Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Na ryte žadėjau įdėti ir aš savo tortuką. Tortas Snickers, dengtas Cipciuko cukrine mase, rožės šokolado, lapeliai saldainių masė, o raštai bezas . 4u.gif

Papildyta:
Foto kokybė nelabai gera,bet bendras vaizdas matosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 09 08, 12:37)

Rembiene, kur gavai pirkt lietuviškų nominalų banknotų  blink.gif

QUOTE(Jursla @ 2009 09 08, 13:15)
O dėl lietuviškų banknotų ir aš norėčiau sužinoti, kur yra pirkti. Reikia išbandyti ir man tą pinigų maišą... smile.gif

mergaites Kaune tai tu banknotu esu pirkusi kai i svocias ejau Gulbinienes tortu parduotuveje smile.gif
Atsakyti
jursla,kaip lygiai apdengta bigsmile.gif tikrai grazu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 09 08, 11:37)
Rembiene, kur gavai pirkt lietuviškų nominalų banknotų  blink.gif

As ne Rembiene, bet galiu is savo varpines atsakyt... tokiu pinigeliu buna cukrainese (Vilniuj -- Vokieciu gatvej, Fabijoniskese, tuose oranziniuose kotedzuose uz "Iki" parduotuves, taip pat gatvelej uz pasilaiciu Maximos, nuo jos link senuku vaziuojant... Baltrusaicio, rodos, vadinasi). Zinau, kad tokiu cukrainiu ir Kaune yra. Pinigu visu kaina vienoda -- vnt. 2 Lt... (man rodos, Rembiene labai apdairiai perkirpo banknotus i dvi dalis pakisdama po maisu, bet gal taip tik atrodo).

Bet ant lietuvisku pinigu, priesingai, nei euru ar baksu, buna stampai "VALGOMAS", tai truputi erzina (ypac turint omeny, kad jie -- tai tokios vienpuses plotkeles, nagi kas pastebes ta stampa pirmiau, nei fakta, kad blogoji puse balta? doh.gif ) Turiu prisipirkusi ju, eurus ir baksus gana neblogai "leidziu i apyvarta", o va litai dulka lentynoje... unsure.gif (reiks tikrai juos kada sukarpyt ir panaudot dalimis hihihi.gif)

QUOTE(eiwile @ 2009 09 08, 13:12)
laba diena,
gal kas naudojate tuperware konditerini maiseli?ar geras jis?ar tinka jam antgaliai is arevitos?

As toki turiu. Aha, pritariu, kad jo dydis nekuklus (naudoju ji, virsu atlenkusi), bet jis vis tiek man labai patinka del patogaus couplerio (antgaliu keitiklio), lengvumo plauti ir -- svarbiausia -- del to, kad su juo eina mano megstamiausi antgaliai blush2.gif (beje, sie nors ir plastmasiniai, ne metaliniai, bet labai aukstos kokybes -- puikiausiai padarau jais viska, ko reikia mastau.gif).

Kiti antgaliai jam netinka, nes coupleris ant sriegio, ir ne bet ka uzsuksi.

Vienkartiniu maiseliu niekada nenaudojau -- pasidarydavau pati, o va dabar naudoju sita.

QUOTE(Asseni @ 2009 09 08, 17:37)
MERGINOS, GAL KAS GALIT MESTELT NUORODA I GERA GLAZURA, KURIA NAUDOJAMA GRYBUKUS GLAZURUOT.

As tiesiog paplaku kiausinio baltyma, ipilu sauksta citrinos sulciu, ir dedu cukraus pudros tol, kol konsistencija pasidaro tokia tirsta, bet dar toli grazu netinkama spaust per antgali (na, kad galetum padazyti, ir nuvarvejusiam grybukui neliktu baisaus kieto "spyglio").

smile.gif+2009 09 08, 18:58-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2009 09 08, 18:58)
O aš manau, Meian, kad tu tą mašiniuką būtum padarius per valandžikę  mirksiukas.gif ir 100 kartų gražiau. Uždėti torto dengimo masę (pasidariau ir iškart dėjau, tai buvo labai klusni), langus, lempas ir numeriukus - vieni juokai profėms  4u.gif Aš labai gailėjausi, kad neturėjau daugiau laiko, nes tiesiog prašyte prašosi gražesnių šonų ir žaismingesnio papuošimo tas mašiniukas.

Beja, užrašą rašiau ne su flomasteriu, bet su teptuku į įspaustus griovelius, bet ranka labai drebėjo ir skubėjimas padarė savo - nedailus užrašas  doh.gif , o jis, manau, pats svarbiausias šiuo atveju. Beja, ant galinio  numerio rašiau tiesiog teptuku, be įspaudų, tai gavosi dar negražiau. Gal reikėjo ant stalo užrašyt, palaukt kol nudžius ir tada priklijuot ant mašinos. Na - gyveni ir mokaisi.

Na jau, prasom nevaryt dievo i medi, nieko ten netruksta, ir nieko daugiau ten nesinori schmoll.gif

Uzrasas nepasakyciau, kad kazkuo kliutu -- na, normalus uzrasas, gal ir neatrodo, kaip atspausdintas printeriu, bet juk tai tik privalumas, kad matosi, jog cia buta zmogaus ranku darbo tongue.gif Ir, beje, tikrai nemanau, kad uzrasas siuo atveju svarbiausia. Cia gal tik tau paciai taip atrodo -- ir greiciausiai todel, kad esi istojusi i siuo metu taip populiaru kluba "Skalbk save". tongue.gif

O del tiksliu liniju, tai galiu viena maza gudrybe pasakyt. Atradau tai, piesdama drugeliamssparnus. Nezinau, gal cia ir ne naujiena, gal kazkas taip jau yra sugalvojes daryt, bet man tai buvo didelis atradimas... blush2.gif

Dabar kai reikia tiksliai kazka nubrezti, ireziu susisiekiancius griovelius (ar ispaudziu ispaudu) -- na, neperpjaunu mases, bet padarau tokias "duobeles". Tada imerkiu kiek didesnio numerio teptuka i degtine praskiestus dazus, ir baksteliu taip, kad geras lasas ivarvetu i mano irezima. Tada pakeliu gamini vertikaliai, pakraipau visomis kryptimis (skystis bando teket zemyn, ir kraipant pasiskirsto butent mano paruostuose grioveliuose). Kol baigiu kraipyt, paveikslelis ir "gatavas".

QUOTE(Jursla @ 2009 09 08, 20:32)
Na ryte žadėjau įdėti ir aš savo tortuką. Tortas Snickers, dengtas Cipciuko cukrine mase, rožės šokolado, lapeliai saldainių masė, o raštai bezas . 4u.gif

Oho, cia tai bent visko prisiruosei blink.gif Ir apdengimo mase, ir sokolado mase, ir saldainiu mase, ir dar bezas... bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos,

nesu aš tortų kepėja, bet norėčiau iškept tortuką mažės pirmajam gimtadieniui wub.gif tai dabar suku galvą dėl papuošimo g.gif kol kas eus bandžiusi tik rožytes is marmaledinių saldainių blush2.gif
buvau nusprendus nuvažiuot į Cipciuko užrodytą "tašką" Kauno bazėse ir priklausomai nuo to, kokių dažų gausiu, jau galvot dėl puošimo. BET.... šiandien nuvažiabau ir toj vietoj nieko nebėra verysad.gif tiesiog tuščia vieta, matyt išsikraustė verysad.gif
kur dar Kaune galima būtų rasti maistinių dažų? ar gal kaip kitaip natūraliai galima būtų paspalvint? g.gif ir kaip pirmam blynui, gal patartumėt kokį puošimo būdą geriau pasirinkti? unsure.gif
seku vis jūsų temą, tai man čia jau aukštasis pilotažas specialių formų tortai ir visokie lipdiniai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(estella @ 2009 09 08, 21:23)
sveikos,

nesu aš tortų kepėja, bet norėčiau iškept tortuką mažės pirmajam gimtadieniui wub.gif  tai dabar suku galvą dėl papuošimo g.gif  kol kas eus bandžiusi tik rožytes is marmaledinių saldainių blush2.gif 
buvau nusprendus nuvažiuot  į Cipciuko užrodytą "tašką" Kauno bazėse ir priklausomai nuo to, kokių dažų gausiu, jau galvot dėl puošimo. BET.... šiandien nuvažiabau ir toj vietoj nieko nebėra verysad.gif  tiesiog tuščia vieta, matyt išsikraustė verysad.gif
kur dar Kaune galima būtų rasti maistinių dažų? ar gal kaip kitaip natūraliai galima būtų paspalvint? g.gif  ir kaip pirmam blynui, gal patartumėt kokį puošimo būdą geriau pasirinkti? unsure.gif
seku vis jūsų temą, tai man čia jau aukštasis pilotažas specialių formų tortai ir visokie lipdiniai smile.gif

na yra kelios išeitys iš tiesų, tai arba darytis rudą šokoladinę maršmelov saldainių masę, arba paprastą saldaininę masę iš spalvotų maršmeliukų, arba ieškotis saldžiuose majuose spalvoto cukraus... tomis dažytomis masėmis dengti tortus ir lipdyti figūrėles ax.gif ar kitus papuošimus, jei reikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 09 08, 21:33)
na yra kelios išeitys iš tiesų, tai arba darytis rudą šokoladinę maršmelov saldainių masę, arba paprastą saldaininę masę iš spalvotų maršmeliukų, arba ieškotis saldžiuose majuose spalvoto cukraus... tomis dažytomis masėmis dengti tortus ir lipdyti figūrėles  ax.gif  ar kitus papuošimus, jei reikia  ax.gif

ačiū 4u.gif
atrodo, dabar reiks traukt į maršmeliukų paiešką biggrin.gif o jų būna vienspalvių? g.gif dar reikės atidžiai pastudijuot, ką ir kaip galima iš jų padaryt blush2.gif tikėjausi gal pavyks prasisukt su kokia spalvota grietinėle blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Jo, bazej ir as uzmeciau aki, kad nebera to dazu skyriaus g.gif
Cipciukas sake, kad dar stoties turguj kazkoks diedukas prekiauja tais dazais g.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2009 09 08, 22:35)
Jo, bazej ir as uzmeciau aki, kad nebera to dazu skyriaus  g.gif
Cipciukas sake, kad dar stoties turguj kazkoks diedukas prekiauja tais dazais  g.gif

o kažin kur to dieduko ieškot tam turguj reiktų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 09 08, 19:50)
jursla,kaip lygiai apdengta bigsmile.gif tikrai grazu smile.gif

Ačiū,aš labai stipriai stengiausi,nes man tai buvo pirmas tortas,keptas pagal užsakymą. Šiaip visada kepu tik sau. smile.gif 

Oho, cia tai bent visko prisiruosei  blink.gif Ir apdengimo mase, ir sokolado mase, ir saldainiu mase, ir dar bezas...  bigsmile.gif

Saldainių masės turėjau šaldytuve nuo ankstesnio karto,o visas kitas mases ruošiau.
Ir ko tik nepadarysi dėl tų tortų...
Atsakyti
QUOTE(estella @ 2009 09 08, 21:43)
ačiū 4u.gif
atrodo, dabar reiks traukt į maršmeliukų paiešką biggrin.gif  o jų būna vienspalvių? g.gif  dar reikės atidžiai pastudijuot, ką ir kaip galima iš jų padaryt blush2.gif  tikėjausi gal pavyks prasisukt su kokia spalvota grietinėle blush2.gif  biggrin.gif

estella, kelis puslapiukus atgal kaip tik rasiau apie marshmallow saldainius. Pavartyk, tikrai rasi.

O jeigu uzsuksi i virsuje esancia papuosimu tema, tai ten rasi atsakymus i savo antra klausima mirksiukas.gif

Jursla, saunuole.

Meian, aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 08 rugsėjo 2009 - 22:46
QUOTE(Jursla @ 2009 09 08, 18:32)

Kaip lygiai apdengtas tortukas bigsmile.gif 4u.gif

Meian, didelis aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti