Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(mamkaa @ 2010 08 27, 08:44)
jei cia manes kalusiate, tai stai receptas  ax.gif
1 kg. agurku pjaustytu girezineliais
1 kg. pjaustytu kopustu
1 kg. pomidoru pjaustytu skiltelemis
1 kg. paprkos pjaustytos siaudeliais
0.5 kg, morku tarkuotu stambia tarka
800 g. svogunu pjaustytu ziedeliais
1.3 stiklines aliejaus
0.7 stiklines acto
2 saukstai valgomi druskos
2 saukstai cukraus
Viska sudeti i puoda ir nuo uzvirimo troskinti 10 min., sudeti i stiklainius ir uzsukti. labai gaivi darzoviu misraine ziemai, darzoves neistyzta lieka traskios ir kietos.  Is sio kiekio gaunasi 5 litrai.


O 0,7 stiklinės acto tai kiek čia bus? blush2.gif
Atsakyti
acto stiklineje telpa 200 gramu, tai 0.7 stiklines bus 140 gramu
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 27, 10:03)
acto stiklineje telpa 200 gramu, tai 0.7 stiklines bus 140 gramu


Ačiū,
bandysiu gamint 4u.gif
Atsakyti
mamkaa, blondinišką klausimą užduosiu biggrin.gif O kopūstai turi būti vėlyvieji (na tie, rudeniniai), ar ankstyvieji irgi tinka? Čia aš apie mišrainių mišrainę rolleyes.gif
Atsakyti
mergaites, parasykit gal koki turite recepteli burokeliu su ketcupu, baigesi mano siltnamiuke pomidoriukai:( aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 27, 08:44)
jei cia manes kalusiate, tai stai receptas  ax.gif
1 kg. agurku pjaustytu girezineliais
1 kg. pjaustytu kopustu
1 kg. pomidoru pjaustytu skiltelemis
1 kg. paprkos pjaustytos siaudeliais
0.5 kg, morku tarkuotu stambia tarka
800 g. svogunu pjaustytu ziedeliais
1.3 stiklines aliejaus
0.7 stiklines acto
2 saukstai valgomi druskos
2 saukstai cukraus
Viska sudeti i puoda ir nuo uzvirimo troskinti 10 min., sudeti i stiklainius ir uzsukti. labai gaivi darzoviu misraine ziemai, darzoves neistyzta lieka traskios ir kietos.  Is sio kiekio gaunasi 5 litrai.


o pasterizuoti nereikia? ar laikysis ziemai?
Atsakyti
QUOTE(sara74 @ 2010 08 16, 12:27)
Sveikos mamos, noriu pasiulyti jums ši receptą, tinka prie mėsos ir.t.t, darau kiekvienais metais ir vis nenusibosta  biggrin.gif

  PAPRIKOS SALOTOS SU POMIDORAIS ŽIEMAI
  1 kg  saldžiosios paparikos
  500 g  pomidorų
  60 g    česnako
  60 g    aliejau
  100 g  acto
  40 g    cukraus
  20 g    druskos
  20 g    petražolių
  maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Paprikas nuplauti, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti.Į platų indą sudėti smulkiais supjaustytus pipirus, supjaustytus pomidorus( tik aš nulupu odelę), įpilti aliejaus, acto, suberti cukrų ir druską, maltus pipirus. Virti 10-12 min. Mišrainę supilstyti karštai į paruoštus stiklainius ir skanaus  4u.gif  4u.gif

user posted image
user posted image



Laaabai skanu
Atsakyti
[quote=peduke,2010 08 23, 14:56]
Pupelių užkandis
4 kg pomiodorų
po 1 kg saldžiųjų paprikų, svogūnų ir morkų
3 stiklinės pupelių (nevirtų)
po stiklinę cukraus ir aliejaus (aliejaus visam procesui)
2 v.š. druskos

Šiandien dariau pagal šį receptą,tai liuks gavosi. thumbup.gif Žiemą išsitrauki,silkutės pripjaustai ir ant stalo. essen.gif
Atsakyti
[quote=WyWa,2010 08 28, 20:27]
[quote=peduke,2010 08 23, 14:56]
Pupelių užkandis
4 kg pomiodorų
po 1 kg saldžiųjų paprikų, svogūnų ir morkų
3 stiklinės pupelių (nevirtų)
po stiklinę cukraus ir aliejaus (aliejaus visam procesui)
2 v.š. druskos

Šiandien dariau pagal šį receptą,tai liuks gavosi. thumbup.gif Žiemą išsitrauki,silkutės pripjaustai ir ant stalo. essen.gif
[/quote]

Kiek cia gausis stiklainiu (litru) misraines is sio Jusu nurodyto kiekio? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2010 08 29, 13:56)
Kiek cia gausis stiklainiu (litru) misraines is sio Jusu nurodyto kiekio? Aciu  4u.gif


6 litrai,tik aš lupau odą nuo pomidorų.Pabandykit tikrai labai skanu. smile.gif Ačiū peduke už receptėlį. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(WyWa @ 2010 08 29, 17:48)
6 litrai,tik aš lupau odą nuo pomidorų.Pabandykit tikrai labai skanu. smile.gif Ačiū peduke už receptėlį. 4u.gif


Sudomino, reikes isbandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Artulia @ 2010 08 27, 18:56)
mamkaa, blondinišką klausimą užduosiu biggrin.gif O kopūstai turi būti vėlyvieji (na tie, rudeniniai), ar ankstyvieji irgi tinka? Čia aš apie mišrainių mišrainę rolleyes.gif


Tinka bet kokie kopustai ir ankstyvi ir velyvi. as laukiu kol uzaugs mano melynieji, taio draysiu dar viena partija ir su jais. Turetu but ir skanu ir grazu 4u.gif
QUOTE(PILNATIS13 @ 2010 08 28, 11:12)
o pasterizuoti nereikia? ar laikysis ziemai?

taigi nuo uzvirimo reikia pavirti-pakaitinti 10 min ir tada deti i stiklainius. Kuo puikiausiai laikosi per ziema. paskutinius stiklainius valgem siemet balandzio men ir kuo puikiausiai isislaike buvo.
Atsakyti