QUOTE(mamkaa @ 2010 08 27, 08:44)
jei cia manes kalusiate, tai stai receptas
1 kg. agurku pjaustytu girezineliais
1 kg. pjaustytu
1 kg. pomidoru pjaustytu skiltelemis
1 kg. paprkos pjaustytos siaudeliais
0.5 kg, morku tarkuotu stambia tarka
800 g. svogunu pjaustytu ziedeliais
1.3 stiklines aliejaus
0.7 stiklines acto
2 saukstai valgomi druskos
2 saukstai cukraus
Viska sudeti i puoda ir nuo uzvirimo troskinti 10 min., sudeti i stiklainius ir uzsukti. labai gaivi darzoviu misraine ziemai, darzoves neistyzta lieka traskios ir kietos. Is sio kiekio gaunasi 5 litrai.
oi darbstuolyte kazko truksta antroje eilute, as beje dar tokia misrainyte dariau, gal jau buvo, bet ikeliu:
Burokeliu misraine, kuria siek tiek tobilinau dejau daugiau acto ir cukraus su druska nes man kazko truko
2 kg. burokėlių
600 g. pomidorų
česnako
150 g. svogūnų
1 didelė paprika
100 g. cukraus
30 g. druskos
125 ml.
1 aliejaus
šviežiai maltų pipirų
Gaminimas:
Burokėlius nulupti ir sutarkuoti. paprikas supjaustyti smulkiai kubeliais, - Aliejuje pakepinam svogūnus, paskui pomidorus, po kokių 5 sudedame viską pakepiname. Pakepintas daržoves perdedame į puodą, sudedame tarkuotus burokėlius, šiek tiek pakaitiname, išsiskiria burokėlių sultys ir kai daržovės užverda supilame pašildytą marinatą (actą sumaišome su cukrumi bei druska) ant silpnos ugnies verdame 40 - 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus bei suberiame pipirus pagal skonį. Mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, uždengiame ir laikome kol atvės.