Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(*Pavasarė* @ 2011 08 02, 10:01)
Sveikos,
Pasidariau pagal labai panašų receptą agurkinės sriubos konservų (be pomidorų). Ir dabar galvoju, lygtai Kėdainių konservų fabriko konservuotos sriubos būna su šoninės gabaliukais. Gal kas bandė į tokią sriubą pridėti pakepintų lašinukų, ar čia man visai nesąmoningos mintys kilo? Galvoju, tuomet nereiktų nei mėsytės jokios nuvirinėti, kad tikresnė sriuba būtų?


As tokia tik su pomidorais jau keli metai darau, ir virdama farso kukuliuku ir dar kelias bulbas imetu - super sriubke gaunasi 4u.gif
Atsakyti
gal kas turit recepteli misraines su ryziais?
kiek pamenu sedama apvirti ryziai,pomidorai,agurkai,morkos,svogunai...po to acto...labai skanu,bet nebepamenu tikslaus recepto g.gif
Atsakyti
QUOTE(okkey @ 2011 08 02, 12:10)
As tokia tik su pomidorais jau keli metai darau, ir virdama farso kukuliuku ir dar kelias bulbas imetu -  super sriubke gaunasi  4u.gif


Ačiū už atsakymą 4u.gif O dar paaiškinkite kuriuo metu bulves dedate ir kaip tuos kukuliukus? Aš virdama nuolat maišiau, tai kaip ir iširtų kukuliukai g.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 02, 13:35)
gal kas turit recepteli misraines su ryziais?
kiek pamenu sedama apvirti ryziai,pomidorai,agurkai,morkos,svogunai...po to acto...labai skanu,bet nebepamenu tikslaus recepto g.gif


Gal šis?
3kg pomidorų,
0,5kg svogūnų,
0,5kg morkų,
6vnt paprikos,
1stiklinė ryžių,
1vnt čili ,
1stiklinė aliejaus,
1valg šaukštas cukraus,
2valg šaukštai druskos

Pomidorus, svogūnus, paprikas supjaustyti, morką sutarkuot. Sudėti cukrų, druską, aliejų ir virti40min.
Po to supilti ryžius ir vėl virti 40min. Baigiant virti įdėti čili ir pavirti 5min.
Atsakyti
QUOTE(Cioca @ 2011 08 02, 20:35)
Gal šis?
3kg pomidorų,
0,5kg svogūnų,
0,5kg morkų,
6vnt paprikos,
1stiklinė ryžių,
1vnt čili ,
1stiklinė aliejaus,
1valg šaukštas cukraus,
2valg šaukštai druskos

Pomidorus, svogūnus, paprikas supjaustyti, morką sutarkuot. Sudėti cukrų, druską, aliejų ir virti40min.
Po to supilti ryžius ir vėl virti 40min. Baigiant virti įdėti čili ir pavirti 5min.

hm kazkas labai panasu,bet dar turetu buti acto g.gif
Atsakyti
QUOTE(širma @ 2011 08 02, 09:10)
Dalinuosi ir aš receptu  smile.gif :

Žiedinių kopūstų salotos

2 kg nuskabytų žiedinių kopūstų
300 g paprikos supjaustytos kubeliais
0,5 l pomidorų padažo
200 g aliejaus
100 g acto 9 proc.
100 g cukraus
60 g druskos
česnakų
petražolių
Kopūstus apvirti 5 min. nesūdytame vandenyje (skaičiau, kad žiediniai kopūstai apvirti sūdytame vandenyje patamsėja). Atvėsinti.

Puode užvirti pomidorų padažą, paprikas, actą, aliejų, druską, cukrų, česnaką bei petražoles, sudėti kopūstus ir troškinti visą masę 30-35 min. Supilstyti į stiklainius.

Išeiga - 3 litrai.
Pati viriau, gavosi labai skanios salotos  thumbup.gif

turiu ir aš šiemet žiedinių kopūstų,bet koservavusi nesu,tad ieškau visokių receptėlių. Gal turit foto kaip atrodo ši mišrainytė stiklainiuose? nežinau kokio dydžio kopūstus dėt ax.gif 4u.gif
Gal kas yra darę mišrainę agurkai+žiediniai kopūstai+šparaginės pupelės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Pavasarė* @ 2011 08 02, 17:22)
Ačiū už atsakymą  4u.gif O dar paaiškinkite kuriuo metu bulves dedate ir kaip tuos kukuliukus? Aš virdama nuolat maišiau, tai kaip ir iširtų kukuliukai g.gif


gal ne taip supratot del farshiuko i paci amisraine nededu, as kai jau ziema verdu sriuba uzverdu vandeni imetu bulbas, paverdu, suverciu stikaliniuka misraines, tada galkutes is farsiuko, dar paverdu, jei reikia dar kokiu priskokiu, pipiriuku ir vsio..naim niam bigsmile.gif
Atsakyti
as pernai gaminau misraine su pupelem(kazkur keli psl atgal maciau panasu recepta)ir su bulvem.is karto valgyti buvo labai skanu,bet ziemai neissilaike ne vienas stiklainis,visu dangteliai nusaude.manau jog tai del bulviu, ir aliejaus trukumo g.gif
tad si kart jei darysiu tai tik be bulviu,nes is tikruju konservuoti kartu bulviu kaip ir nera tikslo,juk sriubai nulupti pora bulviu neutrunka ilgai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziaugsmelis7x7: 04 rugpjūčio 2011 - 07:23
siandien bandysiu marinuoti kopustus, turetu buti skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 04, 08:23)
as pernai gaminau misraine su pupelem(kazkur keli psl atgal maciau panasu recepta)ir su bulvem.is karto valgyti buvo labai skanu,bet ziemai neissilaike ne vienas stiklainis,visu dangteliai nusaude.manau jog tai del bulviu, ir aliejaus trukumo g.gif
tad si kart jei darysiu tai tik be bulviu,nes is tikruju konservuoti kartu bulviu kaip ir nera tikslo,juk sriubai nulupti pora bulviu neutrunka ilgai smile.gif

ta mišrainė ir man nušaudė-tikrų tikriausia nesąmonė schmoll.gif ...manau,kad kažin ar netrūksta ten kokios druskos ar acto...
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 03, 08:30)
hm kazkas labai panasu,bet dar turetu buti acto g.gif


Aš gaminau be acto ax.gif , o sesuo sako pila 1arbatinį šaukštelį acto esencijos70%.
Atsakyti
QUOTE(PATAPSA @ 2011 08 03, 12:07)
turiu ir aš šiemet žiedinių kopūstų,bet koservavusi nesu,tad ieškau visokių receptėlių. Gal turit foto kaip atrodo ši mišrainytė stiklainiuose? nežinau kokio dydžio kopūstus dėt ax.gif  4u.gif
Gal kas yra darę mišrainę agurkai+žiediniai kopūstai+šparaginės pupelės? g.gif

Foto šios mišrainės neturiu, ji yra rausvos spalvos, nes sudėtyje mišrainės yra pomidorų padažas smile.gif . O kopūstai mišrainei tinka įvairaus dydžio smile.gif , svarbiausia tai, kad juos reikia nepamiršt išskirstyti žiedynais 4u.gif .
Atsakyti