Įkraunama...
Įkraunama...

Geriausios skalbimo mašinos

QUOTE(Cikadelė @ 2006 02 28, 10:49)
O tai kokios firmos gamina blogiausias mašinas, turiu omeny, kurios tikrai genda greičiausiai?  blush2.gif suprantu, kad vienareikšmiškai negalima išvadų daryt, bet vistiek iš gyvenimiškos patirties.....šis tas paaiškėja ax.gif

Miele bazinis modelis kiek žinau kažkur nuo 3000lt. Kadangi jos brangios - jos išties nerasi bet kuriam buitinės technikos salone. Aš asmeniškai manau, jei finansai nesilieja laisvai - tiek investuoti neapsimoka. Technika modernėja ir dabar kručiausias modeliukas po poros metų bus morališkai pasenęs.
Na o kas liečia blogiausias mašinas - griežtos lentelės nėra. Nes reikia pripažinti, kad techniką gamina ne angelai ir ji gali gesti ir žinoma genda doh.gif Taigi tam tikra prasme tai loterija. Pvz kiek as žinau apie Beko - vieni labai patenkinti, kiti labai keikia. Bet sprendžiant kiek yra neigiamų atsiliepimų procentaliai - tai ner labai geras zenklas. Tik kad pigus. Vien šiam forume kiek prirašyta. Beto reikia nepamiršti ir apie garantinį ir pogarantinį aptarnavimą. Vėlgi esu skaičiusi šitam forume, kad Topo centras po pardavimo su klientais labai nesiskaito. Vien jų deklaravimas kad garantija 5 metai, o realiai tik metai daug ką pasako. O kad grąžintų pinigus ir pasiimtų prekę - utopija. Buvo mano gyvenime istorijų.... nuo tada ėmiau atidžiau žiūrėti ne tik ką perku, bet ir kur perku.
Siaip pakankamai gerą vardą turi vokiški ženklai AEG, Bosch, Bauknecht (net ir tie kurie realiai nebegaminami dabar Vokietijoje) Apie Indesit, Ardo, Samsung - informacijos neturiu. Tik girdėjau išsireiškimą - Ardo, kuri pati išsiArdo biggrin.gif Pati esu pirkus Fagor įmontuojamą techniką (čia ispaniška technika. Girdėjau Sabonis tokią turi tongue.gif ). Žiūrėjau ir jų skalbykles. Patiko. Pati dabar blaškausi tarp Bauknecht ir Fagor. Bauknecht'ą turi sesuo, na Fagor jau pati naudoju ax.gif Bet kol kas dar turiu laiko pagalvoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pieva1: 28 vasario 2006 - 12:02
Pieva1 4u.gif duosiu vyrui paskaityt 4u.gif jis pas mus apie techniką viską sprendžia, bet kadangi esam jauna šeima, nelabai turim patirties blush2.gif

na taip...o 3000 tai ne ta suma, apie kurią galvojau....tikrai pasiskolint neišeis, o ir aš manau kaip tu, kad visgi šiuo atveju neapsimoka tiek mokėt ax.gif

reiks gerokai pamąstyti prieš perkant....o taip norisi, kad viskas bus gerai...

nesinori, kad persifrazuotų patarlė- ne skūpas moka du kartus, bet b i e d n a s moka du kartus blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikadelė: 28 vasario 2006 - 14:59
QUOTE(dovy @ 2006 02 28, 11:07)
Mes turim BOCH.nebloga.jau 6 metus.Skalbiniai susideda iš šono.Kol maži vaikai tai labai patogu,nes aš ant jos padėjus vystymo stalą,tačiau jei teks pirkti kitą,tai pirksiu tą,kur per viršų kraunami skalbiniai.Kodėl?Nes dažnai būna kad užmiršti kokį daiktą,o jau įmesti plauti jo negali,o būtų per viršų,tai gali tai padaryti bet kada biggrin.gif

Mano sesuo turi per viršų atidaromą mašiną. Tai, kai pradeda skalbti dangčio nebeatidarysi. Taip pat kaip ir per šoną atidaromom.
Atsakyti
Galima pamiršta rūbą įmest ir į skalbimo mašiną,kur būgnas šone.Reik išjungti mašiną,palaukti minutėlę,kol atsirakins,įmest rūbą ir vėl įjungt mašiną. Na šis variantas tinka tik tuo atveju jei skalbimo pradžia,o jei jau vandens viduj būna daug-nei per viršų užkraunama,nei per šoną,nei jokia kitokia neatsidarys. smile.gif
Beje skalbimo mašinos kurios pakraunamos per viršų laikomos "blogesnėm" nei tos kurios šone atsidaro.Taip pat kaip ir siauros skalbiankės yra "blogesnės" už standartines 60cm. Siauros pradėtos gaminti,nes tokia paklausa.
Papildyta:
O apie garantijas. Ne TOPO CENTRAS ar kt. parduotuvė duoda,o gamintojas. Tad jei Topo centras rašo 5,o duoda 1,tai nieko tokio-visi taip duoda. Garantija aplamai duodama metam ar dviem,o jei rašo,kad 5 ir daugiau,tai ten garantija tokiem dalykam kaip nerūdijančio plieno būgnui,kuris niekada ir negenda,nei jis surudys,nei sulenksi,nei ką.Tai kitaip išsireiškus-klientų priviliojimas visais įmanomais būdais. wink.gif
Atsakyti
Aš irgi girdėjau, kad Miele pačios geriausios, bet jau 8 metus turime wirpool, ir kol kas jokių problemų nebuvo thumbup.gif
Atsakyti
mes jau 6 metai, turime ARDO .Neturėjom jokių problemų
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2006 03 02, 18:38)
Beje skalbimo mašinos kurios pakraunamos per viršų laikomos "blogesnėm" nei tos kurios šone atsidaro.Taip pat kaip ir siauros skalbiankės yra "blogesnės" už standartines 60cm. Siauros pradėtos gaminti,nes tokia paklausa.
o kokie tokio ,,laikymo" motyvai? konkrečiai, kodėl tos pro viršų yra laikomos blogesnėmis.... g.gif

Atsakyti
sveikos mamos. turiu tokį prašymą. pasakykit kur galima nusipirkti mažą skalbimo mašiną? kol kas neturiu kur pastatyti didelės, todėl reikia mažos pvz: MALIUTKA. jieškojau SENUKUOSE, ERMITAŽE, TOPO CENTRE, bet jie šiuo metu tokių neturi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valiute: 06 kovo 2006 - 10:34
Pas mus Miele, mokėjom 4500 Lt. (ir tai viena iš paprastesniu miele skalbimo mašinų ) Eksploatacija aišku nesiskundžiu, bet kaip minėjo perkant, kad skalbiniai nesiglamžo dėl korėto būgno tai tikrai netiesa. Mokėdama tokius pinigėlius vyliausi, kad nereiks lyginti kiekvieno skudurėlio, bet deja...... Taigi belieka tikėti konsultantų žodžiais, kad šios skalbimo mašinos užteks ir man ir vaikams ir anūkams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ostė @ 2006 03 07, 14:21)
Pas mus Miele, mokėjom 4500 Lt. (ir tai viena iš paprastesniu miele skalbimo mašinų ) Eksploatacija aišku nesiskundžiu, bet kaip minėjo perkant, kad skalbiniai nesiglamžo dėl korėto būgno tai tikrai netiesa. Mokėdama tokius pinigėlius vyliausi, kad nereiks lyginti kiekvieno skudurėlio, bet deja...... Taigi belieka tikėti konsultantų žodžiais, kad šios skalbimo mašinos užteks ir man ir vaikams ir anūkams  biggrin.gif

Patarimas - įsigyk skalbinių džiovintuvą. Jei nesi super pedantė arba šiaip nenormali kaip aš biggrin.gif (man patalinė griežtai turi būti išlyginta, kitaip aš nejaučiu malonumo, kad ji išskalbta) - tikrai mažiau lyginsi. Aš tokš daiktą turiu. Daug ko tikrai nelyginu (tik patalinę - būtinai, net tą, kurios tipo nereikia lyginti tongue.gif ) Plius yra kitokių privalumų (kažkur buvo tema apie skalbinių džiovintuvus, ten surašiau)
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2006 03 02, 18:38)
Papildyta:
O apie garantijas. Ne TOPO CENTRAS ar kt. parduotuvė duoda,o gamintojas. Tad jei Topo centras rašo 5,o duoda 1,tai nieko tokio-visi taip duoda. Garantija aplamai duodama metam ar dviem,o jei rašo,kad 5 ir daugiau,tai ten garantija tokiem dalykam kaip nerūdijančio plieno būgnui,kuris niekada ir negenda,nei jis surudys,nei sulenksi,nei ką.Tai kitaip išsireiškus-klientų priviliojimas visais įmanomais būdais. wink.gif

Tas "blogumas" atsispindi mano prieš tai paminėtuose argumentuose. Kas liečia labai siauras mašinas iš priekio ir pakraunamas iš viršaus - šiuo atveju taip vadinamos toplader (iš viršaus pakraunamos) yra geresnės, nes būgnas šiuo atveju "stovi" ant dviejų ašių. Tokiu atveju, skalbimo mašina gali skalbti 4.5-5kg. Jeigu tokio pačio dydžio būgną užkabinsi 35 cm gylio turinčiai skalbimo mašinai, elementariai jis ilgai netarnaus, nes per didelė apkrova vienai ašiai. Todėl jei pastebėjote labai siauros skalbimo mašinos skalbia max 3.5-4 kg.
Dabar kas liečia garantijas. Nesu girdejusi, kad stambiai buitinei technikai garantijas suteikia gamintojas. Taip tikrai nėra. Išskirtinis atvejis su šaldytuvais Snaigė, nes gamintojas Lietuvoje. Garantijas suteikia pardavėjas, kuris arba pats turi serviso padalinį, arba yra sudaręs sutartis su vietiniais meistriukais ar serviso įmonem, kuriom apmoka pardavėjas arba tiksliau importuotojas.
Kas liečia ilgas garantijas, čia yra tiesos. Jas dažniausiai suteikia negendantiems mazgams arba tarkim meistras atvažiuos uz dyką, o už detales teks susimokėti ar atvirkščiai (čia tiksliai nepamenu). Todėl patarimas - skaitykit prieš pirkimą garantines sąlygas. Ten turi būti parašyta. Pvz aš esu pirkusi Fagor kaitlentę - ten 3 metai suteikiami viskam thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pieva1: 07 kovo 2006 - 14:57
QUOTE(valiute @ 2006 03 06, 10:30)
sveikos mamos. turiu tokį prašymą. pasakykit kur galima nusipirkti mažą skalbimo mašiną? kol kas neturiu kur pastatyti didelės, todėl reikia mažos pvz: MALIUTKA. jieškojau SENUKUOSE, ERMITAŽE, TOPO CENTRE, bet jie šiuo metu tokių neturi
man regis žinau, apie kokias skalbimo mašinas kalbi. Mano tėvai tokią mažą turi, tik įmeti skalbinius ir sukasi būgnas, teliūskuoja maximum 15 min, bet nei grežia nei ką...paskui vandenį išleidi per tokį šlangelį....babai irgi tokią nupirkom į kaimą, tik talpa didesnė......Abi pirkom Thomas philips- viena pirkta Klaipėdoje, kai parduotuvė dar buvo, kita Panevėžyje...bet man regis turėtų ir Kaune bei Vilniuj būti....na bent jau jau nueik pasiteirauti, gal ką patars toje parduotuvėjė, o kiek po kitas vaikščiojom tai neradom nieko panašaus, tik Thomas Philips...

O dabar prašau patarimo- apsižiūrėjom pro viršų dedamų skalbinių siaurą mašiną- AEG, tai Klaipėdoj topo centre apie 1600 kainuoja, o Kaune senukuose 2200 g.gif g.gif g.gif kodėl tokie skirtumai... Gal ką galit patarti dėl šitų mašinų?
user posted image
Va šita panaši, su tokia charakteristika...
Modelis: LAVAMAT 47080
1000 aps./min.
Talpa: 5 kg
Energijos klasė: A
Energijos sąnaudos: 0,95 kWh
Skalbimo klasė: A
Gręžimo klasė: C
Vandens sąnaudos: 42 L
11 programų + 7 papildomos programos
Skalbimo pradžios atidėjimas
Nerūdijančio plieno skalbimo būgnas
Aqua Stop vandens nuotėkio kontrolė ir apsauga
Matmenys (AxPxG): 850x400x600 mm
Garantija: 12 mėnesių

ką manot apie jos vandens, energijos sąnaudas? pasidalinkit prašau patirtimi...

kitu atveju visai neblogi mūsų giminaičių atsiliepimai apie Whirpool....o ką jūs pasakysit? šiaip va tarp šitų dviejų ir mąstom, nes jau reikia pirkt- vaikiuko rūbeliai laukia skalbimo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikadelė: 11 kovo 2006 - 12:08