Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(*Pavasarė* @ 2011 08 02, 11:01)
Gal kas bandė į tokią sriubą pridėti pakepintų lašinukų, ar čia man visai nesąmoningos mintys kilo?

Bandžiau, ir ne kartą... smile.gif Tik aš tų nukepusių nuo lašinukų riebalų į sriubą visų nepilu, tik šiek tiek. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauadsa: 07 rugpjūčio 2011 - 09:07
jau antrus metus darau sia SPARAGINIU PUPELIU MISRAINE thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
DALINUOSI RECEPTUKU:


1 kg sparaginiu pupeliu;
0,5 kg svogunu;
0,5 kg morku;
1 litras pomidoru padazo;
3-5 v.s. cukraus(pagal skoni savo);
1 v.s. druskos(kaupinus)(pagal skoni savo);
3 v.s. aliejaus;
7 v.s. acto;
4 vnt raudonos,4 vnt geltonos, 4 vnt zalios paprikos(galima ir ne tiek daug det 1-nam kg pupeliu, as kiek turiu tiek ir dedu, ir kokias turiu);

pupeles apverdam apie 10 min(kad suminkstetu)-siaip as jas i 3 dalis pjaunu kazkur(mazesniais gabaliukais padarau);
sutarkuotas morkas atskirai apkepiname,paskui supjaustytus svogunus atskirai apkepiname;
sudedame viska i puoda ir patroskiname apie 30 min;
ALIEJU ziuret pagal situacija!!!(nes jo daug buna prisigere morkose ir svogunuose).



siaip kai siais metais dariau, tai ant 3 kg pupeliu,dejau kazkur tik 2 litrus tomato, beje ir acto maziau,taip pat paprikos ne tiek daug dejau- siaip tai daugiau ar maziau idesim darzoviu-manau ne ka prasciau gausis..
kas ragavo-visiems patiko,pabandykit ir jus..
SKANAUS!!!
Atsakyti
QUOTE(sauadsa @ 2011 08 07, 10:07)
Bandžiau, ir ne kartą...  smile.gif  Tik aš tų nukepusių nuo lašinukų riebalų į sriubą visų nepilu, tik šiek tiek.  smile.gif


Bet ar juos dedate į konservus, ar jau kai verdate sriubą? g.gif
Atsakyti
DARZOVIU ASORTI

Agurkai, pomidorai, paprikos, ziediniai kopustai, krapai, lauro lapeliai, kvapnieji ir juodieji pipirai, cesnakai.

Marinatui: 1,5 l vandens, 4 saukstai cukraus,2 saukstai druskos, 100 g acto.

Darzoves nuplauname ir sudedame i stiklainius. Uzpilame marinatu ir kaitiname 30 min.


GRYBU MISRAINE SU KOPUSTAIS

2-3 kg. grybu
3 kg kopustu
1 kg morku
1 kg svogunu
0,5 l aliejaus
0,5 kg pomidoru
100 g druskos
100 g cukraus
pipiru

Grybus isvirti. Visas darzoves atskirai pakepinti aliejuje ir sumaisyti su grybais, iberti druskos, cukraus, pipiru ir troskinti apie 1,5 h. Sudeti i sterelizuotus stiklainius ir uzsukti.


CUKINIJU IR AGURKU SALOTOS SU ZALIAIS POMIDORAIS


1 kg morku
1 kg svogunu
1 kg agurku
1 kg cukiniju
1 kg pomidoru
1 kg raudonuju papriku
1 stikline aliejaus
1 stikline cukraus
3 saukstai druskos
16 kvepianciuju pipiru
8 kartieji pipirai

Viska supjaustyti ir sudejus i emaliuota puoda palikti pastoveti parai pastoveti. Kartais pmaisyti. Praejus 24 val. uzvirinti ir pavirinti 15 min., sudeti i stiklainius. Uzdaryti metaliniais dangteliais.
SALOTOS SU PATISONAIS

2 kg agurku
2 kg zaliu pomidoru
1 kg morku
1 kg svogunu
1 kg patisonu
6 saukstai cukraus
3 saukstai druskos
3 sauksteliai citrinos rugsties
6 kvepiantieji pipirai
3 kartieji pipirai


Morkas sutarkuoti stambia trintuve. Kitas darzoves supjaustyti siaudeliais. I puoda ipilti 2 l. vandens suberti druska, cukru, citrinos r., Viska gerai ismaisyti ir suberti svogunus. agurkus, morkas, patisonus, veliau pomidorus, ir gerai ismasyti. Troskinti 5 - 7 min.,

Atsakyti
noreciau pasidaryt agurkines sriubos,tik va galvoju jei vietoj svieziu agurku ipjaustyciau,paraugintu,kazi ar laikytusi per ziema,gal jau kas isbande toki eksperimenta ax.gif
Atsakyti
O aš jau uždarau mišrainių virimą žiemai sezoną thumbup.gif Šiais metais išsiviriau apie šimtą stiklainėlių ax.gif Paskutinė patiko labai
Šparaginių pupelių mišrainė
2 kg šparaginių
po 1 kg morkų, svogūnų, pomidorų,
2 stiklinės aliejaus,
pusė stiklinės acto
druskos, cukraus, pipirų, lauro lapų ir kt. prieskonių pagal skonį.
šparagines apverdi. Pomodirus, svogūnus sumali, morkas sutarkuoji, pupeles supjaustai arba sumali ir verdi. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnesyte: 09 rugpjūčio 2011 - 13:42
mergaitės,
ar troškinant agurkinei sriubai vandens nereikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2011 08 09, 21:27)
mergaitės,
ar troškinant agurkinei sriubai vandens nereikia g.gif

as ipilu ... kitaip labai svilsta
Atsakyti
QUOTE(Agnesyte @ 2011 08 09, 14:41)
O aš jau uždarau mišrainių virimą žiemai sezoną  thumbup.gif Šiais metais išsiviriau apie šimtą stiklainėlių  ax.gif Paskutinė patiko labai
Šparaginių pupelių mišrainė
2 kg šparaginių
po 1 kg morkų, svogūnų, pomidorų,
2 stiklinės aliejaus,
pusė stiklinės acto
druskos, cukraus, pipirų, lauro lapų ir kt. prieskonių pagal skonį.
šparagines apverdi. Pomodirus, svogūnus sumali, morkas sutarkuoji, pupeles supjaustai arba sumali ir verdi.  tongue.gif


As dar tik pradesiu si sezona biggrin.gif bet siemet gaminsiu paprikas pomidoru padaze, agurkine sriuba, sparaginiu nedarysiu, nes dar like nuo pernai... dar turistu pusryciu noreciau.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 08 10, 07:08)
As dar tik pradesiu si sezona biggrin.gif bet siemet gaminsiu paprikas pomidoru padaze, agurkine sriuba, sparaginiu nedarysiu, nes dar like nuo pernai... dar turistu pusryciu noreciau.

labai skanu Agniskos isgirta papriku spalvine gama us medumi, jau 4 sezonas arteja siam gaminiui:)
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 10, 08:06)
labai skanu Agniskos isgirta papriku spalvine gama us medumi, jau 4 sezonas arteja siam gaminiui:)


Oho, geras. Reiks susirast recepta bigsmile.gif as konservuotas paprikas labai megstu.
Atsakyti
QUOTE(*Pavasarė* @ 2011 08 08, 08:45)
Bet ar juos dedate į konservus, ar jau kai verdate sriubą? g.gif

Kai jau verdu sriubą smile.gif
Atsakyti