braske labai labai skaniai atrodo
Baklažanų salotos su medum 3 didesni baklažanai
4 morkos
4 svogūnai
4 galvutės česnako
krapų, petražolių, salierų lapų
Marinatui:
8 pomidorai
6 šaukštai obuolių acto
2 šaukštai medaus
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
šaukštelis druskos
maltų pipirų pagal skonį.
Baklažanus supjaustyti 1.5 cm storio gabalėliais, pabarstyti druska ir apšlakstyti aliejumi, permaišyti ir sudėti į kepimo skardą ir kepti 20 min. 180 C orkaitėje.
Svogūnus supjaustyti, morkas sutarkuoti ir viską pakepti ant aliejaus, kol suminkštės, pagardinti druska ir pipirais.
Petražoles, krapus ir salierus sukapoti ir sumaišyti su spaustu česnaku.
Pomidorus nublanširuoti, sutarkuoti, sumaišyti su medum, actu, druska, pipirais, kaitinti iki užvirimo.
Į iškaitintus stiklainius dėti sluoksnį morkų su svogūnais, po kelis gabalėlius baklažano, žalumynų su česnakais ir užpilti keliais šaukštais pomidorų tyrės. Sluoksniuoti viską vėl nuo pradžių ir taip ,kol pripildysime stiklainius.
Atvėsusį pomidorų padažą vėl pakaitinti iki užvirimo ir užpilti stiklainius kiek ten belieka vietos, iki pat viršaus. Užsukti dangteliais.
Iš šio kiekio gaunasi 1.9 litro.
Skanaus.