Įkraunama...
Įkraunama...

Su VILTIMI į RUDENĮ

QUOTE(Liutukeee @ 2009 09 04, 11:20)
Mama siandien vel prastai jauciasi.Siandien-trecia diena po Gemzaros.Kazi kaip kitos jautetes po Gemzaros?

Liutukeee,
Temperatūra gali būti: dėl pačios ligos (dėl vėžio), dėl naviko irimo (vyksta gydymas), dėl pačių vaistų šalutinių veiksnių.
Aš jau rašiau, man sulašinus gemzarą (mažoji chemija) būdavo aukštos temperatūros ir tik prieš pat didžiąją chemija (gemzara taksolis) pradėjus vartoti deksametazoną, temperatūra nukrisdavo, tai praktiškai ir būdavo dvi savaites. buvo žiema, tai leidau laiką namučiuose, nes temperatūra pastoviai virš 38, kartais ir 39. Ryte nukrisdavo iki 37-37,8, apie pietus pradėdavo kilti. Vargindavo labai, naktimis prakaituodavau smarkiai. Dėl apetito, net jei jo nėra-yra blaivus protas: reikia - mažais kąsneliais, jei sunku ryti tada skystesnį maistą, auginat mažylę, bent jos maisitelio kelis šaukštus ir tada vaistukų, kokių jau ten reikia, nebus skrandis tuščias. Čia jau išnyksta sąvokos; skanu neskanu -REIKIA. Visai nevalgantiems ligoniams išsivysto kacheksija:
Anoreksija, Kacheksija. Patarimai, kaip pagerinti apetitą.

ramune27,

QUOTE(ramune27 @ 2009 09 04, 12:13)
Sveikutės
ciklofosfamidas,doksorubicinas,vinikristinas ,prednizalonas ,ranitidinas ,ondansetronas.

ciklofosfamidas,doksorubicinas,vinikristinas – chemija. Doksorubicinas taip vadinamoji raudonoji.
prednizalonas - mažina chemoterapinio vaisto atmetimą, silpnina imunitetą: saugo nuo kitų pašalinių veiksnių...(alergijų, autoimuninių procesų, tinimų).
ranitidinas –saugo skrandį.
ondansetronas – nuo pykinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 04 rugsėjo 2009 - 12:46
QUOTE(Liutukeee @ 2009 09 04, 12:18)
O ka butu galima gert apetitui gerint?Nes mama visiskai nenori valgyt.Turi gert vaistus nuo spaudimo,o ant tuscio skrandzio negalima,o valgyt nieko nenori .

MEGACE - sirupas (išrašo onkologas_receptinis)

nereceptinės priemonės-vit C, rūgštūs vaisiai.
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 09 03, 14:06)

Nors pas mane šiandien irgi jų visokių yra...Mamai darėm KT. Gydytojas aprašus atiduos ryt popiet. Bet taip kažkaip neaiškiai susakė, kad kepenyse lyg kažko daugiau....Taip neramu laukt to rytojaus....

Buvo pagrindas, deja, nerimui...MTS kepenyse per 2 mėn po chemijų oi kaip padidėjo, plaučiai irgi verysad.gif
Lauksim pirmadienį susitikimo su chemoterapeute. Vėl kažkas radikalaus turbūt bus. Be jokio atokvėpio cray.gif

Nespejom į gerų tyrimų rugpjūtį, deja....
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 09 04, 15:52)
Buvo pagrindas, deja, nerimui...MTS kepenyse per 2 mėn po chemijų oi kaip padidėjo, plaučiai irgi  verysad.gif
Lauksim pirmadienį susitikimo su chemoterapeute. Vėl kažkas radikalaus turbūt bus. Be jokio atokvėpio  cray.gif

Ifauru console.gif Kaip negerai verysad.gif Bet vistiek nepasiduokite,laikykites su mamyte 4u.gif STIPRYBES DAUG DAUG DAUG 4u.gif

ramune man buvo tokia pat chemija+metotreksatas i stubura ir +biologinis vaistas rituksimabas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 09 04, 14:52)
Buvo pagrindas, deja, nerimui...MTS kepenyse per 2 mėn po chemijų oi kaip padidėjo, plaučiai irgi  verysad.gif
Lauksim pirmadienį susitikimo su chemoterapeute. Vėl kažkas radikalaus turbūt bus. Be jokio atokvėpio  cray.gif

Ar šiandien tikrinatės? Negerai, kad taip .Tokios sunkios chemo , o vis tik nesuveikė.Man irgi per 3-ią ciklą žarnyne priaugo metastazių , irgi be poilsio sekė operacija ir 4-as chemo ciklas.
Stiprybės.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 09 04, 15:18)
Ifauru console.gif Kaip negerai verysad.gif Bet vistiek nepasiduokite,laikykites su mamyte 4u.gif STIPRYBES DAUG DAUG DAUG 4u.gif

ramune man buvo tokia pat chemija+metotreksatas i stubura ir +biologinis vaistas rituksimabas. 4u.gif

atsiprašau ,bet labai idomu pasidarė o kodėl į stuburą? ir nuo ko tie biologiniai vaistukai? ir jai ne paslaptis kokia stadija priskirė jums?
Atsakyti
QUOTE(ramune27 @ 2009 09 04, 16:46)
atsiprašau ,bet labai idomu pasidarė o kodėl į stuburą? ir nuo ko tie biologiniai vaistukai? ir jai ne paslaptis kokia stadija priskirė jums?

Man gydytuoja paaiskino kad mano limfoma "megsta"persimesti i stubura,del to leido ta chemija profilaktiskai (tas leidimas man buvo baisiausias,kiekviena karta dare dar punkcija ir reikejo guleti trys val ant pilvo ir trys ant sono po jos doh.gif Isguleti tai galima,bet kai tau lasina to paciu 3 litrus skyscio i viena doh.gif Tai gulejau su pampersu) ,tas biologinis vaistat skiriamas kai yra toks zymuo CD20,jis rasomas biopsijos atsakyme.Pajeskokite su GOOGLE rasite ten daug informacijos apie rituksimaba,kitaip mabthera 4u.gif Man buvo 3A stadija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 04 rugsėjo 2009 - 15:07
QUOTE(adis @ 2009 09 04, 13:42)
Liutukeee,
Temperatūra gali būti: dėl pačios ligos (dėl vėžio), dėl naviko irimo (vyksta gydymas), dėl pačių vaistų šalutinių veiksnių.
Aš jau rašiau, man sulašinus gemzarą (mažoji chemija) būdavo aukštos temperatūros ir tik prieš pat didžiąją chemija (gemzara taksolis) pradėjus vartoti deksametazoną, temperatūra nukrisdavo, tai praktiškai ir būdavo dvi savaites. buvo žiema, tai leidau laiką namučiuose, nes temperatūra pastoviai virš 38, kartais ir 39. Ryte nukrisdavo iki 37-37,8, apie pietus pradėdavo kilti. Vargindavo labai, naktimis prakaituodavau smarkiai. Dėl apetito, net jei jo nėra-yra blaivus protas: reikia - mažais kąsneliais, jei sunku ryti tada skystesnį maistą, auginat mažylę, bent jos maisitelio kelis šaukštus ir tada vaistukų, kokių jau ten reikia, nebus skrandis tuščias. Čia jau išnyksta sąvokos; skanu neskanu -REIKIA. Visai nevalgantiems ligoniams išsivysto kacheksija:

Labai jums aciu! 4u.gif O kaip jusu sveikatele?

Siaipnetaip priverciau mama suvalgyt avizines koses keleta saukstu,isgert 2puodelius liepziedziu arbatos,istryniau spiritu-tai nuo 38 nukrito iki 37,4.Bet paskui vistiek daviau paracetamolio tablete,nes labai galva skauda.Tai sakau ir temperatura numus(nors zinau,kad tokios mmazos nereikia musti)ir gal galva apstos skaudejusi.Mama miega,naudojasi proga ,kad anuke miega poguliuko.
QUOTE(astaxa @ 2009 09 04, 14:44)
MEGACE - sirupas (išrašo onkologas_receptinis)

nereceptinės priemonės-vit C, rūgštūs vaisiai.

O tas sirupas efektyvus?
QUOTE(ifauru @ 2009 09 04, 14:52)

Laikykites! 4u.gif O kokia chemija mamyte gauna?Mano mamai paskutiniai lasinamos chemijos kursa(pavadinimas uzkrites,bijau nesamone pasakyti) nepadejo,plauciu zidiniai padidejo dvigubai,o vat paskui vien XELODA gere-tai zidiniai nebedidejo,bet nesusitrauke(o kazi ar gali susitraukti? g.gif )

O kokio dydzio zidinukai plauciuose?
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 09 04, 17:09)

O tas sirupas efektyvus?

Tikiuosi..
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 09 04, 17:09)
Laikykites! 4u.gif O kokia chemija mamyte gauna?Mano mamai paskutiniai lasinamos chemijos kursa(pavadinimas uzkrites,bijau nesamone pasakyti) nepadejo,plauciu zidiniai padidejo dvigubai,o vat paskui vien XELODA gere-tai zidiniai nebedidejo,bet nesusitrauke(o kazi ar gali susitraukti? g.gif )

O kokio dydzio zidinukai plauciuose?

Bandysim kaip nors laikytis...

Pirma chemija (prieš metus rugsėjį baigėm) buvo FOLFOX (oksaliplatina, Ca folinatas ir FU). Per ją padėtis buvo stabili, židiniai nemažėjo. Po kelių mėnesių - kritimas, židinių didėjimas. Tada gavom antros eilės chemiją FOLFIRI (irinotekanas,Ca folinatas ir FU) + avastinas. Buvo sumažėjimas (nuo 3,2 cm iki 2,5 kepenyse, plaučiuose mažėjo apie 0,5 cm). Po to - tik pora mėnesių, ir dabar kepenyse turim 4,6X4,3 Plaučiuose dabar apie 1,7 cm verysad.gif Pirmadienį einu pas chemikes, žiūrėsiu, ką siūlys....

O taip norėjosi dar bent kelių ramių mėnesių. Ir kaip tyčia darbų vos ne už du doh.gif Vaikam naujų veiklų prigalvojom doh.gif

DIEVAS IŠBANDYMUS SIUNČIA TIK STIPRIEMS - kaip nors atlaikysim blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 04 rugsėjo 2009 - 17:46
QUOTE(ifauru @ 2009 09 04, 19:45)

Pirma chemija (prieš metus rugsėjį baigėm) buvo FOLFOX (oksaliplatina, Ca folinatas ir FU). Per ją padėtis buvo stabili, židiniai nemažėjo. Po kelių mėnesių - kritimas, židinių didėjimas. Tada gavom antros eilės chemiją FOLFIRI (irinotekanas,Ca folinatas ir FU)  + avastinas. Buvo sumažėjimas (nuo 3,2 cm iki 2,5 kepenyse, plaučiuose mažėjo apie 0,5 cm).  Po to - tik pora mėnesių, ir dabar kepenyse turim 4,6X4,3  Plaučiuose dabar apie 1,7 cm verysad.gif Pirmadienį einu pas chemikes, žiūrėsiu, ką siūlys....

O taip norėjosi dar bent kelių ramių mėnesių. Ir kaip tyčia darbų vos ne už du doh.gif  Vaikam naujų veiklų prigalvojom doh.gif

Laikykitės, Ifauru, laikykitės... Na, taip dabar duota... unsure.gif Chemoterapeutė tikrai ką nors sumąstys. Dabar labai svarbu, kad mamytė neprarastų pusiausvyros ir tikėjimo.... Tikriausiai ne veltui Dievulis ir veiklų pastūmėjo prigalvoti vaikučiams - na, tam kad KUO DAUGIAU SUSPĖTUMĖT PADARYTI IR PATIRTIES DAUGIAU ĮGAUTI...
Viso ko geriausio Jūsų mamytei... wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Liutukeee @ 2009 09 04, 18:09)
Siaipnetaip priverciau mama suvalgyt avizines koses keleta saukstu,isgert 2puodelius liepziedziu arbatos,istryniau spiritu-tai nuo 38 nukrito iki 37,4.Bet paskui vistiek daviau paracetamolio tablete,nes labai galva skauda.Tai sakau ir temperatura numus(nors zinau,kad tokios mmazos nereikia musti)ir gal galva apstos skaudejusi.Mama miega,naudojasi proga ,kad anuke miega poguliuko.
O tas sirupas efektyvus?

Liūtuke 4u.gif , ir du šaukštai - gerai, ir šaukštas gerai - geriau, negu visai nieko. Nes nevalgant irgi silpnumas atsiranda, jėgelės išsilaksto. O jei nori miegelio ir gali - tegul tik miega - nesvarbu, koks paros laikas. Mums gydytoja sakydavo - sveikimas vyksta ir miegant...
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2009 09 04, 18:45)

Pirma chemija (prieš metus rugsėjį baigėm) buvo FOLFOX (oksaliplatina, Ca folinatas ir FU). Per ją padėtis buvo stabili, židiniai nemažėjo. Po kelių mėnesių - kritimas, židinių didėjimas. Tada gavom antros eilės chemiją FOLFIRI (irinotekanas,Ca folinatas ir FU)  + avastinas. Buvo sumažėjimas (nuo 3,2 cm iki 2,5 kepenyse, plaučiuose mažėjo apie 0,5 cm).  Po to - tik pora mėnesių, ir dabar kepenyse turim 4,6X4,3  Plaučiuose dabar apie 1,7 cm verysad.gif Pirmadienį einu pas chemikes, žiūrėsiu, ką siūlys....

O taip norėjosi dar bent kelių ramių mėnesių. Ir kaip tyčia darbų vos ne už du doh.gif  Vaikam naujų veiklų prigalvojom doh.gif

Tai turbut skirs kita chemija ir labai tikiuosi,kad ji pades jusu mamytei!
O tai cia metastazes kepenyse ir plauciuose ar kaip?O kur pirminis vezys buvo?Atsiprasau jei raset,tiesiog dar nepajegiu visu atsimint blush2.gif

Stiprybes jums ir jusu mamai!
O kaip siaip mama jauciasi?Koseja labai?Kazkaip daugiau nieko nepazistu su metastazemis plauciuose.Mano mamos zidinukai plauciuose net ir virs 2cm.Labai smarkiai koseja.
Atsakyti