QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 10 12, 15:28)
Ekologija tikraja to žodžio prasme reiškia ne kažkaip specialiai pagamintų ir visada daug brangesnių produktų vartojimą, o vartojimo mažinimą. O tai, beveik visais atvejais, yra pigiau. Vartoti paprastą šampūną, bet jo tik mažytį lašelį, kad pakaktų išsiplauti galvą. Naudoti citrinų sultis ar ramunėlių arbatą plaukams išsskalauti vietoj brangaus "ekologiško" balzamo. Skalbti paprastais milteliais, bet rečiau, kai prisikaupia didelis kiekis skalbinių ir naudojant tų miltelių nedaug. Vietoj ekologiškų plastikinių maišelių pirkimo naudoti daugkartinį.
Beje, pirkti didesnes pakuotes kavos, ryžių ar pan. dalykų kaip tik yra pigiau. Lygiai taip pat su vandens taupymu, dviračio naudojimo vietoj mašinos (net kai šalta) ir t.t.
Galit mane peikti, bet man tas superbrangios produkcijos vartojimas atrodo kaip tinginystė, bandymas pateisinti savo vartotojiškus įpročius. Būti ekologiškam pinigų tikrai nereikia.
Beje, pirkti didesnes pakuotes kavos, ryžių ar pan. dalykų kaip tik yra pigiau. Lygiai taip pat su vandens taupymu, dviračio naudojimo vietoj mašinos (net kai šalta) ir t.t.
Galit mane peikti, bet man tas superbrangios produkcijos vartojimas atrodo kaip tinginystė, bandymas pateisinti savo vartotojiškus įpročius. Būti ekologiškam pinigų tikrai nereikia.
va būtent...
o dėl kremų , tai va pigu ir ilgaaam... ir čia tik viena iš alternatyvų gana brangiems visomis prasmėmis eko kremams... dar viena jau anksčiau minėjau, kad tie eko neatsiranda iš niekur, ir kad reikia tuos išteklius tausoti -mažinti jų vartojimą...