Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(Dianux68 @ 2010 09 19, 17:56)
SOS,

Darau mišrainę žiemai su žaliais pomidorais, agurkais ir svogūnais (pirmą kartą)  blink.gif  Gavau receptą, bet ten sakė, kad viską supjausčius pavirinti 15 min. ir sudėti į stiklainius. Bet man įtarimas kyla, ar užtenka žalius pomidorus taip apdoroti. Ar nebus jie kenksmingi  g.gif



Tikrai ne 4u.gif Pernai taip dariau, labai skani traški, mišrainė thumbup.gif O šiemet per ilgai troškinau, ir pomidorai nebetraškūs unsure.gif
Pomidorai tikrai nebus kenksmingi, daryk pagal receptą ir bus labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Artulia @ 2010 09 20, 20:07)
Tikrai ne 4u.gif Pernai taip dariau, labai skani traški, mišrainė thumbup.gif O šiemet per ilgai troškinau, ir pomidorai nebetraškūs unsure.gif
Pomidorai tikrai nebus kenksmingi, daryk pagal receptą ir bus labai skanu thumbup.gif


Ačiū 4u.gif Vakar nesulaukusi atsakymo, palikau pomidorus per nakt, tai pavirinus, tikrai, viskas suminkštėjo. Na, bet dar turiu pomidorų, tai išbandysiu pavirinti iškart.
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2010 09 19, 22:07)
Dianux68,
aš,turiu receptą panašių daržovių ,bet ten jas supjauscius reikia  apibarstyti druskyte ir palikti šaltoje vietoje24val.šaltoje vietoje.

O,paskui atatinkamai paruošti.

Čia,tu rašai,ir yra neaiškus tavo recepto procesas.

Taip ,kad negaliu tiksliai atsakyti ,nes nezinau tavo recepto.


Receptas būtų toks (gal kas ir darė, viso forumo neskaičiau):
2 kg. žalių pomidorų
1 kg. agurkų
1 kg. svogūnų
100 mg. acto
1 stiklinė cukraus
2 v. š. druskos

Viską pavirinti 15 min. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausruzel @ 2010 09 09, 10:54)
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti) AS dejau miezines kruopas
1 kg. morku (tarkuoti  burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. Pomidoru NEDEJAU

3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)

Sita sriubyte gavosi puikiai, jau viriau sriuba, labai skanu, o pupeliu sriuba (neberadau recepto, bet is sm) uzrugo verysad.gif , nezinau ka negarai padariau, labiausiai gaila darbo, o ir labai skanu buvo tik isvirus doh.gif

Norėjau paklausti,o agurkus dėti šviežius ar raugintus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(VAITSA @ 2010 09 20, 21:35)
Norėjau paklausti,o agurkus dėti šviežius ar raugintus? g.gif

As antri metai darau sia misraine thumbup.gif agurkus dejau sviezius.
Atsakyti
Noriu pasidalinti,išbandytos mišrainės receptu ax.gif
3kg virtų burokėlių (pjaustyti kubeliais)
2kg cukinjos sutarkuotos
1kg svogūnų (patroškintų atskirai,aš tarkavau juos)
1stiklinė aliejaus
1stiklinė acto
1stiklinė cukraus
2valgomi šaukštai druskos(dėjau daugiau)
visą masę pavirti apie 20min ir į stiklainiukus.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Milky-Way @ 2010 09 28, 14:39)
Noriu pasidalinti,išbandytos mišrainės  receptu ax.gif
3kg virtų burokėlių (pjaustyti kubeliais)
2kg cukinjos sutarkuotos
1kg svogūnų (patroškintų atskirai,aš tarkavau juos)
1stiklinė aliejaus
1stiklinė acto
1stiklinė cukraus
2valgomi šaukštai druskos(dėjau daugiau)
visą masę pavirti apie 20min ir į stiklainiukus.
Skanaus 4u.gif



Butinai išbandysiu, nes turiu burokėlių, o taip norisi kažką naujo pamėginti, tik ar cukinijos begausiu g.gif kur nors nusipirkti, nes moliugų tai mačiau turguje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sara74: 29 rugsėjo 2010 - 13:17
O gal kas nors turite kokį receptuką morkų mišrainės?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gal kuri žinote mišrainės su grybais receptuką?..Ten įeina grybai, svogūnai, aliejus, paprika gal, pomidoras gal koks, morkos..Pamenu kažkada valgiau, o dabar norėčiau pasidaryti bet neatmenu kas ten yra ir kaip gaminti.. ax.gif būčiau dėkinga labai.. 4u.gif

Ir gal kas žino kaip pasidaryti korijietiškas morkas?.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patrakusi: 13 spalio 2010 - 14:02
QUOTE(patrakusi @ 2010 10 13, 15:02)
Sveikos  4u.gif
Gal kuri žinote mišrainės su grybais receptuką?..Ten įeina grybai, svogūnai, aliejus, paprika gal, pomidoras gal koks, morkos..Pamenu kažkada valgiau, o dabar norėčiau pasidaryti bet neatmenu kas ten yra ir kaip gaminti.. ax.gif būčiau dėkinga labai.. 4u.gif

Ir gal kas žino kaip pasidaryti korijietiškas morkas?.. ax.gif


Ten dar yra ir kopūstai prie grybų.. smile.gif

JAU suradau.. thumbup.gif
Mišraine su grybais
Sudėtis:
Grybai,morkos,pomidorai,kopūstai,svogūnai,druska,pipirai,aliejus.

Grybus apvirti,apkepinti aliejuje.Kopūstus (jų daugiausia)smulkinti,patroškinti,dėti tarkuotas morkas,svogūnus,pabaigoje nuluptus pomidorus (vietoje jų galima naudoti pomidorų padažą,tik ne kečupą)berti prieskonius,druską pagal skonį,troškinti,kol daržovės suminkštės,krėsti į sterilius stiklainius ir užsukti.. bigsmile.gif

ir morkas suradau, gal kam reiks.. 4u.gif
(1)
1 kg morkų
3-4 skiltelės česnako
2 svogūno galvutės
2-3 valg. šaukštai acto (3%)
Malta aštrioji paprika
Aliejus
Druska

Morkas nuplauti, nuskusti, supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti specialia tarka, gerai pasūdyti ir leisti pastovėti 10-15 minučių. Po to lengvai praplauti, nuspausti, sudėti į emaliuotą dubenį, suberti papriką, užpilti actu. Svogūnus smulkiai supjaustyti, pakepti ant aliejaus iki auksinės spalvos, duoti ataušti. Česnaką sutrinti arba išspausti, sudėti į morkas. Keptus svogūnus (be aliejaus) sudėti į morkas, viską gerai išmaišyti.

(2)
1 kg morkų
2 galvutės česnako
5 arb. šaukšteliai cukraus
½ stiklinės obuolių acto
½ arb. šaukštelio adžikos
1½ stiklinės saulėgrąžų arba sojos aliejaus
1 arb. šaukštelis maltos aštriosios paprikos
½ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Druska

Morkas nuplauti, nuskusti, supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti specialia tarka. Česnakus išspausti į morkas. Pasūdyti, sudėti maltus papriką ir pipirus. Užpilti actu, kuriame ištirpintas cukrus ir adžika. Gerai išmaišyti ir plonus sluoksniu išdėti į dubenį ar lėkštę (kuo didesnio skersmens).
Keptuvėje įkaitinti aliejų, kol nepradės palengva rūkti, tada kuo tolygiau juo užpilti morkas ir tuoj pat uždengti dangčiu. Po 3 minučių nudengti, išmaišyti morkas ir perdėti į užsukamus stiklainius, suspaudžiant, kad neliktų oro tarpų. Užsukti dangtelius ir duoti atvėsti. Palaikyti šaldytuve 1 parą.

(3)
1 kg morkų
1 valg. šaukštas cukraus
4-5 valg. šaukštai acto
1 česnako galvutė
4-5 valg. šaukštai aliejaus
1 arb. šaukštelis maltos aštriosios paprikos
1 valg. šaukštelis druskos
Morkas nuplauti, nuskusti, supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti specialia tarka. Pasūdyti, truputį pamaigyti, po to nupilti susidariusias sultis į atskirą indą. Suberti cukrų, maltą papriką, išspausti česnaką, supilti actą ir viską gerai išmaišyti. Aliejų užkaitinti ir tuoj pat užpilti ant morkų, supilti sultis, išmaišyti ir ataušinti
bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patrakusi: 13 spalio 2010 - 15:12
KORĖJIETIŠKOS MORKOS smile.gif
300 g. morkų
1/4šaukštelio druskos
žiupsnelio aitriosios paprikos
10 ml. acto
šaukštelio maltos kalendros
30 ml. aliejaus
1/4 svogūno
2 česnakų skiltelės
pipirų

Morkas sutarkuoti plonais šiaudeliais. Juos pabarstykite druska, kad išsiskirtų sultys, o po 20 min nuspauskite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite smulkintus svogūnus. Kepkite kol gabalėliai bus beveik skaidrūs.Tada svogūnus išgriebkite ir išmeskite. Į aliejų berkite aitrios paprikos ir kalendros. Nenukaisdami viska išmaišykite ir karštą pilkite ant morkų. Sumaišykite jas su aliejumi ir palikite pastovėti, kol atauš.Supilkite actą, dėkite česnakus, pipirus, sumaišykite. Mišrainę palikite pastovėti nuo kelių iki 12 val.

Šiandien kaip tik varčiau žurnaliuka Gaspadinė ir radau smile.gif Sėkmės darant, turėtu but skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(patrakusi @ 2010 10 13, 16:55)
ir morkas suradau, gal kam reiks.. 4u.gif
(1)
(2)
(3)



QUOTE(jurga29 @ 2010 10 13, 17:47)
KORĖJIETIŠKOS MORKOS smile.gif


idomios misrainytes, bet nesupratau ar jos ziemai ar greitam sunaudojimui
aciu
Atsakyti
Sveikos, prisidariau tokios misraines ziemai bet nezinau su kuom ja valgyti gal jus kaip nors ka nors darote is jos?
Papildyta:
O cia mano salotos ziemai su ryziais

1stikline ryziu
0.5kg svogunu
1kg paprikos
1kg morku
1kg pomidoru

100g vandens(nedaug, nes po to sulciu atsiranda is darzoviu)
200g aliejaus
1.5 sauksto druskos
1.5 sauksto cukraus
1 saukstas acto
pipirai, lauro lapeliai

Atsakyti