Įkraunama...
Įkraunama...

~Mišrainių marinavimas~

QUOTE(AkvileZ @ 2010 07 15, 12:40)
receptas: pomidorai su svogūnais drebučiuose. Esu dariusi prieš keletą metų bet receptas buvo netikęs ir teko išmesti  doh.gif Tad gal jūs turit išbandytą receptėlį  smile.gif


as darau taip ir viskas gerai gaunasi :

svogunu ir pomidoru reikiamas kiekis ziurint kiek stiklainiuku norit pasigaminti

marinatas 1 litrui vandens :
Cukrus 1,5 sriubinio sauksto
druska 2,5 sr.sauksto
actas 1,5 sr.sauksto
pipirai grudeliais, lauro lapai,gvazdikeliu.
Marinata uzvirinti ir perkosti

Želatinos 2 kupinus šaukštus ištirpinti stiklinėje salto virinto vandens .
Pomidorus supjaustyt norimo dydzio griezineliais ar kubeliais, svogunus ziedais. Juos sudeti i stiklainius ,galit sluoksniuoti,as apacioj svogunus dedu,virsuj pomidorus.
Zelatina sumaistyt su marinatu ir uzpilti ant darzoviu.
Stiklainius kaitinti puode 15-20 min. Uzsukti ir apversti (bent as visad apverciu biggrin.gif ), kai atves i saldytuva 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandenė @ 2010 07 31, 12:10)
Burokėlių mišrainė
4 kg raudonųjų burokėlių
1.5 kg pomidorų
0.5 kg paprikos
0.5 kg svogūnų
100 g česnako
0.5 l aliejaus
1 stiklinė acto
1 stiklinė cukraus
3 šaukštai druskos
25 g adžikos

Svogūnus ir papriką pakepinti aliejuje, juos sudėti į puodą su stambiai tarkuotais burokėliais, sudėti visus likusius produktus ir troškinti 10 min.
Mums jie labai skanūs prie mėsos, žuvies patiekalų, iš tokių verdu ir burokėlių sriubą  thumbup.gif


Burokeliai virti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2010 08 02, 13:13)
Burokeliai virti? ax.gif

Taip, burokėliai virti mirksiukas.gif
Ir dar žiūriu klaidą paadriau-adžikos reikia 250 g, ne 25g blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandenė @ 2010 08 02, 13:24)
Taip, burokėliai virti  mirksiukas.gif
Ir dar žiūriu klaidą paadriau-adžikos reikia 250 g, ne 25g  blush2.gif

Aciu 4u.gif Reiks pamegint pasigamint drinks_cheers.gif O dar norejau paklausti,tai labai astraiai gaunasi? ax.gif Ar adzika kaip prieskoni duoda? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniska: 02 rugpjūčio 2010 - 13:45
QUOTE(ezys @ 2010 07 26, 14:48)
sveikos as dariau mišrainę su cukinijom:
2,5 kg cukinijos
1kg svogūnų
0,5 kg paprikos
100g aliejaus
1 šaukštas druskos
500g. pomidorų padažo
200g. cukraus
200g. acto
Cukiniją, paprikas ir svogūnus supjaustome kubeliais. Viską dedame i puodą ir nuo užvirimo verdame 35 min.. Karštą ,masę dedame i stiklainius ir sandariai uždarome.


2,5 kg išdarinėtų ar dar su viskuo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2010 08 02, 15:03)
2,5 kg išdarinėtų ar dar su viskuo?  ax.gif


as sveriau isdarineta, siaip bet ka darydama, sveriu isdarinejus, nuvaliusi darzoves...sia misraine dariau ana savaite, tikrai patiko, tik gal cukraus maziau deciau, siek tiek per saldi man ji gavosi g.gif
Atsakyti
simet uzderejo nekondiciniu agurku, tai dariau tokia misraine:
Konservuoti agurkai su pomidorų padažu
Sudėtinės dalys:
• Agurkai, 5 kilogramai
• Pomidorų padažas(geresnis), 500 gramų
• Česnakai, 300 gramų
• Aliejus, 200 gramų
• Actas, 200 gramų
• Cukrus, 200 gramų
• Druska, 2 šaukštai
Gaminimas:
Supjaustytus agurkus į dubenį, įpilkite aliejaus, acto, pomidorų padažo, įdekite cukraus ir druskos. Nuo užvirinimo pradžios 5 min., tada įdekite supjaustytą česnaką ir dar 2-3 min. Karštus dėkite į stiklainius ir užsukite.
kadangi tiek cesnako neturejau, tai idejau sauksta granuliuoto cesnako, MB iskart ragavo sake astroka, bet skanu blush2.gif Beje, kadangi agurkai buvo dideli, tai skurytes lupau ir visas seklas isemiau blush2.gif vaizdelis toks:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rootha: 02 rugpjūčio 2010 - 16:17
taip pat pabandziau padaryti agurkine sriuba ziemai, kadangi pirma karta dariau, dariau tik is ketvircio normos ir biski pagal save.
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti) AS dejau miezines kruopas
1 kg. morku (tarkuoti burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. Pomidoru NEDEJAU

3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)

morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visusproduktus sudeti i puoda , ir troskinti kol suminkstes . Acta pilti jau i pacia pabaiga. supilti i stiklainius , uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto.
Atsakyti
QUOTE(rootha @ 2010 08 02, 18:16)
taip pat pabandziau padaryti agurkine sriuba ziemai, kadangi pirma karta dariau, dariau tik is ketvircio normos ir biski pagal save.
AGURKINE SRIUBA:
1 kg. perliniu kruopu (isvirti) AS dejau miezines kruopas
1 kg. morku (tarkuoti  burokine tarka)
2 kg. agurku (neluptu, pjaustytu kubeliais)
1 kg. svogunu (kubeliais)
1 kg. Pomidoru NEDEJAU

3 saukstai druskos
1/2 stiklines cukraus
2/3 stiklines acto
prieskoniu (Lauro lapeliai, pipirai, kvapnieji pipirai)

morkas ir svogunus apkepti aliejuje, kol suminkstes siek tiek. Visusproduktus sudeti i puoda , ir troskinti kol suminkstes . Acta pilti jau i pacia pabaiga. supilti i stiklainius , uzsukti, apversti ir siltai apkloti iki ryto.

O Jūs agurkinę sriubą su miežinėm kruopom ir žiemą verdat? Įdomu, koks skonis? Aš tik su perlinėm bandžiau, o miežinių kruopų turiu namie ir nenaudoju jų niekur g.gif Tai sudominot ax.gif net...
Atsakyti
QUOTE(A.d. @ 2010 08 02, 21:42)
O Jūs agurkinę sriubą su miežinėm kruopom ir žiemą verdat? Įdomu, koks skonis? Aš tik su perlinėm bandžiau, o miežinių kruopų turiu namie ir nenaudoju jų niekur  g.gif  Tai sudominot  ax.gif  net...


Labukas, nors ir ne manes klauset, bet as irgi su miezinem verdu, man paciai tai skaniau taip, tik man idomu ar laikysis ziema g.gif
Atsakyti
QUOTE(A.d. @ 2010 08 02, 19:42)
O Jūs agurkinę sriubą su miežinėm kruopom ir žiemą verdat? Įdomu, koks skonis? Aš tik su perlinėm bandžiau, o miežinių kruopų turiu namie ir nenaudoju jų niekur  g.gif  Tai sudominot  ax.gif  net...


aha as visad verdu su miezinem kruopom agurkine, todel ir dejau miezius, nors pagal tikraji recepta perlines kruopos.
QUOTE(nerilyte @ 2010 08 02, 19:44)
Labukas, nors ir ne manes klauset, bet as irgi su miezinem verdu, man paciai tai skaniau taip, tik man idomu ar laikysis ziema  g.gif

o kodel turetu nelaikyt? g.gif
Atsakyti
klausimas del sriubikes agurkines, ar butina laikyti saldytuve, na man netilps nieklas nes viska isbandau siemet, o kazin ir pomidorai su zelatina gali isstoveti laikomi ne saldytuve g.gif
Atsakyti