.
Gavosi 4 puslitriukai ir kitas nepilnas, pasilikau suvalgymui Manau, reiktų padidinti truputį cukinijų kiekį, kad tas paskutinis 5-tasis irgi būtų pilnas
Rekomenduoju
[/quote]
Kaip tik turiu cukinijų nemažai. Tik paprikos dar nevisai prinokę, nes teko nuskinti prieš šalnas.
Gal žinot ką daryti, kad greičiau paraudonuotų
Atnešu mišrainytę, dėl kurios ilgai dvejojau, bet knietėjo išbandyt. Dvejojau todėl, kad ji nevirta, o tik užvirinta, įdomu, koks skonis ir tt. Ir ką: skonis- puikus, daržovės skanutės, ne kietos, bet ir neištižę, bus superinis garnyras žiemą prie bet kokių mėsyčių.
Jei turit cukinijų perteklių, būtinai pabandykit.
Orignalus receptas čia
Aš dariau iš pusės normos su mažyte improvizacja, taigi:
Cukinijos 1,5 kg, supjausčiau plonais kvadratėliais.
Paprikos 0,5 kg , irgi supjausčiau kvadratėliais
Česnako 50 g, išspaudžiau
Druskos 1 v.s.
Cukraus 2 v. s.
Aliejaus 100 ml
Acto 80 ml
Juodųjų pipirų 0,5 arb.s.
Čili pipirų maltų 0,5 arb.s.
Petražolių sauja (supjaustyta)
Cukiniją puode užpyliau druska ir palaikiau pusvalandį, kad atsirastų skysčio, tada sudėjau visus likusius ingredientus ir palikau puode 6 valandoms. Vaizdas toks:
Tada užvirinau ir išjungiau iškart, supilsčiau į stiklainukus.
Gavosi 4 puslitriukai ir kitas nepilnas, pasilikau suvalgymui Manau, reiktų padidinti truputį cukinijų kiekį, kad tas paskutinis 5-tasis irgi būtų pilnas
Rekomenduoju
[/quote]
Man labai skani mišrainė su cukinja, paprika, česnaku, pomidorų padažu, aliejum, actu, druska, cukrum, receptą jau yra įdėjusi ne viena
Tai norėjau paklaust, kas žino, koks gi skirtumas ar supjaustytą cukiniją palaikius su druska, paskiau tą skystį išpili lauk, ar kartu su juo ir troškini? Ką tai įtakoja, o gal išvis nebūtina taip laikyt su druska, tiesiog viską supjausčius troškint puode
Tiesiog įdomu dėl ko kai kuriuose receptuose cukinija padruskinama ir paliekama išsiskirt sultim ir ar būtina jas nupilt
Ačiū, jei kuri apšviesit mane
Tai norėjau paklaust, kas žino, koks gi skirtumas ar supjaustytą cukiniją palaikius su druska, paskiau tą skystį išpili lauk, ar kartu su juo ir troškini? Ką tai įtakoja, o gal išvis nebūtina taip laikyt su druska, tiesiog viską supjausčius troškint puode
Tiesiog įdomu dėl ko kai kuriuose receptuose cukinija padruskinama ir paliekama išsiskirt sultim ir ar būtina jas nupilt
Ačiū, jei kuri apšviesit mane
Paliekant puode, jos marinuojasi. Kitaip tektų įpilti vandens ir gautųsi ne marinuotos daržovės, o troškintos. Daugiau jos būtų ištižę nei traškios.
QUOTE(Saulužė @ 2011 10 26, 10:52)
Man labai skani mišrainė su cukinja, paprika, česnaku, pomidorų padažu, aliejum, actu, druska, cukrum, receptą jau yra įdėjusi ne viena
Tai norėjau paklaust, kas žino, koks gi skirtumas ar supjaustytą cukiniją palaikius su druska, paskiau tą skystį išpili lauk, ar kartu su juo ir troškini? Ką tai įtakoja, o gal išvis nebūtina taip laikyt su druska, tiesiog viską supjausčius troškint puode
Tiesiog įdomu dėl ko kai kuriuose receptuose cukinija padruskinama ir paliekama išsiskirt sultim ir ar būtina jas nupilt
Ačiū, jei kuri apšviesit mane
Tai norėjau paklaust, kas žino, koks gi skirtumas ar supjaustytą cukiniją palaikius su druska, paskiau tą skystį išpili lauk, ar kartu su juo ir troškini? Ką tai įtakoja, o gal išvis nebūtina taip laikyt su druska, tiesiog viską supjausčius troškint puode
Tiesiog įdomu dėl ko kai kuriuose receptuose cukinija padruskinama ir paliekama išsiskirt sultim ir ar būtina jas nupilt
Ačiū, jei kuri apšviesit mane