sveikos
atrodo, apsisprendžiau dėl tortuko savo pupos pirmajam gimtadieniui apsistojau ties boružėle tai kadangi tortų kepime ir tuo labiau puošime esu visiškai žalia, dabar turiu krūūūūūvą klausimų tikiuosi, pagelbėsit
1. Planuoju daryt iš Cipciuko medučio bet iš karto visą formą boružės, t.y. kartu kūnelis ir galva. Ta kažin geriau iš karto blynus kept tokios formos ar apipjaut jau suteptą?
2. Kiek paskaitinėjau, tai tuos išgaubimus sparnam ir galvai galima daryt kaip "bulvytes", o tai kaip tos bulvytės daromos?
3. Galvą jei dengt šokoladine glazūra, tai kur rast jos receptą?
4.Kadangi negavau kulinarinių dažų, tai reikia kažkaip išsisukt su saldainių mase. Planuoju boružės kūnelį dengt saldainių mase. Saldainių gavau tik rožinių. kažin galima dar kaip nors išgaut raudonesnę spalvą?
5. Prieš dengiant tortą šokoladine glazūrą ir saldainių mase, reikia kuo nors aptepti tortą? Jei taip, tai kuo?
6. Kokiu būdu reikėtų tvirtinti kitas dekoro detales (tarkim kokias gėlytes, veiduko detales ir pan.) prie apdengto torto?
Na pradžiai klausimų "TIK" tiek Gali būt, kad atsiras ir daugiau
Iš anksto visoms ačiū už patarimus
QUOTE(Muske @ 2009 09 13, 15:54)
Aciu
komentaro prasome del skono. Ketinu ji pabandyt. Skanus?
atrodo super, virsuje net spalva paderinta prie mandarinu
komentaro prasome del skono. Ketinu ji pabandyt. Skanus?
atrodo super, virsuje net spalva paderinta prie mandarinu
Zinok tikrai skanus, ne per saldus, gaivus toks, man patiko labai ir valgiusiems labai skanus buvo
QUOTE(Olesta @ 2009 09 13, 16:25)
Labas mergaičiai, taip ir maniau, kad po bulviakasio turėsiu grįžusi į ką akis paganyti, ŠAUNUOLĖS, tokių dailybių prikepusios, tikra atgaiva akims, regėti tokius grožius atskirai neminėsiu, nes tortai visų nuostabūs
na praėjęs penktadienis man buvo toks įtemptas, kad turbūt senai nežinau, kada tiek buvau padarius darbo per vieną dieną, kai ką atsinešu parodyti:
na praėjęs penktadienis man buvo toks įtemptas, kad turbūt senai nežinau, kada tiek buvau padarius darbo per vieną dieną, kai ką atsinešu parodyti:
Olesta, nu ir pavarei Tyla pries audra buvo Tu man pasakyk, su kokiu antgaliuku tu padarai tokius bortelius kai aplink pirmaji torta? Man nesigauna tokie, tos bangeles
O jau masina kokia faina Kiek ji sveria, tokia dicke atrodo labai . Grazus labai visi 4 torciukai
QUOTE(Jursla @ 2009 09 13, 19:23)
Sveikos merginos atnešu ir aš savo vargą. Norėjau visai kitokio papuošimo, ant viršaus dar kitos masės torto figurėlės, bet kadangi pamačiau ,kad tortas žiauriai purus, teko pasitenkinti ir tokiu puošimu. Čia rafaelo svajonė, gyvunėliai pastiliažas, kringeliai grietinėlė. Atseit sniege....
Grazu
QUOTE(estella @ 2009 09 13, 21:23)
atrodo, apsisprendžiau dėl tortuko savo pupos pirmajam gimtadieniui apsistojau ties boružėle tai kadangi tortų kepime ir tuo labiau puošime esu visiškai žalia, dabar turiu krūūūūūvą klausimų tikiuosi, pagelbėsit
1. Planuoju daryt iš Cipciuko medučio bet iš karto visą formą boružės, t.y. kartu kūnelis ir galva. Ta kažin geriau iš karto blynus kept tokios formos ar apipjaut jau suteptą?
2. Kiek paskaitinėjau, tai tuos išgaubimus sparnam ir galvai galima daryt kaip "bulvytes", o tai kaip tos bulvytės daromos?
3. Galvą jei dengt šokoladine glazūra, tai kur rast jos receptą?
4.Kadangi negavau kulinarinių dažų, tai reikia kažkaip išsisukt su saldainių mase. Planuoju boružės kūnelį dengt saldainių mase. Saldainių gavau tik rožinių. kažin galima dar kaip nors išgaut raudonesnę spalvą?
5. Prieš dengiant tortą šokoladine glazūrą ir saldainių mase, reikia kuo nors aptepti tortą? Jei taip, tai kuo?
6. Kokiu būdu reikėtų tvirtinti kitas dekoro detales (tarkim kokias gėlytes, veiduko detales ir pan.) prie apdengto torto?
1. Planuoju daryt iš Cipciuko medučio bet iš karto visą formą boružės, t.y. kartu kūnelis ir galva. Ta kažin geriau iš karto blynus kept tokios formos ar apipjaut jau suteptą?
2. Kiek paskaitinėjau, tai tuos išgaubimus sparnam ir galvai galima daryt kaip "bulvytes", o tai kaip tos bulvytės daromos?
3. Galvą jei dengt šokoladine glazūra, tai kur rast jos receptą?
4.Kadangi negavau kulinarinių dažų, tai reikia kažkaip išsisukt su saldainių mase. Planuoju boružės kūnelį dengt saldainių mase. Saldainių gavau tik rožinių. kažin galima dar kaip nors išgaut raudonesnę spalvą?
5. Prieš dengiant tortą šokoladine glazūrą ir saldainių mase, reikia kuo nors aptepti tortą? Jei taip, tai kuo?
6. Kokiu būdu reikėtų tvirtinti kitas dekoro detales (tarkim kokias gėlytes, veiduko detales ir pan.) prie apdengto torto?
Kaip tik siandien dariau boruzeles. Gal kuo nors pagelbesiu, jeigu nelabai tiksliai parasysiu, tai kitos gal pataisys
1. As kepciau is karto apipjautus.
2. Bulvyte yra susmulkinti lakstai ar biskvitas, sumaisyti su kremu
3. Glazuru yra nemazai receptu, Olesta parasytu kokia ji naudoja. As aptepiau galva tirpintu sokoladu idejus sviesto, paskui dengiau sokoladine saldainiu mase.
4. Sito zinok nezinau
5. Sake Olesta, kad glazura ant grietineles sunku uzpilti, nes nubega labai, tai gal geriau galvyte dengti sokoladine saldainiu mase. Nereali mase, man labai patinka
6. Paslapink su degtine, degtine isgaruos, o prikibs labai gerai
Kitos gal ka geriau patars
O cia mano boruzeles. Viena jogurtine, kita medutis, galvos dengtos sokoladine saldainiu mase, visa kita grietinele
Bet kaip tema apmirus, negi niekas nekepa, arba cia tyla pries audra?
QUOTE(gitule @ 2009 09 14, 00:07)
Kaip tik siandien dariau boruzeles. Gal kuo nors pagelbesiu, jeigu nelabai tiksliai parasysiu, tai kitos gal pataisys
1. As kepciau is karto apipjautus.
2. Bulvyte yra susmulkinti lakstai ar biskvitas, sumaisyti su kremu
3. Glazuru yra nemazai receptu, Olesta parasytu kokia ji naudoja. As aptepiau galva tirpintu sokoladu idejus sviesto, paskui dengiau sokoladine saldainiu mase.
4. Sito zinok nezinau
5. Sake Olesta, kad glazura ant grietineles sunku uzpilti, nes nubega labai, tai gal geriau galvyte dengti sokoladine saldainiu mase. Nereali mase, man labai patinka
6. Paslapink su degtine, degtine isgaruos, o prikibs labai gerai
Kitos gal ka geriau patars
1. As kepciau is karto apipjautus.
2. Bulvyte yra susmulkinti lakstai ar biskvitas, sumaisyti su kremu
3. Glazuru yra nemazai receptu, Olesta parasytu kokia ji naudoja. As aptepiau galva tirpintu sokoladu idejus sviesto, paskui dengiau sokoladine saldainiu mase.
4. Sito zinok nezinau
5. Sake Olesta, kad glazura ant grietineles sunku uzpilti, nes nubega labai, tai gal geriau galvyte dengti sokoladine saldainiu mase. Nereali mase, man labai patinka
6. Paslapink su degtine, degtine isgaruos, o prikibs labai gerai
Kitos gal ka geriau patars
kokios gražios boružėlės iš kur man tokio raudonumo gaut?
o bulvytėm kremas tai čia koks? toks kaip pertepimui?
labai ačiū už atsakymus kol kas konspektuoju viską ir einu dar apie šokoladinę saldinių masę pasiskaityt
QUOTE(estella @ 2009 09 13, 22:47)
kokios gražios boružėlės iš kur man tokio raudonumo gaut?
o bulvytėm kremas tai čia koks? toks kaip pertepimui?
labai ačiū už atsakymus kol kas konspektuoju viską ir einu dar apie šokoladinę saldinių masę pasiskaityt
o bulvytėm kremas tai čia koks? toks kaip pertepimui?
labai ačiū už atsakymus kol kas konspektuoju viską ir einu dar apie šokoladinę saldinių masę pasiskaityt
As dazau dazais
O kremas tas pats kaip pertepimui
QUOTE(gitule @ 2009 09 14, 01:16)
ta vat kad dažų negavau na jei ką, bus rožinė (tikiuosi) boružė
o tai sulipdžius tuos išgaubimus (a la bulvytes) tiesiog ant viršutinio blyno lipdyt? ar reikia kuo nors pertept dar?
oi jau sapnuosiu tortus šiąnakt
oho kokios fainos boruzes
ateina borūžgalvių specas esu kepusi vieną boružę iš medučio, lakštelius kaip ir bet kokios formos medučiui, išsipjaunu iš karto, jeigu nepatingėtum išsikept lakštelių mažėjančia nugaros tvarka, bet su tokio pat dydžio galva, tai gautumum tikrą boružę su tikra iškilia nugara, bet jei darysi tokį darbą pirmą kartą, tai medutį sutepk, leisk jam sustingti ir kai jau bus minkštas, išpjaustyk boružę ir tiek, bus tik daugiau likučių, ale jie valgomi prie kavos, tai menka bėda kaip sakoma, tau daugiau liks galvas tikrai patogiausia būtų dengti šokladine saldainių mase, superinė masė dengti bet kokio formato tortus, iš tos pačios masės išpjautum ir skrituliukus boružėlės taškeliams, ir spalva graži, ir skonis labai labai geras, tik daryti reikėtų iš pusės normos ir dar liks esu pylusi ir grynu šokoladu ir ta glazūra kur 100 g šokolado, šaukštas sviesto, 2 šaukštai grietinėlės, nu ant grietinėlės nelabai jinai man, dar labai neblogai einasi su ganašu, visi mano minimi kremai yra tortų papuošimų temoje su nuorodomis...ganašas labai gražu, skanu ir paprasta, ir pastaruoju metu tik su juo ir dzibuodavau galveles, ir ganašo nebelaikau per naktį šaldytuve, gaunasi labai kietas, sunkiai spaudžiamas per maišelį ir mažesnius antgalius, palaikau kelias valandas atvėsindama kambario temperatūroje ir plaku, minkštas gražus ganašiukas gaunasi....
Gitule, boružiukai fainiukai, o bortai daromi su 67-u antgaliuku, lapelis, tiek bortai, tiek visas tortas, vienu antgaliu čia padaryti buvo. Pirmiausiai bortus apeinu iš apačios viršų tęsdama grietinėlės eilutę, tortą sukdama iš dešinės į kairę, o paskui viršų, kaip saulėgrąžą, nuo krašto link centro formuodama lapelius, vat ir gavosi toks lapelių šiaušinys
mašinukas svėrė 3,680 kg, nemenkas buvo
Gitule, boružiukai fainiukai, o bortai daromi su 67-u antgaliuku, lapelis, tiek bortai, tiek visas tortas, vienu antgaliu čia padaryti buvo. Pirmiausiai bortus apeinu iš apačios viršų tęsdama grietinėlės eilutę, tortą sukdama iš dešinės į kairę, o paskui viršų, kaip saulėgrąžą, nuo krašto link centro formuodama lapelius, vat ir gavosi toks lapelių šiaušinys
mašinukas svėrė 3,680 kg, nemenkas buvo
Gitule kokios fainos boružytės - dvynės
Olesta man irgi labai graži tavo mašinytė , o to žalio torto varliukas ir grybas pačios darytas,ar jau pagamintą pirkai?
Olesta man irgi labai graži tavo mašinytė , o to žalio torto varliukas ir grybas pačios darytas,ar jau pagamintą pirkai?
QUOTE(Jursla @ 2009 09 14, 09:30)
Gitule kokios fainos boružytės - dvynės
Olesta man irgi labai graži tavo mašinytė , o to žalio torto varliukas ir grybas pačios darytas,ar jau pagamintą pirkai?
Olesta man irgi labai graži tavo mašinytė , o to žalio torto varliukas ir grybas pačios darytas,ar jau pagamintą pirkai?
ačiū, šitie du pirktiniai, tik gėlytės mano, nebeturėjau laiko fiziškai kažką belipdyti, ale turiu vieną planą chuliganą, jei man pavyks, tai tada aš paspręsiu tą problemą
Labas rytas mergaites,nu ir tortukai numirt galima as tai tokiu gyvenime neiskepsiu,bandziau cia keles dienas jus pavyt tai skaitinejau temas visas is eiles,tai keles dienas prie kompo tik ir gyvenau,maniau kad vyras is namu isvys bet jau tortu grazumas visu,ale ne nezinau kaip ma tokiu padaryt,turiu viena klausimeli,gal kas pagelbetu.Ziauriai patiko man kazkurios merginos ramuniu pieva,tai noriu paklaust su kokiu antgaliu ta ramuniu pieva yra daroma?Na ir prie to pacio,labai dauk yra prideta visokiu nuorodu,bet mano anglu kalbos zinios lygios nuliui,tai kazi is ko tie anglai tuos kremus daro kur ant tortu tepa,ma jie tokie tirsti atrodo,kazkaip skaniai atrodo,gal kuri mergaite zino ir ma pasakytu,nu baisiai noreciau ismegint.Aciukas uz atsakyma
Na aš ant savo torto lipdžiau pati iš pastiliažo,bet pastebėjau ,kad ant rafaelo torto jų apačios patirpo, atyt geriau dėti ant sausesnio paviršiaus,nes nuo grietinėlės drėgmė savo padaro. O tu Olesta siuntiesi tuos gyvius,ar čia perki mūsųs parduotuvėse?
Nežinau kodėl ,bet sumažinus man savo foto taip suprastėje kokybė, toks vaizdas kad susilieja nuotrauka
Nežinau kodėl ,bet sumažinus man savo foto taip suprastėje kokybė, toks vaizdas kad susilieja nuotrauka
Privet, mergaites.
Kaz koks labai ramus savaitgalis buvo. Jauciu Neramuole su Migle po kaip duos vaizdu
Kazi, kur Cipciukas dingo?
Cipciuk, mes jau pasiilgom Jusu torciuku
Olesta, saunuole. Kaip visada, tyli, tyli, po to kaip sudeda viens uz kita grazesni. Bet jau masiniuko dydis
bliuskė, man labai grazi tavo aplikacija, tokia 3D gavosi, super.
Muske, spalvyte liuks. Mna tik gel yciu noretusi daugiau
spanguolia , jau ciumodanas koks fainas
skristyn, saunus torciukas
rasyte_, pirmos rozes labai dailios . Tik kai kita karta darysi, ta pimpaliuka viduje irgi apsuk su lapeliu, bus labiau naturalesnes
gitule, brach, suerzinau su tokiu skaniu pjuviu .
gitule, boruziukes dvynukes
Jursla, fainuoliai tokie gyvuneliai, tik labai blogai matosi, noretusi is arciau pasiziuret
**************
Mergaites, aciu visoms uz atomo ivertinima.
Ziuriu, daug klausimu del to mano atomo. Ner ten labai sudetinga, (aisku, smegenys teko pasukti, nes pradine mintis buvo kiek kitokia, bet kaip pradejau daryt, pamaciau, kad labai jau griozdas ir negrazus gaunasi) tik labai daug laiko ateme. Dariau toki kupolo formos torta, dengiau zalia mase o ant jos su aisingu klijavau tusciavidurius pusrutuliukus is pastilazo. Sugalvojau paskutine minute, tai reikejo, kad kuo greiciau izdziutu ir laikytu forma. Jeigu mintis ateinu anksciau, tai daryciau is saldainiu mases. Ju buvo bendrai virs 100 vnt. zaliu ir melynu. Ant virsaus patepiau dekorgeliu, kad labai nebutu kieti. Viskas.
**************
Dar atnesu parodyti viena tortuka. Viduje vyno tortas tik be zele sluoksnio, pabijojau det, nes ir taip labai storas sluoksnis kremo, nes reikejo dengti mase.
Padengimas ir rastai su gelytem is sokoladines saldainiu mases.
Kaz koks labai ramus savaitgalis buvo. Jauciu Neramuole su Migle po kaip duos vaizdu
Kazi, kur Cipciukas dingo?
Cipciuk, mes jau pasiilgom Jusu torciuku
Olesta, saunuole. Kaip visada, tyli, tyli, po to kaip sudeda viens uz kita grazesni. Bet jau masiniuko dydis
bliuskė, man labai grazi tavo aplikacija, tokia 3D gavosi, super.
Muske, spalvyte liuks. Mna tik gel yciu noretusi daugiau
spanguolia , jau ciumodanas koks fainas
skristyn, saunus torciukas
rasyte_, pirmos rozes labai dailios . Tik kai kita karta darysi, ta pimpaliuka viduje irgi apsuk su lapeliu, bus labiau naturalesnes
gitule, brach, suerzinau su tokiu skaniu pjuviu .
gitule, boruziukes dvynukes
Jursla, fainuoliai tokie gyvuneliai, tik labai blogai matosi, noretusi is arciau pasiziuret
**************
Mergaites, aciu visoms uz atomo ivertinima.
Ziuriu, daug klausimu del to mano atomo. Ner ten labai sudetinga, (aisku, smegenys teko pasukti, nes pradine mintis buvo kiek kitokia, bet kaip pradejau daryt, pamaciau, kad labai jau griozdas ir negrazus gaunasi) tik labai daug laiko ateme. Dariau toki kupolo formos torta, dengiau zalia mase o ant jos su aisingu klijavau tusciavidurius pusrutuliukus is pastilazo. Sugalvojau paskutine minute, tai reikejo, kad kuo greiciau izdziutu ir laikytu forma. Jeigu mintis ateinu anksciau, tai daryciau is saldainiu mases. Ju buvo bendrai virs 100 vnt. zaliu ir melynu. Ant virsaus patepiau dekorgeliu, kad labai nebutu kieti. Viskas.
**************
Dar atnesu parodyti viena tortuka. Viduje vyno tortas tik be zele sluoksnio, pabijojau det, nes ir taip labai storas sluoksnis kremo, nes reikejo dengti mase.
Padengimas ir rastai su gelytem is sokoladines saldainiu mases.