Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(jurginėlis @ 2011 06 22, 08:43)
aš naudoju natūrą smile.gif


Aciuu. Su siuo aliejum dariau paprikas, super, nesijaute jokio skonio aliejaus. Aciu jum dar karta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 05, 10:32)
Noriu pasiūlyti  tokias salotas,kurios jau stovi pas mane šaldytuve.
Aš,dariau per pusę kiekio,bet parašysuiu pilną davinį.
2,5kg. kopūstų,500g.svogūnų,,tiek pat saldžiųjų paprikų,,ir tiek pat morkų,
pora šaukštų druskos,
cukraus,{
pusė butelio acto ,tiek pat aliejaus,
Kopūstus  ,svogūnus ,paprikas paruošyti supjaustyti.
Morkas nuvalyti,ir sutarkuoti stambiai.Visas daržoves išmaišyti,pabarstyti druska ir cukrumi.
Įdaržoves įpilti actą,aliejųir gerai,gerai išmaišyti.
Paruoštas salotas sudėti į stiklainį ir gerai išmaišyti.
Laikyti šaldytuve.

Norėčiau pasiteirauti ar dar kas darėt šias salotas? Ne kartą esu pirkusi parduotuvėj panašias mišrainę, tai ten ne žali kopūstai, o rauginti atrodo. Ar jas palaikius stiklainyje ir bus rauginti kopūstai? blush2.gif Ir tikrai nereikia jų pasterizuoti, nesurūgs paprastai sudėjus į stiklainius? blush2.gif
Atsakyti
receptu uzrasuose radau si recepta Marinuoti burokeliu lapai
marinatas:
1 l vandens - 1 valg. saukstas druskos, 2 valg. saukstai 9 proc. acto, ant 2 kg burokeliu lapu - 1 l marinato;
lapus gerai nuplauti ir supjaustyti, sudeti i verdanti pasudyta ir actu parugstinta vandeni; kaip vanduo uzvirs dar pavirti 5-8 min., sudeti i stiklainius, o juos uzdaryti steriliais dangteliais bei apversti ir apkloti 4u.gif
Atsakyti
o aš va tokį radau, gal kuri išbanys (ogal jau bandė, būtų įdomu atsiliepimai)

"Kaparėliai" iš nasturtų sėklų

Ingridientai:
500g žalių nasturtų sėklų
0,5 stiklinės 9 proc. spirito acto arba 2 stiklinės vyno acto
100g cukraus
3 gvazdikėliai
2,5cm ilgio cinamono gabaliukas
1 šaukštelis druskos
3 juodųjų pipirų grūdeliai


Gaminimas

Nasturtų sėklas kruopščiai perrinkti, nuplauti ir nuvarvinti. Vandenį pasūdyti, suberti sėklas ir virti 10-12 min. Išvirusias nasturtų sėklas nuvarvinti ir sudėti į nedidelius stiklainiukus (iki pusės). Actą užvirinti su 1,5 stiklinės vandens, cukrumi ir prieskoniais. (vyno acto nereikia skiesti vandeniu) Marinatui užvirus išgriebti gvazdikėlius, cinamoną ir užpilti ant sėklų iki 3/4 stiklainiukų aukščio. Pasterizuoti 15 min.
Nasturtų sėklų "kaparėlius" naudoti kaip tikruosius kaparius - dėti įį padažžus, salotas, mėsos bei žžuvies patiekalus.
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2011 07 02, 00:16)
Norėčiau pasiteirauti ar dar kas darėt šias salotas? Ne kartą esu pirkusi parduotuvėj panašias mišrainę, tai ten ne žali kopūstai, o rauginti atrodo. Ar jas palaikius stiklainyje ir bus rauginti kopūstai? blush2.gif Ir tikrai nereikia jų pasterizuoti, nesurūgs paprastai sudėjus į stiklainius? blush2.gif

Ši mišrainė greitam valgymui ir laikome mes pvz. kibirėliuose ar kituose induose plastmasiniuose. Mes dedame žalius kopūstus tokiai mišrainei, bet ji šaldytuve išstovi kokią sav. , o paskui pradeda rūgti ir atrodo kaip rauginti kopūstai (tada). Bet ilgai neišlaikysi ax.gif
Atsakyti
gal kuri žinot kaip pasigaminti žiemai agurkų mišrainę, kaip yra pirkti lygtai Kėdainių konservų fabriko. aštrūs, tarkuoti stambiai agurkai.
Atsakyti
O jei mišrainių marinavimui panaudočiau,pernykštį nenusisekųsi juodųjų serbentų vyną?Na nesurugo kažkodėl,jaučiu per žema temperatūra buvo.Vietoje vyno gavosi vyno actas. blink.gif blink.gif Tai jei rytoj panaudočiau mišrainių marinavimui,gal nesugadinsiu savo vargo??? g.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti darzoviu misraines receptu. labai skani thumbup.gif

Reikės:

3 kg. pomidorų
3 kg. šparaginių pupelių
1,5 kg. paprikos
1 kg. morkų
1 kg. svogūnų
3 v.š. druskos
400 gr. cukraus
300 gr. aliejaus
30 ml. acto

Pomidorams nulupti odelę (kelioms sekundėms pamerkti į verdantį vandenį, tuomet lengvai lupsis).
Šparagines pupeles, papriką supjaustyti nedideliais gabalėliais. Morkas sutarkuoti burokine tarka.
Svogūnus susmulkinti.
Į didelį puodą berti druską, cukrų bei actą. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol ištirps, tuomet suberti šparagines pupeles ir supilti aliejų. Troškinti 10 – 15 min. tada suberti svogūnus, morkas bei paprikas. Troškinti ~20 min. Galiausiai sudėti supjaustytus pomidorus ir dar kelias minutes patroškinti.
Stiklainius gerai išplauti, iškaitinti ir dėti mišrainę. Laikyti šaltai (rūsyje).
Skanaus.

Iš šio kiekio išeina 18 (0,5 litro) stiklainių.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2011 07 31, 21:52)
Noriu pasidalinti darzoviu misraines receptu. labai skani  thumbup.gif

Reikės:

3 kg. pomidorų
3 kg. šparaginių pupelių
1,5 kg. paprikos
1 kg. morkų
1 kg. svogūnų
3 v.š. druskos
400 gr.  cukraus
300 gr. aliejaus
30 ml. acto

Pomidorams nulupti odelę (kelioms sekundėms pamerkti į verdantį vandenį, tuomet lengvai lupsis).
Šparagines pupeles, papriką  supjaustyti nedideliais gabalėliais. Morkas sutarkuoti burokine tarka.
Svogūnus susmulkinti.
Į didelį puodą berti druską, cukrų bei actą. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol ištirps, tuomet suberti šparagines pupeles ir supilti aliejų. Troškinti 10 – 15 min. tada suberti svogūnus, morkas bei paprikas. Troškinti ~20 min. Galiausiai sudėti supjaustytus pomidorus ir dar kelias minutes patroškinti.
Stiklainius gerai išplauti, iškaitinti ir dėti mišrainę. Laikyti šaltai (rūsyje).
Skanaus.


Labai skaniai atrodo,reiks pamėgint,tik darysiu iš pusės normos,nes daugokai išeina drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2011 07 01, 23:16)
Norėčiau pasiteirauti ar dar kas darėt šias salotas? Ne kartą esu pirkusi parduotuvėj panašias mišrainę, tai ten ne žali kopūstai, o rauginti atrodo. Ar jas palaikius stiklainyje ir bus rauginti kopūstai? blush2.gif Ir tikrai nereikia jų pasterizuoti, nesurūgs paprastai sudėjus į stiklainius? blush2.gif


Aš ją gaminu ir laikosi rūsį per žiemą. Tik paruoštą palaikau 12val., o po to sudedu į stiklainėlius ir20min. pakaitinu.
Atsakyti
Dalinuosi ir aš receptu smile.gif :

Žiedinių kopūstų salotos

2 kg nuskabytų žiedinių kopūstų
300 g paprikos supjaustytos kubeliais
0,5 l pomidorų padažo
200 g aliejaus
100 g acto 9 proc.
100 g cukraus
60 g druskos
česnakų
petražolių


Kopūstus apvirti 5 min. nesūdytame vandenyje (skaičiau, kad žiediniai kopūstai apvirti sūdytame vandenyje patamsėja). Atvėsinti.

Puode užvirti pomidorų padažą, paprikas, actą, aliejų, druską, cukrų, česnaką bei petražoles, sudėti kopūstus ir troškinti visą masę 30-35 min. Supilstyti į stiklainius.

Išeiga - 3 litrai.


Pati viriau, gavosi labai skanios salotos thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(ausruzel @ 2010 09 09, 10:54)
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti) AS dejau miezines kruopas
1 kg. morku (tarkuoti  burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. Pomidoru NEDEJAU

3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)



Sveikos,
Pasidariau pagal labai panašų receptą agurkinės sriubos konservų (be pomidorų). Ir dabar galvoju, lygtai Kėdainių konservų fabriko konservuotos sriubos būna su šoninės gabaliukais. Gal kas bandė į tokią sriubą pridėti pakepintų lašinukų, ar čia man visai nesąmoningos mintys kilo? Galvoju, tuomet nereiktų nei mėsytės jokios nuvirinėti, kad tikresnė sriuba būtų?
Atsakyti