Mums ir teko santariskese gulet,kaip tik buvo lapkricio 1d. tai man net ta bubinti gyditoja pasirobe rupestingesne uz paskirta mus gyditi!!! budinti ateibavo po tris keturis kartus paziuret kaip jauciames,o jau musu gyditoja tai kartais ir visai neuzsukdavo!!! sesutes ka as zinau!! atejo sako aprenkite vaika eisim per lauka i kita korpusa-tai apsirenge dar 15min. palatoj laukem!!! Vaikas susilo gerai,kad neperpute!!!! Siek tiek buvau geresnes nuomones apie sia istaiga kol nepabuvojome!!
QUOTE(saulutes mama @ 2006 11 02, 11:51)
na tai nebuvo is fantastikos skyriaus.. , jei net vyras susinervaves pradejo gydytoju ieskoti. Na gal cia tik mums taip pasitaike...... bet jei pasitaike tai vadinasi buna. Paskaiciusi musu gydytoja ka ten prirase santariskese te pasake ' gerai kad ir atsiemei is ten vaika, nes.....". Tai kas belieka galvoti. Na aisku as ten niekam nieko i kisene nedaviau tai gal del to prieziura tokia buvo. O prisiminus vis asubadyta vaiko rankyte ( i vena nepataike)....kai priimamajam liepe isvalyti ka vaikas priveme nors pati gydytoja ji ten pravimde......zinot prisiminimai uzmusa.
Jei vaikas isvyksta is ligonines nebaigus gydymo, taip, turim ppadaryti irasa, kad mama atsisake hospitalizacijos nes...Is musu to reikalauja.O i kisene duosi ar ne, nuo to niekas nepriklausys, na nebent daugiau sypsosis, sakau uztikrintai del to konkreciai skyriaus Del to kad i vena is karto nepataike, tai taip buna, ir tikrai ne del to, kad sesutes nemoka durit, ar kad pinigus nedavet. Kiekvieno vaiko venos skirtingos, ir kartais buna taip sunku, kad ir po kelis kartus tenka taikyti.O kaip jums atrodo, sesutei tas malonu. Negi atrodo, kad viskas daroma specialiai, kad ten kazkokie gyvuliai dirba, kuriems tik ir rupi vaikas nuskriausti? Gydytoja pravimde, nes gerkle ziurejo greiciausia, kas yra butina, o kad patiems liepe isvalyti, tai cia tikrai nesamone, taip neturi buti, del sito pilnai jums pritariu
Labutis, aš noriu kaip tik labai padėkoti Santariškių gydančiam personalui už mano dviejų vaikų išgelbėjimą iš mirties nasrų, o ypatingai traumatologinio skyriaus reanimacijai ir aišku didžiausia padėka gerbiamam gydytojui Savinui. AČIŪ AČIŪ AČIŪ
Abu vaikus prie kritiškos būsenos privedė Vilniaus Naujininkų poliklinika: sūnaus vos nenugydė nepastebėję, kad puliuojanti angina ir kai užkilo teperatūra iki 41, tiesiog pasakė "laukite, mes jums daugiau niekuo nebegalime padėti", o dukrelę paskiepijo nuo geltos, kai ji jau sirgo gelta ir reakcija iššaukė kraujo krešėjimo VII faktoriaus deficitą, kai kraujas nebekreša. Nors matė ir stebėjosi "oi kokia jūsų dukra geltona, turbūt jinai tokio gymio". Vienintelė šauniausia ir tikrai gydanti gydytoja, kuri dirbo Naujininkų poliklinikoje, tai Violeta Ruseckienė. AČIŪ
Iki mielosios mamytės
Abu vaikus prie kritiškos būsenos privedė Vilniaus Naujininkų poliklinika: sūnaus vos nenugydė nepastebėję, kad puliuojanti angina ir kai užkilo teperatūra iki 41, tiesiog pasakė "laukite, mes jums daugiau niekuo nebegalime padėti", o dukrelę paskiepijo nuo geltos, kai ji jau sirgo gelta ir reakcija iššaukė kraujo krešėjimo VII faktoriaus deficitą, kai kraujas nebekreša. Nors matė ir stebėjosi "oi kokia jūsų dukra geltona, turbūt jinai tokio gymio". Vienintelė šauniausia ir tikrai gydanti gydytoja, kuri dirbo Naujininkų poliklinikoje, tai Violeta Ruseckienė. AČIŪ
Iki mielosios mamytės
QUOTE(daisva @ 2007 01 22, 22:45)
Labutis, aš noriu kaip tik labai padėkoti Santariškių gydančiam personalui už mano dviejų vaikų išgelbėjimą iš mirties nasrų, o ypatingai traumatologinio skyriaus reanimacijai ir aišku didžiausia padėka gerbiamam gydytojui Savinui. AČIŪ AČIŪ AČIŪ
Iki mielosios mamytės
Iki mielosios mamytės
o siaube, kokių tik "profų" nesėdi mūsų gydymo įstaigose
QUOTE(Palma @ 2006 07 15, 18:16)
Mano nuomonė apie Brusokienę neitin Gulėjome, kai dukrai buvo 10 dienų. Bendrauja labai maloniai, bet nieko dorai neaiškina. Paklausiau, kaip dukros būklė, ar gerėja, tai atsakė, jog žiūrėsim, tirsim. O po to nieko nedarė, kodėl tokius vaistus vaikui skyrė ir neaišku. Atsakė: "Taigi jūsų vaikas neurologinis ligonis" Galit įsivaizduoti, ką išgirdus tokius žodžius galvoji. Jei ne sesučių palaikymas, patarimai, tikrai stogas būt nuvažiavęs.
mums irgi teko guleti naujagimiuose,apie gydytoja Brusokiene..man tai jinai "pasikelus" boba,elgiasi su kudikio mama kaip su slapia vieta,prisako ir kas yra vaikuciui ir ko nera,tyrimu rezultantu neimanoma issireikalauti.Na bet as taip pavargau su ja savaitele ir paskambinus mamai pasakiau kad jau nebegaliu su tokia gydytoja!..tai mama su mano vyru atvaziavo is anksto ryto kita diena ir uzeje pas gydytoja idejo jai i kisene..Negalejau patiket kaip zmogus pasikeite!!!Net vaikui masaziukus israse,atejus i darbo pabaiga kraujo tyrimu rezultatus pasake!Negalejau patiket....beje,Brusokiene man sake kad mano mazytei teks lankytis pas neorologus visa gyvenima,bet kai iseje nuejom su siuntimu po dvieju savaiciu pas kita vaiku neurologe,sake nzn ko jus siunte viskas normalu,daugiau net nereiks eiti(pastoviai lankytis)
O man sesutes tiktai trys patiko,kitos visos Kar..S ..Dvieju vardu nepamenu,o treciosios vardas Grazina.Na,gal ir nesisypso i akis ir pan. bet bent jau priziuri vaikeli,vaistukus laiku sugirdydavo,nakti atejus vaistu suleist suleisdavo taip svelniai kad nepabustu vaikelis,o ir manes nekeldavo...
Mano nuomone tai ten visi(yra tik kelios isimtys) ir sesutes ir gydytojai sako kad va,jusu vaikas tai ligonis visam gyvenimui liks...na bent jau ir man ir daugeliui mamyciu kurios gulejo ir su kuriom teko bendraut...
QUOTE(saulinas @ 2006 08 11, 15:38)
Gulėjom ir mes Santariškių išnešiotukuose.Personalas kaip kada:vienos sesutės fainos,kitos ne.Gydė mus gyd.Biliuvienė- visai nieko moteriškė,ir pažiūri, ir paaiškina kas neaišku.Tik mėgsta apsidrausti antibiotikais:kiša reikia,nereikia.Labiuasiai patenkinta esu ten konsultuojančiomis neurologe Černiauskaite ir kardiologe Vankevičiene.Tokios abi labai šiltos,patariančios ir nuraminančios.
Del Biliuvienes tai man jinai nereali gydytoja mano palatos drauges dukryte jinai ziurejo,tad kai viena diena nebuvo Brusokienes ji mus apziurejo,tai as su asarom akyse jai papasakojau kad man Brusokiene nieko nesako,tai jinai atsinese Gabrieles ligos istorija,paaiskino kas ir kaip...Nuramino...
Beje,kodel tokia mada isnesiotukuose vaikus girdyt mikstura su citraliu jei jie jokie ne neurologiniai ligoniai?visiem ja duoda,tik nesuprantu kodel.Palatos kaimynes vaikiukui buvo blogai su zarnynu,bet visvien gere ta mikstura "kad ramesnis butu".O jei jis ir taip ramus?
QUOTE(Dovkyte @ 2007 01 27, 19:10)
Beje,kodel tokia mada isnesiotukuose vaikus girdyt mikstura su citraliu jei jie jokie ne neurologiniai ligoniai?visiem ja duoda,tik nesuprantu kodel.Palatos kaimynes vaikiukui buvo blogai su zarnynu,bet visvien gere ta mikstura "kad ramesnis butu".O jei jis ir taip ramus?
del miksturos, tai kad jie ramesni butu, ji tikrai nieko nekenkia, tiesiog neisnesiotukai yra daug jautresni negu lauku gime, ir kad jiema palengvinti adaptacija, reikia juos siek tiek paraminti
QUOTE(emiru @ 2007 01 28, 18:04)
del miksturos, tai kad jie ramesni butu, ji tikrai nieko nekenkia, tiesiog neisnesiotukai yra daug jautresni negu lauku gime, ir kad jiema palengvinti adaptacija, reikia juos siek tiek paraminti
Bet kad mes gulejom isnesiuotukuose,ISNESIOTU NAUJAGIMIU SKYRIUJ ir ten visus girde
QUOTE(Dovkyte @ 2007 01 28, 15:23)
Bet kad mes gulejom isnesiuotukuose,ISNESIOTU NAUJAGIMIU SKYRIUJ ir ten visus girde
Tai gal vaikelis neramus buvo? O siaip, kaip jau ir sakiau, ji tikrai nieko nekenkia
QUOTE(rike @ 2006 09 28, 21:58)
Teko ir mums su ja susidurti , aš taip ir neapsisprendžiu ar ji nekokia gyd. ar tiesiog labai protinga ir daug žino. Pirmiausia ką ji darė, tai mums su palatos kaimyne liepė tyrimus pasidaryti, o tai kainavo du šimtuas litų, atseit ji žinos nuo ko gydyti, bet po tyrimų vistiek nepakeitė vaikui antibiotikų , nes ir tie tinka, vaikas sveiksta... Baisu buvo klausytis palinkinių, kai aiškino, kad 10 dienų kurso antbiot. neeikia, kad užteks ir mažiau, maža to ji dar namo prirašė eritromicino visiems trims, vaikas galvojau nusividuriuos, gerai, kad pediatrė leido juos nutraukti, o aš antrą dieną juos gerdama pradėjau vemti, tai irgi iškarto mečiau. Daug ji labai kalba atėjusi į palatą, ir tikrai ne apie vaiką, jo būklę, o apie tai kaip reikia viską sustvarkyti prieš pastojant, apie prezervatyvų dydį ir panašiom temom, apie l;igas pasakoja tik kas baisiausia ir nuteikia tikrai nemaloniai, reikia kada iš jos gali sulaukti šypsenos. Gyrėsi ji kad važinėja į užsienį, tai gal ten ir pasisemia naujos info. Išvados kaip ir rašiau dvejpos, negaliu vienašališkai pasakyti, kad ji bloga ar gera Tik su ja sunku bendrauti, nereikia visko imti į galvą, nes antraip atrodo, kad pačios ligos užpuolė tik tavo vienos vaiką ir ateityje dar nežinia kuom sirgs...
Kol kas mes esam sveiki ir jokie plaučių uždegimai mūsų nepuolė kaip ji gąsdino, dėl to gėrėm eritromiciną, atceit išmanęs vaikas gavo infekciją ir plaučių uždegimas neišvengiamas Dabar niekas nepatikrins ar ji sakė tiesa, bent aš jau neturiu į ką labai protingo kreiptis ir pasikonsultuoti jau praėjusiom problemom.
Kol kas mes esam sveiki ir jokie plaučių uždegimai mūsų nepuolė kaip ji gąsdino, dėl to gėrėm eritromiciną, atceit išmanęs vaikas gavo infekciją ir plaučių uždegimas neišvengiamas Dabar niekas nepatikrins ar ji sakė tiesa, bent aš jau neturiu į ką labai protingo kreiptis ir pasikonsultuoti jau praėjusiom problemom.
o vat as vienareiksmiskai galiu teikti apie ta gydytoja - PILNA DURA!!!!!!!!!!!!!!
priraso ji tu antibijotiku visiems is eiles tuos pacius!
tik vat gerai kad yra docente, kurios deka Juodelytes prirasyti vaikui 3 sav kursas antibijotiku pasirode esas nereikalingas(isvada ne mano o docentes) -profilaktiskai.
apie pastojima ir moralus: klausimas kaip gali ateiti ir moralizuoti senmerge apie vaiko pradejima ir apsisaugojima, be to ginekologei
gal tegu savo darza pirma prisiziuri o paskui i kitu lenda
nenusimano ji nieko apsisaugojimo srityje ir pasinaudoja jaunu mamu nezinojimu, tuo uzslepdama savo nevekslisko darbo pasekmes, mielos moteris pries tai kaip gerti jums paskirtus antibiotikus gal pasikonsultuokite su ginekologe savo o ne aklai pasitikekite "gydytoja" pediatre kurios kompetencija ir zinios yra abejotinos.
Nes antibiotikai tikrai nera vitaminai kuriuos galima paskirti profilaktiskai
vienu odziu nera gydytoju tai ir ta negydytoja
Mes pries dvi dienas grizom is santariskiu zarnyno infekciju skyriaus.Pragulejom savaite ir nieko nerado.Aisku tyre tik virusus (roo, noro ir adeno). O kai paklausiau kad gal kokia bakterija yra, tai gyd uzsipuole mane, kad mol cia as gyd, as protingesne uz jus, ir t.t. ir pan.Zodziu nesiskaitymas su zmonėmis, vaiko neprieziura tame skyriuje turbut auksciausiam lygy. Nekalbu apie tai, kad vaikui nakti apsivemus, nepakeite patalynes, kai kakalas is pampio, per rupus pateko ant mano patalynes ( nes viduriavo ir viskas per virsu), tai sesele apsauke, mol laikau vaika ant savo lovos ir apskritai jei jis kakoja turi but ant zemes, nes jos gi nespes patalynes skalbt kai maze apsiveme ir nuejus pas sesele paprasiau kad iskviestu budincia gyd, nes buvo naktis, tai man pareiske kad nekvies nes apsinuodijimas maistu cia, ir t.t. Ai dar jei papulsite pas gyd. Ona-Danute Kupriene - bekite kiek imanoma.Ji zveris, o ne gydytoja, o prieš vyriausia gydytoja-padlaizune, jos laime kad mus isleido anksciau negu buvo gydytoju vizitacija, butu isgirde gydytojai apie ja "malonius" zodzius. Ir dar vis galvoju parasyti atsieliepimus apie ja, atitinkamiems gydytojams.Kad tokias vytu lauk.
Sveikos Mamytes,
perskaiciau visa tema ir asaru nesulaikiau, kai skaiciau apie vaikucius patekusius i Santariskiu reanimacini skyriu ir kitus. Siaubas kazkoks, kaip taip galima su maziukais elgtis. Mamyciu neileidzia i reanimacini skyriu, isvaro ir pupos lieka vieni net per nakti, rankytes priristos prie loveliu, nusiverke ir nusikankine, prileisti raminamuju Neduok Dieve, man to isgyventi su savo maziuliu, nes tuomet isproteciau, jei manes neileistu. Nesitraukciau nuo duru visa nakti, o apie savo pupa is vis nekalbu, jis be manes nei per zingsni. Taip vaikuciams nuo tokio streso ir nervu ligos prisideda, o pasveikti tikrai nepadeda
Na, mums taip pat si vasari teko tris dienas paguleti diagnostikos skyriuje. Mums praejo viskas sklandziai tik todel, kad i priemima ir i skyriu paskambino zmogus turintis ten itakos. Preisingu atveju, ir mes ten butume patyre nemaloniu akimirku, kurias aprase mamos. Is ko sprendziu, o gi is to, kad drauge, kuri mane su vaiku atveze i priemima pasake, kad ji su savo suneliu irgi buvo patekusi pas ta pacia budejusia gydytoja, tai tuomet ji ju net nesiteike apziureti. Kol nera spyrio i uzpakali ir darbas nevyksta. O maistas, tai kosmaras, tie patys kotletai ir kose tris dienas is eiles. Pykino net ju kvapas, o dar vaikams duoda. Suaugusiuju ligonineje maitina kur kas geriau, bent jau tu kotletu kiekviena diena neduoda ir maistas ivairesnis, maista atnesa specialiuose termosuose, kad neatsaltu. Na zodziu...
Linkiu visiems nesirgti, o jei jau taip nutinka, kovokime ir neleiskime savo angeliuku skriausti. Kas juos daugiau apgins, jei ne mes tevai. Sekmes
perskaiciau visa tema ir asaru nesulaikiau, kai skaiciau apie vaikucius patekusius i Santariskiu reanimacini skyriu ir kitus. Siaubas kazkoks, kaip taip galima su maziukais elgtis. Mamyciu neileidzia i reanimacini skyriu, isvaro ir pupos lieka vieni net per nakti, rankytes priristos prie loveliu, nusiverke ir nusikankine, prileisti raminamuju Neduok Dieve, man to isgyventi su savo maziuliu, nes tuomet isproteciau, jei manes neileistu. Nesitraukciau nuo duru visa nakti, o apie savo pupa is vis nekalbu, jis be manes nei per zingsni. Taip vaikuciams nuo tokio streso ir nervu ligos prisideda, o pasveikti tikrai nepadeda
Na, mums taip pat si vasari teko tris dienas paguleti diagnostikos skyriuje. Mums praejo viskas sklandziai tik todel, kad i priemima ir i skyriu paskambino zmogus turintis ten itakos. Preisingu atveju, ir mes ten butume patyre nemaloniu akimirku, kurias aprase mamos. Is ko sprendziu, o gi is to, kad drauge, kuri mane su vaiku atveze i priemima pasake, kad ji su savo suneliu irgi buvo patekusi pas ta pacia budejusia gydytoja, tai tuomet ji ju net nesiteike apziureti. Kol nera spyrio i uzpakali ir darbas nevyksta. O maistas, tai kosmaras, tie patys kotletai ir kose tris dienas is eiles. Pykino net ju kvapas, o dar vaikams duoda. Suaugusiuju ligonineje maitina kur kas geriau, bent jau tu kotletu kiekviena diena neduoda ir maistas ivairesnis, maista atnesa specialiuose termosuose, kad neatsaltu. Na zodziu...
Linkiu visiems nesirgti, o jei jau taip nutinka, kovokime ir neleiskime savo angeliuku skriausti. Kas juos daugiau apgins, jei ne mes tevai. Sekmes
Sveikutes....mes pries pora dienu grizom is santariskiu ligonines, diagnostikos skyriaus...vyriau pykciu, nezinojau kaip susitvardyti, norejau kam nors ir kur nors issrekti savo pasipiktinima apie si skyriu...nedaviau nieko niekam, jokiu pinigu, jokiu saldainiu ir t.t, gal todel poziuris i mus buvo pavirsutiniskas...mus gydanti gydytoja pastoviai po budejimo vis ispyskindavo "greiciau noriu jus apziureti ir skubu labai namo po budejimo", tyrimu rezultatu eidavo pastoviai jieskoti, liepdavo man paciai tartis su kitais gydytojai, kad paskirtu kazkoki gydyma, pripaise ausu uzdegimu, prirase antibijotiku, nors iseje is ligonines nuvarem pas kitus specelistus pasikonsultuoti, tai nerado mum jokiu uzdegimu, nereikejo mum jokiu antibijotiku (pamirsau dar pasakyti, kad paskyre mum antibijotikus ir po dvieju dienu nutrauke)...as jau nekalbu apie aplinka ten, apie stiklainiukus is kuriu turejo valgyti mano mazoji, apie gelezines lovytes...zodziu, neduodi, nesitikek gero gydymo...vieninteliu dalyku esu patenkinta, tai sesuciu darbu...visos, kurios buvo, tikrai buvo labai darbscios...