QUOTE(evesima @ 2009 09 23, 19:34)
Zinote,mane labai labai pritrenke mano tecio poziuris i mamytes liga...Kai ji pries keleta savaiciu ejo pas stomatologa,tetis jai pasake-"ar tau bereikia?"!!!Taigi tetis mamyte jau nurase...
Kai pakeliau balsa ir pareikalavau,kad po tiek,kiek jis padare del virsininku,dabar galetu paprasyti ir ju pagalbos mamytei(dirba gydymo istaigoje),tai prie mamytes isdryso pasakyti-niekas nebepades jai...
Buvau tokiame soke,kad sunku ir zodziais apsakyti!Kaip taip galima-laidoti gyva zmogu???!!!Matyt ne veltui yra sakoma,kad ne moterys,o vyrai yra silpnoji lytis
O savo teti galiu dabar tik apibudinti,kaip ypatingai silpna zmogu....
Tai turbut ir netureciau stebetis,kodel mamyte tokia nusivylusi...Su tokiu vyru turbut ir as nebetureciau vilciu pasveikti.
Dabar mamyte jau atviriau bendrauja apie savo liga,tad manau,galesiu jai padeti gydyme,ar bent jau palaikyti moraliskai
Apmaudu tik del to,kad tikrai butu galimybe gydytis geriausiose uzsienio klinikose,konsultuotis su geriausiais neurochirurgais,jei tik tetis isdrystu paprasyti virsininko pagalbos.Ypac,kad gydymo istaiga,kurioje dirba,labai glaudziai bendradarbiauja su uzsienio klinikomis ir pazinciu tikrai turi...
Galvoju pati eiti pas tecio virsininka,kuri siek tiek pazystu.Ka apie tai manote jus?Stiprybes ir sveikatos visoms!
Evesima, tiesiog nėra žodžių, kai šitaip pasiduoda ligoniuko palaikymo komanda.
Man atrodo, kad čia prabilo tavo tėvelio išgąstis. Juk jei tiek su mamyte išgyveno kartu... gal net jis dabar tų žodžių gailisi? Tu esi nuostabi atrama mamytei, ir tikrai linkiu įveikti kliūtis ir mamytei - pasveikti... O su tėveliu gal tikrai geriau pakalbėti atskirai, kad jei jis taip galvoja, kaip pasakė, tai bent prie mamytės daugiau to nekalbėtų... Su tavo ryžtu ir palaikymu tikrai pasieksit gerų rezultatų. TIKRAI....
QUOTE(Liutukeee @ 2009 09 23, 22:24)
Labutis!Tiek daug norisi parasyti,bet prisicituoju zinuciu ir neikaip neistengiu parasyt
Anadien berods Lanku rasa klause kodel mamyte nakti i ligonine veziau-tai atsakau:nakti labai negera pasidare,temperatura pakilo,kad ir neauksta,pulsas virs 100,spaudimas auksta,pradejo vemt,baisiai silpna pasidare,ranka"nukrito"-liko nevaldoma,zodziu mama persigando,iskvietem greitaja,bet siaip jau geriau butume nekviete-atvaziavo beveik po valandos,tada veze i ligonine(Lazdynu)(-mama paeit negali,as ja vedu,nieks nepadeda
,paskui koridoriuj 2valandas laukem neurologo
-salta,brrr,labai nemalonus prisiminimai-nieko ten mums nepasake,bet gerai,kad viskas gerai.
Mama ir toliau silpna.Po antro TAKSOLIO +GEMZAROS kurso jautesi truputi geriau nei po pirmo,bet vistiek ir praejus savaitei vos paeina,vos nuvedam iki masinos.Siandien dare kraujo tyrima(kaip visada reikejo laukt atsakymo beveik 3val.
,kaip man tai nepatinka,nes baisiai isvargina ir taip silpna mama).Zmoniu galybe prie to 25kabineto(nors maciau,kad ir 14 chemoterapeute dirba-tai ten zmoniu beveik nera).Galvoju gal butu galima kazkokiu budu pas kita chemoterapeute uzsirasyti.
Gemzaros siandien nelasino,nes kraujas blogas,paskyre PREDNIZOLONO po 2tabletes 2sykius dienoj,sake,kad pakels krauja
Pirmadieni dare galvos KT,siandien gydytoja sake,kad viskas stabilu,tik tiek tepasake.Turim irasa CD,bet nieko tose nuotraukose nesuprantam.Bandysim pas Bloznelyte registruotis.
Kita pirmadieni vel kraujo tyrimas.Galvoju ka cia padarius,kad po tyrimo nereiktu 3val.sedet prie kabineto,nes mama tiek laukt saltame koridoriuje negali.
Oi koks geras dalykas,reik ir mamyte priregistruot.
Papildyta:
Mums tai patinka dabartine chemoterapeute,bet,kad jos kas 2menesiai(tame 25kabinete)keiciasi-tai nezinia kokia sapali bus,ir baisiai daug zmoniu prie to kabineto.Zmoniu kankinimas.Negi ir kitos laukiat po 3valandas?Pasidalinkit savo patirtimi,gal visur taip,gal be reikalo ieskau geriau.
Liūtuke, toks gydymas. Ir Jums tokie jo poveikiai... Mano mamytei išvis negalėjo sulašinti mažosios Gemzaro dalies, nes visiškai nusėsdavo trombocitai. Tai be jos ir praėjom 6 kursus... O su tuo laukimu - nesuprantu - ar
bendro kraujuko tyrimų atsakymo 3 val. laukiate? Prednizoloną mano mamytė yra gėrusi prie kitos schemos - nebijokite - turėtų viskas susitvarkyti. Laikykitės mergytės - Liūtuke ir mamyte....
P.s. Kartais tikrai gydymo metu būna visokių bėdelių. Esu kažkada rašiusi. Kai mamytei buvo visai kita schema, pačioj gydymo pradžioje po kokio antro kurso ji taip užgeltonavo, tokia silpna patapo, kad mes net jau vos nesitaikėme su labai blogai dalykėliais. O visas kebliumas dar prisidėjo , kad tuo metu būdavo ilgieji šventiniai (jų kaip baubo bijodavom) savaitgaliai - gydytojų nėra, nieko neprisišauksi. Viena laimė, kad turėjau savo mamytės gydytojos tel. Ji nurodė ką nusipirkti lašinėms, sistemas ir dar Hepatil ampules kepenims valyti. Mums beliko susirasti , kas sulašins. Vieną sulašino dar Mažeikių ligoninėje, o per šventines dienas suieškojau sesutę, kuri visas 4 dienas po tris val. sėdėjo namie prie mamytės lovos su lašinėmis, basonais, nes ir jėgelių eiti nebuvo. Ji nenorėjo iš pradžių sulašinti Hepatilio(bijojo atsakomybės) , tai susukau gydytojos numerį, ir toliau jau jos bendravo... Sesutė tuo metu mums atrodė kaip Angelas Sargas. Į ketvirtą dieną mamytė atsikėlė, pradėjo valgyti ir laimingai sulaukėme sekančio lašinimo... Tik po to karto apie ilguosius savaitgalius nė galvoti negalėjom . Prieš juos aš visada jau su gydytoja susiskambindavau ir aptardavau veiksmų planą - jeigu kas...