Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

Sveikutės gaspadinės 4u.gif
SOS va parvilkau iš sodo gėrybių,tačiau jau galva nebneša,ką galiu dar skanaus paruošti žiemai g.gif va turiu agurkų,svogūnų,morkų,patisonu (šis produktas galvos skausmas ax.gif , bet jis man tinka ir patinka blush2.gif ),gal kokią mišrainę galite padėti suregsti? Iš anksto dėkavoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nerilyte @ 2010 08 05, 14:18)
Ieskojau, bet neradau sios sriubytes receptuko, jei prazioplinau tai atsiprasau   , bet gal butu galima gauti receptuka, labai skaniai atrodo 


Nors ne manęs klausei, bet papasakosiu kaip aš dariau pupelių sriubą ax.gif

Dariau pagal internete rastą pupelių mišrainės receptą, tik truputį improvizavau smile.gif

1 kg pomidorų
0,5 kg. svogūnų
0,7 kg. morkų
0,5 kg paprikų
1 litras virtų pupelių
0,4 l. aliejaus
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos.

Toks originalus receptas. O aš dariau taip: išviriau 1 kg (pirkau parduotuvėj pakelį) pupelių, pakepinau maždaug po 1 kg morkų ir svogūnų, ten pat pakepinau kubeliais pjaustytas 3 paprikas (daugiau neturėjau ax.gif ). Pomidorų neturėjau, bet turėjau skardinę konservuotų savo sultyse pomidorų (juos sublenedriavau iki tyrės konsistencijos). Atskirai išsiviriau 7-8 bulves (viriau tiek, kad šiek tiek dar kietokos buvo). Supyliau į puodą pomidorų tyrę, suverčiau pupeles, kepintas morkas, svogūnus, papriką, supjaustytas kubeliais bulves. Įdėjau 4 šaukštus (su kaupu) cukraus, 2 šaukštus (irgi su kaupu) druskos, įmečiau kelis lauro lapus, kvapiųjų pipirų, prieskonių (aš dėjau prieskonius picai smile.gif ), išmaišiau. Kai užvirė, dar paviriau ~15 min. ir kroviau į stiklainius smile.gif. Iš to kiekio man gavosi 3,5 litro (7 stiklainiukai sriubos)
Vėliau galėsiu įkelti nuotrauką smile.gif
Rytoj nebus kada gaminti valgyt, tai bus proga išbandyti, kaip pavyko pupelių sriuba biggrin.gif


QUOTE(oazė @ 2010 08 06, 21:00)
Sveikutės gaspadinės 4u.gif
SOS va parvilkau iš sodo gėrybių,tačiau jau galva nebneša,ką galiu dar skanaus paruošti žiemai va turiu agurkų,svogūnų,morkų,patisonu (šis produktas galvos skausmas , bet jis man tinka ir patinka  ),gal kokią mišrainę galite padėti suregsti? Iš anksto dėkavoju


Dariau iš cukinijos mišrainę. Bet joje nebuvo agurkų g.gif
O kadangi tau reikia ir agurkus sunaudoti, gal bandyk marinuotą mišrainę padaryti? Jei mėgstate, aišku.
Tavo vietoje viską supjaustyčiau gabaliukais, įpjaustyčiau svogūnų arba česnakų (žiūrint ką labiau mėgstate mirksiukas.gif ). Sudėčiau tuos sumaišytus produktus į stiklainiukus, įmesčiau lauro lapų, pipirų. Tuo tarpu išsivirčiau marinatą (panašiai, kaip agurkams marinuoti). Užpili, kelias kelias min. palaikai stiklainiukus karštai (sudėtus į puodą su verdančiu vandeniu), užsuki, ir viskas smile.gif

Arba gali mišrainę daryti, kažką panašaus į tokią (aš ją žadu vėliau daryti, kai anyta duos žalių pomidorų smile.gif Praėjusiais metais dariau, labai skani)
Tik pas tave vietoj pomidorų būtų agurkai ir patisonai, pjaustyti griežinėliais:

Mišrainė žiemai:
3 kg žalių pomidorų
1,5 kg svogūnų
1,5 kg morkų
100 g. druskos
350 g. druskos
400 g. aliejaus
300 g. acto
žiupsnelis česnakų (aš nedėjau)
keli pipirai
lauro lapeliai.

Pomidorus, svogūnus, morkas supjaustome, apibarstome druska ir paliekame kambario temp. 12 val. Ruošiame marinatą. Užviriname aliejų ir actą su cukrumi bei prieskoniais. Į jį sudedame daržoves (be skysčio) ir trškiname 30 - 35 min. (a6 troškinau mažiau, nes man skaniau, kai daržovės traškesnės ax.gif ). Viską sudedame į iškaitintus stiklainius ir uždarome.

Arba galima patisoną patroškinti su druska , česnakais ir prieskoniais iki tyrės konsistencijos - žiemą sunaudosi padažams, troškiniams, sriuboms. thumbup.gif
Tik tada agurkus su morkomis reikėtų kitur sunaudoti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artulia: 07 rugpjūčio 2010 - 14:14
QUOTE(nerilyte @ 2010 08 05, 15:18)
Ieskojau, bet neradau sios sriubytes receptuko, jei prazioplinau tai atsiprasau  blush2.gif , bet gal butu galima gauti receptuka, labai skaniai atrodo  mirksiukas.gif

Dariau labai skanią mišrainę , lygtai Delfi receptą radau

4kg. pomidorų
1kg. pupelių
1kg. morkų
1kg. svogūnų
1stiklinė aliejaus
8 šaukštai acto
10 šaukštų cukraus
3 šaukštai druskos
Maltų juodų pipirų .
Pomidorus nulupti ir supjaustyt griežinėliais . Pupeles išvirti , morkas sutarkuoti burokine tarka ir pakepinti . Svogūnus supjaustyti šiaudeliais . Visus produktus dėti į emaliuotą indą , berti cukrų , druską , prieskonius , pilti likusį aliejų . Kaitinti 20-30min. Baigiant troškinti supilti actą . Karštą mišrainę sudėti į stiklainius ir uždaryti .
Man iš šios normos gavosi 14 puslitriukų tikrai skanios mišrainės, ir sriuba laaaaaaaaaaabai skani thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Nerutė *: 07 rugpjūčio 2010 - 18:26
O ar gerai laikėsi ši mišrainė su pupelėm? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 08 08, 10:23)
O ar gerai laikėsi ši mišrainė su pupelėm?  ax.gif

Puikiai mirksiukas.gif , nei surūgo , nei nušovė mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai labai puiku, reikės pasibandyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Artulia @ 2010 08 07, 16:12)
Nors ne manęs klausei, bet papasakosiu kaip aš dariau pupelių sriubą ax.gif

Dariau pagal internete rastą pupelių mišrainės receptą, tik truputį improvizavau smile.gif

1 kg pomidorų
0,5 kg. svogūnų
0,7 kg. morkų
0,5 kg paprikų
1 litras virtų pupelių
0,4 l. aliejaus
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos.

Toks originalus receptas. O aš dariau taip: išviriau 1 kg (pirkau parduotuvėj pakelį) pupelių, pakepinau maždaug po 1 kg morkų  ir svogūnų, ten pat pakepinau kubeliais pjaustytas 3 paprikas (daugiau neturėjau ax.gif ). Pomidorų neturėjau, bet turėjau skardinę konservuotų savo sultyse pomidorų (juos sublenedriavau iki tyrės konsistencijos). Atskirai išsiviriau 7-8 bulves (viriau tiek, kad šiek tiek dar kietokos buvo). Supyliau į puodą pomidorų tyrę, suverčiau pupeles, kepintas morkas, svogūnus, papriką, supjaustytas kubeliais bulves. Įdėjau 4 šaukštus (su kaupu) cukraus, 2 šaukštus (irgi su kaupu) druskos, įmečiau kelis lauro lapus, kvapiųjų pipirų, prieskonių (aš dėjau prieskonius picai smile.gif ), išmaišiau. Kai užvirė, dar paviriau ~15 min. ir kroviau į stiklainius smile.gif. Iš to kiekio man gavosi 3,5 litro (7 stiklainiukai sriubos)
Vėliau galėsiu įkelti nuotrauką smile.gif
Rytoj nebus kada gaminti valgyt, tai bus proga išbandyti, kaip pavyko pupelių sriuba biggrin.gif



Ačiū už receptukus, o ši mišrainė - sriuba laikosi per žiemą?
Atsakyti
laba diena mergaitės, noriu paprašyti, gla kuri turite išbandytą receptą pomidorai želatinoje? :geda2: Internete daug yra, bet bijau neišbandytą daryti..turėjausavo receptą, bet niekur nerandu sąsiuvinio su receptais doh.gif man svarbiausia marinato proporcijos, kiek želatinos, kad po to gerai sustingtų ax.gif
o šiaip labai skaniai gaudavosi, vyro mylimiausia "senovinė" mišrainė tie pomidorai želatinoje, tik aš improvizuodavau ir sluoksniuodavau į stiklainius: pomidorų kietesnių griežinėliai, agurkų griežinėlių sluoksnis, svogūnų sluoksnis, česnako nemažai ir vėl pomidorai, agukrai, svogūnai..nenuobodi tokia mišrainė, gaivi skani..tik va marinatą užmiršau


dėl mišranių stiklainiuose kaitinimo: aš kaitinu, kaip draugės mama pamokė: stiklainius su mišrainėm pridengiu dangteliais, bet neužsuku, dedu į orkaitę ant grotelių ir kaitinu 200 temperatūroje apie 10-15 minučių...viskas puikiai laikosi per žiemą, net ne rūsyje, o spintelėse 4u.gif

taip pačiai ir švariai išplautus stiklainius iškaitinu orkaitėje, tik dedu į šaltą orkaitę, nereik tada verdančiu vandeniu perplauti...o dangtelius prieš užsukdama nuvalau degtinėje suvilgyta vata blush2.gif

gal kažkam bus naudinga mano "patirtis" blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jonozmona: 09 rugpjūčio 2010 - 11:33
QUOTE(nerilyte @ 2010 08 09, 09:32)
Ačiū už receptukus, o ši mišrainė - sriuba laikosi per žiemą?


Manau, kad puikiai laikysis thumbup.gif
Vakar kaip tik išbandėm - labai skani sriuba, ir greit išverdama thumbup.gif

O aš stiklainius sukraunu į indaplovę, įberiu sodos, paleidžiu programą, indaplovė išplauna, išskalauja ir iškaitina 70 laipsnių temperatūroj. O aš tuo tarpu susiruošiu mišraines thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 08 02, 21:26)
klausimas del sriubikes agurkines, ar butina laikyti saldytuve, na man netilps nieklas nes viska isbandau siemet, o kazin ir pomidorai su zelatina gali isstoveti laikomi ne saldytuve g.gif


ir man įdomu ar laiko tik šaldytuve, mano draugės laiko tik ten, aš kažkada laikiau skliape ir puikiaiišsilaikė. O pomidorai su želatina tai puikiai išsilaiko, tik jie dabar nunešus išsileidžia, želatina išskysta, bet žiemą vėl sutirštėja.



Papildyta:
QUOTE(norita @ 2010 08 04, 18:45)
Agurkų salotos

8kg agurkų, tinka peraugę
6-7 paprikos
0,5ltr acto
0,5ltr aliejaus
pusė stiklinės druskos
2 stiklinės cukraus
4 didelės skiltelės česnako
4 dideli šaukštai pjaustytų petražolių
1arbatinis šaukštelis maltų pipirų

Agurkus supjaustyti griežinėliaias, neplonai apie 0,5cm storiopaprikas, česnakus, petražoles susmulkinti, sudėti visus priedus, permaišyti ir palaiktyti 12val.tada sudėti į stiklainius ir kaitinti nuo užvirimo 10min.

labai skanios nors dariau pirmą kartą, bet neiškentėm ir atidarėm stiklainiuką blush2.gif


reiks šią pabandyt, nesu darius agurkų su paprika g.gif Nors MB sakė jau su visais mano vakavimais iš namų išvys g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes seimininkytes,

Reiktu man pagalbos. Ieskau tokio receptuko: pomidorai+svogunai+agurkai. Lyg verdama. Ziemai. Bet neturiu tikslaus receptuko. Gal kas zinot?
Atsakyti
QUOTE(nerilyte @ 2010 08 03, 13:49)
Aš nieko blogo nenoriu tuo pasakyti, tik idomu man  blush2.gif . Bandysiu ir aš šią sriubytę  thumbup.gif

tikrai nereik net į vėsesnę vietą išnešti smile.gif, pas mane viskas tamsiam kambariuky kuo puikiausiai išsilaikė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sonyyte: 09 rugpjūčio 2010 - 18:56