Įkraunama...
Įkraunama...

Su VILTIMI į RUDENĮ

QUOTE(astaxa @ 2009 09 09, 11:11)
1. Apie tą tvarką prasitarė Zometos tiekėjai į LT. kai ieškojom galimybių nusipirkti pigiau.

O tai ligoninė įsigijusi Zometą taip ima ir jums atiduoda? Aš galvojau, jog tokiu atveju būtina gulėti stacionare skyriuje ir tik tada lašina?
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 09 09, 11:19)
O tai ligoninė įsigijusi Zometą taip ima ir jums atiduoda? Aš galvojau, jog tokiu atveju būtina gulėti stacionare skyriuje ir tik tada lašina?

Tiesa pasakius tų visų niuansų nežinau, bet mamai atidavė į rankas 6 porcijas, tai važiuoja lašintis.
Tarp kitko jos gydytoja tą tvarką žinojo, mama tik užsiminė kad yra tokia galimybė, konkrečiai irgi nežinojom, gydytoja pati viską sutvarkė.
Atsakyti
Sveikos!Manau,svarbiausia kovoje su liga yra tikejimas,optimizmas ir jokiu budu nepasidavimas.Zinote,kai mano mama susirgo,ieskojau ivairiausiu budu jai padeti.Siuliau teciui parduoti musu 3 kambariu buta ir vezti i uzsienio klinikas bei bandyti gelbeti.Ypac,kad tetis dirba medicinos srityje(vairuotoju),bet labai gerai sutaria su vyriausiuoju gydytoju,kuris turi rysiu su uzsienio kliniku gydytojais.Deja,mano tetis didelis didelis pesimistas,nuleido rankas.... :verysad:Giliai sirdyje ji kaltinu... verysad.gif Mamai labai patinka,kai sukuoju jos plaukus.Anksciau,kai budavau namie tai darydavau kas vakara.Ne viena karta sukuodama priglaudziau savo galva prie jos ir labai labai norejau,kad jos tie augliai pereitu man ir ji nebekentetu.Labai sito troskau ir tikejau,kad taip ir bus bei ji pasveiks.Buvau tuo tikra,kol nepadare tomografijos ir nerado dar daugiau augliuku galvoje... verysad.gif As pritariu tam,kad ji atsisake chemoterapijos.Nemanau,kad dar gyva ja tureciau,nemanau,kad ji gyventu jau 14 metu po diagnozes.Ji nuolat kalba apie mirti,o as ja raginu kalbeti ir galvoti tik apie gyvenima.Deja,ji labai nusivylusi,nebera tikejimo.Kaip jau minejau,dariau kas tik imanoma,kad tik ji tiketu...Prasau Jusu visu,jei turite koki savo tikejimo recepta,pasidalinti juo su manimi.Aciu!Pagarbiai-Jurgita
Atsakyti
QUOTE(evesima @ 2009 09 09, 12:25)
As pritariu tam,kad ji atsisake chemoterapijos.Nemanau,kad dar gyva ja tureciau,nemanau,kad ji gyventu jau 14 metu po diagnozes.Ji nuolat kalba apie mirti,o as ja raginu kalbeti ir galvoti tik apie gyvenima.

Kai kurių rūšių smegenų navikai sunkiai pasiduoda chemoterapijos gydymui. Mamos sprendimas atsisakyti chemoterapijos - Jūsų mamai tiko. Manau, kad tiek metų mamytė puikiai laikėsi ne tik dėl alternatyvaus gydymo pasirinkimo, chemoterapijos atsisakymo, o todėl, kad jos navikas nebuvo labai aukšto piktybiškumo... Galvos navikų piktybiškumas skirstomas truputį kitaip nei visi kiti. Yra pirmo, antro, trečio ir ketvirto laipsnio...
Smegenų navikai. Navikų gradacija.

Todėl kas tiko Jūsų mamytei, gali labai netikti aukšto piktybiškumo naviku sergančiam ligoniui...

QUOTE(evesima @ 2009 09 09, 12:25)
Ji nuolat kalba apie mirti,o as ja raginu kalbeti ir galvoti tik apie gyvenima.

Kartais nebloga pakalbėti ir apie mirtį, suvokti, jog mūsų visų kelias turi savo baigtį, kaip ir pradžią. Kalbantis apie mirtį žmogus, ilgainiui pradeda jos nebijoti...Sunkioje situacijoje atsidūrusiam žmogui nebūtina desperatiškai arba labai viltingai galvoti apie ateitį. Geriausia būtų susikaupti ties dabartimi...Ją daryti kiek įmanoma pilnatviškesne ir geresne.

pasižiūrėk čia:
Nuorodos į svetaines aprašančias įvairius smegenų navikų gydymo būdus. Taip pat ir naujausius.

Gal, kas užklius.
P. s. retas žmogus netrokšta gyventi, kalbos apie mirtį, nereiškia, jog to gyvenimo troškulio nebėra...tikėjimas, tikėjimu...jei labai agresyvi eiga, jokie tikėjimai nebus stipresni už tinkamai parinktą gydymo būdą...Jis gali pristabdyti ligą, o tikėjimas padeda išgyventi šiandieną...
mamos ligos nesikviesk, nereikia... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 09 rugsėjo 2009 - 12:16
QUOTE(adis @ 2009 09 09, 13:10)

užkliuvo šitie Adis žodžiai..

Mąsčiau kažkada, juk yra posakis- ko bijai tas ir nutinka, ko saugaisi tas atsitinka ir t.t...
taip pat- neprisišauk..
Kažkada buvo kvaila teorija gvildenta apie tai kad "vėžys užkrečiamas"..

galbūt (tikrai) paveldimas polinkis susirgti ir t.t...

Bet ne apie genus, aš tiesiog galvoju kiek valandų esu galvojus apie "Jį" per visus tuos metus kai mamai buvo pasakyta diagnozė kad tai "jis".

Tikriausiai nei dienos nebuvo kad apie tai nepagalvočiau, o sunkiaisiais periodais apie tai galvoji PASTOVIAI.. dieną, naktį, ryte, prie kavos, koncerte... atsijungi nuo to ir vėl grįžti..

Net pikta kad "tai personai" tiek savo laiko ir minčių paskirta. bet jau artėja ta riba kad teks pas psichologą apsilankyt.. nzn ar jis padės, atrodo pati esu gan šaltų nervų ir logiškai mąstanti, bet jaučiu kad prarandu save..

taip pat nusibodo blaškytis-sukiotis tarp žmonių, vien dėl to kad smegenys būtu užimti bendravimu, o ne mintimis.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 09 09, 14:10)
Kai kurių rūšių smegenų navikai sunkiai pasiduoda chemoterapijos gydymui. Mamos sprendimas atsisakyti chemoterapijos  - Jūsų mamai tiko. Manau, kad tiek metų mamytė puikiai laikėsi ne tik dėl alternatyvaus gydymo pasirinkimo, chemoterapijos atsisakymo, o todėl, kad jos navikas nebuvo labai aukšto piktybiškumo... Galvos navikų piktybiškumas skirstomas truputį kitaip nei visi kiti. Yra pirmo, antro, trečio ir ketvirto laipsnio...
Smegenų navikai. Navikų gradacija.

Todėl kas tiko Jūsų mamytei, gali labai netikti aukšto piktybiškumo naviku sergančiam ligoniui...
Kartais nebloga pakalbėti ir apie mirtį, suvokti, jog mūsų visų kelias turi savo baigtį, kaip ir pradžią. Kalbantis apie mirtį žmogus, ilgainiui pradeda jos nebijoti...Sunkioje situacijoje atsidūrusiam žmogui nebūtina desperatiškai arba labai viltingai galvoti apie ateitį. Geriausia būtų susikaupti ties dabartimi...Ją daryti kiek įmanoma pilnatviškesne ir geresne.

pasižiūrėk čia:
Nuorodos į svetaines aprašančias įvairius smegenų navikų gydymo būdus. Taip pat ir naujausius.

Gal, kas užklius.
P. s. retas žmogus netrokšta gyventi, kalbos apie mirtį, nereiškia, jog to gyvenimo troškulio nebėra...tikėjimas, tikėjimu...jei labai agresyvi eiga, jokie tikėjimai nebus stipresni už tinkamai parinktą gydymo būdą...Jis gali pristabdyti ligą, o tikėjimas padeda išgyventi šiandieną...

Aciu Jums labai uz informacija ir patarimus.Puslapyje"Kartu lengviau"lankausi nuolat.Domiuosi naujais gydymo budais,vaistais.Taip pat skaiciau,kad moksliskai irodyte,kad vezines lasteles naikina pelyno arbata.Ka Jus apie tai manote?Matau,kad turite labai daug patirties,esate stipri moteris-zaviuosi Jumis.Sakote,nesikviesti mamos ligos,bet as negaliu matyti jos kenciancios! verysad.gif Jau visus tuos 14 metu matau liudna ir nusivylusia mamyte... verysad.gif Kartais jai labai stipriai suskausta galvyte,kad ji net susunka.Nera nieko baisiau....sunku ir man labai.Ypac dar del to,kad mama nekalba apie savo bukle,kaip jauciasi.O apie jos ligos eiga galiu nuspeti tik is gydytoju isvadu,kurias slapcia perskaitau.Mama turi 2 neigalumo grupe.Butu skyre 1,bet ji samoningai gydytojams nerode gydytoju israso apie isoperuota gimda.Rode tik neurochirurgu apie auglius galvoje.Suprantu ja,kad nenori pasirodyti labai serganti,bet juk ir pinigeliai didesni.Buna visko-mamos nuotaiku kaita,nepaaiskinamas pyktis,bet as ja suprantu.Man svarbiausia,kad ji butu gyva ir manes niekada nepaliktu...Tikiu,kad taip ir bus! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(evesima @ 2009 09 09, 13:43)
.Sakote,nesikviesti mamos ligos,bet as negaliu matyti jos kenciancios! verysad.gif Jau visus tuos 14 metu matau liudna ir nusivylusia mamyte... verysad.gif
Man svarbiausia,kad ji butu gyva ir manes niekada nepaliktu...Tikiu,kad taip ir bus! wub.gif

Tavo mama jau ir taip gavo Dievo dovaną išgyventi 12-ka metų.Užaugino vaikus.
Jau matau ir anūkų sulaukė.O kiek jaunų žmonių palieka savo kūdikius ir išeina?Kiek miršta kūdikių?
Mano ligos statistika - 5 metus išgyvena 30 proc. ligonių.Išgyvenau 4-is su nesibaigiančiomis operacijomis ir chemijomis.
Logika tokia.Kad ji tavęs nepaliktų reiškia - tu turi išeiti pirma.Tai yra baisiausia kas gali nutikti tėvams , tai laidoti savo vaikus.O kaip jaustųsi tavo vaikai ? Ar lieka meilės jiems, ar viskas atitenka tavo mamai?Jei tokia tavo būklė tęsiasi 14 metų , tai jau blogai.Juk tu tai perneši savo vyrui ir vaikams.Jūsų šeima tampa neigiamų emocijų įkaite.
Net sergantieji tokį panikos laikotarpį turi išmokti išgyventi kuo greičiau, patys ar su medikamentų pagalba.

Ligą gal prisiprašysi , bet per tokias skausmingas emocijas.Jei dar neprasidėjo depresija, tai ji jau netoli, o tada širdelė pradės baladotis, virškinimo sistema pradės trikti.Ir nieko toks ligos kvietimasis mamai nepadės, čia mistikos nėra.Ir nemirtingų nėra.
Liga ne taksi , nevažiuoja pagal iškvietimą ir nurodytą maršrutą.
Deja tau pačiai reikia eiti pas psichologą , kad išmokytų susitaikyti su mamos liga.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 09 rugsėjo 2009 - 13:33
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 09 09, 13:15)
Tavo mama jau ir taip gavo Dievo dovaną išgyventi 12-ka metų.Užaugino vaikus.
(...)
Ir nieko toks ligos kvietimasis mamai nepadės, čia mistikos nėra.Ir nemirtingų nėra.
Liga ne taksi , nevažiuoja pagal iškvietimą ir nurodytą maršrutą.
Deja tau pačiai reikia eiti pas psichologą , kad išmokytų susitaikyti su mamos liga.

Vilties visada yra... ir jeigu jau zmogus tiek metu pragyveno su augliukais galvoje, tai ir kazkoks padekos jausmas atsiranda uz ta duota gyvenima ir didesne viltis. Viltis, nes gydimas vis tobuleja ir daugiau galimybiu susirasti geresnius gydimo budus.
Tad, norejau pasakyti, perskaicius labai ismintingus Gabijos patarimus, kad svarbu kreipti demesi ir akcentuoti tai, kas pozityvu, kas pasiekta, kas nugyventa, kas uzauginta, kas dar puoselejama.
Atsakyti
QUOTE(evesima @ 2009 09 09, 13:43)
Jau visus tuos 14 metu matau liudna ir nusivylusia mamyte... verysad.gif

Aš paantrinsiu .GABIJAI. Esi laimės kūdikis. Kad ir sirgdama mama šiteik metų šalia tavęs. O galėjo palikti paauglę. Praėjo paauglystė, ankstyvoji jaunystė, tapai jauna moterimi. Kiek per tuos 14 metų buvo įvykių tavo mamos gyvenime! Baigei mokyklą, ištekėjai, sulaukei vaikučių, o mama - anūkų. Mes apie tai tik svajojame...Sergant tokia liga 14 metų, tai jau rekordų rekordas. Mano draugė, puiki neonatologė, išgyveno tik 3 m. Manai bus lengva skirtis po 10, 20 metų? Vienodai sunku, nes tai tavo mama..todėl, džiaukitės tuo, ką šiandien turite...
Dėl vilčių, tikėjimo ir optimizmo, nemanai jog Ingrida (kartu lengviau įkūrėja) mažai tikėjo, mažai vylėsi, prasta optimistė buvo? Manau, kad ne - kiekvienas su savo likimu. Kai kam tenka tam likimui ir nusilenkti...

Dėl invalidumo, aš verkiau, kai jį man skyrė. I grupė tavo mamai gal didžiulis baubas - savo visiško neįgalumo pripaažinimas. Jai gal geriau mažiau pinigų, nei tai...
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 09 09, 16:14)
Dėl invalidumo, aš verkiau, kai jį man skyrė. I grupė tavo mamai gal didžiulis baubas - savo visiško neįgalumo pripaažinimas. Jai gal geriau mažiau pinigų, nei tai...

As neverkiau,bet man buvo sokas,kai sesuo pasake kiek darbingumo skyre,as iskart pradejau galvoti,kad mano padetis zymiai blogesne,nei as manau ir kad man visko nepasako iki galo doh.gif Ir dabar kartais taip pagalvoju rolleyes.gif
P.S.o pinigu skirtumas man atrodo minimalus su 1 ir antra grupe,jeigu isvis yra g.gif Nes tikrai daug pazistamu su antra grupe gauna tiek pat,arba daugiau.Suprantu kad nuo atlyginimu priklauso,nes stazo pas mane pilna biggrin.gif Gal 659 cia kazkoks minimumas? Nes viena mano "kolege" su antra grupe gauna lygiai tokia pat suma g.gif

astaxa ,man visi aplinkui kartuoja:tu negalvok ir viskas bus gerai,tik negalvok...o as negaliu,kartais atrodo tikrai nera nei minutes kad negalvociau,atrodo ta baime sedi kazkur giliai pasmonei...
Kartais sventai tikiu kad pasveikau visam laikui,o kartais pradedu galvoti mazdaug taip:jeigu "atkrisiu" tai turiu dar viena sansa - transplantacija doh.gif O kaip baisu iskart darosi...Zinau kad negerai taip galvoti,bet nieko negaliu su savim padaryti doh.gif

evesima ,as suprantu tavo nora "paimti" mamos liga.Man visada norisi paimti nors truputi skausmo ,kuri mano mama kencia jau daug daug metu verysad.gif O ka jau sakyti,kai mama mato savo vaiko kancias...kai man buvo labai blogai,mama buvo visada salia ,viska mate,ir ligonineje nakvavo...isivaizduoju ,ka ji isgyveno verysad.gif

adis ,kazkada rasiai del dantu protezavimo.Aisku paskaiciau,pagalvojau ,kad ir man reikia pasinauduotis proga ir ...pamirsau blush2.gif Kazi,ar yra ten eiles? Tikriausiai yra...Kiek girdejau,kad pensininkai kazkaip laukia metais,jeigu nori nemokamai sutvarkyti,gal ir cia panasiai?

Ir dar ne i tema rolleyes.gif Kokia grazi siandien data - 09 09 09 biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 09 rugsėjo 2009 - 14:57
QUOTE(SVETA K. @ 2009 09 09, 15:40)
As neverkiau,bet man buvo sokas,kai sesuo pasake kiek darbingumo skyre,as iskart pradejau galvoti,kad mano padetis zymiai blogesne,nei as manau ir kad man visko nepasako iki galo doh.gif Ir dabar kartais taip pagalvoju rolleyes.gif
P.S.o pinigu skirtumas man atrodo minimalus su 1 ir antra grupe,jeigu isvis yra g.gif Nes tikrai daug pazistamu su antra grupe gauna tiek pat,arba daugiau.Suprantu kad nuo atlyginimu priklauso,nes stazo pas mane pilna biggrin.gif Gal 659 cia kazkoks minimumas? Nes viena mano "kolege" su antra grupe gauna lygiai tokia pat suma g.gif

O man visiskai buvo nesvarbus neialumo lygis, suzinojusi procentus net galvojau, kad per daug dave biggrin.gif Tuometine bukle buvo tikrai prasta, tad norejau gauti atitinkamas garantijas, bet..
Su tais skaiciais bandziau kazkada dometis, bet ten baisiau uz aukstaja matematika biggrin.gif Mano vienas pazistamas turi vadinama 2 grupe, tai jis gauna maziau, suma ~500 Lt lygtais.
Gali buti, kad yra kazkoks minimumas, bet itariu, kad jis mazesnis g.gif
QUOTE(SVETA K. @ 2009 09 09, 15:40)
adis ,kazkada rasiai del dantu protezavimo.Aisku paskaiciau,pagalvojau ,kad ir man reikia pasinauduotis proga ir ...pamirsau blush2.gif Kazi,ar yra ten eiles? Tikriausiai yra...Kiek girdejau,kad pensininkai kazkaip laukia metais,jeigu nori nemokamai sutvarkyti,gal ir cia panasiai?

As kazkada "valdiskai" dejausi karuneles, reikejo moketi tik uz sunaudotas medziagas, eiliu kaip ir nebuvo. Sutvarke dantis, nuejau pas protezuotojus, nueme antspaudus, kazkiek palaukiau, kol pagamino karuneles ir tada jas sudejo.
Gal pensininkai ilgai laukia, nes jiems gali visa suma kompensuoti?
Atsakyti
Gal kas zinot kaip gydytis musmeriu uzpilu nuo vezio?Ar galim pradet vartoti ji pries chemoterapija ar tik po visu proceduru?
Atsakyti