QUOTE(nerilyte @ 2010 08 05, 14:18)
Ieskojau, bet neradau sios sriubytes receptuko, jei prazioplinau tai atsiprasau , bet gal butu galima gauti receptuka, labai skaniai atrodo
Nors ne manęs klausei, bet papasakosiu kaip aš dariau pupelių sriubą
Dariau pagal internete rastą pupelių mišrainės receptą, tik truputį improvizavau
1 kg pomidorų
0,5 kg. svogūnų
0,7 kg. morkų
0,5 kg paprikų
1 litras virtų pupelių
0,4 l. aliejaus
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos.
Toks originalus receptas. O aš dariau taip: išviriau 1 kg (pirkau parduotuvėj pakelį) pupelių, pakepinau maždaug po 1 kg morkų ir svogūnų, ten pat pakepinau kubeliais pjaustytas 3 paprikas (daugiau neturėjau

). Pomidorų neturėjau, bet turėjau skardinę konservuotų savo sultyse pomidorų (juos sublenedriavau iki tyrės konsistencijos). Atskirai išsiviriau 7-8 bulves (viriau tiek, kad šiek tiek dar kietokos buvo). Supyliau į puodą pomidorų tyrę, suverčiau pupeles, kepintas morkas, svogūnus, papriką, supjaustytas kubeliais bulves. Įdėjau 4 šaukštus (su kaupu) cukraus, 2 šaukštus (irgi su kaupu) druskos, įmečiau kelis lauro lapus, kvapiųjų pipirų, prieskonių (aš dėjau prieskonius picai

), išmaišiau. Kai užvirė, dar paviriau ~15 min. ir kroviau į stiklainius

. Iš to kiekio man gavosi 3,5 litro (7 stiklainiukai sriubos)
Vėliau galėsiu įkelti nuotrauką
Rytoj nebus kada gaminti valgyt, tai bus proga išbandyti, kaip pavyko pupelių sriuba
QUOTE(oazė @ 2010 08 06, 21:00)
Sveikutės gaspadinės
SOS va parvilkau iš sodo gėrybių,tačiau jau galva nebneša,ką galiu dar skanaus paruošti žiemai va turiu agurkų,svogūnų,morkų,patisonu (šis produktas galvos skausmas , bet jis man tinka ir patinka ),gal kokią mišrainę galite padėti suregsti? Iš anksto dėkavoju
Dariau iš cukinijos mišrainę. Bet joje nebuvo agurkų
O kadangi tau reikia ir agurkus sunaudoti, gal bandyk marinuotą mišrainę padaryti? Jei mėgstate, aišku.
Tavo vietoje viską supjaustyčiau gabaliukais, įpjaustyčiau svogūnų arba česnakų (žiūrint ką labiau mėgstate

). Sudėčiau tuos sumaišytus produktus į stiklainiukus, įmesčiau lauro lapų, pipirų. Tuo tarpu išsivirčiau marinatą (panašiai, kaip agurkams marinuoti). Užpili, kelias kelias min. palaikai stiklainiukus karštai (sudėtus į puodą su verdančiu vandeniu), užsuki, ir viskas
Arba gali mišrainę daryti, kažką panašaus į tokią (aš ją žadu vėliau daryti, kai anyta duos žalių pomidorų

Praėjusiais metais dariau, labai skani)
Tik pas tave vietoj pomidorų būtų agurkai ir patisonai, pjaustyti griežinėliais:
Mišrainė žiemai:
3 kg žalių pomidorų
1,5 kg svogūnų
1,5 kg morkų
100 g. druskos
350 g. druskos
400 g. aliejaus
300 g. acto
žiupsnelis česnakų (aš nedėjau)
keli pipirai
lauro lapeliai.
Pomidorus, svogūnus, morkas supjaustome, apibarstome druska ir paliekame kambario temp. 12 val. Ruošiame marinatą. Užviriname aliejų ir actą su cukrumi bei prieskoniais. Į jį sudedame daržoves (be skysčio) ir trškiname 30 - 35 min. (a6 troškinau mažiau, nes man skaniau, kai daržovės traškesnės

). Viską sudedame į iškaitintus stiklainius ir uždarome.
Arba galima patisoną patroškinti su druska , česnakais ir prieskoniais iki tyrės konsistencijos - žiemą sunaudosi padažams, troškiniams, sriuboms.
Tik tada agurkus su morkomis reikėtų kitur sunaudoti