Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologija ir krizė

QUOTE(Favorites @ 2009 09 21, 16:56)
ja ja, net du vaikus  lotuliukas.gif  4u.gif  o  kosmetikos nenaudoju jau porą metų... 4u.gif  lyg nesusenau... biggrin.gif  mirksiukas.gif

Nieko blogo nenorejau pasakyt, tik is jusu pirmo pasisakymo supratau, kad vandeniu nusiprausiat ir viskas oda del to svyti.
As kol nenaudojau beveik kosmetikos, buvau visa spuoguota, ir negrazi, nes mano oda labai greitai riebaluojasi. Ir jei as tik maziau naudoju kosmetikos, pastebimai oda pasikeicia, pasidaro blizgi, ir susidaro pastebimai daugiau inkstiru. Nezinau, ar mano oda tokia pasidare viena diena, ar kaip, bet nesinori bunant 24eriu buti nuspuogejusiais kaip paauglei smile.gif Ir vien tik vandens naudojimas, man labiau pakenktu nei padetu, nes esu taip gyvenus, kai laika leisdavau gamtoje po savaite ar dvi.
Taip kad pavydziu Jums kad nereikia odai nieko tepti. taciau kaip del uztersto oro? odai reikia kokios nors apsaugos, nes mieste oras uzterstas, ir tersalai, dulkes ant odos labai lengvai nuseda..
Atsakyti
QUOTE(Rasucci @ 2009 09 21, 20:46)
Nieko blogo nenorejau pasakyt, tik is jusu pirmo pasisakymo supratau, kad vandeniu nusiprausiat ir viskas oda del to svyti.
As kol nenaudojau beveik kosmetikos, buvau visa spuoguota, ir negrazi, nes mano oda labai greitai riebaluojasi. Ir jei as tik maziau naudoju kosmetikos, pastebimai oda pasikeicia, pasidaro blizgi, ir susidaro pastebimai daugiau inkstiru. Nezinau, ar mano oda tokia pasidare viena diena, ar kaip, bet nesinori bunant 24eriu buti nuspuogejusiais kaip paauglei smile.gif Ir vien tik vandens naudojimas, man labiau pakenktu nei padetu, nes esu taip gyvenus, kai laika leisdavau gamtoje po savaite ar dvi.
Taip kad pavydziu Jums kad nereikia odai nieko tepti. taciau kaip del uztersto oro? odai reikia kokios nors apsaugos, nes mieste oras uzterstas, ir tersalai, dulkes ant odos labai lengvai nuseda..

4u.gif sveika oda pati apsisaugo nuo kenksmingo aplinkos poveikio... viršutinį išorinį negyvąjį odos sluoksnį sudaro raginis sluoksnis. Jis sudarytas iš 5-6 ir net daugiau eilių plokščių ląstelių (mikroskopiškų žvynelių)- korneocitų. Ląstelės neturi branduolių, užpildytos keratinu ir yra negyvos... tai pats pirmasis odos apsauginis barjeras nuo nepalankių išorinės aplinkos faktorių 4u.gif ..kremai tik iš dalies atstato lipidinį epidermio barjerą, bet jie negreitina atsistatymo, o atvirkščiai- lėtina 4u.gif beje ,moksliniais tyrimais įrodyta, kad epidermio lipidinis barjeras pilnai atsistato per tris dienas, jeigu odoje yra viskas, kas reikalinga endogeninių lipidų sintezei biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Favorites: 21 rugsėjo 2009 - 23:13
Gal įdėsiu ir čia...

parašiau šitoje temoje savo tokį elementaraus "kremuko" receptą http://www.supermama...?...&p=30517532
čia/pirkau ingredientus. Mango butter, glicerin, natūralus juodas muilas ir sviestmedžio sviesto meginėlis man kainavo apie 40 lt su pristatymu, prieš puse metų, o aš iki šiol nesunaudojau net pusės "sviesto" ir glicerino ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 26 rugsėjo 2009 - 00:24
O as sakyciau kad neatradus naturalios, ekologiskos kosmetikos mano piniginei buvo krize, kadangi pirkdavau nors ir brangia kosmetika bet oda vistiek nesusitvarkydavo, berdavo, serpetodavo ir t.t. o stai atradus naturalia kosmetika man viskas atsiperka keliais kartais pigiau o ir odele susitvarke, labai isgrazejo.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramintėlė 24 @ 2009 09 30, 13:53)
O as sakyciau kad neatradus naturalios, ekologiskos kosmetikos mano piniginei buvo krize, kadangi pirkdavau nors ir brangia kosmetika bet oda vistiek nesusitvarkydavo, berdavo, serpetodavo ir t.t. o stai atradus naturalia kosmetika man viskas atsiperka keliais kartais pigiau o ir odele susitvarke, labai isgrazejo.... smile.gif

drinks_cheers.gif

Atsakyti
Nežinau, kur geriausia paskelbti, kur "bendriausia" tema, bet atsirado labai šaunus eko tinklapis www.gyva.lt Yra ką paskaityti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiogelis: 02 spalio 2009 - 10:33
QUOTE(Ramintėlė 24 @ 2009 09 30, 13:53)

Kokia kosmetika būtent padarė tokį poveikį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(austekx @ 2009 10 07, 19:07)
Kokia kosmetika būtent padarė tokį poveikį? g.gif

na siaip veida prausiu su Dr. hauschka CC arba su naturaliu naujosios barmunes metiniu muilu kadangi oda misri, T zona blizgi, +jautri ir paberia kartais, tuomet vietoj toniko naudoju KN hidrolatus, esu isbandziusi daugeli siuo metu naudoju levandu, roziu, kedru, nerolio pakaitomis, tuomet paakiams kol kremuko neisigijau naudoju KN kokosu monoi alieju su gardenijos ekstarktu, juo tepu ir veida, kakla, kremuka turiu madaros... karta i savaite darausi baltojo molio kauke... odele labai isgrazejo 4u.gif planuoju isigyti ir kt firmu gaminiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramintėlė 24 @ 2009 10 08, 13:03)
na siaip veida prausiu su Dr. hauschka CC arba su naturaliu naujosios barmunes metiniu muilu kadangi oda misri, T zona blizgi, +jautri ir paberia kartais, tuomet vietoj toniko naudoju KN hidrolatus, esu isbandziusi daugeli siuo metu naudoju levandu, roziu, kedru, nerolio pakaitomis, tuomet paakiams kol kremuko neisigijau naudoju KN kokosu monoi alieju su gardenijos ekstarktu, juo tepu ir veida, kakla, kremuka turiu madaros... karta i savaite darausi baltojo molio kauke... odele labai isgrazejo 4u.gif planuoju isigyti ir kt firmu gaminiu ax.gif

Visiškai pritariu jums. Man taip pat žymiai pagerejo odos bukle pradejus naudoti naturalia kosmetika. Labai trukinedavo ranku oda, tai kokius kremus tik nebandžiau, net vaistus pradejau tept....Pradejus naudoti naturalia kosmetika ranku oda stebuklingai pasitaise.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 09 03, 07:24)
vat kaip negrįžti atgal?
atsiprašau kad užvedu tokią temą, gal jau kur diskutuojate.
bet, pinigų infliacija ir tt. ir kainų didėjimas privedė prie to, kad....

1.nebegaliu pirkt nebent tų kelių "Dobilo" produktų, kur pirkau anksčiau - na, kad ir olandiško sūrio....
2. noriu vis išgalėti pirkti miltelius su eko lapus, nors jie 9litai kainuoja (400gr.) pakuotė...
3. pastebėjau, kad perku,tam sykiui mažesnes pakuotes, kad ir kavos ir tt, o juk plastiko maišiukų nuo to tik padaugėja, ypač mažais kiekiais perkant...

kaip verčiatės pigiau....o gal nuo eko perėjot visai prie natūralių valymo, pvz, priemonių, ar naudojat mixą/ kita vertus, eko produkciją, bent jau atsidarius tinklalapius aukimekartu.lt ir pan, vos n sykių brangesnė....
bet grįžti atgal nenoriu į"chemijos' pasaulį  smile.gif

Ekologija tikraja to žodžio prasme reiškia ne kažkaip specialiai pagamintų ir visada daug brangesnių produktų vartojimą, o vartojimo mažinimą. O tai, beveik visais atvejais, yra pigiau. Vartoti paprastą šampūną, bet jo tik mažytį lašelį, kad pakaktų išsiplauti galvą. Naudoti citrinų sultis ar ramunėlių arbatą plaukams išsskalauti vietoj brangaus "ekologiško" balzamo. Skalbti paprastais milteliais, bet rečiau, kai prisikaupia didelis kiekis skalbinių ir naudojant tų miltelių nedaug. Vietoj ekologiškų plastikinių maišelių pirkimo naudoti daugkartinį.
Beje, pirkti didesnes pakuotes kavos, ryžių ar pan. dalykų kaip tik yra pigiau. Lygiai taip pat su vandens taupymu, dviračio naudojimo vietoj mašinos (net kai šalta) ir t.t.

Galit mane peikti, bet man tas superbrangios produkcijos vartojimas atrodo kaip tinginystė, bandymas pateisinti savo vartotojiškus įpročius. Būti ekologiškam pinigų tikrai nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 10 12, 13:28)
Vartoti paprastą šampūną,

Skalbti paprastais milteliais,

Būti ekologiškam pinigų tikrai nereikia.

kas yra paprastas šampūnas ir paprasti milteliai? Iš PC su SLS? Nesupratau smile.gif

reikia, nes už ką gi nusipirksi tą ekologišką priemonę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2009 10 12, 14:28)
Galit mane peikti, bet man tas superbrangios produkcijos vartojimas atrodo kaip tinginystė, bandymas pateisinti savo vartotojiškus įpročius. Būti ekologiškam pinigų tikrai nereikia.

Is dalies sutinku... Bet tik is dalies. Dar mat yra toks dalykas, kaip skatinti ekologisku prekiu gamyba, pirkima, ukius ir seimas skatinti dirbti ekologiskai, kad tai jiems apsimoketu, kad jie tuo dometusi, kad kuo daugiau zmoniu isitrauktu i eko veikla. O jei niekas nieko nepirksim, tai niekada ir neturesim pomidoro auginto zemeje, o ne plastikineje pleveleje arba neturesim ploviklio be sveikatai kenksmingu medziagu ar kremo. Toki pavyzdi maza asmenini : labai prisireike man kremo aplink akis- nes pamaciau ryskia rauksle doh.gif biggrin.gif - tai dariau eksperimenta- eko parduotuveje sekmadieni tik vienoje tebuvau, kitos nedirbo, o uzsisakyti internetu ar siaip laukti kazkodel nenorejau, na zinot kaip buna.Reikia.Dabar. biggrin.gif Radau eco parduotuveje viena vieninteli, deja labai jau brangu... Taigi nusprendziau pralekti per vaistines, Droga, nes lyg kazkur kazko buna gero... Labai nustebinta buvau... kremai paakiams su 4-5 parabenais , SLS ir t.t. Tai ka toks kremas gali pagelbeti? Ka?Kas toki gali teptis, o kainos tai nuo 50 lt...
Radau aisku viena- sertifikuota eco, kaina sakyciau padoria, bet tik viena vieninteli aplekus puse Kauno...
Tad mano nuomone- nu reikia tu eko prekiu, reikia. Ir as visai nenoriu zirniuko dydzio kremo paakiams su 5 parabenais schmoll.gif - noriu kitokio...
4u.gif
Atsakyti