Įkraunama...
Įkraunama...

Su VILTIMI į RUDENĮ

QUOTE(SVETA K. @ 2009 09 08, 15:17)
Laba diena! 4u.gif

[
GABIJA ,o cia tavo paveikslas? Labai grazus wub.gif Ir pamirsau apie sage parasyti,irgi thumbup.gif Nu tikrai tu tikra menininke biggrin.gif  wub.gif Kazkoks kalamburas gavosi biggrin.gif

Ifauru tikekimes kad teveliui nieko blogo ir su gimtadieniu!!!! happybday.gif

Ne paveikslas ne mano , parsisiunčiau iš Google, gal kada kopijuosiu.
Papildyta:
QUOTE(einarta @ 2009 09 08, 11:04)
keleta dieneliu nesilankiau cia, tai teko nemazai pasedet kol viska perskaiciau smile.gif Vakar pasidariau kraujo tyrimus, tai leukocitai vel siaubingai nukrite... suleido vaistus, tai tikiuosi iki ketvirtadienio atsistatys, nes labai nenoriu nusikelti trecios chemijos.

Turi atsistatyti.Savaitę nukelti chemo , mano onkologė sakė nieko baisaus.

Ifauru , nors ir su nerimu širdyje , linkiu, kad šį vakarą pakeltumėte taurę į tėvelio sveikatą. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 08 rugsėjo 2009 - 16:36
nu va - musu istorija ne kokia verysad.gif . liginiukas po pirmo hemo apsirgo juodai: temperatura buvo auksta, saltkretys, kraujo spaudimas sokinejo. g.gif savaite ligonineje prabuvome (oi oi su kokiais nuotykiais, pvz., sesute stato laseline, ji pro sona kapsi, o sesute sako: o ka man padaryti, ranksluosti ant pagalves padekite, kad neaplasetu. atrodo, kad vaistu reikia pagalvei, o ne zmogui) isvada GAL TA chemija ir trenke per inkstus. kazkas su geledele blogai. neiskaitau ka tie medikai parase. reiks pas sifratorius Vilniuje eiti lotuliukas.gif
Pirmadieni daugiau chemijos nebeleido. leukocitai biski blogi, bet jokiu vaistu jiems patvarkyti neskyre. o siaip kraujas geras.
chemike sake po triju men cistoskopija daryti, o karta per men slapima ir krauja ziureti.
urologas - cisto sake atvykti po dvieju menesiu.
klausiu chemikes, ar nepakenks tokia ilga pertauka ir kokia nauda tik is vienos chemikos doze... ji sako, kad nepakenks, o nauda gali buti - galejo suesti ta nelabiuka, bet galejo ir nepaliesti.
sakau, tai gal ta cisto daryt reikia ir paziureti smile.gif sako: cisto ne nekaltas tyrimas.

kol kas stebesime kas savaite krauja ir slapima - ar geri...
Atsakyti
labas vakaras 4u.gif
pasidalinsiu Fentanilio pleistriukų lipinimo įspūdžiais: užlipinau mamai vakar po pietų, tai visi fejerverkai šįryt prasidėjo doh.gif jau buvau nusigandus kaip reikiant: sukilo temperatūra, širdis ėmė permušinėti, nerealus silpnumas, drebulys ir pykinimas, pykinimas, pykinimas... puolėm skambinti chemoterapeutei, tai ši nuramino truputį, liepė nesikelti iš lovos laukti. pasiūlė vėliau kirpti pleistrą pusiau, kad mažesnė dozė būtų. nors apraše skaičiau, kad karpyti negalima... unsure.gif žodžiu, dabar mamai miegojimo režimas smile.gif rytoj, neabejotinai, jau bus stipri šaunuolė mirksiukas.gif

Rasų Lanka, dėkui už info apie Zometą. kažkaip turėjau naivią viltį, kad jie kompensuojami... įdomu, kokia esti dalinių kompensacijų tvarka? g.gif ar prierašas 'nekompensuojami' būtent ir reiškia, jog iš niekur nieko negalima tikėtis g.gif didžiuliai pinigai vis dėlto. bet va skaitinėju - gydymo rezultatai teigiami.
renkuosi po truputėlį info ir susidarinėju klausimyną, kad jei ateis toks laikas, žinočiau ko klausti gydytojos...

evesima, sveikatos Jūsų mamytei - ji jau įrodė kad yra labai labai stipri kovotoja 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo upsikaz: 08 rugsėjo 2009 - 17:53
upsikaz,
stiprybes jusu mamytei 4u.gif stai ir pasitvirtino, kad kiekvieno reakcija vis kitokia. Rytoj jau tikrai turetu jaustis geriau, bet kai bus klijuojamas naujas pleistras, vel gali buti panasi reakcija, tik gal nebe tokia stipri. Temperatura as tuo metu nuolatine turejau, tad net neminejau sio fakto.
Dar prisiminiau del pacio lipinimo. Negalima lipinti tam tikrose vietose (anotacijoj turi buti parasyta) ir negalima lipinti toje pat vietoje du kartus. As lipindavau, sakykim kaireje pilvo puseje, veliau desineje, veliau vel kaireje kiek auksciau ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 09 08, 11:52)
Gal jau perdaug įsibaiminote.Maistelis chemo įerzintam skrandžiui ne pats geriausias.O blynų aš privengiu , gal dėl lastelienos stokos , jie man nelabai tinka.O jei valgė su grietine , tai dar kepenis užkrovė darbeliu.O viena iškrovos diena mažai, po jos reikėjo pradėti nuo košių.

Tai kad tą silkę mamytė pavalgydavo ir per chemo, ir po chemo , ir niekad nieko nebūdavo. O blynelius su tėte išsikepa, tai visą laiką valgo visai sausus, be nieko, na kartais kokios uogienės ar trintų šviežių uogų "prikanda".

Bet ačiū visoms mergaitėms - truputi nusiraminome. Gal tai net ženklas, kad tikrai reikia laikytis truputi dietos, nes mamytė valios niekaip tam nerasdavo. Šiandien vakare jau jaučiasi geriau. Vakarienei - juoda kruopų sriuba (kruopos vandeny suvirtos smile.gif ).

Gabija - pribloškėt mane savo sagėmis (gerąja prasme)... bigsmile.gif ...Gabija - Auksinės Rankelės.

QUOTE(ifauru @ 2009 09 08, 11:59)
Mano tėtis irgi pradėjo "streikuoti". Na, ne tėtis, o jo sveikata. Svaigsta galva, ypač kai staigiau pgulėjęs pasikelia. Su savo geležine kantrybe matyt tikrai jautėsi ne kaip, nes vakar buvo pas šeimos gydytoją. Pasidarė bendrą kraują - lyg ir viskas norma. Spaudimas kiek pašokinėja, bet ir tai nebaisiai. Greičiausiai pripaišom fizinį ir psichologinį nuovargį. Bandys dar sesė su juo ir pas kardiologus pakliūti...Va taip. Šiandien jam 72 

Ką su mama darys, dar vis lieka iki galo neaišku, nes konsiliumas vakar nesusirinko. Laukiam.

Visko gali būti, kad tėčiams gaunasi "perkrova". Juk jie savy tiek išgyvena, ir tiek daug neišsako - gal neišdrįsta...ir tiek padeda mūsų mamytėms būti su ligele ir sveikti. Tikrai atras tėtukui priežastį negalavimų ir susitvarkys viskas... Sveikinu jį su gimtadieniu ir linkio to svarbiausio - sveikatėlės.... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Štai mano tėtukas visą laiką laikėsi - atrodė stiprus pilnas energijos, visada rasdavo tinkamus palaikymo žodžius, kol mamyte reikėjo rūpintis per gydymą. O štai dabar po jo, sustreikavo širdutė. Kažkas tikriausiai viduje atsilaisvino... ax.gif Šiandien nuvažiavom į Klaipėdą pas kardiologę - tai paguldė į ligoninę patyrinėjimui.... Nes jokie vaistai netinka, tiksliau nepadeda... Grįžus pašnekėjom su mamyte ir pagalvojom , ar tik nebus tai nerviniu pagrindu...

Stiprybės ir sveikatėlės Jūsų mamytei... wub.gif

QUOTE(evesima @ 2009 09 08, 17:00)
Sveikutes!Nors as pati nesergu,bet jau 14 metu-galvos smegenu veziu serga mano mamyte.

Ačiū, kad dalinatės savo žinojimu...Metų skaičiai taip viltingai nuteikia. Dar daug daug metų Jūsų mamytei ir stiprybės ir sveikatos su kaupu... 4u.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2009 09 08, 18:23)
Man siandien nekokia diena...mamai nustate diabeta,cukrus 14.5,nuveze i ligonine Kaip pergyvenu,ji pas mane ir taip turi visa puokste ligu,jau seniai inavaliduma 1s grupes,stuburo 5s operacijas,stovi stubure metaline konstrukcija,daug metu tramadolis,morfinas ir dar visokiausiu vaistu ir dabar dar viena rimta liga . Dar mano liga kiek jai atnese asaru ir skausmo

Stiprybės mamytei. wub.gif Juk irgi tiek pergyveno dėl Tavęs. Gyvena žmogiukai ir su curiniais diabetais. Tik Tu, mieloji, stenkis taip nepergyventi. Taip yra, todėl dabar geriau pagalvoti, kaip tą gyvenimą mamytės atveju padaryti kokybiškesnį. O gal simptomų ji jokių nejaučia? Laikykitės, mergytės, ir tuos virusus lauk vykit... rolleyes.gif
Mano mamytė susirgo iškart, kai aš po sunkių ligų atsistojau ant kojų. Kartais sugaunu save galvojančią, kad ir mano ligos paspartino jos ligas... Bet tikriausiai čia niekas nekaltas - taip jau įvyko...

QUOTE(upsikaz @ 2009 09 08, 19:50)
Rasų Lanka, dėkui už info apie Zometą. kažkaip turėjau naivią viltį, kad jie kompensuojami... įdomu, kokia esti dalinių kompensacijų tvarka?  g.gif ar prierašas 'nekompensuojami' būtent ir reiškia, jog iš niekur nieko negalima tikėtis  g.gif  didžiuliai pinigai vis dėlto. bet va skaitinėju - gydymo rezultatai teigiami.
renkuosi po truputėlį info ir susidarinėju klausimyną, kad jei ateis toks laikas, žinočiau ko klausti gydytojos...

Būtinai susirašykit viską, kas kelia klausimų. Gal kas šiuo metu yra kitaip. Paklauskit, jei aišku, to prireiks ir apie pamidronato vartojimą - juk tai pigiau.. g.gif Aš truputi pasigailėjau, kad nuo pat pradžių nerinkau čekiukų, kur pirkdavau Zometą. Gal su jais būtų galima nueiti į savo miesto savivaldybę, ar dar kokį skyrių ir prašyti kokios kompensacijos. Bet tai tikriausiai utopija, ypač šiais laikais. Taip aš galvojau , kai geri laikai buvo. Ir dar - dabar nebeatseku, kurioje temutėje kažkuri mergaitė buvo užsiminusi , kad JAU galima gauti kompensuojamą Zometą. Gal jos reiktų paklausti iš kur tokia informacija, bet man mūsų gydytoja paneigė tai...
Laikykitės ir nepasiduokit... 4u.gif Nėra tų mts.... To linkiu.

Arūne - heart.gif friends.gif

labins 4u.gif - tokie tie gydymo keliai - su daug takelių... Sveikatėlės ir stiprėjimo tėveliui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 08 rugsėjo 2009 - 19:19
Rasų lanka, radau ax.gif Adis mūsų rašė kažkada, kad galima kreiptis į Seimo narį savo gyv.vietos. Rašė, kad kažkas tokiu keliu " išmušė" Zometą.

Svetuk, pagalvok - ne pati baisiausia liga diabetas. Susitvarkys mamytė.
Atsakyti
Aciu,mergaites 4u.gif

Ziurekite,ka radau,jeskau dabar informacijos apie diabeta,tai uzkliuvo man: http://www.immucor.ru/
Atsakyti
Šiandien buvau Vilniuje, truputėlį laiko ištaikiau Aušros Vartuose. Už visus mus wub.gif
Atsakyti
sveikutės,
visoms sveikatytės,
ir stiprybės.
Gabija šaunios sagės.
aš ryt anyta ir mama vešiu į Šiluvą eisim visos kartu pasimelst ,mes su mama labiausiai už tetuko sveikatėlę. ir butinai maldele už visas jus sukalbėsiu .
Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2009 09 08, 18:50)

Zometą. kažkaip turėjau naivią viltį, kad jie kompensuojami...

kompensuojami!
reikia gauti daktarės-onkologės nukreipimą- įrašą kad jie būtini gydimo plane ar pan, tada juos nuperka ligoninė, mes gavom 6 porcijas, o tai jau daug.

pasiklausinėkit savo daktarės. Ar Jums jie reikalingi ir ar ji žino šią tvarką. jei ne, tegul pasidomi.
Papildyta:
QUOTE(rasų lanka @ 2009 09 08, 20:01)
Ir dar - dabar nebeatseku, kurioje temutėje kažkuri mergaitė buvo užsiminusi , kad JAU galima gauti kompensuojamą Zometą. Gal jos reiktų paklausti iš kur tokia informacija, bet man mūsų gydytoja paneigė tai...

aš rašiau, ir mes gavom, nes tikrai tokia tvarka, be "vokelių"..

oi, net nežinau ką patart, gal ne visos gydytojos apsišvietę vienodai..

Esmė ta kad ne kompensuojama ji, bet ją perka LIGONINĖ ar pan...
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2009 09 08, 23:43)
aš rašiau, ir mes gavom, nes tikrai tokia tvarka, be "vokelių"..

oi, net nežinau ką patart, gal ne visos gydytojos apsišvietę vienodai..

Esmė ta kad ne kompensuojama ji, bet ją perka LIGONINĖ ar pan...

Taigi, aš ir klausiau gydytojos ir ji man pasakė - " kad seniau, ligoninė pirkdavo visą kursą, kam reikėdavo, o po to sekdavo palaikomoji dozė, kurią apmokėdavo ligonių kasos, jei buvo butinybė, bet tai nuspresdavo gydytojai". Jei Jūs gavote - tikrai sveikinu - esat tarp laimingųjų, nes kitiems ligoniukams tikrai jokių šansų...
Bet, gal priklauso ir nuo gydymo įstaigos. Juk finansavimas skiriasi ... o mes gydomės Šiaulių onkologinėje... smile.gif Jei taip yra , kaip Jūs sakote, tai upsikaz būtiniausiai reikia pasiklausinėti.
O Jums pati gydytoja pasiūlė, kad reikia ir apmokės ligoninė, ar Jūs klausėte apie tokią galimybę? Ir dar - ar po tų šešių dar lašinsitės Zometą iki 12, ar jau jums užtenka ir šešių ?
Ačiū , kad atsiliepėte - ieškojau ieškojau, kur rašėte, bet neradau. Vardas sukosi ant liežuvio galo , bet netas blush2.gif Būčiau suklydusi. Sveikatėlės Jums. wub.gif

Laba diena - gražią dieną... hi.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 09 09, 09:33)

1. O Jums pati gydytoja pasiūlė, kad reikia ir apmokės ligoninė, ar Jūs klausėte apie tokią galimybę?

2. Ir dar - ar po tų šešių dar lašinsitės Zometą iki 12, ar jau jums užtenka ir šešių ? 

1. Apie tą tvarką prasitarė Zometos tiekėjai į LT. kai ieškojom galimybių nusipirkti pigiau. Pomidronatą taip pat pirkdavm per tiekėjus į konkrečią vaistinę, kažkaip mažiau antkainių susidarydavo.

2. Laikas parodys. Mes jau tikrai ne 6 kartus lašinomės, jau gal 4 metai kaip kažkas varva. Zometa-pomidronatas- zometa.
Atsakyti