Sveikutės gaspadinės
SOS va parvilkau iš sodo gėrybių,tačiau jau galva nebneša,ką galiu dar skanaus paruošti žiemai va turiu agurkų,svogūnų,morkų,patisonu (šis produktas galvos skausmas , bet jis man tinka ir patinka ),gal kokią mišrainę galite padėti suregsti? Iš anksto dėkavoju
QUOTE(nerilyte @ 2010 08 05, 14:18)
Ieskojau, bet neradau sios sriubytes receptuko, jei prazioplinau tai atsiprasau , bet gal butu galima gauti receptuka, labai skaniai atrodo
Nors ne manęs klausei, bet papasakosiu kaip aš dariau pupelių sriubą
Dariau pagal internete rastą pupelių mišrainės receptą, tik truputį improvizavau
1 kg pomidorų
0,5 kg. svogūnų
0,7 kg. morkų
0,5 kg paprikų
1 litras virtų pupelių
0,4 l. aliejaus
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos.
Toks originalus receptas. O aš dariau taip: išviriau 1 kg (pirkau parduotuvėj pakelį) pupelių, pakepinau maždaug po 1 kg morkų ir svogūnų, ten pat pakepinau kubeliais pjaustytas 3 paprikas (daugiau neturėjau ). Pomidorų neturėjau, bet turėjau skardinę konservuotų savo sultyse pomidorų (juos sublenedriavau iki tyrės konsistencijos). Atskirai išsiviriau 7-8 bulves (viriau tiek, kad šiek tiek dar kietokos buvo). Supyliau į puodą pomidorų tyrę, suverčiau pupeles, kepintas morkas, svogūnus, papriką, supjaustytas kubeliais bulves. Įdėjau 4 šaukštus (su kaupu) cukraus, 2 šaukštus (irgi su kaupu) druskos, įmečiau kelis lauro lapus, kvapiųjų pipirų, prieskonių (aš dėjau prieskonius picai ), išmaišiau. Kai užvirė, dar paviriau ~15 min. ir kroviau į stiklainius . Iš to kiekio man gavosi 3,5 litro (7 stiklainiukai sriubos)
Vėliau galėsiu įkelti nuotrauką
Rytoj nebus kada gaminti valgyt, tai bus proga išbandyti, kaip pavyko pupelių sriuba
QUOTE(oazė @ 2010 08 06, 21:00)
Sveikutės gaspadinės
SOS va parvilkau iš sodo gėrybių,tačiau jau galva nebneša,ką galiu dar skanaus paruošti žiemai va turiu agurkų,svogūnų,morkų,patisonu (šis produktas galvos skausmas , bet jis man tinka ir patinka ),gal kokią mišrainę galite padėti suregsti? Iš anksto dėkavoju
SOS va parvilkau iš sodo gėrybių,tačiau jau galva nebneša,ką galiu dar skanaus paruošti žiemai va turiu agurkų,svogūnų,morkų,patisonu (šis produktas galvos skausmas , bet jis man tinka ir patinka ),gal kokią mišrainę galite padėti suregsti? Iš anksto dėkavoju
Dariau iš cukinijos mišrainę. Bet joje nebuvo agurkų
O kadangi tau reikia ir agurkus sunaudoti, gal bandyk marinuotą mišrainę padaryti? Jei mėgstate, aišku.
Tavo vietoje viską supjaustyčiau gabaliukais, įpjaustyčiau svogūnų arba česnakų (žiūrint ką labiau mėgstate ). Sudėčiau tuos sumaišytus produktus į stiklainiukus, įmesčiau lauro lapų, pipirų. Tuo tarpu išsivirčiau marinatą (panašiai, kaip agurkams marinuoti). Užpili, kelias kelias min. palaikai stiklainiukus karštai (sudėtus į puodą su verdančiu vandeniu), užsuki, ir viskas
Arba gali mišrainę daryti, kažką panašaus į tokią (aš ją žadu vėliau daryti, kai anyta duos žalių pomidorų Praėjusiais metais dariau, labai skani)
Tik pas tave vietoj pomidorų būtų agurkai ir patisonai, pjaustyti griežinėliais:
Mišrainė žiemai:
3 kg žalių pomidorų
1,5 kg svogūnų
1,5 kg morkų
100 g. druskos
350 g. druskos
400 g. aliejaus
300 g. acto
žiupsnelis česnakų (aš nedėjau)
keli pipirai
lauro lapeliai.
Pomidorus, svogūnus, morkas supjaustome, apibarstome druska ir paliekame kambario temp. 12 val. Ruošiame marinatą. Užviriname aliejų ir actą su cukrumi bei prieskoniais. Į jį sudedame daržoves (be skysčio) ir trškiname 30 - 35 min. (a6 troškinau mažiau, nes man skaniau, kai daržovės traškesnės ). Viską sudedame į iškaitintus stiklainius ir uždarome.
Arba galima patisoną patroškinti su druska , česnakais ir prieskoniais iki tyrės konsistencijos - žiemą sunaudosi padažams, troškiniams, sriuboms.
Tik tada agurkus su morkomis reikėtų kitur sunaudoti
QUOTE(nerilyte @ 2010 08 05, 15:18)
Ieskojau, bet neradau sios sriubytes receptuko, jei prazioplinau tai atsiprasau , bet gal butu galima gauti receptuka, labai skaniai atrodo
Dariau labai skanią mišrainę , lygtai Delfi receptą radau
4kg. pomidorų
1kg. pupelių
1kg. morkų
1kg. svogūnų
1stiklinė aliejaus
8 šaukštai acto
10 šaukštų cukraus
3 šaukštai druskos
Maltų juodų pipirų .
Pomidorus nulupti ir supjaustyt griežinėliais . Pupeles išvirti , morkas sutarkuoti burokine tarka ir pakepinti . Svogūnus supjaustyti šiaudeliais . Visus produktus dėti į emaliuotą indą , berti cukrų , druską , prieskonius , pilti likusį aliejų . Kaitinti 20-30min. Baigiant troškinti supilti actą . Karštą mišrainę sudėti į stiklainius ir uždaryti .
Man iš šios normos gavosi 14 puslitriukų tikrai skanios mišrainės, ir sriuba laaaaaaaaaaabai skani
O ar gerai laikėsi ši mišrainė su pupelėm?
QUOTE(simike @ 2010 08 08, 10:23)
O ar gerai laikėsi ši mišrainė su pupelėm?
Puikiai , nei surūgo , nei nušovė
Tai labai puiku, reikės pasibandyti
QUOTE(Artulia @ 2010 08 07, 16:12)
Nors ne manęs klausei, bet papasakosiu kaip aš dariau pupelių sriubą
Dariau pagal internete rastą pupelių mišrainės receptą, tik truputį improvizavau
1 kg pomidorų
0,5 kg. svogūnų
0,7 kg. morkų
0,5 kg paprikų
1 litras virtų pupelių
0,4 l. aliejaus
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos.
Toks originalus receptas. O aš dariau taip: išviriau 1 kg (pirkau parduotuvėj pakelį) pupelių, pakepinau maždaug po 1 kg morkų ir svogūnų, ten pat pakepinau kubeliais pjaustytas 3 paprikas (daugiau neturėjau ). Pomidorų neturėjau, bet turėjau skardinę konservuotų savo sultyse pomidorų (juos sublenedriavau iki tyrės konsistencijos). Atskirai išsiviriau 7-8 bulves (viriau tiek, kad šiek tiek dar kietokos buvo). Supyliau į puodą pomidorų tyrę, suverčiau pupeles, kepintas morkas, svogūnus, papriką, supjaustytas kubeliais bulves. Įdėjau 4 šaukštus (su kaupu) cukraus, 2 šaukštus (irgi su kaupu) druskos, įmečiau kelis lauro lapus, kvapiųjų pipirų, prieskonių (aš dėjau prieskonius picai ), išmaišiau. Kai užvirė, dar paviriau ~15 min. ir kroviau į stiklainius . Iš to kiekio man gavosi 3,5 litro (7 stiklainiukai sriubos)
Vėliau galėsiu įkelti nuotrauką
Rytoj nebus kada gaminti valgyt, tai bus proga išbandyti, kaip pavyko pupelių sriuba
Dariau pagal internete rastą pupelių mišrainės receptą, tik truputį improvizavau
1 kg pomidorų
0,5 kg. svogūnų
0,7 kg. morkų
0,5 kg paprikų
1 litras virtų pupelių
0,4 l. aliejaus
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos.
Toks originalus receptas. O aš dariau taip: išviriau 1 kg (pirkau parduotuvėj pakelį) pupelių, pakepinau maždaug po 1 kg morkų ir svogūnų, ten pat pakepinau kubeliais pjaustytas 3 paprikas (daugiau neturėjau ). Pomidorų neturėjau, bet turėjau skardinę konservuotų savo sultyse pomidorų (juos sublenedriavau iki tyrės konsistencijos). Atskirai išsiviriau 7-8 bulves (viriau tiek, kad šiek tiek dar kietokos buvo). Supyliau į puodą pomidorų tyrę, suverčiau pupeles, kepintas morkas, svogūnus, papriką, supjaustytas kubeliais bulves. Įdėjau 4 šaukštus (su kaupu) cukraus, 2 šaukštus (irgi su kaupu) druskos, įmečiau kelis lauro lapus, kvapiųjų pipirų, prieskonių (aš dėjau prieskonius picai ), išmaišiau. Kai užvirė, dar paviriau ~15 min. ir kroviau į stiklainius . Iš to kiekio man gavosi 3,5 litro (7 stiklainiukai sriubos)
Vėliau galėsiu įkelti nuotrauką
Rytoj nebus kada gaminti valgyt, tai bus proga išbandyti, kaip pavyko pupelių sriuba
Ačiū už receptukus, o ši mišrainė - sriuba laikosi per žiemą?
laba diena mergaitės, noriu paprašyti, gla kuri turite išbandytą receptą pomidorai želatinoje? :geda2: Internete daug yra, bet bijau neišbandytą daryti..turėjausavo receptą, bet niekur nerandu sąsiuvinio su receptais man svarbiausia marinato proporcijos, kiek želatinos, kad po to gerai sustingtų
o šiaip labai skaniai gaudavosi, vyro mylimiausia "senovinė" mišrainė tie pomidorai želatinoje, tik aš improvizuodavau ir sluoksniuodavau į stiklainius: pomidorų kietesnių griežinėliai, agurkų griežinėlių sluoksnis, svogūnų sluoksnis, česnako nemažai ir vėl pomidorai, agukrai, svogūnai..nenuobodi tokia mišrainė, gaivi skani..tik va marinatą užmiršau
dėl mišranių stiklainiuose kaitinimo: aš kaitinu, kaip draugės mama pamokė: stiklainius su mišrainėm pridengiu dangteliais, bet neužsuku, dedu į orkaitę ant grotelių ir kaitinu 200 temperatūroje apie 10-15 minučių...viskas puikiai laikosi per žiemą, net ne rūsyje, o spintelėse
taip pačiai ir švariai išplautus stiklainius iškaitinu orkaitėje, tik dedu į šaltą orkaitę, nereik tada verdančiu vandeniu perplauti...o dangtelius prieš užsukdama nuvalau degtinėje suvilgyta vata
gal kažkam bus naudinga mano "patirtis"
o šiaip labai skaniai gaudavosi, vyro mylimiausia "senovinė" mišrainė tie pomidorai želatinoje, tik aš improvizuodavau ir sluoksniuodavau į stiklainius: pomidorų kietesnių griežinėliai, agurkų griežinėlių sluoksnis, svogūnų sluoksnis, česnako nemažai ir vėl pomidorai, agukrai, svogūnai..nenuobodi tokia mišrainė, gaivi skani..tik va marinatą užmiršau
dėl mišranių stiklainiuose kaitinimo: aš kaitinu, kaip draugės mama pamokė: stiklainius su mišrainėm pridengiu dangteliais, bet neužsuku, dedu į orkaitę ant grotelių ir kaitinu 200 temperatūroje apie 10-15 minučių...viskas puikiai laikosi per žiemą, net ne rūsyje, o spintelėse
taip pačiai ir švariai išplautus stiklainius iškaitinu orkaitėje, tik dedu į šaltą orkaitę, nereik tada verdančiu vandeniu perplauti...o dangtelius prieš užsukdama nuvalau degtinėje suvilgyta vata
gal kažkam bus naudinga mano "patirtis"
QUOTE(nerilyte @ 2010 08 09, 09:32)
Ačiū už receptukus, o ši mišrainė - sriuba laikosi per žiemą?
Manau, kad puikiai laikysis
Vakar kaip tik išbandėm - labai skani sriuba, ir greit išverdama
O aš stiklainius sukraunu į indaplovę, įberiu sodos, paleidžiu programą, indaplovė išplauna, išskalauja ir iškaitina 70 laipsnių temperatūroj. O aš tuo tarpu susiruošiu mišraines
QUOTE(georgiana @ 2010 08 02, 21:26)
klausimas del sriubikes agurkines, ar butina laikyti saldytuve, na man netilps nieklas nes viska isbandau siemet, o kazin ir pomidorai su zelatina gali isstoveti laikomi ne saldytuve
ir man įdomu ar laiko tik šaldytuve, mano draugės laiko tik ten, aš kažkada laikiau skliape ir puikiaiišsilaikė. O pomidorai su želatina tai puikiai išsilaiko, tik jie dabar nunešus išsileidžia, želatina išskysta, bet žiemą vėl sutirštėja.
Papildyta:
QUOTE(norita @ 2010 08 04, 18:45)
Agurkų salotos
8kg agurkų, tinka peraugę
6-7 paprikos
0,5ltr acto
0,5ltr aliejaus
pusė stiklinės druskos
2 stiklinės cukraus
4 didelės skiltelės česnako
4 dideli šaukštai pjaustytų petražolių
1arbatinis šaukštelis maltų pipirų
Agurkus supjaustyti griežinėliaias, neplonai apie 0,5cm storiopaprikas, česnakus, petražoles susmulkinti, sudėti visus priedus, permaišyti ir palaiktyti 12val.tada sudėti į stiklainius ir kaitinti nuo užvirimo 10min.
labai skanios nors dariau pirmą kartą, bet neiškentėm ir atidarėm stiklainiuką
8kg agurkų, tinka peraugę
6-7 paprikos
0,5ltr acto
0,5ltr aliejaus
pusė stiklinės druskos
2 stiklinės cukraus
4 didelės skiltelės česnako
4 dideli šaukštai pjaustytų petražolių
1arbatinis šaukštelis maltų pipirų
Agurkus supjaustyti griežinėliaias, neplonai apie 0,5cm storiopaprikas, česnakus, petražoles susmulkinti, sudėti visus priedus, permaišyti ir palaiktyti 12val.tada sudėti į stiklainius ir kaitinti nuo užvirimo 10min.
labai skanios nors dariau pirmą kartą, bet neiškentėm ir atidarėm stiklainiuką
reiks šią pabandyt, nesu darius agurkų su paprika Nors MB sakė jau su visais mano vakavimais iš namų išvys
Sveikutes seimininkytes,
Reiktu man pagalbos. Ieskau tokio receptuko: pomidorai+svogunai+agurkai. Lyg verdama. Ziemai. Bet neturiu tikslaus receptuko. Gal kas zinot?
Reiktu man pagalbos. Ieskau tokio receptuko: pomidorai+svogunai+agurkai. Lyg verdama. Ziemai. Bet neturiu tikslaus receptuko. Gal kas zinot?
QUOTE(nerilyte @ 2010 08 03, 13:49)
Aš nieko blogo nenoriu tuo pasakyti, tik idomu man . Bandysiu ir aš šią sriubytę
tikrai nereik net į vėsesnę vietą išnešti , pas mane viskas tamsiam kambariuky kuo puikiausiai išsilaikė