Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

Noriu pasiūlyti tokias salotas,kurios jau stovi pas mane šaldytuve.
Aš,dariau per pusę kiekio,bet parašysuiu pilną davinį.
2,5kg. kopūstų,500g.svogūnų,,tiek pat saldžiųjų paprikų,,ir tiek pat morkų,
pora šaukštų druskos,
cukraus,{
pusė butelio acto ,tiek pat aliejaus,
Kopūstus ,svogūnus ,paprikas paruošyti supjaustyti.
Morkas nuvalyti,ir sutarkuoti stambiai.Visas daržoves išmaišyti,pabarstyti druska ir cukrumi.
Įdaržoves įpilti actą,aliejųir gerai,gerai išmaišyti.
Paruoštas salotas sudėti į stiklainį ir gerai išmaišyti.
Laikyti šaldytuve.
Atsakyti
klausykit o jus adzika kai darote tai sumalate viska,pagal skoni prieskoniu dedat ir kiek paverdat puode ? ar i stiklainius dedat ta mase ir tada stiklainiuose kaitinat g.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 09 04, 19:32)
Niu pas mani ir panašiai(jau pritrūkau lentynų rūsy),bet kai aplinkui bedarbių gretos didėja,kalėdom turėsiu ko dovanot mirksiukas.gif  biggrin.gif

Dar keletas receptėlių:
Mišrainė žiemai su burokėliais ir obuoliais    
3kg burokėlių, supjaustytų kubeliais, 
2kg antaninių obuolių, nuluptų ir supjaustytų kubeliais, 
1kg pomidorų, supjaustytų kubeliais, 
1kg morkų, išvirtų atskirai ir supjaustytų kubeliais, 
1kg svogūnų, supjaustytų kubeliais.   
Į puodą dedame burokėlius, obuolius, morkas, pomidorus, svogūnus, 3 valgomus šaukštus druskos, 3 valgomus šaukštus cukraus, 0,5 l aliejaus, juodųjų maltų pipirų pagal skonį, ir troškiname 40 min.




QUOTE(llukutis @ 2009 09 04, 20:46)
o burokėliai virti 4u.gif


Mane ir labai sudomino ši mišrainė ax.gif bet kaip ten su tais burokėliais, turiu įtarimą - kad virti g.gif

Išbandžiau mišrainę - perlinių kruopų agurkinę mirksiukas.gif Vieną valgyt tai man nelabai, bet sriubai - dalykas thumbup.gif Tikra agurkynė gaunasi.
Atsakyti
as sriubos dar neviriau is perliniu kruopu tu, tik vienas valgiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leilla @ 2009 09 05, 11:01)
as sriubos dar neviriau is perliniu kruopu tu, tik vienas valgiau  bigsmile.gif


As siandien pabandziau sriuba isvirti is perliniu kruopu misraines su agurkais. Nu zinokit thumbup.gif ir vyrui patiko, ir man, ir dukrai smile.gif as dar bulviu ipjausciau i sriuba.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 09 05, 12:42)
As siandien pabandziau sriuba isvirti is perliniu kruopu misraines su agurkais. Nu zinokit  thumbup.gif ir vyrui patiko, ir man, ir dukrai smile.gif as dar bulviu ipjausciau i sriuba.

man sriuba be bulviu ir nelimpa as visada dedu biggrin.gif
Atsakyti
Agurkinė,tikrai verta dėmesio thumbup.gif ,reikia jaučiu dar partiją išsivirti rolleyes.gif
Atsakyti
Aš ir dėjau bulvių drinks_cheers.gif dariau pabandymui iš puse normos, tai dabar taupysiu blush2.gif o daugiau virt tai nebeprisiruošiu blush2.gif ir dar, druskos tai aš dėjau tai žymiai daugiau nei recepte ax.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2009 09 05, 16:15)
Aš ir dėjau bulvių drinks_cheers.gif  dariau pabandymui iš puse normos, tai dabar taupysiu blush2.gif o daugiau virt tai nebeprisiruošiu blush2.gif ir dar, druskos tai aš dėjau tai žymiai daugiau nei recepte ax.gif


As irgi dejau daugiau druskos, ale man jos ten vistiek lyg mazoka g.gif
Atsakyti
Žurnale radau GRYBŲ MIŠRAINĘ ŽIEMAI, gal kam pravers. smile.gif

1kg kopūstų
3 morkos
3 svogūnai
200g grybų
200 pomidorų padažo
1 paprika
stiklinė vandens
druskos, cukraus, prieskonių pagal skonį
aliejaus

Supjaustytą kopūstą užpilti stikline vandens ir patroškinti ant nedidelės ugnies. Sudėti aliejuje apkeptas morkas, pjaustytus svogūnus, šiaudeliais smulkintą papriką, grybus, pomidorų padažą, prieskonius, įpilti šiek tiek aliejaus ir troškinti 40 min. Troškinį sukrėsti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 05, 10:03)
Noriu tavęs paklausti,ar neesi dariusi adžikos su svarainiais+saldžioji paprika+aitrioji paprika+česnakas.?
Pasidalink,jeigu žinai 4u.gif  4u.gif


Esu 4u.gif Labai skanu.Tik svarainių neadaugink,nes rūgštoka gaunas.
Papildyta:
QUOTE(davija @ 2009 09 05, 10:46)
Mane ir labai sudomino ši mišrainė ax.gif bet kaip ten su tais burokėliais, turiu įtarimą - kad virti g.gif

Išbandžiau mišrainę - perlinių kruopų agurkinę mirksiukas.gif Vieną valgyt tai man nelabai, bet sriubai  - dalykas thumbup.gif Tikra agurkynė gaunasi.


burokėliai virti.
Aš su perlinėmis nedraugauju schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Papildyta:
Adžika su svarainiais

2,5 kg pomidorų
1 kg morkų
0,5kg svarainių
1 kg paprikos
70g acto
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinė druskos
200g sutrinto arba sumalto česnako
1 čili pipiras

Visas daržoves nuvalyti,svarainius išskobti ir viską sumalti mėsmale, virti savo sultyse nuo užvirimo 50 min. Supilti actą, aliejų, cukrų, druską, česnaką ir pavirinti dar 10 min. Sudėti į stiklainius.

Aš svarainius dedu pagal skonį.Nes vienais matais jie būna rūgštesni ir sultingėsni kitais- sausoki.
Papildyta:
Esu dariusi tokią mišrainę:

DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU RYŽIAIS

2 kg pomidorų
0.5 kg. morkų
0.5 kg. svogūnų
5-7 paprikos
50 gr. druskos
100 gr. cukraus
300 gr. aliejaus
1 st. ryžių

Pomidorus nulupti ir supjaustyti. Morkas sutarkuoti. Svogūnus supjaustyti
ir pakepinti aliejuje. Papriką supjaustyti. Ryžius 2 valandas pamirkyti vandenyje.
Viską sudėti į puodą ir patroškinti 30-40 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 05 rugsėjo 2009 - 16:14
Aš pernai dariau šitą su ryžiai,tai mum kažkaip ji nelabai,o va, su perlinėmis,tai buvo super verdant sriuba "ant greičio".
O aš šį savaitgalį taip jaučiu ir partingėsiu, laukia darbinga savaitės pradžia,daržovių krūvos teks suktis user posted image Ananasai supirki,beje labai skanu,nes mama jau išbandė ir dar pupelės stovi savo eilėje .....
Atsakyti