Labai dekui kad nepabrokinot,torta buvau padejus balkone,tai tas dviratis i kadra ir papuole,na gal kas ir kepa panasu biskvita,man ji bendradarbe pasake pries koki 10metu, 5 kiausiniai stikline cukraus ir stikline miltu,ir viskas,kiausinius laaaaabai gerai isplaki su cukrumi nu iki putu,paskui atsargiai ipili stikline miltu ir ismaisai saukstu,taip pat atsargiai bet ne mikseriu,kepi ikaitintoje orkaiteje 180 laipsniu na del laiko tai nelabai zinau,gal koki 20-30min kol graziai pagelsta,siulau neatidarinet orkaites,tai sukris,ir kaip matot nesideda kepimo milteliai,bet tai jau patikrintas receptas tikrai iskyla biskvitas,svarbu kiausiniu gerai isplakt,paskui su pagaliuku patikrini,nu ma visada iseina,pameginkit.Tik jis biski sausokas gaunasi,tai kremai turi buti riebesni arba galima sulaistyt saldziu vandenuku.Nu pameginsit pamatysit.
rutyte11, malacius.Jeigu nesupyksi, patarsiu. Kai darai krepseli ir ten dedi gelytes, kad nesimatytu torto virsaus patepk ji sviestiniu ar kitu kremu i kuri idek zalios spalvos. Tada net ir su mazu kiekiu gelyciu atrodys visai kitaip. O dar galima pabarstyti tarkuotu sokoladu, bus zemes imitacija. O gal pas tave taip ir buvo sugalvota? Tiesiog nuotraukoje nesimato, kas ten per pagrindas po gelytis.
Gali orkaiteje tirpinti. Viena karta rodziau, kaip tai atrodo. Beje, man rodos, Migle irgi neturi mikrobanges ir naudoja orkaite.
Ir labai skani Tiesa, Olesta, pamirsau parasyt. Idek dar 1 arbatini sauksteli citrinos milteliu
Buna zalias cukrus, jo yra saldus majai parduotuveje. Ten pat maciau saldainius susuktus su zalia spalva. Kai neturejau dazu, tai pjausciau saldainius ir dejau tik zalia spalva
Sveika. Junkis prie musu
QUOTE(skristyn @ 2009 09 07, 17:22)
Aciu supratau as suprantu kad nebuna balta Klausiu nes norisi isbandyti
Ir dar kaip istirpint saldainius neturint mikrobangines
rutyte11 labai grazu
Ir dar kaip istirpint saldainius neturint mikrobangines
rutyte11 labai grazu
Gali orkaiteje tirpinti. Viena karta rodziau, kaip tai atrodo. Beje, man rodos, Migle irgi neturi mikrobanges ir naudoja orkaite.
QUOTE(Olesta @ 2009 09 07, 17:37)
Asseni, ačiū labai, man akinamai baltos ir nereikia, reikės žalios, bet pati masė yra ant tiek tampri ir maloni, kad būtent tam tortui ir dar vienam raudonam tai rinksiuos tik ją
Ir labai skani Tiesa, Olesta, pamirsau parasyt. Idek dar 1 arbatini sauksteli citrinos milteliu
QUOTE(Arven @ 2009 09 07, 18:04)
Gal kas turi ideju, kaip isgaut zalia spalva be dazu?
Pasidariau rozytes is marshmellow mases marshmellow spalvu: rozines ir gelsvos. Gal kur nors zaliu marshmelowsu buna?
Pasidariau rozytes is marshmellow mases marshmellow spalvu: rozines ir gelsvos. Gal kur nors zaliu marshmelowsu buna?
Buna zalias cukrus, jo yra saldus majai parduotuveje. Ten pat maciau saldainius susuktus su zalia spalva. Kai neturejau dazu, tai pjausciau saldainius ir dejau tik zalia spalva
QUOTE(ingridake @ 2009 09 07, 18:33)
Sveika. Junkis prie musu
QUOTE(Alexi @ 2009 09 06, 19:43)
Gal kam bus naudinga info kaip padaryti kelių aukštų "minkštą" tortą ir kaip daryti gėlytes iš grietinėlės:
nuoroda
nuoroda
ačiū už nuorodą.
QUOTE(Olesta @ 2009 09 06, 20:21)
leisiu sau pakomentuoti šitą nuorodą: pirmą tortą moteriškė darydama sunkina sau darbą, tempdama juostas žemyn, o ne į viršų, taip dengti yra sudėtingiau, nors gal čia kaip kam, neapdengčiau nei gyvenime taip, jau nebekalbant apie jos darbo tempus, va į viršų tai greitai einasi antrą jei reikėtų valgyti, tai man būtų ne kas, nes laaaabai jau daug grietinėlės, aš iš tų, kur kremas tinkamas viduje, bet jo perkrova ant torto, man ne prie širdies ir juo labaiau netenkintų skrandžio galimybių suvirškinti todėl puošdama renkuosi ploną aptepimą ir kuo plonesnį raštą kremui dengti....kita vertus, čia užsieninis tortas ir viduje turbūt standartinė storulė bulka su plonyčiu džemo sluoksniu per vidurį
nerealiai daug ten grietinėlės ar tai sviestinio kremo.. man vien tik bežiūrint į tuos kiekius tų "kliurkų", burnoj veliasi..
įdomu tik pačią techniką pažiūrėt.
Sveikos, greitai perbegau tema, tai uzmaciau Olestos pianina nu nerealiai
saldainiuku yra dar pirkti Thomas Philips, didelis maisas berods 20 lt kainuoja
QUOTE(salexa @ 2009 09 07, 10:01)
O marchmalow saldainiukai kiek jie kainuoja kokiam prekybos centre, vakar buvau saldziuose majuose tai ten 1 kg kaina apie 30 litu, tai vat mastau ar visa ta poki nusipirkti ar uztenka ir maisiukais?
saldainiuku yra dar pirkti Thomas Philips, didelis maisas berods 20 lt kainuoja
saldainiuspirkit tik tokiais kiekiais, kiek reikia tortui apdengti
QUOTE(Olesta @ 2009 09 06, 13:00)
dengtas saldainine šokoladine mase (jėgova masė, gailiuosi anksčiau nebandžiusi); mygtukai, balti klavišai, gėlės ir natų knyga iš pastiliažo su aliejumi...
Olesta, sakiau seniau, kad denk galvas boružėm ta mase man ta masė ruda pati pačiausia, lengviau turbūt niekas jau nepasidaro, kočiok kaip nori, ką nori tą daryk su ja, šaldytuve ir laikos ilgiausiai, kai reikia išsiimi, mikrobangėj pašildai ir vėl lipdyk ką nors...
Merginos, o tortai kur prizigzaguoti, tai ten su kokiu pričindalu darot, ar jau jiems rankelės atmuštos
Papildyta:
QUOTE(Migle79 @ 2009 09 06, 14:54)
va kaip čia
MB kai pamatė apdengimą, iš karto pasakė, ko boružių galvų nedengi ta mase, nu pabandysiu, kai vėl boružes galėsiu akyse regėti, man jau jos pabodo
Spanguolia, Rutyte, grazu
Man irgi skaniausias sitas biskvitas Tik as miltus isplaku su mikseriu, ir darineju orkaites dureles, kai reikia patikrint, ir kazkodel man jis visai dregnas gaunasi Pas mane biski kitom proporcijom produktai, gal todel Bet skonis nerealus
QUOTE(ingridake @ 2009 09 07, 17:30)
Labai dekui kad nepabrokinot,torta buvau padejus balkone,tai tas dviratis i kadra ir papuole,na gal kas ir kepa panasu biskvita,man ji bendradarbe pasake pries koki 10metu, 5 kiausiniai stikline cukraus ir stikline miltu,ir viskas,kiausinius laaaaabai gerai isplaki su cukrumi nu iki putu,paskui atsargiai ipili stikline miltu ir ismaisai saukstu,taip pat atsargiai bet ne mikseriu,kepi ikaitintoje orkaiteje 180 laipsniu na del laiko tai nelabai zinau,gal koki 20-30min kol graziai pagelsta,siulau neatidarinet orkaites,tai sukris,ir kaip matot nesideda kepimo milteliai,bet tai jau patikrintas receptas tikrai iskyla biskvitas,svarbu kiausiniu gerai isplakt,paskui su pagaliuku patikrini,nu ma visada iseina,pameginkit.Tik jis biski sausokas gaunasi,tai kremai turi buti riebesni arba galima sulaistyt saldziu vandenuku.Nu pameginsit pamatysit.
Man irgi skaniausias sitas biskvitas Tik as miltus isplaku su mikseriu, ir darineju orkaites dureles, kai reikia patikrint, ir kazkodel man jis visai dregnas gaunasi Pas mane biski kitom proporcijom produktai, gal todel Bet skonis nerealus
Labas rytas, ieškoma idėja metukų berniuko tortui - kyštelėkit ką baigiu išvartyti visą googl'ą, nu niekas neužkliūna už širdies
QUOTE(Olesta @ 2009 09 08, 10:05)
Labas rytas, ieškoma idėja metukų berniuko tortui - kyštelėkit ką baigiu išvartyti visą googl'ą, nu niekas neužkliūna už širdies
tortas
Ir šitas dar fainas
Na pagaliau pasisekė ir man, išėjo beze kremas
Ačiūūūūū visoms konsultantėms už kantrybę, kad taip ilgai ir nuosekliai aprašinėjo visą beze darymo procesą. Kadangi dabar rašau iš darbo, tai vakare parodysiu ir aš savo tortuką darytą kolegės dukros gimtadieniui. Ji liko patenkinta ir skoniu ir išvaizda.
Ačiūūūūū visoms konsultantėms už kantrybę, kad taip ilgai ir nuosekliai aprašinėjo visą beze darymo procesą. Kadangi dabar rašau iš darbo, tai vakare parodysiu ir aš savo tortuką darytą kolegės dukros gimtadieniui. Ji liko patenkinta ir skoniu ir išvaizda.
QUOTE(MeGu @ 2009 09 08, 11:32)
che, šito torto kaina nepavydėtina būtų..
QUOTE(Jursla @ 2009 09 08, 11:47)
Jėėėėė, kaip sveikinu