SVEIKINIMAI JUBILIATAMS!:gimtadienis
QUOTE(rasų lanka @ 2009 09 02, 08:08)
Laužo kauliukus, gali ir galvelė skaudėti, bet kaip viena seselė sakė, kad tai gerai, nes atsistatinėja kraujukas - "artimiesiems nekas, kai mato ligoniuką su skausmeliais, bet ligoniukui gerai, nes gaminasi kraujukas". Mes buvom tos frazės "įsikandusios" nuo pat pradžių...
Mamytė stengėsi prakentėti tą skausmą ir negerti jokių vaistukų....
Laikykitės ir sveikite.
QUOTE(SVETA K. @ 2009 09 02, 15:45)
Liutukee ,man buvo tiesiog lepta gerti pries Neupogen leidima 2 tabletes paracetamolio,nes kitokiu nuo skausmo nepatartina gerti tem kas serga kraujo liga,gal jums ir kitaip,bet paviko isvengti dideliu skausmu,nors budavo kad po kokios 5s ampules vistiek labai skaudejo,tai tada man gydytuoja leisdavo padaryti pertrauka diena,o po to "dabaigti".Nes sako kad retai,bet buna kitiems ziaurus skausmas nuo Neupogeno ir temperatura,kad paskui atveza i ligonine ir skausma net morfinas nenuima
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 09 02, 15:56)
Nuo neupogeno MB vieną kartą buvo užėję skausmai, visą naktį prasiraitė. Ryte paskambinau daktarei, tai sakė tokiu atveju paracetamolį gerti. Ir nieko kito. Draugei prieš kaulų čiulpų donavimą taigi daug leido, tai kažkaip ir be paracetamolio išsivertė nors strėnas maudė. Čia to vaisto toks šalutinis poveikis, ir kaip Rasa sako, džiaugtis reikia, nes kraujukas "auga".
QUOTE(romantikė @ 2009 09 02, 18:08)
Liutuke, man nuo Neupogeno nebuvo nieko, bet kiek zinau-daznai buna. Labai padeda skausmui numalsinti Tramadolis, tik jis receptinis...
Del zemu leukocitu, tai buvo mano nuolatine problema per chemija. Ir joks maistas nepadejo... Tik vaistai.
QUOTE(tati @ 2009 09 02, 18:28)
Smagu naujoje temoje
Del tramadolio dar pridesiu (nuskausminamuju daug visokiu 'isragavau', tai siek tiek susipazinau). Jie israsomi tik su vadinamu raudonuoju receptu, kuris galioja tik 5 kalendorines dienas, ne visos vaistines turi licenzijas prekiauti tokiais vaistais. Siaip, jei veikia silpnesni vaistai, siulyciau prie ju pasilikti, nes tramadolis turi nemenka poveiki, ypac nusilpusiam organizmui.
QUOTE(rasų lanka @ 2009 09 02, 19:12)
Tramadolio poveikį patyrė ir mano mamytė. Manau, kad kiekvieną organizmą skirtingai jis veikia. Kai dar nežinojom , kad sergam, mamytės nugaros skausmus "gydė" tramadoliu ligoninėje. Skausmo beveik nenuimdavo, tik "kirto" per nervus. Pasidarė neišpasakytai verksminga, viso kūno drebulys, baimė, nerimas, silpnumas ir t.t. Kol jis paskui išgaravo, kol mamytė išsipagiriojo, išdrebėjo, "išvimčiojo"...
Šiandien jau vien tą pavadinimą paminėjus jai plaukai šiaušiasi...O vienai senučiukei kaimynei su onkoligele leido dideliais kiekiais ir nieko - ir skausmą nuimdavo ir jokių pagirių nebuvo...
QUOTE(editada @ 2009 09 02, 19:16)
Aiu visoms uz pasisakymus del Neupogeno!
Mamai pirma diena,tiksliau nakti buvo siaubingai blogai,o po antros dozes buvo neblogai,bet turbut Ketanov suveike.Bet vat jus sakot,kad negalima.Kitam sykiui zinosim.
Siandien leukocitai jau virs 4 buvo-tai sulasino mazaja chemija-GEMZARA.Bet kaip kamuojasi mama.Po didziosios chemijos TAKSOLIO+GEMZAROS taip blogai nebuvo.O dabar pakilo temperatura iki 39(bet kai matavau temperatura-tai buvo praejus valanda po paracetamolio davimo),paskui vel sugirdziau,bet temperatura nekrito.Baisiausia,kad uzeina baisus kosulys ir dusulys
.Daviau(nubegau i vaistine nupirkt)doximetazono 2tabletes,tik nezinau ar gerai padariau,bet truputi pagerejo(manau),nes mama vis miega ir nebedusta,nors kosulys uzeina ir miegant.Nevalgo visiskai,negeria
,net nekalba.Tik sake,kad daugiau chemijos nesilasins ir,kad geriau numirs
.Kaip man baisu kai taip kalba.Taip norisi pagelbeti,o nezinau kuo
Skaitau senas temas,berods adis rase,kad su kiekvienu nauju sios chemijos kursu-pasaliniai poveikiai buvo mazesni.Ar gerai supratau?O Jums(ir kitoms)ir po Gemzaros dare kraujo tyrimus?Nes mamai tai nepaskyre.Paskyre tik rugsejo vidury atvykt kraujui ir antram TAKSOLIO+GEMZAROS kursui.Bus praeje 4savaites nuo pirmojo kurso.Idomiai kazkaip
.Maniau,kad po 3sav.seka antras.Bet cia turbut atkele todel,kad antroji dalis buvo nulelta del blogo kraujuko.
Man tai labai baisu kai mama taip jauciasi.Norejau net greitaja kviest kai mama sauke,kad dusta,bet mama liepe nekviest.Paskutini syki kai buvo nualpusi-greitoji tik po valandos atvaziavo,o atvaziaves vyrukas net nepriejo prie mamos(ji katik buvo atsigavusi),o ramiai atsisedo popieriu pildyt,paskui tik pulsa pamatavo.Tai mama sako,kad ir dabar taspats bus,tai kam kviest
Kai paskaiciau kaip kitos jautesi per tokiapat chemija-tai susidariau ispudi,kad pakilusi temperatura nera pavojinga.Ar klystu?Taip bijau.Neturiu daugiau su kuo pasitarti.
O prednizolonas ir dexametazonas kazkuom skiriasi vienas nuo kito ar taspats?Nes skaiciau,kad kaikurios prednizolona gere.
Gydytoja sake,kad sita chemija lengvai pernesama-tai net nezinau kaip mama gydyt,jokiu patarimu negavau,belieka internetu pasikliaut.
Aciu jums visoms,kad dalijates patirtimi!Aciu,kad esat!Sveikatytes visoms ir visiems!