Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologija ir krizė

QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 10 12, 15:28)
Ekologija tikraja to žodžio prasme reiškia ne kažkaip specialiai pagamintų ir visada daug brangesnių produktų vartojimą, o vartojimo mažinimą. O tai, beveik visais atvejais, yra pigiau. Vartoti paprastą šampūną, bet jo tik mažytį lašelį, kad pakaktų išsiplauti galvą. Naudoti citrinų sultis ar ramunėlių arbatą plaukams išsskalauti vietoj brangaus "ekologiško" balzamo. Skalbti paprastais milteliais, bet rečiau, kai prisikaupia didelis kiekis skalbinių ir naudojant tų miltelių nedaug. Vietoj ekologiškų plastikinių maišelių pirkimo naudoti daugkartinį.
Beje, pirkti didesnes pakuotes kavos, ryžių ar pan. dalykų kaip tik yra pigiau. Lygiai taip pat su vandens taupymu, dviračio naudojimo vietoj mašinos (net kai šalta) ir t.t.

Galit mane peikti, bet man tas superbrangios produkcijos vartojimas atrodo kaip tinginystė, bandymas pateisinti savo vartotojiškus įpročius. Būti ekologiškam pinigų tikrai nereikia.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif va būtent...

o dėl kremų , tai va pigu ir ilgaaam... ir čia tik viena iš alternatyvų gana brangiems visomis prasmėmis eko kremams... 4u.gif dar viena smile.gif mirksiukas.gif jau anksčiau minėjau, kad tie eko neatsiranda iš niekur, ir kad reikia tuos išteklius tausoti -mažinti jų vartojimą... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Favorites: 13 spalio 2009 - 13:02
QUOTE(Favorites @ 2009 10 13, 13:57)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  va būtent...

o dėl kremų , tai va  pigu ir ilgaaam...  ir čia tik viena iš alternatyvų gana brangiems visomis prasmėmis eko kremams... 4u.gif  dar viena  smile.gif  mirksiukas.gif  jau anksčiau minėjau, kad tie eko neatsiranda iš niekur, ir kad reikia tuos išteklius tausoti -mažinti jų  vartojimą... 4u.gif

Del alieju viskas aisku, bet as asmeniskai taip ir nepripratau veida tepti aliejumi..man reikia kremo! O siaip - zinoma, kad aliejai- puiki iseitis! Kunui man super, bet veidui schmoll.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 10 13, 16:11)
Del alieju viskas aisku, bet as asmeniskai taip ir nepripratau veida tepti aliejumi..man reikia kremo! O siaip - zinoma, kad aliejai- puiki iseitis! Kunui man super, bet veidui  schmoll.gif  4u.gif

Sutinku ir as, kad naudoti aliejus gerokai taupiau. Kokiu pusantru metu naudoju kokosu alieju ir veidui, ir kunui, ir plaukams. Perku litra ir ilgam uztenka.
O skalbikliams ir valikliams taupau pirkdama is www.draugiskasvara.lt
Svarus ir kokybiski produktai ir labai gerom kainom.
Atsakyti
QUOTE(Favorites @ 2009 10 13, 12:57)
o dėl kremų , tai va  pigu ir ilgaaam...  ir čia tik viena iš alternatyvų gana brangiems visomis prasmėmis eko kremams... 4u.gif  dar viena  smile.gif

neteko girdėti, ypač kalbant apie Naująją Barmunę, kad jų aliejai būtų ekologiški. Apskritai, pas juos nerafinuotas berods tik simondsijų aliejus. Tepant veidą rafinuotu aliejumi, kažin, kokia yra nauda - greičiau jau žala ir įdomu, kaip tai siejasi su ekologiškumu? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 10 15, 14:45)
neteko girdėti, ypač kalbant apie Naująją Barmunę, kad jų aliejai būtų ekologiški. Apskritai, pas juos nerafinuotas berods tik simondsijų aliejus. Tepant veidą rafinuotu aliejumi, kažin, kokia yra nauda - greičiau jau žala ir įdomu, kaip tai siejasi su ekologiškumu?  blink.gif

NB tikrai ne visi rafinuoti 4u.gif dauguma šaltojo spaudimo 4u.gif tiesa, jie ne ekologiški..bet bent jau natūralūs 4u.gif geriau, nei pigus chemijos indukas, ne? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Favorites: 15 spalio 2009 - 21:55
QUOTE(Favorites @ 2009 10 15, 21:50)
NB tikrai ne visi rafinuoti  4u.gif dauguma šaltojo spaudimo  4u.gif

geriau, nei pigus chemijos  indukas, ne? 4u.gif

kad šaltojo spaudimo, tai nereiškia, kad ir nerafinuoti wink.gif

apie pigų chemijos induką mano nuomonė yra kategoriška smile.gif Tiesiog manau, kad yra geresnių sertifikuotų aliejų, negu neaiški Naujosios Barmunės produkcija. Tam yra Kvapų namai, Sveiki produktai, kitos patikimos parduotuvės wink.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 10 16, 09:53)

Aš žiūrinėjau Sveikuose produktuose, tai ten tik rašo, kad šalto spaudimo, o rafinuotas ar ne - nerašo... Bet lig šiol tikrai maniau, kad jei aliejus šalto spaudimo - tai jis ir bus tik nerafinuotas ir priešingai, tai dabar susibalamutinau blush2.gif sakot, kad ir šalto spaudimo gali būt rafinuotas, taip? 4u.gif lyg tai kažkada skaičiau, kad šalto spaudimo nerafinuotas aliejus turi turėti kvapą, o jei bus bekvapis, tai reiškias jis rafinuotas,,ar teisingai čia parašiau, pakomentuokit jei nesunku 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 16 spalio 2009 - 13:52
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 16, 15:51)
Aš žiūrinėjau Sveikuose produktuose, tai ten tik rašo, kad šalto spaudimo, o rafinuotas ar ne - nerašo... Bet lig šiol tikrai maniau, kad jei aliejus šalto spaudimo - tai jis ir bus tik nerafinuotas ir priešingai, tai dabar susibalamutinau blush2.gif sakot, kad ir šalto spaudimo gali būt rafinuotas, taip? 4u.gif lyg tai kažkada skaičiau, kad šalto spaudimo nerafinuotas aliejus turi turėti kvapą, o jei bus bekvapis, tai reiškias jis rafinuotas,,ar teisingai čia parašiau, pakomentuokit jei nesunku  4u.gif

mano žiniomis ( pataisykit, jei klystu 4u.gif ) aliejus gali būti rafinuotas nedezodoruotas -kvapą jis turės... bet ir aš maniau, kad šaltojo spaudimo aliejus neturėtų būti rafinuotas g.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(katutis @ 2009 10 16, 10:53)

apie pigų chemijos induką mano nuomonė yra kategoriška smile.gif Tiesiog manau, kad yra geresnių sertifikuotų aliejų, negu neaiški Naujosios Barmunės produkcija. Tam yra Kvapų namai, Sveiki produktai, kitos patikimos parduotuvės wink.gif

4u.gif sutinku, tiesiog rašiau į temą "kaip negrįžti atgal" 4u.gif ax.gif manau, kad tiems, kurie nebeįperka brangesnių ekologiškų produktų, geriau jau naudoti NB aliejukus, nei gryną chemiją, ar ne? 4u.gif
ir dar.. jei NB skelbiasi, kad jų produkcija sertifikuota, tai jie apgavikai, ar kaip? 4u.gif ar jų sertifikatai nieko verti? klausiu rimtai, be ironijos ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Favorites @ 2009 10 16, 15:49)
bet ir aš maniau, kad šaltojo spaudimo aliejus neturėtų būti rafinuotas  g.gif  ax.gif

Pasirausiau ir radau, kad visgi gali būt šalto spaudimo, bet rafinuotas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 16, 13:51)
sakot, kad ir šalto spaudimo gali būt rafinuotas, taip? 4u.gif lyg tai kažkada skaičiau, kad šalto spaudimo nerafinuotas aliejus turi turėti kvapą, o jei bus bekvapis, tai reiškias jis rafinuotas,

taip, teisingai smile.gif Nors kaip kažkada aiškino Rasma, pvz. medvilnės aliejus šiaip yra nuodingas ir tik po rafinavimo pasidaro tinkamas naudoti, čia kalbant apie maistą smile.gif

QUOTE(Favorites @ 2009 10 16, 14:49)
manau, kad tiems, kurie nebeįperka brangesnių ekologiškų produktų, geriau jau naudoti NB aliejukus, nei  gryną chemiją, ar ne?  4u.gif

ir dar.. jei NB skelbiasi, kad jų produkcija sertifikuota, tai jie apgavikai, ar kaip?  4u.gif  ar jų sertifikatai nieko verti? klausiu rimtai, be ironijos  ax.gif  4u.gif

taupymas gali būti ir kitoks. Šiaip tai visos pinigais neaptekę, ypač krizės laikais, todėl kūnui kartais renkamasi prastesnės, o veidui - geresnės kokybės aliejus 4u.gif Veidui užtenka aliejaus lašo ar poros, tai tikrai nebrangiai gaunasi kad ir kokį mišinį iš KN nusipirkti smile.gif Ar iš kokių Sveikų produktų ar panašiai, jei atrastas koks nors labai gerai tinkantis biggrin.gif

na, sertifikavimas sertifikavimui nelygus smile.gif Gal jų tiekėjai ar jie patys yra sertifikavę patį gamybos procesą, tai reiškia, kad dirba tinkamose patalpose ir švariai. Bet tie sertifikatai neįrodo, kad ir medžiagos švarios, tai yra ekologiškos smile.gif

paprastai jeigu jau turi ekologinį sertifikatą, tai įmonė jį išnaudoja ir int.puslapyje, ir ant pakuočių. O jei apsiribojama abstrakčia informacija, tai ją reiktų vertinti kritiškai 4u.gif Nesakau ir neteigiu, kad apgavikai, bet kam nutylėti informaciją, kai ja galima pasigirti? wink.gif
Atsakyti
Katuti, visada norejau paklausti- ar tu dirbi KN? Nu kad sitaip but pasinesus ir girti KN thumbup.gif . Jei nedirbi, tai tau jie turetu kokia tai premija israsyti biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 19 spalio 2009 - 17:03
QUOTE(Diva:) @ 2009 10 19, 18:01)
Katuri, visada norejau paklausti- ar tu dirbi KN? Nu kad sitaip but pasinesus ir girti KN thumbup.gif . Jei nedirbi, tai tau jie turetu kokia tai premija israsyti  biggrin.gif  4u.gif

Ne katutis aš, bet galiu atsakyti, nes pati jos to paties klausiau - ne nedirba ji KN tikrai biggrin.gif
Atsakyti