Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(Gija* @ 2010 08 24, 07:31)
As ir nesakiau, kad man gavosi skyscio, as tik paklausiau, gal turejo skystis susidaryti, kad nerugtu, nes ir man to skyscio nesigavo...neisverskite mano zodzius kitaip  doh.gif

Niu labai persiprasau, pagrizau ir perskaiciau dar karta jusu zinute, kazkaip tada kai skaiciau tai perskaiciau kad daug to skycio jums gavosi, nu nedaskaiciau, tikrai nenorejau isversti jusu zodziu vienaip ar kitaip, tiesiog kai nedaskaiciau tai taip ir gavosi, nieko blogo nenorejau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 24 rugpjūčio 2010 - 08:50
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 24, 08:42)
Niu labai persiprasau, pagrizau ir perskaiciau dar karta jusu zinute, kazkaip tada kai skaiciau tai perskaiciau kad daug to skycio jums gavosi, nu nedaskaiciau, tikrai nenorejau isversti jusu zodziu vienaip ar kitaip, tiesiog kai nedaskaiciau tai taip ir gavosi, nieko blogo nenorejau.


nieko tokio...
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 08 19, 18:00)
Paziurekit sios temos 13 psl. 151 postas. Ten mergina kazka panasaus gamino -paprikas su pomidoru padazu. Gal tiks? 4u.gif As pati ketinau bandyti, bet dar nenusipirkau papriku...


Ačiū, tačiau visiškai ne tai. Ten pagrindiniai ingredientai yra paprika, kuri supjaustoma į 4-8 dalis ir pomidorų pasta, kuri skiedžiama, dedama druskos, cukraus, acto ir pan. ir daromas marinatas ir užpilama. Draugė susakė viską, ką deda, bet neprisimena, po kiek, ir savo užrašo neberanda. Taigi laukiu toliau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 24, 08:42)


Nuosirdziausias aciu!!!! mirksiukas.gif 4u.gif

Bet jus ir darbstuole - saunuole! bigsmile.gif Tiek primarinavote per diena doh.gif O dar ir mums cia patarimu duodat ir savo isbandytus receptelius ikeliate thumbup.gif


As irgi dar siemet noriu pamarinuoti sio bei to, bet gi ziuriu - jau stiklainiu pritrukau! g.gif Liko tik keli maziukai. Nors ju nuo praeitu metu nemazai turejau ir dar siais pirkau doh.gif
Atsakyti
Labai skaniai "Mišrainių mišrainė" atrodo. Gal galite "paslaptimi" pasidalinti?
Atsakyti
Gaminau mišrainę su perlinėm kruopom agurkinei sriubai, bet pagal receptą man per mažai buvo druskos, o acto per daug, nes man per daug rūgštu buvo, acto dėjau daug mažiau, bet dabar neramu, kad gali sugest. Jūs visos darėt pagal receptą, ar savo nuožiūra produktus dėjot?
Atsakyti
QUOTE(ritag @ 2010 08 26, 08:57)
Gaminau mišrainę su perlinėm kruopom agurkinei sriubai, bet pagal receptą man per mažai buvo druskos, o acto per daug, nes man per daug rūgštu buvo, acto dėjau daug mažiau, bet dabar neramu, kad gali sugest. Jūs visos darėt pagal receptą, ar savo nuožiūra produktus dėjot?


del druskos nepaisyk virdama sriuba visada jos galesi dadeti, acto as dedu tik siek tiek maziau nei recepte, kai virsi sriuba irgi acto nebesijaus mirksiukas.gif bet va aliejaus tikrai tiek nereikia, siemet antru kartu darau sia misraine, tai pernai labai jau riebu nuo tiek aliejaus buvo, taigi jo ir sumazinau 4u.gif
Atsakyti
Ačiū, paprikos mišrainės receptą gavau, nebereikia biggrin.gif Šeštadienį darysiu.
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2010 08 26, 16:49)
Ačiū, paprikos mišrainės receptą gavau, nebereikia  biggrin.gif Šeštadienį darysiu.


Ot tai dabar jau suintrigavote su ta misraine tongue.gif Ar pasidalintumete receptu?
Atsakyti
QUOTE(jju @ 2010 08 25, 13:48)
Labai skaniai "Mišrainių mišrainė" atrodo. Gal galite "paslaptimi" pasidalinti?

jei cia manes kalusiate, tai stai receptas ax.gif
1 kg. agurku pjaustytu girezineliais
1 kg. pjaustytu kopustu
1 kg. pomidoru pjaustytu skiltelemis
1 kg. paprkos pjaustytos siaudeliais
0.5 kg, morku tarkuotu stambia tarka
800 g. svogunu pjaustytu ziedeliais
1.3 stiklines aliejaus
0.7 stiklines acto
2 saukstai valgomi druskos
2 saukstai cukraus
Viska sudeti i puoda ir nuo uzvirimo troskinti 10 min., sudeti i stiklainius ir uzsukti. labai gaivi darzoviu misraine ziemai, darzoves neistyzta lieka traskios ir kietos. Is sio kiekio gaunasi 5 litrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 27 rugpjūčio 2010 - 07:54
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 27, 08:44)
jei cia manes kalusiate, tai stai receptas  ax.gif
1 kg. agurku pjaustytu girezineliais
1 kg. pjaustytu
1 kg. pomidoru pjaustytu skiltelemis
1 kg. paprkos pjaustytos siaudeliais
0.5 kg, morku tarkuotu stambia tarka
800 g. svogunu pjaustytu ziedeliais
1.3 stiklines aliejaus
0.7 stiklines acto
2 saukstai valgomi druskos
2 saukstai cukraus
Viska sudeti i puoda ir nuo uzvirimo troskinti 10 min., sudeti i stiklainius ir uzsukti. labai gaivi darzoviu misraine ziemai, darzoves neistyzta lieka traskios ir kietos.  Is sio kiekio gaunasi 5 litrai.

oi darbstuolyte kazko truksta antroje eilute, as beje dar tokia misrainyte dariau, gal jau buvo, bet ikeliu: Burokeliu misraine, kuria siek tiek tobilinau dejau daugiau acto ir cukraus su druska nes man kazko truko smile.gif
2 kg. burokėlių
600 g. pomidorų
česnako
150 g. svogūnų
1 didelė paprika
100 g. cukraus
30 g. druskos
125 ml.
1 aliejaus
šviežiai maltų pipirų
Gaminimas:
Burokėlius nulupti ir sutarkuoti. paprikas supjaustyti smulkiai kubeliais, - Aliejuje pakepinam svogūnus, paskui pomidorus, po kokių 5 sudedame viską pakepiname. Pakepintas daržoves perdedame į puodą, sudedame tarkuotus burokėlius, šiek tiek pakaitiname, išsiskiria burokėlių sultys ir kai daržovės užverda supilame pašildytą marinatą (actą sumaišome su cukrumi bei druska) ant silpnos ugnies verdame 40 - 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus bei suberiame pipirus pagal skonį. Mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, uždengiame ir laikome kol atvės.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 08 27, 06:51)
oi darbstuolyte kazko truksta antroje eilute,

aciu, uz pastaba, jau pataisiau ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2010 08 27, 06:51)
Burokeliu misraine[/b]

Tokia misraine irgi darau, man ji skani valgyti viena, be nieko, nes labai jau gero skonio thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
O ir sriuba is jos labai skani smile.gif
Atsakyti