Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

Dėkui už atsakymus, reiks ir man pabandyt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 08 02, 20:26)
klausimas del sriubikes agurkines, ar butina laikyti saldytuve, na man netilps nieklas nes viska isbandau siemet, o kazin ir pomidorai su zelatina gali isstoveti laikomi ne saldytuve g.gif

na as saldytuve nieko nelaikau, viska ka darau nesu i vesia patalpa, nes rusio irgi neturiu, bet pas mane viskas labai gerai isstovi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rootha @ 2010 08 02, 22:06)
na as saldytuve nieko nelaikau, viska ka darau nesu i vesia patalpa, nes rusio irgi neturiu, bet pas mane viskas labai gerai isstovi  thumbup.gif

dekui bandysiu sandeliuoti ir as vesesnej patalpoj 4u.gif
Atsakyti
Į agurkinę sriubą vietoj pomidorų labai tinka pomidorų padažas natūralus (0,5 l). Baisiai skaniai išsitroškina viskas. Tik supilt reiktų, kai agurkai šiek tiek jau būna pasitroškinę. skani šita sriubikė - prisiviriau ir aš, ir su perlinėm, ir su ryžiais.
Atsakyti
QUOTE(rootha @ 2010 08 02, 21:52)
o kodel turetu nelaikyt?  g.gif

Aš nieko blogo nenoriu tuo pasakyti, tik idomu man blush2.gif . Bandysiu ir aš šią sriubytę thumbup.gif
Atsakyti
Marinuotos agurkų salotos su morkomis

4 kg agurkų, 3 kg morkų,
400 g svogūnų, 200 g petražolių lapelių,
2 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos,
5 šaukšteliai citrinų rūgšties.

Agurkus, morkas, svogūnus ir petražoles smulkiai supjaustyti, sumaišyti su cukrumi, druska bei citrinų rūgštimi ir palaikyti 3 val. Sudėti į 1 l stiklainius, kuriuos sterilizuoti apie 20 min. Sandariai uždaryti.

vakare įkelsiu foto:)
Atsakyti

Agurkų salotos

8kg agurkų, tinka peraugę
6-7 paprikos
0,5ltr acto
0,5ltr aliejaus
pusė stiklinės druskos
2 stiklinės cukraus
4 didelės skiltelės česnako
4 dideli šaukštai pjaustytų petražolių
1arbatinis šaukštelis maltų pipirų

Agurkus supjaustyti griežinėliaias, neplonai apie 0,5cm storiopaprikas, česnakus, petražoles susmulkinti, sudėti visus priedus, permaišyti ir palaiktyti 12val.tada sudėti į stiklainius ir kaitinti nuo užvirimo 10min.

labai skanios nors dariau pirmą kartą, bet neiškentėm ir atidarėm stiklainiuką blush2.gif
Atsakyti
labukas bigsmile.gif

man labai skanus sis burokeliu marinatas (skaniausia, kai jau pastovi kiek laiko)

5l vandens
8 saukstai cukraus
5 saukstai druskos
1.5 stiklines acto
virtus supjaustytus burokelius sudeti i marinata ir siek tiek pavirti. sudeti i stiklainius ir uzsukti. laikyti siltai kol atves
Atsakyti
O kiek burokų tokiam kiekiui marinato maždaug sueina? ax.gif
Atsakyti
Sveikos.Gal kuri turit receptuką mišrainės žiemai gaminant su autoklavu?Turiu tokį gėrį, bet nežinau receptų.Naudojam tik mėsos konservamas, bet pagalvojau gal būtų galima ir kokią mišrainę padaryti.Bet nežinau recepto.
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 09 10, 14:50)
mmm kaip skaniai atrodo, o as savo ruoztu pasigirsiu barsciu ir pupeliu sriubos zagatovkem ir dar agurkai, jau tikiuosi paskutiniai.

http://picasaweb.goo...759122083096994

Ieskojau, bet neradau sios sriubytes receptuko, jei prazioplinau tai atsiprasau blush2.gif , bet gal butu galima gauti receptuka, labai skaniai atrodo mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos turiu tik svogūnų noriu su jais peraugusius agurkus sumaišyt mišrainei bet neturiu receptuko,mestelkit mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2010 07 26, 13:32)
rasau ir i misrainiu tema, nes gal panasu  g.gif gal kas pades  4u.gif

po savaites nebuvimo sode penktadieni nuvaziave radom diiiiiiiiiiideli ( daugiau nei kibiras)  krepsi agurku, sekmadieni vel kibiras jau dailiu tinkamu marinuot. Nu bet tie savaitiniai  g.gif  g.gif  g.gif  nemegstu cepelino dydzio konservuotu agurku  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  amzinatilsi anyta darydavo  kazkaip... nulupdavo kalna cepelininiu agurku , supjaustydavo kaip salotoms, prilupdavo kalna svogunu, juos siaudeliais supjaustydavo... uzpildavo lygtais druska ( kuo dar  g.gif  g.gif  g.gif  g.gif ) palaikydavo para ( o gal kazkiek) , tada kazkaip pavirdavo ir dedavo i stiklainiukus. sake skanu... bet recepturos neturiu, darbo eigos nezinau ... Nu niekad nebudavo tokiu problemu, nes agurkiukus skindavom kas dvi dienos ir tokius mini ...

man kažkas tokio tiktų rolleyes.gif
Atsakyti