Kiek gydytojų tiek ir nuomonių. Visokių ir gerų ir blogų yra.
Mano istorija su gydytojais prasidėjo labai blogai, o vėliau geri gydytojai išgelbėjo mano pirmąjį sūnų nuo mirties.
Trijų mėn amžiaus mano Augustėlis susirgo. Tiesiog pakilo temperatūra iki 38 laipsnių. išvažiavom į santariškes labai nepanikuodami, galvojom tyrimus padarys ir duos gal kokį vaistuką ir bus gerai. Be reikalo pasitikėjom. Ir jūs mamos nepasitikėkit, geriau jau 3 kartus paklauskit pasiteiraukit, bet netylėkit.
Tai va, vakare žiūriu mano mažiui rankytė sutrūkčiojo. Pranešiau gydytojui. Apžiūrėjo atseit nieko tokio. Ant krūtinės rado raudoną tokį kraujagyslių rezginį atrodo vadinasi hematona ar hemangioma. Sako reikia perpjauti ir pažiūrėti kas ten , gal pūliai? Perpjovė ir nieko nerado, išbėgo kraujukas ir viskas. Užklijavo pleistrą ir atgal į palatą. Vaikas pradėjo vėliau labai verkti, temperatūra nekrito. Vakaras, gydytojai išsivaikščiojo, tyrimų ar vaistų niekas nepaskyrė, atseit rytoj.
Aš pasakiau, kad mažas labai verkia, tai atėjo kažkokia boba ir nusinešė į renimaciją priežiūrai. Manęs neleido, o girdėjau kaip verkia. Verkė visą naktį, o paryčiais nutilo. Aš pasitikėjau, tais daktarais, juk reanimacija, priežiūra.
Ryte prie reanimacijos durų išnešė mano mažą ir atidavė į rankas. Su siaubu pamačiau kad iš ružavo vaikelio, man atiduoda visą papilkėjusį, lūpytės sučiauptos, užsimerkęs, kaip negyvas, vos kvepuoja...
Liepė eiti per gatvę į kitą reanimaciją, į vaikų, ir viskas.
Aš šoke nieko nesupratau, pasiėmiau vaikelį ir tekina į kitą korpusą, buvo žiema.
Kai kiti daktarai kai pamatė mus vaikų reanimacijoj, visi tylėjo. Supratau, kad viskas.
Greitai sugriebė ir ėmė gelbėti kaip kas galėjo, prijungė aparatus, tuoj vaistus skyrė.
Kai ištyrė, kas yra, tai pasirodo, kad ūminis meningoencifalitas. Toks stafilokokas.
Pavėluota reakcija, jau per vėlu buvo gydyti, tik gelbėti. Ta diena prieš tai kai buvo tik temperatūra, reikėjo skirti vaistus, bet nieko nebuvo padaryta, tų "gydytojų".
Ilgai kovojom su liga, ir komoj buvom ir operacijas vėliau darėm, komplikacijos visokios. Negasdinsiu daugiau, jau vaikui greit 7 metai bus, bet liko invalidas. Tokia dalia matyt. Mylim ir rūpinamės juo kiek galim, leidžiam į spec. darželį.
Todėl mamos, nepasitikėkit gydytojais aklai, nes gali nugydyti.
Tiesa, vėliau tose pat santariškėse atsirado toks jaunas gydytojas Migauskas, kuris padarė operaciją prieš metus ir labai padėjo mano vaikui. Kad visi tokie būtų daktarai, nenužmogėję. Jam ačiū.
Keturi dalykai niekada nesugrįžta: ištartas žodis, paleista strėlė, praėjęs gyvenimas ir praleista galimybė