Kiek as domejausi, tai konkreti suma priklauso, zinoma, nuo procentu ir nuo ankstesniu atlyginimu. Ne paskutinio, o apskritai gauto. Mano stazas nera labai didelis, ir nors paskutineje darbovieteje gavau nemaza atlyginima, bet buvo skaiciuojamos pajamos nuo stazo pradzios, kai lakai tikrai nebuvo tokie geri, tad ir suma gavosi nedidele.
QUOTE(ragnez @ 2009 09 07, 10:18)
laba diena
Gabija, labai dailus darbeliai. man cia klausimas iskilo - o kaip tu juosteliu krastelius apdoroji, kad nespurtu, siuliukai nenutistu?
ifauru, o nuo FOLFIRI plaukeliai krenta?
del trukmes, prisimenu, su chemoterapeute kalbejom, nes tuomet buvau isskaiciusi, kad FOLFOX maksimaliai gali buti skiriami 12 seansu... ir chirurgas buvo susnekejes apie pusmetini gydyma, tai jau rupinausi, kiek cia man skirs. ir gydytoja susake, kad atsizvelgiama i tai, kaip organizmas gydyma toleruoja, ir kad ilgesnis gydymas negarantuoja geresnio rezultato, kad rezultatui pasiekti uztenka 6-8 seansu. cia konkreciai apie FOLFOX. be to, berods tik 6 seansai kompensuojami nors, kaip supratau, butu skirtas ir kompensuotas tokios trukmes gydymas, kokio prireiktu - bet tiksliai nezinau.
na dar viena idomi informacija. man brolis atsiunte straipsneli apie aspirino vartojima storosios/tiesiosios zarnos veziui gydyti. idedu pora citatu:
na, trumpai tariant, reguliarus aspirino vartojimas pagerina sirgusiuju tiesiosios/storosios zarnos veziu isgyvenamuma.
Gabija, labai dailus darbeliai. man cia klausimas iskilo - o kaip tu juosteliu krastelius apdoroji, kad nespurtu, siuliukai nenutistu?
ifauru, o nuo FOLFIRI plaukeliai krenta?
del trukmes, prisimenu, su chemoterapeute kalbejom, nes tuomet buvau isskaiciusi, kad FOLFOX maksimaliai gali buti skiriami 12 seansu... ir chirurgas buvo susnekejes apie pusmetini gydyma, tai jau rupinausi, kiek cia man skirs. ir gydytoja susake, kad atsizvelgiama i tai, kaip organizmas gydyma toleruoja, ir kad ilgesnis gydymas negarantuoja geresnio rezultato, kad rezultatui pasiekti uztenka 6-8 seansu. cia konkreciai apie FOLFOX. be to, berods tik 6 seansai kompensuojami nors, kaip supratau, butu skirtas ir kompensuotas tokios trukmes gydymas, kokio prireiktu - bet tiksliai nezinau.
na dar viena idomi informacija. man brolis atsiunte straipsneli apie aspirino vartojima storosios/tiesiosios zarnos veziui gydyti. idedu pora citatu:
na, trumpai tariant, reguliarus aspirino vartojimas pagerina sirgusiuju tiesiosios/storosios zarnos veziu isgyvenamuma.
Del aspirino negirdejau, bet kai tetis gydesi ir leidosi FRAGMINA, tai daktare buvo uzsiminusi, kad jis naikina vezines lasteles, sia informacija ji buvo parsivezusi is JAV.
Atsakau. Skydliauke reikia tirtis dazniau. Nors man nenustate nieko blogo, tyrimai budavo geri . Taciau viena grazia diena , kazkoks kypselis susnybzdejo....... Eik. Na ir baigesi tuo , kad ispjove skydliauke , nustate 3 st. vezys -kumelys. Bet stadijos nustatomos pagal metus. Vienu zodziu informacijos pilna. Nebukit abejingos sau.
arune ,nezinau ka patarti Gal tavo gydytuoja gali patarti,gal parasyti "pagrazinta" ligos istorija
Man dave 15% darbingumo metams,iki gruodzio 17,kaip idomu toliau? Gal irgi visai nuims? Gaunu irgi nedaug,659lt,bet vis pinigai,nes dirbti dar tikrai neeisiu,ir del saves ir del mazosios.Beje,darzelyje mums vis sunku,o siandien jau sedim namie su baisia sloga
Man dave 15% darbingumo metams,iki gruodzio 17,kaip idomu toliau? Gal irgi visai nuims? Gaunu irgi nedaug,659lt,bet vis pinigai,nes dirbti dar tikrai neeisiu,ir del saves ir del mazosios.Beje,darzelyje mums vis sunku,o siandien jau sedim namie su baisia sloga
Kaip idomu, Sveta, kad ir jum dave 15%, nes as turiu tiek pat, o vaikstau tik su ramentais, nes vienos kojos minti negaliu, sedeti ir nelabai galiu, tai tik gulejimas.
O kai ateis ta data, reikes vel nesti dokumentus ir vel ziures, ar kirs invaliduma, ar ne. Bent taip as suprantu.
O kai ateis ta data, reikes vel nesti dokumentus ir vel ziures, ar kirs invaliduma, ar ne. Bent taip as suprantu.
QUOTE(SVETA K. @ 2009 09 07, 14:45)
na, maniskis mazius i darzeli neina, bet liuli vis tiek paleido... mokyklinukas irgi vakare inkste, kad neprakvepuoja, o siandien - kad burnoj keistas jausmas. matyt, virusas kabinasi. prigirdziau ciobreliu arbatos ir issiunciau i mokykla. vienintelis darzelinukas niekuo nesiskundzia
invalidumo as taip ir nesusitvarkiau. kazkaip net minties tokios nekilo suzinojusi diagnoze buvau motinystes atostogose ir sekmingai "atostogausiu" dar gera pusmeti, iki 2010 kovo, o tada matysim, kaip bus su oficialiom darbovietem ir diagnozem...
QUOTE(tati @ 2009 09 07, 15:49)
Kaip idomu, Sveta, kad ir jum dave 15%, nes as turiu tiek pat, o vaikstau tik su ramentais, nes vienos kojos minti negaliu, sedeti ir nelabai galiu, tai tik gulejimas.
o kodel idomu? invaliduma juk duoda ne del to,kiek zmogus vaikscioti gali
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2009 09 07, 15:51)
na, maniskis mazius i darzeli neina, bet liuli vis tiek paleido... mokyklinukas irgi vakare inkste, kad neprakvepuoja, o siandien - kad burnoj keistas jausmas. matyt, virusas kabinasi. prigirdziau ciobreliu arbatos ir issiunciau i mokykla. vienintelis darzelinukas niekuo nesiskundzia
invalidumo as taip ir nesusitvarkiau. kazkaip net minties tokios nekilo suzinojusi diagnoze buvau motinystes atostogose ir sekmingai "atostogausiu" dar gera pusmeti, iki 2010 kovo, o tada matysim, kaip bus su oficialiom darbovietem ir diagnozem...
nu del darzelinuko o invaliduma moka ir kai gauni motynistes pasalpa.Man tai pati gydytuoja viska surase ir pasake nunesti i komisija.Tiesa as net nedalyvavau,labai blogai man tada buvo po chemijos,gulejau ir vienodai man buvo,kokia ta grupe duos,tai vaziavo mano sesuo,tai sake tik perskaite,paklause kiek svitinumu po chemiju nusimato ir viskas.
QUOTE(tati @ 2009 09 07, 14:49)
Tikrai Sveta, čia tau gerai pasisekė. Arba ne viską pasakai
Maniškis su ūmia limfoblastine leukemija ir dar besitęsiančiu gydimu (praėjo 6 kursai iš 8), gavo 40% darbingumo, kas prilygsta II grupei.
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 09 07, 16:16)
Tikrai Sveta, čia tau gerai pasisekė. Arba ne viską pasakai
Maniškis su ūmia limfoblastine leukemija ir dar besitęsiančiu gydimu (praėjo 6 kursai iš 8), gavo 40% darbingumo, kas prilygsta II grupei.
nu tikrai tikrai viska pasakoju joki kysiu ,pazistamu ir t.t. nebuvo as pati nustebau,kaip ten viskas greitai,be jokio biurokratizmo.O Sodra pskui puse metu beveik negalejo suskaicioti ir visokiu dar nesamoniu ten buvo Tikrai tada nezinau,nuo ko priklauso ta grupe,gal nuo ligos,gal nuo savijautos gydymo metu,nu gal nuisisneku...tikrasi nezinau
Aj,va dar prisimeniau kad buvo parasyta mano gydytuojos:bukle labai sunki
QUOTE(SVETA K. @ 2009 09 07, 15:08)
o kodel idomu? invaliduma juk duoda ne del to,kiek zmogus vaikscioti gali
Kaip tai ne? Juk jei zmogus vaikscioti negali, pvz, vezimely sedi, juk del to ir gauna invaliduma.
O man jokio gydymo nebuvo, tik operacija, po kurios - mano minetos pasekmes.
QUOTE(tati @ 2009 09 07, 16:29)
Kaip tai ne? Juk jei zmogus vaikscioti negali, pvz, vezimely sedi, juk del to ir gauna invaliduma.
norejau parasyti,ne tik del to
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2009 09 07, 16:37)
norejau parasyti,ne tik del to
Juk musu merginos visos vaikscioti gali,bet turi invaliduma Aj ko as cia teisinsiu,nei as prasiau ta grupe,nei ka...Kaip nusprende gydytuojai,taip ir dave...labai noreciau kad jos niekada nereiketu
QUOTE(tati @ 2009 09 07, 11:15)
[i]The company has developed its first anti-cancer drug candidate, BCT-100, which is a recombinant human enzyme for the treatment of cancers that are dependent on arginine for growth.
tati, daug tokių medikamentų yra bandoma. Ypač įvairių fermentų-enzimų, kurie veikia genetinį foną. tai pirmos- antros fazės studijiniai bandymai. Bandomi vaistai dar neturi pavdinimų tik sąlyginius kodus. Daug straipsnių yra apie naujausius mėginimus suvaldyti vėžį www.medscape.com.
Dabar labai susidomėjuis seku apie mėginimus pažaboti triple negative breast cancer, tokį aš, man atrodo, ir NBA turim.
arune, invalidumo išsaugojimui bandyk viską motyvuoti lifedemine ranka, (ji juk pas tave patinusi dar?) ir tuo kitu pabrinkimu. Skauda, maudžia, tirpsta, kieta, nedaug jėgos, silpna ir pan.