Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

Sveikutės , bandysiu šiandiena virti šparaginių pupelių ir pievagrybių mišrainę, žiūrėsim kas gausis, kuri davė receptą sakė labai skanu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aušrytė @ 2011 08 23, 09:13)
Gal tokia tiks?  4u.gif

Burokėlių troškinys su pupelėmis
2 kg virtų burokėlių
0,5 l virtų pupelių
po 300 g morkų ir svogūnų
po 1 stikl. pomidorų padažo ir aliejaus
druskos, pipirų
Puode su aliejumi apkepinu susmulkintus svogūnus, vėliau sudedu visus likusius produktus ir maišant troškinu apie 45 min.

dėkui už receptą- bandysim gaminti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rootha @ 2010 08 02, 16:14)
simet uzderejo nekondiciniu agurku, tai dariau tokia misraine:
Konservuoti agurkai su pomidorų padažu
Sudėtinės dalys:
•  Agurkai, 5 kilogramai
•  Pomidorų padažas(geresnis), 500 gramų
•  Česnakai, 300 gramų
•  Aliejus, 200 gramų
•  Actas, 200 gramų
•  Cukrus, 200 gramų
•  Druska, 2 šaukštai
Gaminimas:
Supjaustytus agurkus  į dubenį, įpilkite aliejaus, acto, pomidorų padažo, įdekite cukraus ir druskos. Nuo užvirinimo pradžios  5 min., tada įdekite supjaustytą česnaką ir dar  2-3 min. Karštus dėkite į stiklainius ir užsukite.
kadangi tiek cesnako neturejau, tai idejau sauksta granuliuoto cesnako, MB iskart ragavo sake astroka, bet skanu  blush2.gif Beje, kadangi agurkai buvo dideli, tai skurytes lupau ir visas seklas isemiau  blush2.gif  vaizdelis toks:

Skonis geras, ka tik pasidariau tokiu agurku , na jei laikys per ziema ,kartosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2011 09 12, 12:16)
Sveikutės , bandysiu šiandiena virti šparaginių pupelių ir pievagrybių mišrainę, žiūrėsim kas gausis, kuri davė receptą sakė labai skanu  g.gif


Gal galima receptuką? rolleyes.gif
Atsakyti
sakyčiau agurkai su česnakais ir pomidorų padažu pas mane NR.1 ax.gif Turėjau svečių (draugų) savaitgalį tai pirmiausia šis stiklainiukas buvo ištuštintas thumbup.gif Įtariu iki žiemos MB nė vieno nepaliks dulkėti smile.gif
Atsakyti
gal burokeliu misrainiu pasiulysit kuri nors 4u.gif
Atsakyti
Noriu daryti morkas, svagunai, pomidoru padazas, tik nezinau proporciju ir eigos, gal kas parasys kaip tiksliai daryti...
Atsakyti
ir dar... ar tinka misrainem uzsukami dangteliai su iskilimu vidury? Toks vos matomas tas iskilimas blush2.gif Nes kad butu visiskai ligus pavirsius, tokiu dangteliu Kaune nerandu...
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 10 07, 17:46)
ir dar... ar tinka misrainem uzsukami dangteliai su iskilimu vidury? Toks vos matomas tas iskilimas blush2.gif  Nes kad butu visiskai ligus pavirsius, tokiu dangteliu Kaune nerandu...


Svarbu , kad sandariai užsisuktų
Atsakyti
Skaniai atrodo, reiks pabandyti.
Kaip tik turiu cukinijų nemažai. Tik paprikos dar nevisai prinokę, nes teko nuskinti prieš šalnas.
Gal žinot ką daryti, kad greičiau paraudonuotų lotuliukas.gif


Atnešu mišrainytę, dėl kurios ilgai dvejojau, bet knietėjo išbandyt. Dvejojau todėl, kad ji nevirta, o tik užvirinta, įdomu, koks skonis ir tt. Ir ką: skonis- puikus, daržovės skanutės, ne kietos, bet ir neištižę, bus superinis garnyras žiemą prie bet kokių mėsyčių.
Jei turit cukinijų perteklių, būtinai pabandykit.
Orignalus receptas čia

Aš dariau iš pusės normos su mažyte improvizacja, taigi:

Cukinijos 1,5 kg, supjausčiau plonais kvadratėliais.
Paprikos 0,5 kg , irgi supjausčiau kvadratėliais
Česnako 50 g, išspaudžiau
Druskos 1 v.s.
Cukraus 2 v. s.
Aliejaus 100 ml
Acto 80 ml
Juodųjų pipirų 0,5 arb.s.
Čili pipirų maltų 0,5 arb.s.
Petražolių sauja (supjaustyta)

Cukiniją puode užpyliau druska ir palaikiau pusvalandį, kad atsirastų skysčio, tada sudėjau visus likusius ingredientus ir palikau puode 6 valandoms. Vaizdas toks:
user posted image
Tada užvirinau ir išjungiau iškart, supilsčiau į stiklainukus.
user posted image
Gavosi 4 puslitriukai ir kitas nepilnas, pasilikau suvalgymui smile.gif Manau, reiktų padidinti truputį cukinijų kiekį, kad tas paskutinis 5-tasis irgi būtų pilnas smile.gif
Rekomenduoju 4u.gif
[/quote]
Atsakyti
Man labai skani mišrainė su cukinja, paprika, česnaku, pomidorų padažu, aliejum, actu, druska, cukrum, receptą jau yra įdėjusi ne viena 4u.gif
Tai norėjau paklaust, kas žino, koks gi skirtumas ar supjaustytą cukiniją palaikius su druska, paskiau tą skystį išpili lauk, ar kartu su juo ir troškini? Ką tai įtakoja, o gal išvis nebūtina taip laikyt su druska, tiesiog viską supjausčius troškint puode g.gif
Tiesiog įdomu dėl ko kai kuriuose receptuose cukinija padruskinama ir paliekama išsiskirt sultim ir ar būtina jas nupilt g.gif
Ačiū, jei kuri apšviesit mane 4u.gif
Atsakyti
Paliekant puode, jos marinuojasi. Kitaip tektų įpilti vandens ir gautųsi ne marinuotos daržovės, o troškintos. Daugiau jos būtų ištižę nei traškios. mirksiukas.gif


QUOTE(Saulužė @ 2011 10 26, 10:52)
Man labai skani mišrainė su cukinja, paprika, česnaku, pomidorų padažu, aliejum, actu, druska, cukrum, receptą jau yra įdėjusi ne viena 4u.gif
Tai norėjau paklaust, kas žino, koks gi skirtumas ar supjaustytą cukiniją palaikius su druska, paskiau tą skystį išpili lauk, ar kartu su juo ir troškini? Ką tai įtakoja, o gal išvis nebūtina taip laikyt su druska, tiesiog viską supjausčius troškint puode g.gif
Tiesiog įdomu dėl ko kai kuriuose receptuose cukinija padruskinama ir paliekama išsiskirt sultim ir ar būtina jas nupilt g.gif
Ačiū, jei kuri apšviesit mane 4u.gif

Atsakyti