Noriu pasiūlyti tokias salotas,kurios jau stovi pas mane šaldytuve.
Aš,dariau per pusę kiekio,bet parašysuiu pilną davinį.
2,5kg. kopūstų,500g.svogūnų,,tiek pat saldžiųjų paprikų,,ir tiek pat morkų,
pora šaukštų druskos,
cukraus,{
pusė butelio acto ,tiek pat aliejaus,
Kopūstus ,svogūnus ,paprikas paruošyti supjaustyti.
Morkas nuvalyti,ir sutarkuoti stambiai.Visas daržoves išmaišyti,pabarstyti druska ir cukrumi.
Įdaržoves įpilti actą,aliejųir gerai,gerai išmaišyti.
Paruoštas salotas sudėti į stiklainį ir gerai išmaišyti.
Laikyti šaldytuve.
klausykit o jus adzika kai darote tai sumalate viska,pagal skoni prieskoniu dedat ir kiek paverdat puode ? ar i stiklainius dedat ta mase ir tada stiklainiuose kaitinat
QUOTE(merga @ 2009 09 04, 19:32)
Niu pas mani ir panašiai(jau pritrūkau lentynų rūsy),bet kai aplinkui bedarbių gretos didėja,kalėdom turėsiu ko dovanot
Dar keletas receptėlių:
Mišrainė žiemai su burokėliais ir obuoliais
3kg burokėlių, supjaustytų kubeliais,
2kg antaninių obuolių, nuluptų ir supjaustytų kubeliais,
1kg pomidorų, supjaustytų kubeliais,
1kg morkų, išvirtų atskirai ir supjaustytų kubeliais,
1kg svogūnų, supjaustytų kubeliais.
Į puodą dedame burokėlius, obuolius, morkas, pomidorus, svogūnus, 3 valgomus šaukštus druskos, 3 valgomus šaukštus cukraus, 0,5 l aliejaus, juodųjų maltų pipirų pagal skonį, ir troškiname 40 min.
Dar keletas receptėlių:
Mišrainė žiemai su burokėliais ir obuoliais
3kg burokėlių, supjaustytų kubeliais,
2kg antaninių obuolių, nuluptų ir supjaustytų kubeliais,
1kg pomidorų, supjaustytų kubeliais,
1kg morkų, išvirtų atskirai ir supjaustytų kubeliais,
1kg svogūnų, supjaustytų kubeliais.
Į puodą dedame burokėlius, obuolius, morkas, pomidorus, svogūnus, 3 valgomus šaukštus druskos, 3 valgomus šaukštus cukraus, 0,5 l aliejaus, juodųjų maltų pipirų pagal skonį, ir troškiname 40 min.
QUOTE(llukutis @ 2009 09 04, 20:46)
o burokėliai virti
Mane ir labai sudomino ši mišrainė bet kaip ten su tais burokėliais, turiu įtarimą - kad virti
Išbandžiau mišrainę - perlinių kruopų agurkinę Vieną valgyt tai man nelabai, bet sriubai - dalykas Tikra agurkynė gaunasi.
as sriubos dar neviriau is perliniu kruopu tu, tik vienas valgiau
QUOTE(Leilla @ 2009 09 05, 11:01)
as sriubos dar neviriau is perliniu kruopu tu, tik vienas valgiau
As siandien pabandziau sriuba isvirti is perliniu kruopu misraines su agurkais. Nu zinokit ir vyrui patiko, ir man, ir dukrai as dar bulviu ipjausciau i sriuba.
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 09 05, 12:42)
As siandien pabandziau sriuba isvirti is perliniu kruopu misraines su agurkais. Nu zinokit ir vyrui patiko, ir man, ir dukrai as dar bulviu ipjausciau i sriuba.
man sriuba be bulviu ir nelimpa as visada dedu
Aš ir dėjau bulvių dariau pabandymui iš puse normos, tai dabar taupysiu o daugiau virt tai nebeprisiruošiu ir dar, druskos tai aš dėjau tai žymiai daugiau nei recepte
QUOTE(davija @ 2009 09 05, 16:15)
Aš ir dėjau bulvių dariau pabandymui iš puse normos, tai dabar taupysiu o daugiau virt tai nebeprisiruošiu ir dar, druskos tai aš dėjau tai žymiai daugiau nei recepte
As irgi dejau daugiau druskos, ale man jos ten vistiek lyg mazoka
Žurnale radau GRYBŲ MIŠRAINĘ ŽIEMAI, gal kam pravers.
1kg kopūstų
3 morkos
3 svogūnai
200g grybų
200 pomidorų padažo
1 paprika
stiklinė vandens
druskos, cukraus, prieskonių pagal skonį
aliejaus
Supjaustytą kopūstą užpilti stikline vandens ir patroškinti ant nedidelės ugnies. Sudėti aliejuje apkeptas morkas, pjaustytus svogūnus, šiaudeliais smulkintą papriką, grybus, pomidorų padažą, prieskonius, įpilti šiek tiek aliejaus ir troškinti 40 min. Troškinį sukrėsti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
1kg kopūstų
3 morkos
3 svogūnai
200g grybų
200 pomidorų padažo
1 paprika
stiklinė vandens
druskos, cukraus, prieskonių pagal skonį
aliejaus
Supjaustytą kopūstą užpilti stikline vandens ir patroškinti ant nedidelės ugnies. Sudėti aliejuje apkeptas morkas, pjaustytus svogūnus, šiaudeliais smulkintą papriką, grybus, pomidorų padažą, prieskonius, įpilti šiek tiek aliejaus ir troškinti 40 min. Troškinį sukrėsti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
QUOTE(regna @ 2009 09 05, 10:03)
Noriu tavęs paklausti,ar neesi dariusi adžikos su svarainiais+saldžioji paprika+aitrioji paprika+česnakas.?
Pasidalink,jeigu žinai
Pasidalink,jeigu žinai
Esu Labai skanu.Tik svarainių neadaugink,nes rūgštoka gaunas.
Papildyta:
QUOTE(davija @ 2009 09 05, 10:46)
Mane ir labai sudomino ši mišrainė bet kaip ten su tais burokėliais, turiu įtarimą - kad virti
Išbandžiau mišrainę - perlinių kruopų agurkinę Vieną valgyt tai man nelabai, bet sriubai - dalykas Tikra agurkynė gaunasi.
burokėliai virti.
Aš su perlinėmis nedraugauju
Papildyta:
Adžika su svarainiais
2,5 kg pomidorų
1 kg morkų
0,5kg svarainių
1 kg paprikos
70g acto
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinė druskos
200g sutrinto arba sumalto česnako
1 čili pipiras
Visas daržoves nuvalyti,svarainius išskobti ir viską sumalti mėsmale, virti savo sultyse nuo užvirimo 50 min. Supilti actą, aliejų, cukrų, druską, česnaką ir pavirinti dar 10 min. Sudėti į stiklainius.
Aš svarainius dedu pagal skonį.Nes vienais matais jie būna rūgštesni ir sultingėsni kitais- sausoki.
Papildyta:
Esu dariusi tokią mišrainę:
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU RYŽIAIS
2 kg pomidorų
0.5 kg. morkų
0.5 kg. svogūnų
5-7 paprikos
50 gr. druskos
100 gr. cukraus
300 gr. aliejaus
1 st. ryžių
Pomidorus nulupti ir supjaustyti. Morkas sutarkuoti. Svogūnus supjaustyti
ir pakepinti aliejuje. Papriką supjaustyti. Ryžius 2 valandas pamirkyti vandenyje.
Viską sudėti į puodą ir patroškinti 30-40 min.
Aš pernai dariau šitą su ryžiai,tai mum kažkaip ji nelabai,o va, su perlinėmis,tai buvo super verdant sriuba "ant greičio".
O aš šį savaitgalį taip jaučiu ir partingėsiu, laukia darbinga savaitės pradžia,daržovių krūvos teks suktis Ananasai supirki,beje labai skanu,nes mama jau išbandė ir dar pupelės stovi savo eilėje .....
O aš šį savaitgalį taip jaučiu ir partingėsiu, laukia darbinga savaitės pradžia,daržovių krūvos teks suktis Ananasai supirki,beje labai skanu,nes mama jau išbandė ir dar pupelės stovi savo eilėje .....