Įkraunama...
Įkraunama...

Su VILTIMI į RUDENĮ

Labas rytas,

Oooo, Gabijos pomėgių spektras išsiplėtė thumbup.gif . Šaunu ! Ir aš norėčiau su tais karoliukais pažaisti, bet pinigai unsure.gif

IFAURU - group.gif

P.S. nemiegojau pusę nakties. Užkabino Ugninės temoj diskusija, neleido mintims nurimti.

Mergaitės, gal turit idėjų, kaip inval.pašalpą išsaugot? Greit reikia eit, o dabar, kiek girdėjau,- gydymo jei nėra šiuo metu - tuoj nuima pašalpą. Ir taip ji buvo tik 550 lt., bet man tai dideli pinigai. Jei nuims, viskas,...nebežinau, kaip reiks pragyvent. Visai nebe juokai.

unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 07 rugsėjo 2009 - 09:20
laba diena hi.gif

Gabija, labai dailus darbeliai. man cia klausimas iskilo - o kaip tu juosteliu krastelius apdoroji, kad nespurtu, siuliukai nenutistu? blush2.gif

ifauru, o nuo FOLFIRI plaukeliai krenta? g.gif

del trukmes, prisimenu, su chemoterapeute kalbejom, nes tuomet buvau isskaiciusi, kad FOLFOX maksimaliai gali buti skiriami 12 seansu... ir chirurgas buvo susnekejes apie pusmetini gydyma, tai jau rupinausi, kiek cia man skirs. ir gydytoja susake, kad atsizvelgiama i tai, kaip organizmas gydyma toleruoja, ir kad ilgesnis gydymas negarantuoja geresnio rezultato, kad rezultatui pasiekti uztenka 6-8 seansu. cia konkreciai apie FOLFOX. be to, berods tik 6 seansai kompensuojami g.gif nors, kaip supratau, butu skirtas ir kompensuotas tokios trukmes gydymas, kokio prireiktu - bet tiksliai nezinau. g.gif

na dar viena idomi informacija. man brolis atsiunte straipsneli apie aspirino vartojima storosios/tiesiosios zarnos veziui gydyti. idedu pora citatu:

Results  After a median follow-up of 11.8 years, there were 193 total deaths (35%) and 81 colorectal cancer–specific deaths (15%) among 549 participants who regularly used aspirin after colorectal cancer diagnosis, compared with 287 total deaths (39%) and 141 colorectal cancer–specific deaths (19%) among 730 participants who did not use aspirin.

Conclusion  Regular aspirin use after the diagnosis of colorectal cancer is associated with lower risk of colorectal cancer–specific and overall mortality, especially among individuals with tumors that overexpress COX-2.

na, trumpai tariant, reguliarus aspirino vartojimas pagerina sirgusiuju tiesiosios/storosios zarnos veziu isgyvenamuma. g.gif

Atsakyti
QUOTE(arune @ 2009 09 07, 10:17)

P.S.  nemiegojau pusę nakties. Užkabino Ugninės temoj diskusija, neleido mintims nurimti.

Mergaitės, gal turit idėjų, kaip inval.pašalpą išsaugot?  Greit reikia eit, o dabar, kiek girdėjau,- gydymo jei nėra šiuo metu - tuoj nuima pašalpą.  Ir taip ji buvo tik 550 lt.,  bet man tai dideli pinigai. Jei nuims, viskas,...nebežinau, kaip reiks pragyvent.  Visai nebe juokai.

unsure.gif

Savaitgalį praleidau pas mamą, bet grįžus viską perskaičiau. Jausmas toks, kad situacija panaši, kaip pas mus buvo su babania. Niekas niekam blogo nenorėjo, bet žmonės pavargę, girdi tai, ką nori girdėti...Nerašau nieko.

O gal susitark, "atsigulk" į ligoninę g.gif

QUOTE(ragnez @ 2009 09 07, 10:18)
laba diena hi.gif

ifauru, o nuo FOLFIRI plaukeliai krenta?  g.gif
del trukmes, prisimenu, su chemoterapeute kalbejom, nes tuomet buvau isskaiciusi, kad FOLFOX maksimaliai gali buti skiriami 12 seansu... ir chirurgas buvo susnekejes apie pusmetini gydyma, tai jau rupinausi, kiek cia man skirs. ir gydytoja susake, kad atsizvelgiama i tai, kaip organizmas gydyma toleruoja, ir kad ilgesnis gydymas negarantuoja geresnio rezultato, kad rezultatui pasiekti uztenka 6-8 seansu. cia konkreciai apie FOLFOX. be to, berods tik 6 seansai kompensuojami  g.gif nors, kaip supratau, butu skirtas ir kompensuotas tokios trukmes gydymas, kokio prireiktu - bet tiksliai nezinau.  g.gif
na dar viena idomi informacija. man brolis atsiunte straipsneli apie aspirino vartojima storosios/tiesiosios zarnos veziui gydyti. idedu pora citatu:
na, trumpai tariant, reguliarus aspirino vartojimas pagerina sirgusiuju tiesiosios/storosios zarnos veziu isgyvenamuma.  g.gif

FOLFIRI schemoj irinotekasnas - ten viskas nuo jo....Vienas žymus LT chemoterapeutas ir minėjo, kad gali būti ir 20 seansų. Jei tik organizmas atlaiko. Mamai ir FOLFOX, ir FOLFIRI buvo skirta po 8 kartus.

O va dėl aspirino girdžiu pirmąkart. Reikės paieškoti info....
Atsakyti
[quote=arune,2009 09 07, 10:17]
Labas rytas,

Oooo, Gabijos pomėgių spektras išsiplėtė thumbup.gif . Šaunu ! Ir aš norėčiau su tais karoliukais pažaisti, bet pinigai unsure.gif

IFAURU - group.gif

Aš perku aksomines juosteles, o viduryje dekoratyvinė saga.Nors dabar jos irgi gana brangios , viena iki 10 Lt traukia.O karoliukų čia daug nereikia.
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 09 07, 10:27)
O va dėl aspirino girdžiu pirmąkart. Reikės paieškoti info....

idedu visa straipsni: cia ir bus toji informacija smile.gif tai straipsnio, publikuoto medicinos zurnale santrauka. visa straipsni, jei idomu, tikriausiai galetu atsiusti mano brolis PDF formatu.

Aspirin Use and Survival After Diagnosis of Colorectal Cancer
Andrew T. Chan, MD, MPH; Shuji Ogino, MD, PhD; Charles S. Fuchs, MD, MPH

JAMA. 2009;302(6):649-658.

Context  Aspirin reduces risk of colorectal neoplasia in randomized trials and inhibits tumor growth and metastases in animal models. However, the influence of aspirin on survival after diagnosis of colorectal cancer is unknown.

Objective  To examine the association between aspirin use after colorectal cancer diagnosis on colorectal cancer–specific and overall survival.

Design, Setting, and Participants  Prospective cohort study of 1279 men and women diagnosed with stage I, II, or III colorectal cancer. Participants were enrolled in 2 nationwide health professional cohorts in 1980 and 1986 prior to diagnosis and followed up through June 1, 2008.

Main Outcome Measure  Colorectal cancer–specific and overall mortality.

Results  After a median follow-up of 11.8 years, there were 193 total deaths (35%) and 81 colorectal cancer–specific deaths (15%) among 549 participants who regularly used aspirin after colorectal cancer diagnosis, compared with 287 total deaths (39%) and 141 colorectal cancer–specific deaths (19%) among 730 participants who did not use aspirin. Compared with nonusers, participants who regularly used aspirin after diagnosis experienced a multivariate hazard ratio (HR) for colorectal cancer–specific mortality of 0.71 (95% confidence interval [CI], 0.53-0.95) and for overall mortality of 0.79 (95% CI, 0.65-0.97). Among 719 participants who did not use aspirin before diagnosis, aspirin use initiated after diagnosis was associated with a multivariate HR for colorectal cancer–specific mortality of 0.53 (95% CI, 0.33-0.86). Among 459 participants with colorectal cancers that were accessible for immunohistochemical assessment, the effect of aspirin differed significantly according to cyclooxygenase 2 (COX-2) expression (P for interaction = .04). Regular aspirin use after diagnosis was associated with a lower risk of colorectal cancer–specific mortality among participants in whom primary tumors overexpressed COX-2 (multivariate HR, 0.39; 95% CI, 0.20-0.76), whereas aspirin use was not associated with lower risk among those with primary tumors with weak or absent expression (multivariate HR, 1.22; 95% CI, 0.36-4.18).

Conclusion  Regular aspirin use after the diagnosis of colorectal cancer is associated with lower risk of colorectal cancer–specific and overall mortality, especially among individuals with tumors that overexpress COX-2.

Author Affiliations: Gastrointestinal Unit, Massachusetts General Hospital and Harvard Medical School (Dr Chan); Department of Pathology, Brigham and Women's Hospital, Harvard Medical School, and Department of Epidemiology, Harvard School of Public Health (Dr Ogino); Department of Medical Oncology, Dana-Farber Cancer Institute (Drs Ogino and Fuchs); Channing Laboratory, Department of Medicine, Brigham and Women's Hospital, and Harvard Medical School (Drs Chan and Fuchs) Boston, Massachusetts.
Atsakyti
Ačiukas 4u.gif

Jau su sese pasidalinau šita info, jos reakcija buvo - taipi aspirinas slopina uždegimą, gali būti...
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2009 09 04, 22:42)
Prisiminiau, kad pries pora dienu per Discovery Science ziurejau api enauja dabar bandoma kovos su kepenu veziu buda. Trumpai uzsirasiau kelis zodelius, pamaniau, akd kam is jusu bus idomu. Jei kokie zodziai ne visai teisingi, nepykit, nes greitai bandziau uzsirasyti, kad esme atsiminciau ir perteikciau.

Sis budas atrastas Hong Konge, jau isbandyta su keliais zmonemis. Ten rode, kad kepenu vezys paprastai minta argeninu, kuri gamina organizmas. Kovos su siuo bjaurastim esme - skiriama argenina naikinanti medziaga - argenaze (arginaze?). Sis gydymas bent sustabdo vezio plitima ir pailgina gyvenima. Be to, gydymas be pasalinio poveikio, nes neveikia sveikuju lasteliu.

Nepatingejau pagooglint apie sita zinia, tai radau stai ka http://www.bio-cancer.org/

The company has developed its first anti-cancer drug candidate, BCT-100, which is a recombinant human enzyme for the treatment of cancers that are dependent on arginine for growth.

In collaboration with Loma Linda University Clinical trial Centre, University of Hong Kong and Kinexum, we have now designed our phase Ib clinical trial protocol to specifically address the issue of single agent and combination efficacy of BCT-100 with various chemotherapeutic agents in patients with liver cancer, melanoma and prostate cancers.

Gabija, jusu darbeliai labai grazus. Reikia man nufotografuoti savo smulkius darbelius, gal pabandysiu artimiausiom dienom parodyti.
Atsakyti
Laba!
QUOTE(ifauru @ 2009 09 04, 19:34)

Kosėt mama nekoseja visai. Ir jaučiasi visai nieko. Kad tik tos žinios neužmuštų...

Jauciu,kad tik mano mama koseja.Kiek yra sutikusi zmoniu su metastazemis plauciuose,nei vienas nekosejo.Nesuprantam kas ir kaip,gal jai tas kosulys su sirdim susijes g.gif

Stiprybes jums! 4u.gif

Atsakyti
.GABIJA - nuostabios segės. Tokios išbaigtos ir kruopščiai padarytos thumbup.gif
Papildyta:

Mergaitės, gal turit idėjų, kaip inval.pašalpą išsaugot?  Greit reikia eit, o dabar, kiek girdėjau,- gydymo jei nėra šiuo metu - tuoj nuima pašalpą.  Ir taip ji buvo tik 550 lt.,  bet man tai dideli pinigai. Jei nuims, viskas,...nebežinau, kaip reiks pragyvent.  Visai nebe juokai.

unsure.gif

Nesupratau..... Gal ne apie tą pašalpą galvoju, bet čia kažkaip nerealu.
Yra juk daug žmonių, kurie neįgalūs ir tokie bus visą gyvenimą, bet ir gydimo nebėra. Kažkas čia ne taip g.gif
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2009 09 07, 00:26)
wub.gif Parasysiu mano viena is megstamiausiu eilerasciu apie rudieni :

Gražu wub.gif O jau vaizdai thumbup.gif
Tik su rusų tai liūdna darosi... Reikia praktikos doh.gif
Papildyta:

P.S.  nemiegojau pusę nakties. Užkabino Ugninės temoj diskusija, neleido mintims nurimti.

unsure.gif

Suintrigavote tai paskaičiau ir aš....
Nekomentuosiu schmoll.gif Nors minčių daug.
Kartais padeda matymas visko lyg nuo didžiulio kalno kai visi žemai ir mažyčiai
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 09 07, 12:15)
Nesupratau..... Gal ne apie tą pašalpą galvoju, bet čia kažkaip nerealu.
Yra juk daug žmonių, kurie neįgalūs ir tokie bus visą gyvenimą, bet ir gydimo nebėra. Kažkas čia ne taip  g.gif

Neigalumas buna suteikiamas tam tikram laikui, veliau vel reikia pateikti dokumentus NDNT tarnybai, kuri persvarsto neigalumo laipsni. Manes tas irgi lauks, bet dalis neigalumo liks vis tiek.
Atsakyti
kalbant apie onko ligonius, situacija tokia - gauni gydymą - ir grupė aukštesnė, t.y. neįgalumo proc. Negauni - perskaičiuoja. Pvz. man kai ligą nustatė, gydymo metu gavau 2 gr., gydymą baigė, pasiekta remisija,- ir grupė kita, iškart sumažino pinigėlius,gaudavau 170 lt. Taip buvo iki recidyvo. Tada vėl perskaičiavo, dabar 30 proc.darbingumas, pinigų - 550. Gydymas baigtas gruodžio mėn. Jei šiuo metu gydymo nėra - tikrai nepaliks tų pinigų. Draugė nesenai ėjo, jai 2 st. krūties, po gydymo jau 5 m., tai pripažino sveika. Visiškai nieko nebegaus.

Žiūri ne į ligą, jos sudėtingumą, o išsilavinimą, dar kažkokį biesą,... todėl ir skaudu. Situacija dėl darbų, pačios žinot, kokia dabar, namie šį tą dirbu, bet tai mažai. Labai mažai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 07 rugsėjo 2009 - 11:47
QUOTE(arune @ 2009 09 07, 12:46)
kalbant apie onko ligonius, situacija tokia - gauni gydymą - ir grupė aukštesnė, t.y. neįgalumo proc. Negauni - perskaičiuoja.

Supratau. Ačiū
Atsakyti