QUOTE(patrakusi @ 2010 10 13, 15:02)
Sveikos
Gal kuri žinote mišrainės su grybais receptuką?..Ten įeina grybai, svogūnai, aliejus, paprika gal, pomidoras gal koks, morkos..Pamenu kažkada valgiau, o dabar norėčiau pasidaryti bet neatmenu kas ten yra ir kaip gaminti..
būčiau dėkinga labai..
Ir gal kas žino kaip pasidaryti korijietiškas morkas?..
Ten dar yra ir kopūstai prie grybų..
JAU suradau..
Mišraine su grybais
Sudėtis:
Grybai,morkos,pomidorai,kopūstai,svogūnai,druska,pipirai,aliejus.
Grybus apvirti,apkepinti aliejuje.Kopūstus (jų daugiausia)smulkinti,patroškinti,dėti tarkuotas morkas,svogūnus,pabaigoje nuluptus pomidorus (vietoje jų galima naudoti pomidorų padažą,tik ne kečupą)berti prieskonius,druską pagal skonį,troškinti,kol daržovės suminkštės,krėsti į sterilius stiklainius ir užsukti..
ir morkas suradau, gal kam reiks..
(1)
1 kg morkų
3-4 skiltelės česnako
2 svogūno galvutės
2-3 valg. šaukštai acto (3%)
Malta aštrioji paprika
Aliejus
Druska
Morkas nuplauti, nuskusti, supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti specialia tarka, gerai pasūdyti ir leisti pastovėti 10-15 minučių. Po to lengvai praplauti, nuspausti, sudėti į emaliuotą dubenį, suberti papriką, užpilti actu. Svogūnus smulkiai supjaustyti, pakepti ant aliejaus iki auksinės spalvos, duoti ataušti. Česnaką sutrinti arba išspausti, sudėti į morkas. Keptus svogūnus (be aliejaus) sudėti į morkas, viską gerai išmaišyti.
(2)
1 kg morkų
2 galvutės česnako
5 arb. šaukšteliai cukraus
½ stiklinės obuolių acto
½ arb. šaukštelio adžikos
1½ stiklinės saulėgrąžų arba sojos aliejaus
1 arb. šaukštelis maltos aštriosios paprikos
½ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Druska
Morkas nuplauti, nuskusti, supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti specialia tarka. Česnakus išspausti į morkas. Pasūdyti, sudėti maltus papriką ir pipirus. Užpilti actu, kuriame ištirpintas cukrus ir adžika. Gerai išmaišyti ir plonus sluoksniu išdėti į dubenį ar lėkštę (kuo didesnio skersmens).
Keptuvėje įkaitinti aliejų, kol nepradės palengva rūkti, tada kuo tolygiau juo užpilti morkas ir tuoj pat uždengti dangčiu. Po 3 minučių nudengti, išmaišyti morkas ir perdėti į užsukamus stiklainius, suspaudžiant, kad neliktų oro tarpų. Užsukti dangtelius ir duoti atvėsti. Palaikyti šaldytuve 1 parą.
(3)
1 kg morkų
1 valg. šaukštas cukraus
4-5 valg. šaukštai acto
1 česnako galvutė
4-5 valg. šaukštai aliejaus
1 arb. šaukštelis maltos aštriosios paprikos
1 valg. šaukštelis druskos
Morkas nuplauti, nuskusti, supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti specialia tarka. Pasūdyti, truputį pamaigyti, po to nupilti susidariusias sultis į atskirą indą. Suberti cukrų, maltą papriką, išspausti česnaką, supilti actą ir viską gerai išmaišyti. Aliejų užkaitinti ir tuoj pat užpilti ant morkų, supilti sultis, išmaišyti ir ataušinti