na siandien pasidariau cukiniju misraine ziemai, tai su mama ragavom dar nebaigta virti ir dar be acto tai labai skanu skonis panasus kaip kiniskas sladziarugstis padazas
Aš susimakalavau mišrainę iš to, ką turiu - pomidorai, cukinijos, moliūgas, stambiai tarkuotas morkas ir pjaustytus svogūnus apkepinau nerafinuotame saulėgrąžų aliejuje. Ant galo dėjau pjaustytas paprikas ir česnakus. Proporcijos maždaug lygios. Tik česnakų mažiau. Prieskoniai - juodieji ir kvepiantys pipirai, druska, cukrus ir actas pagal skonį. Man labai skanu. Ir mb sakė, kad kvepia, kaip Ukrainoj pas babūnę..
[quote=zlibe,2011 09 01,
na siandien pasidariau cukiniju misraine ziemai, tai su mama ragavom dar nebaigta virti ir dar be acto tai labai skanu skonis panasus kaip kiniskas sladziarugstis padazas
Pagal kokį receptą darei,gal gali pasidalinti.Ačiū
2.5 kg. cukinijų 0,5 kg. paprikos 1 valg. š. druskos 150 gr. acto 1 stiklinės cukraus 1 stiklinės aliejaus 0,5 kg pomidorų padažo
Cukinijas nuplauti ir supjaustyti kubeliais (jei cukinijos mažos, tai odelės nulupti nereikia, nes ji minkšta), išvalyti papriką, supjaustyti kubeliais. Viską dėti į puodą, berti druską, cukrų, aliejų, padažą ir troškinti apie 40 min. Pabaigoje supilti actą, po to būtinai užvirti. Karštą masę dėti į stiklainius, užsukti dangteliais, apversti ir apkloti šiltai kol atvės.
esu skanavusi labai puiku recepta, dabar visur ieskau kokiom proporcijom daryti, bet niekaip nerandu o receptas toks: smulkiai tarkuoti burokeliai, obuoliai ir mazosios pupeles. nezinau koks pilamas marinatas . gal kas esate toki recepta dare?
sveikutes as turiu geresnį receptą iš cukinijos 10 l cukinijos jau supjaustytos. 0,5 l aliejaus.0,5 l pomidoro padažo,200 ml acto. 1 st cukraus,3 šaukštai druskos , o gale dėti česnako pagal skonį. Man ši cukinijos ikra labai patinka per pietus su mėsa.