Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Asseni @ 2009 09 08, 23:07)
estella, kelis puslapiukus atgal kaip tik rasiau apie marshmallow saldainius. Pavartyk, tikrai rasi.

O jeigu uzsuksi i virsuje esancia papuosimu tema, tai ten rasi atsakymus i savo antra klausima  mirksiukas.gif

jau tą papuošimų temą tiek pražiūrėjus, kad net atsigulus miegot akyse stovi doh.gif tik vat truputį pasimečiau tarp gausybės variantų.. tų masių daug, neapsisprendžiu ką pasirinkt blush2.gif blush2.gif bet jei negausiu dažų, tai liks tada arba saldainiai, arba trupiniai:)

tai kai jau galutinai apsispręsiu, tai sugrįšiu pas jus su krūva klausimų blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas . Jūsų darbeliai labai labai gražūs ir mieli. Šaunuolės.
Aš visą savaitę buvau atitolusi nuo SM, nes kompiuteris buvo "nudusęs".

Norėčiau super greitos pagalbos- patarimo. Mažiukui berniukui reikia tortuko... jis dievina varlytes ir antytes. Gal kuri turi kokia idėją?
Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
Sveika meduolytee, na manau varlyte tai tikrai is medučio gražiai suformuoti būtų galima. apačioje didesnius lakštus, ant viršaus mažesnius tik užapvalinus ir tada dvi akis iš visai mažiukų lakštelių ar tiesiog išsipjauti iš didelio blyno keletą mažų. Jos turėtų buti ne plokščios o kauburiukai apvalūs. Paskui jau apdailinti peiliu ,kad lygu būtų. Na ,o visas likęs procesas jau priklausys nuo masės kuria tu puoši.

P.S. Aš savo mažei aną savaitę kaip tik dariau ant torto visokių gyvių iš pastiliažo ir varlytes, ir antytes. Tai tikrai nesudėtinga būtų ir tortą taip suformuot.
Papildyta:
Na čia tau tortas, kaip PVZ apie ką aš kalbu smile.gif ax.gif Tik aš daryčiau ją linksmesnę.
Papildyta:
Va šita gal gražesnė bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jursla: 09 rugsėjo 2009 - 07:10
QUOTE(pumpica @ 2009 09 08, 21:35)
Jo, bazej ir as uzmeciau aki, kad nebera to dazu skyriaus  g.gif
Cipciukas sake, kad dar stoties turguj kazkoks diedukas prekiauja tais dazais  g.gif

Labas rytas, kai paskutini karta juos pirkau, tai ta moteriske sake, kad nedirbs kuri laika jie, dave savo telefono numeri del dazu, sake jei reiks paskambinkit...nznau, as neskambinau, nes esu kepeja megeja siaip, tai nelabai man ju daznai ir reikia rolleyes.gif
ir dar...nu kodel man neiseina biskvitai iskept doh.gif darau viska pagal instrukcija ir nesigauna schmoll.gif ....kepiau Cipciuko tortui "Balta ir juoda' biskvita ir kazkokia kiausiniene gavosi. ir beveik visada taip. Nu kaip ten galima pvz ananasinio torto biskvita perpjaut i 3 dalis g.gif ? Arba tas pats juodas miskas, nu neimamona perpjaut i dvi dalis jo doh.gif doh.gif Kaip sakant arkliu gimes zirgu nebusi fool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietaus lasas: 09 rugsėjo 2009 - 07:21
Lietaus lašas, nu ryškiai kažką ne taip darai rolleyes.gif juodo miško biskvituką aš jau ir į tris dalis išmokau išpjauti, parašyk man į az kaiop ką darai, paaanalizuosim, gal galėsiu kuo padėti mirksiukas.gif gaila man tavo darbo ir produktų ax.gif

o grietinėlę tai liuosiai galima dažyti, bet kad supratau, kad neturi su kuo, tai nesiūliau blush2.gif maršmeliukų būna Saldžiuose majuose baltų-rūžavų, aš visą laiką paprašau pardavėjos, man išrenka tik baltus, tai vakar manęs klausia - Jūs labai mėgstate baltus bigsmile.gif tai teko paaiškinti, kodėl aš ją kaskart varginu su jų išrinkimu lotuliukas.gif jie sveriami dideli, gerai tirpsta, o iš parduotvinių kur po 2 spalvas susukti ar po tris tai labai gražiai kreminė švelni spalvytė gaunasi 4u.gif
Atsakyti
Gal kam pravers - Marshmallow saldainiuku yra pirkti Iki prie Banginio, 100g - 2lt 25cnt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietaus lasas @ 2009 09 09, 05:16)
Arba tas pats juodas miskas, nu neimamona perpjaut i dvi dalis jo  doh.gif  doh.gif Kaip sakant arkliu gimes zirgu nebusi  fool.gif

unsure.gif nu tikrai kazka ne taip darai unsure.gif jau man neprofei juodas miskas puikiausiai i dvi dalis persipjauna, jis toks storas gaunasi, net sakyciau per storas, jei tik dvi dalis darom, bet triju as dar nemoku pjaut blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolytee @ 2009 09 09, 07:40)
Aš visą savaitę buvau atitolusi nuo SM, nes kompiuteris buvo "nudusęs".
Norėčiau super greitos pagalbos- patarimo. Mažiukui berniukui reikia tortuko... jis dievina varlytes ir antytes. Gal kuri turi kokia idėją?
Iš anksto dėkoju.

Sveika sugrizusi 4u.gif Del tortuko, tai kazkaip pirma sovusi mintis buvo gaminti figureles ant torto. Mano galva butu grazu suformuoti koki ezeriuka ant torto. Galetu buti "bala" is zeles -- skaidrumas atrodytu labai tikroviskai, ir, beje, galeciau dar pasiulyt greita buda, kaip padaryt po vandeniu plaukiojancias zuveles. Arba, kita opcija -- ezeriuka suformuot is melsvai nudazyto ir nelygiai apteplioto sviestinio kremo, kad imituotu bangavima.

Ezerelio krastuose galetu but leliju lapai su ant ju tupinciom varlytem, o antytes galetu plaukti "gir gir gar gar per ezereli" (gali but ir viena antyte, ir seimynele, cia jau kiek kantrybes bus).

Figureles siulau det ant torto labiausiai todel, kad, pirma, jei pats tortas bus vaiko mylima varle, tai kaip vaikas jausis, kai reiks ja pjaut... antra, kai vaikams padarai nuimamas figureles, jie, buna, jas nusirankioja nuo torto ir dar ilgai jomis zaidzia (glosto, buciuoja, ir niekam neduoda rolleyes.gif ).

Figureles siaip siulyciau formuot is marcipano, bet cia dar ir nuo progos priklauso ir vaiko amziaus... pvz., jei labai mazas vaikutis ir nesinori, kad torte butu jokiu jokiu sintetiniu priedu (iskaitant maistinius dazus), tai galima antytes ir is plikytos teslos suformuot (kaip pyragelius), lygiai taip pat pasiruost ir varlyciu kuno dalis ir jas veliau suklijuot dzemu / grietinele ar pan.

Kazkaip bet kuriuo atveju isivaizduoju trupiniais puosta torta, tik pirmu atveju jis butu labiau spalvotas, antruoju -- toks labiau naturalus, plikytos teslos gyvuneliu, sokoladiniu akyciu ir grietineles junginys...
Atsakyti
QUOTE(Lietaus lasas @ 2009 09 09, 08:16)
Labas rytas, kai paskutini karta juos pirkau, tai ta moteriske sake, kad nedirbs kuri laika jie, dave savo telefono numeri del dazu, sake jei reiks paskambinkit

laba, gal būtų galima gauti tą tel.numeriuką į AŽ? 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 09 09, 10:12)
Mano galva butu grazu suformuoti koki ezeriuka ant torto. Galetu buti "bala" is zeles -- skaidrumas atrodytu labai tikroviskai, ir, beje, galeciau dar pasiulyt greita buda, kaip padaryt po vandeniu plaukiojancias zuveles. Arba, kita opcija -- ezeriuka suformuot is melsvai nudazyto ir nelygiai apteplioto sviestinio kremo, kad imituotu bangavima.

As labai noreciau suzinot, kaip padaryt ezereli su zuvytem ax.gif
Atsakyti
Na čia kaip koks vaikas turbūt, nes mano mergaitei tai patinka labiau torto forma, nei ant torto nulipintos figurėlės. Na kažkaip didesnis įspūdis būna vaikui, kai nestandartinis tortas. Čia kiekvienam pagal save manau .... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2009 09 09, 11:30)
As labai noreciau suzinot, kaip padaryt ezereli su zuvytem  ax.gif

Pastebejau, kad zele labai imli maistiniams flomasteriams. Pirmiausia reiketu pasiruost zeles (siuo atveju turetu buti YPAC stipri zele, geriausia -- pagaminta pagal dekoratyviniams tikslams skirtos zeles recepta; buvau rasiusi anksciau, jei reikia -- idesiu pakartotinai). Ezeriukui pakaks labai negilaus sluoksnio.

O zuveles maistiniu flomasteriu galima nusipiest ant kepimo popieriaus (tai ypac patogu, jei norit perkelt ne siaip zuveles, bet visa paveiksliuka -- pvz., atspausdinta kompu. Tada ant paveiksliuko tereikia uzdet trafareta ir apvedziot linijas maist. flomasteriu). Tada kepimo popieriu reikia priglaust prie sustingusios zeles ir paspaust ranka ten, kur linijos nuvestos -- atsispaus i zele kaip i kalke mirksiukas.gif

Galejo nuskambet sudetingai, betgi cia tikrai vienas juokas, o svarbiausia -- labai efektinga.Jei idomu, turiu namie keleta nuotrauku, kur tokiu budu formuotas zeles tortas. Galeciau ikelt ir parodyt, kaip gaunasi eigoje.

Zuvis dar galima spalvint zeles sluoksniukais, ypac jei ezeras bus ne ezeras, o "akvariumas" (t.y., matomas ir per sona) -- tada sios zuvys atrodys kaip 3D, tarsi is tiesu plaukiotu viduje vandens. (ruost sia zele reiketu pgl. spalvotos dekoratyvines zeles recepta).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alternatyvus variantas -- velgi pasiruost zele ezeriukui, ir ant zeles pavirsiaus sudeliot is obuolio luobeles ispjaustytas zuvytes, povandeninius augalus ir t.t. Tada galima uzvarvint po lasa silto vandens, kad zele toje vietoje suskystetu ir aplikacijos "integruotusi". Kai vel sustings iki galo, uzverst viska ant torto.

Beje, kad Ezeriuka isimt, galima tiesiog pasildyt siltam vandeny dubenelio krastus (tik tokiu atveju pries isverciant ant torto reikia pasalint skysciu pertekliu), arba liejant zele, isklot forma maistine plevele. Tada pakaks isemus is formos ir uzvertus ant torto ta plevele nutraukt. Siaip ar taip, man labaiu priimtinas pirmas variantas, nes plevele gali palikt reljefa, o aptirpusios zele pavirsius bus lygus kaip stiklas; antra, nedidelis skyscio likutis nuo aptirpusios zele pasitarnaus zeles prilipdymui prie torto, ypac, jei tortas puostas trupiniais (jei kur susidarytu nesimpatiska "balute", visada galima ja paslept po lelijos lapu blush2.gif )
Papildyta:
QUOTE(Jursla @ 2009 09 09, 11:44)
Na čia kaip koks vaikas turbūt, nes mano mergaitei tai patinka labiau torto forma, nei ant torto nulipintos figurėlės. Na kažkaip didesnis įspūdis būna vaikui, kai nestandartinis tortas. Čia kiekvienam pagal save manau ....  biggrin.gif

Faktas, kad kiek zmoniu, tiek nuomoniu 4u.gif
Atsakyti