Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologija ir krizė

QUOTE(Jolete @ 2009 09 12, 12:24)
Nesutiksiu su šia nuomone  schmoll.gif  naminiai produktai tikrai yra paklausūs, net reikia užsisakyt iš anksto.

Kai pradėjau naudoti eco priemones, namuose ryškiai sumažėjo butelių butelaičių , geriau viena universali kokia šveitimo priemonė arba soda  mirksiukas.gif  , nei krūva visokių Cifų ir cilitų  ir t.t. schmoll.gif

ir aš apie tai galvoju g.gif vienas iš taupymo būdų ir būtų pirkti universalesnes priemones - kaip pvz kokosų aliejų ax.gif Arba tą sonnet universalų ploviklį - valiklį - tik tada jie greitai baigiasi doh.gif
Atsakyti
aš pagalvoju -, kad nuo ekologijos galima pereit visai prie natūralių...ta prasme, yra dalykų, kurie viename esti ir natūralūs ir ekoligiški. na, bet, pasikartojant, jei naudočiau sodą, ji būtų visai natūrali, bet tuo pačiu, reiškias, aš neperku sonnet - reiškia neremiu , ypač krizės metu, ekoligijos pramonės/biznio kažkuria prasme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 17 rugsėjo 2009 - 10:27
Labai aktuali tema... Ne tik, kad krizė apėmusi, bet ir plius tiems nustatytiems stereotipams, jog ekologiškos prekės kiekvienai dienai vartoti ne visiems įperkamos... 4u.gif

QUOTE(purpsius @ 2009 09 03, 11:32)
Na, ekologija tai ne vien tik tai, kad perkam sertifikuotus produktus. Svarbu nemesti tų gerų įpročių, kurie nieko nekainuoja - rūšiuoti, daugiau vaikščioti, mažiau vartoti. Jei jau finansai užspaudė pirkti pigią chemiją, tai gal galima ją "pataupyti" ir pvz. valyti su soda, o tik kai būtinai reikia su chemikalais?

O dėl produktų  - beveik neperku ekologiškų, nes Vilniuj nemažas pasirinkimas ūkininkų produkcijos, gaunasi ir pigiau, ir mano nuomone, ekologiškiau. Gal ir kituose miestuose taip įmanoma?

Svarbiausia - negrįžti prie švaistymo, mano nuomone  4u.gif

Visiškai pritariu šiai nuomonei....

QUOTE(Rasucci @ 2009 09 03, 13:42)
Prisivezam ekologisku savo augintu pomidoru, tai kasdien pomidoru salotas valgom, kad nesugestu ir netektu ismesti, o ir skonis pasaka  rolleyes.gif Lygiai tas pats su mociutes kiausiniais - skreginu netgi juos nes zinau kad veina diena baigsis ir reiks tuos nelemptus parduotuvinius pirkti..  doh.gif

Kvaila, bet tik šiemet pradėjau taip vertini "kaimo" gėrybes. Kaip užsiminta - pomidorai, po velnių, kokie maximiniai pomidorai, iš ko jie "gaminami"??? Koks bjaurus skonis, nors ten skonio beveik ir nerasta - kažkas šiek tiek šlapio ir rausvo... Net lyginti su kaimiškais, normaliais pomidorais neverta... Ir vieną valgyti ir troškinti, ir salotoms taisyti, tiesiog žvėriškai skanu... O tie maximiniai, ar kada nors bandėte juos troškinti? Bjaurūs kokie, po tų kaimiškų niekaip nebeišeina bežiūrėt į maximinius, "plastikinius" pomidorus... Gaila, kad tų skaniųjų pomidorų visus metus neišturėsi, bet gal vien dėl to juos imam vertinti. Tokie maži atradimai džiugina, nors iš tikrųjų ir dar labiau piktina, kas per kvailumo šiuolaikinė pramonė išsivystė... doh.gif Čia tas lyginimas, faktas, kad jums čia nėra joks atradimas, nesu ekologiškai gyvenanti, bet po truputį pradedu žiūrėti kas ant stalo, kad kartais vanduo teka nenaudojamas arba tv būna įjungtas, nors niekam nė motais ką ten rodo, bet po truputį tiesiog pats pradedi žiūrėt ir GALVOT.

O kas liečia šią temą, pritariu, jog yra daug mažų galimybių gyventi ekologiškiau ir nebūtinai perkant tuos brangius sertifikuotus produktus ir į ekologiją įžvelgti daugiau ir buitiškiau.... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabrrri: 17 rugsėjo 2009 - 18:06
pasakyčiau, kad jie vis gi yra reikalingi, tačiau kai paprasti natūralus produktai nepadėda ir reikia kažko rimtesnio, efektyvesnio ax.gif . Tada jie ir naudojami taupiau.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 09 17, 12:27)
aš pagalvoju -, kad nuo ekologijos galima pereit visai prie natūralių...ta prasme, yra dalykų, kurie viename esti ir natūralūs ir ekoligiški. na, bet, pasikartojant, jei naudočiau sodą, ji būtų visai natūrali, bet tuo pačiu, reiškias, aš neperku sonnet - reiškia neremiu , ypač krizės metu, ekoligijos pramonės/biznio kažkuria prasme.

4u.gif bet tausoji gamtinius išteklius mirksiukas.gif ..juk visas tas eko iš niekur neatsiranda biggrin.gif aš krizės metu mieliau remiu ekologiškus žemės lopinėlius -prisidedu prie jų išlikimo, tsakant... o kad nuo eko pereinama prie natur-sutinku biggrin.gif 4u.gif pati jau kurį laiką eko valiklius , prausiklius pakeičiau soda, druska ir tt..net kosmetikos galima sakyt, nebenaudoju biggrin.gif na, pasilikau tik akių tušą bei antakių pieštuką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Favorites @ 2009 09 19, 20:04)
:.net kosmetikos  galima sakyt, nebenaudoju  biggrin.gif na, pasilikau tik akių tušą bei antakių pieštuką  biggrin.gif

o kremas ar drėkiklis/ ką daryt...baisu man tos raukšlelės apie akis...oda ploniausia ten...galvoju, negi grietinę dažniau teks teptis, bet turbūt...
mano oda mišriai riebi, bet tikrai nesnori užsivagot raukšlėm prieš laiką...tuoj 30 už kelių dienų...prikau eko kosmetiką iš prof linijos pas savo kosmetologę...betgi kai nėr pinigų, tai rūgpienis ir grietinė? bet ar užteks? (nes nuo stresų oda išsausėjo...)
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 09 20, 20:45)
o kremas ar drėkiklis/ ką daryt...baisu man tos raukšlelės apie akis...oda ploniausia ten...galvoju, negi grietinę dažniau teks teptis, bet turbūt...
mano oda mišriai riebi, bet tikrai nesnori užsivagot raukšlėm prieš laiką...tuoj 30 už kelių dienų...prikau eko kosmetiką iš prof linijos pas savo kosmetologę...betgi kai nėr pinigų, tai rūgpienis ir grietinė? bet ar užteks? (nes nuo stresų oda išsausėjo...)

lotuliukas.gif 4u.gif mano oda irgi į riebumą valiklis- migdolų aliejus, kaukė 2 kart savaitėj -migdolų aliejus biggrin.gif drėkiklis-vanduo mirksiukas.gif ax.gif pradžioj odą tempė, pleiskanojo šiek tiek, bet greit susitvarkė thumbup.gif tiesiog nuo tų visų priemonių išsiderina visos odos funkcijos, ląstelės nebesugeba pačios savim pasirūpinti, tsakant 4u.gif o maniškė grįžo į natūralią būseną-manyčiau taip ...beje, darbas mano tiesiogiai su kosmetika ( ne eko) susijęs lotuliukas.gif o man jau vos vos virš trisdešimt mirksiukas.gif prieš porą sav nepažįstamas vyriškis davė ne daugiau 26 lotuliukas.gif 4u.gif
streso pas man nėr..nepatikėsit mirksiukas.gif lotuliukas.gif mano galvoje vyrauja eko mintys mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Favorites: 20 rugsėjo 2009 - 21:23
QUOTE(Favorites @ 2009 09 20, 22:20)
lotuliukas.gif  4u.gif  mano oda irgi į riebumą valiklis- migdolų aliejus, kaukė 2 kart savaitėj -migdolų aliejus  biggrin.gif drėkiklis-vanduo  mirksiukas.gif  ax.gif  pradžioj odą tempė, pleiskanojo šiek tiek, bet greit susitvarkė  thumbup.gif tiesiog nuo tų visų priemonių  išsiderina  visos  odos funkcijos, ląstelės nebesugeba pačios  savim pasirūpinti, tsakant  4u.gif o maniškė grįžo į  natūralią būseną-manyčiau taip ...beje, darbas mano tiesiogiai su kosmetika ( ne eko) susijęs  lotuliukas.gif  o man jau vos vos  virš  trisdešimt  mirksiukas.gif prieš porą sav nepažįstamas  vyriškis  davė ne daugiau 26  lotuliukas.gif  4u.gif
streso pas man nėr..nepatikėsit  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif mano galvoje  vyrauja eko mintys  mirksiukas.gif  biggrin.gif

man jusu nuomone pasirode idomi, Jus vandeniu prausiates ir taip oda susidrekina?
Pas mus vanduo gelezies pilnas, tai oda nuo jo tik sauseja, rankos istisai issauseja, nors ir naudoju eko muiliuka su rozmarinais, bet vistiek nepadeda. neisivaizduoju, kaip butu galima veida nusprausti tik vandeniu - juk vanduo net riebalu nenuplauna, turbut vel nuspuogeciau kaip anksciau jei mesciau visas priemones.
As jau geriau susirasiu kremukus ir priemones, ne tokias brangias, bet tinkancias odai, ir sveikas, negu nieko nenaudosiu, nes man gana jau to kompleksavimo del savo isvaizdos, kuri jauciau tiek metu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasucci @ 2009 09 21, 11:20)
man jusu nuomone pasirode idomi, Jus vandeniu prausiates ir taip oda susidrekina? Pas mus vanduo gelezies pilnas, tai oda nuo jo tik sauseja, rankos istisai issauseja, nors ir naudoju eko muiliuka su rozmarinais, bet vistiek nepadeda. neisivaizduoju, kaip butu galima veida nusprausti tik vandeniu - juk vanduo net riebalu nenuplauna, turbut vel nuspuogeciau kaip anksciau jei mesciau visas priemones.
As jau geriau susirasiu kremukus ir priemones, ne tokias brangias, bet tinkancias odai, ir sveikas, negu nieko nenaudosiu, nes man gana jau to kompleksavimo del savo isvaizdos, kuri jauciau tiek metu.  doh.gif

g.gif kur aš taip rašiau? biggrin.gif 4u.gif yra ir kitų vandens naudojimo būdų mirksiukas.gif bet čia tema ne apie tai 4u.gif o apie kremus galėčiau daaaaug jums parašyti mirksiukas.gif ir šiaip, kaip ir kiekvienas organas, oda turi savo optimalias pH ribas, kurioms esant, ji savo funkciją atlieka geriausiai ir pati išlieka ilgiausiai sveika... net ir vanduo, patekęs ant odos keičia jos pH, kuris paros bėgyje yra kintamas. Oda ryte šarmėja, vakarop – rūgštėja... 4u.gif Pasaulyje yra atlikta nemažai gerontologijos tyrimų rajonuose, kuriuose gausu ilgaamžių… Jei paanalizuotumėte tų tyrimų medžiagą, tai bendrame vardiklyje visiems ilgaamžiams atsirastų tik du faktoriai – jie visi nenaudojo muilo, retokai prausėsi (na, aš ko gero dažniau už juos lotuliukas.gif ) ir tik vandeniu, o pastarąjį vartojo ir išoriškai, ir vidun tik minkštą... 4u.gif Na nėra nė vieno gyvo padaro, apart žmogaus, kuris savo kūną periodiškai plautų kokiais nors chemikalais…tai tiek... 4u.gif
Papildyta:
kas dėl išvaizdos ar odos būklės-galiu jums asmeniškai atsiūst savo foto biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Favorites: 21 rugsėjo 2009 - 13:04
QUOTE(Favorites @ 2009 09 21, 14:02)
g.gif kur aš taip rašiau?  biggrin.gif  4u.gif yra ir kitų vandens naudojimo būdų  mirksiukas.gif  bet čia tema ne apie tai  4u.gif o apie kremus galėčiau daaaaug jums parašyti  mirksiukas.gif ir šiaip,  kaip ir kiekvienas organas, oda turi savo optimalias pH ribas, kurioms esant, ji savo funkciją atlieka geriausiai ir pati išlieka ilgiausiai sveika... net ir vanduo, patekęs ant odos keičia jos pH, kuris paros bėgyje yra kintamas. Oda ryte šarmėja, vakarop – rūgštėja... 4u.gif  Pasaulyje yra atlikta nemažai gerontologijos tyrimų rajonuose, kuriuose gausu ilgaamžių… Jei paanalizuotumėte tų tyrimų medžiagą, tai bendrame vardiklyje visiems ilgaamžiams atsirastų tik du faktoriai – jie visi nenaudojo muilo, retokai prausėsi (na, aš ko gero dažniau už juos  lotuliukas.gif  ) ir tik vandeniu, o pastarąjį vartojo ir išoriškai, ir vidun tik minkštą... 4u.gif Na nėra nė vieno gyvo padaro, apart žmogaus, kuris savo kūną periodiškai plautų kokiais nors chemikalais…tai tiek... 4u.gif

visiškai sutinku su jumis. Mes taip išderiname savo organizmą visokiomis "būtinomis" priemonėmis, kad organizmas ir atskiri organai nebesugeba atlikti savo funkcijos... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Favorites @ 2009 09 20, 19:20)
:nepažįstamas  vyriškis  davė ne daugiau 26  lotuliukas.gif  4u.gif

niu man 22-23 duoda.ir dar netgi dvyliktoke kartais pavadina. ir..ooo jūs vaiką turit? nu...nu...( o man tuoj 30) bet visgi...sakoma per metus staiga galima sustenti ir visais 45metais, ir nežinia kada tai bus.... g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 09 21, 17:51)
niu man 22-23 duoda.ir dar netgi dvyliktoke kartais pavadina. ir..ooo jūs vaiką turit? nu...nu...( o man tuoj 30) bet visgi...sakoma per metus staiga galima sustenti ir visais 45metais, ir nežinia kada tai bus.... g.gif  g.gif

ja ja, net du vaikus lotuliukas.gif 4u.gif o kosmetikos nenaudoju jau porą metų... 4u.gif lyg nesusenau... biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti