Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologija ir krizė

QUOTE(Odora @ 2009 10 23, 12:08)
ernesin aciu uz info

Nėra už ką, tik nežinau pinos šių drožlių sudėties, nes tarkim į muilas yra anijoninė PAM, o anijoninės - tai linijiniai alkilbenzeno sulfonatai (LAS), kuriems yra priskiriamas natrio laurilsulfatas. Einu į ekologoškų buitinių priemonių temą užklausti pikolo rolleyes.gif
Atsakyti
o man idomu ir ant eko ir ant iprastu skalbikliu raso anijoniniu ir nejoniniu(?) medziagu procentus, ir jie visur beveik buna vienodi kas tai per dalykas?
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 10 23, 11:33)
Sauluže, bet pikolo rašė, jog tik įkvėpus dulkių berods ax.gif Tuoj pabandysiu surasti savo užrašuose.

Dėkui už patikslinimą 4u.gif
Bet vistiek tai ne kremas ir man neatrodo, kad tai visiškai saugu, drožlių tenka pakvėpuot skalbiant,, geriau jo visai nebūtų, jeigu deda tik dėl spalvos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2009 10 23, 14:04)
o man idomu ir ant eko ir ant iprastu skalbikliu raso anijoniniu ir nejoniniu(?) medziagu procentus, ir jie visur beveik buna vienodi kas tai per dalykas?

Aš naudoju PERSIL(gaila mesti, baiginėju iš ankščiau pirktus doh.gif ), tai ant jų rašo, kad 15-30 deguonies baliklis, 5-15% anijonių ir <5% joninių, o ant skysto skalbiklio ECOS rašo 5-15% anijoninis, 5-15% nejoninis, <5% atmosferinis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 23, 14:13)
Dėkui už patikslinimą 4u.gif
Bet vistiek tai ne kremas ir man neatrodo, kad tai visiškai saugu, drožlių tenka pakvėpuot skalbiant,, geriau jo visai nebūtų, jeigu deda tik dėl spalvos ax.gif

Sutinku drinks_cheers.gif bet pati supranti, jog kartais ieškoma pigesnių variantų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Placebo. @ 2009 10 23, 10:14)
bigsmile.gif  gyvos ar elektroninės? gal jau yra? 4u.gif

įtariu, kad MAMarijos parduotuvė elektroninė tikriausiai bus, o Monicai tai ir až galima parašyti, nurodyti kontaktinius duomenis, kad atsiųstų informaciją, ką siūlys ir po kiek, kai jau turės wink.gif
Atsakyti
o man krize suteike sansa zengti dideli zingsni i prieki, nors ir atgal i gamta smile.gif todel dabar ieskau info visur apie ekologini gyvenimo buda. ir bijau ir noriu....

jeigu viskas pavyks tfu tfu tfu, greitai pusmeciui isijungsiu i "ekologini projekta" - gyvensiu vienkiemyje, miske prie ezero per ziema, kur keliu niekas nevalo, kur interneto ner, vanduo sulinyje ar ezere, senovine krosnis valgiui virti ir duonai kepti, dumine pirtis!!! lotuliukas.gif iki artimiausio kaimelio su parduotuvyte- 10 km smile.gif man kaip miestietei tai bus tikras issukis- net krosnies pakurti be degimo skyscio nemoku biggrin.gif uztat plaukus plausiu ezero vandeniu, ir kasdien gryname ora busiu biggrin.gif reikia tik katina ikalbeti kartu vykti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dailus_kvietkelis @ 2009 11 01, 19:39)
o man krize suteike sansa zengti dideli zingsni i prieki, nors ir atgal i gamta smile.gif todel dabar ieskau info visur apie ekologini gyvenimo buda.  ir bijau ir noriu....

jeigu viskas pavyks tfu tfu tfu, greitai pusmeciui isijungsiu i "ekologini projekta" - gyvensiu vienkiemyje, miske prie ezero per ziema, kur keliu niekas nevalo, kur interneto ner, vanduo sulinyje ar ezere, senovine krosnis valgiui virti ir duonai kepti, dumine pirtis!!!  lotuliukas.gif  iki artimiausio kaimelio su parduotuvyte- 10 km smile.gif  man kaip miestietei tai bus tikras issukis- net krosnies pakurti be degimo skyscio nemoku  biggrin.gif  uztat plaukus plausiu ezero vandeniu, ir kasdien gryname ora busiu  biggrin.gif  reikia tik katina ikalbeti kartu vykti  biggrin.gif

Vaje!Gal galima pasidometi,kas itakojo toki ryztinga apsisprendima? .Ir kame jis"ekologinis"projektas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2009 11 04, 08:28)
Vaje!Gal galima pasidometi,kas itakojo toki ryztinga apsisprendima? .Ir kame jis"ekologinis"projektas? ax.gif

net keli faktoriai smile.gif nuolatinio darbo praradimas del krizes, galimybe daryti pavienius uzsakymus esant bet kur, kur yra kompas (dizainas), na ir turtingu zmoniu pasiulymas per ziema nuolat pagyventi ju sodyboje, pasaugoti turta, priziureti 2 nuostabius aviganius uz laaabai nebloga atlyginima:) o ekologiska cia man miestietei daug kas lotuliukas.gif maistas is kaimo zmoniu, oras, ezero vanduo, "make-up free" gyvenimas, net siuksliu rusiavimas, nes parodyta kur komposto deze, o kur plastika kolekcionuoti, no-internet zone, ir kaip speju- ejimas miegoti su pirmais gaidziais biggrin.gif biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dailus_kvietkelis @ 2009 11 04, 22:04)
net keli faktoriai smile.gif nuolatinio darbo praradimas del krizes, galimybe daryti pavienius uzsakymus esant bet kur, kur yra kompas (dizainas), na ir turtingu zmoniu pasiulymas per ziema nuolat pagyventi ju sodyboje, pasaugoti turta, priziureti 2 nuostabius aviganius uz laaabai nebloga atlyginima:) o ekologiska cia man miestietei  daug kas  lotuliukas.gif maistas is kaimo zmoniu, oras, ezero vanduo, "make-up free" gyvenimas, net siuksliu rusiavimas, nes parodyta kur komposto deze, o kur plastika kolekcionuoti, no-internet zone, ir kaip speju- ejimas miegoti su pirmais gaidziais  biggrin.gif  biggrin.gif .

Super bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dailus_kvietkelis @ 2009 11 04, 23:04)
ir kaip speju- ejimas miegoti su pirmais gaidziais  biggrin.gif  biggrin.gif .

g.gif čia kaip? unsure.gif
Atsakyti
Dailus_kvietkelis mano situacija daugiau nei panasi tik sodybos nera lotuliukas.gif
gal kas turit kokia negyvenama sala - mielai pasaugociau bigsmile.gif

o rimtai tai cia tokie vingiai kai gyvenimas rodos pasirupina tavim
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odora: 05 lapkričio 2009 - 12:50
QUOTE(Odora @ 2009 11 05, 12:47)
gal kas turit kokia negyvenama sala - mielai pasaugociau bigsmile.gif

biggrin.gif
Atsakyti