mes vakar su 10 men mergyte is Santariskiu infekcinio-gastroenterologinio skyriaus grizome po Roto viruso infekcijos. Esu paklaikusi nuo prastos prieziuros, baisaus maitinimo ir gydytoju abejingumo. Apie elementarias komforto salygas net nekalbu.
buvome 5 paras, nei viena nakti nemiegojau, nes vaikas neramus, o mazytej 8 kv metru palatoj su 4 lovomis visada guledavo dar vienas ligoniukas su mama, todel seseles liepdavo vaika raminti, kad nezadintu kitu vaiku! tad visas 5 naktis su vaiku ant ranku pravaiksciojau! pienas dingo, pati nevalgiau, vaikas nuolat ant ranku. per 5 paras atejo 3 skirtingi gydytojai, su skirtingais patarimais! vienas sako duoti MP, kitas grieztai uzdraudzia ir pan.
kol mes gulejome 4 skirtingus ligonius salia i ta pacia palata (ten skaitosi 2viete palata) pagulde, nors buvo ir laisvu palatu. prasem gydytoju bent viena nakti nieko neguldyti, nes nereiketu ant pirstu galu vaikscioti ir niekas mano tik ka uzmigusio issekusio leliuko nepazadinti, bet man atsake "per daug nenorekite" ir jau po pusvalandzio atkele 9 metu mergyte, kuri visa nakti su 40 laipsniu temperatura praleido, tad as vel su neramiu vaikeliu koridoriuje sedejau, kad jos nezadinti...
maitino klaikiai, 3 kartus i diena tiek man nese ir vaikeliui. paskutini karta 5 valanda vakaro! tai be nuosavo maisto neimanoma isgyventi! vaikui koseles dariau, barankyciu pirkau, nes valgyt reikia ir kuo daugiau, o valgyt neduoda! per 5 dienas vos 1 karta mesytes vaikui dave, nors gydytojai sako duoti apie 2-3 kart per diena, gal daugiau gelezies ir baltymu gautu!
jokios pagarbos asmeniniam poilsiui - vos vaika uzmigdydavau, kaip tankas ateidavo sesele 6 val ryto, ijungdavo visas sviesas, mat jos pamaina baigiasi ir ji nori paklausti, kiek kartu vaikas dare "kaku" per pastaraja para! vaikai abu pazadinami ir nebeuzmiega, nes jau 6.30 pradeda GREZTI ir KALTI! zodziu, tai buvo didelis kosmaras, del laselines reikia zinoma ligonines, bet jei reiketu dar karta, pamastyciau, gal reikia negaileti pinigu, vaziuoti i privacia klinika, kad ten bent vaiko neisderintu nuolatinis triuksmas, besikeiciantys veidai ir nuolat apsiverkusi mama, kuri laisva minute neturejo net normaliai kur atsigulti, nes mamai priklausanti lova buvo vos 1.5 metro ilgio...
Sveikos
Gal kas neseniai gulėjęs infekciniam ir žino kokios ten sąlygos?Kaip palatos?Gydytojai,seselės?Apie maistą neklausiu,nes po jo pavalgymo dar apsinuodijimą maistu primest būtų galima.Tiesiog norėčiau gauti kiek įmanoma išsamesnę informaciją apie sąlygas tenai. Labai ačiū už atsakymus
Gal kas neseniai gulėjęs infekciniam ir žino kokios ten sąlygos?Kaip palatos?Gydytojai,seselės?Apie maistą neklausiu,nes po jo pavalgymo dar apsinuodijimą maistu primest būtų galima.Tiesiog norėčiau gauti kiek įmanoma išsamesnę informaciją apie sąlygas tenai. Labai ačiū už atsakymus
Gal kam teko gulėti hematologijos skyriuje? Norėčiau, kad kas papasakotų apie sąlygas ir patirtį (gal ką spec pasiimti reikia )
O mes tik siandien grizom is santariskiu ligonines, pulmonologijos skyriaus..Gyde mus gerai.Esu labau dekinga visam personalui, ypac sesutei Nijolei. Didziulis jums aciu uz nuosirduma, supratinguma ir uzuojauta. Deja, kol gulejom "prisirinkom" kitu ligu.Pati esu issekus, nes persirgau gripu, o pabaigai pagavom dar kazkoki virusa, panasu i rotavirusa.Bet jeigu leistu pamiegot anksti ryte tikrai butu smagu
Teko ir mum pabuvot ligoninej, tad dabar stengsiuos kad jei kas atsitiks gydytis namie. Gulejom pulmunologijos skyriuj su laringitu. Gerai, kad per pora dienu isgijom, bet grizom namo ir po paros vaikas pradejo viduriuot, zodziu pasigavom virusa. Teko atgal grizt, kadangi vaikas valgydavo pora saukstu i diena, negere, neteko skysciu. State lasines, sesutes malonios, bet tvarka Vaikas negalejo ramiai pamiegot, tai triuksmas is koridoriaus girdis, tai kala kazkur . Nuvargo ir nuo ligos, ir nuo buvimo ten.
Na va,atbuvau savo pirmą savaitę santariškėse (laukia dar 2 ar 3) ir jau dabar galiu pasakyti..žemai lenkiu galvą prieš V.Panavienę,V.Černiauskienę,Usonį ir A.Malikėną.Na,ištikrųjų,nerealūs gydytojai.Su jais galima tiesiog linksmai sėdint pakalbėt apie rimtus dalykus!Panavienė su Černiauskiene išvis .Maniau iki pat atsigulimo,kad pateksiu į infekcinį,bet kai atvažiavau,iškart paguldė į kardiologinį.Ir džiaugiuosi,nes kitu atveju turbūt nebūčiau susipažinusi su šiais nuostabiais gydytojais .Esu begalo jiems dėkinga ir su nekantrumu laukiu sekančio susitikimo.Taippat labai džiaugiuosi,kad nors ir krizės metas,bet jie netaupo ant tyrimų,nes pridarė man jų Tai tokie atsiliepimai apie Riaumatologijos-Kardiologijos poskyrį.Tiesa seselės ten irgi neblogos,bet kaip ir kituose poskyriuose yra kuriozų visokių
gulejau su dukryte igimtu sirdies ydu skyriuje,operavo dukrytei sirdute. Na ten kolektyvas isties saunus,TIKRAI TEN GYDYTOJAI VERTI PAGARBOS IR ZEMAI LENKIU GALVA PRIES JUOS, o ir seseles,masaziste,renimacijos komanda,na tikrai super geri. Apie juos tegaliu pasakyti vien tik gera,prieziura gera,rupestingi malonus,bendraujantys,viska paaiskina.
Kiek cia baisybiu prirasyta Mes tai Santariskese gulejome viena karta chirurginiame - super. Atvaziavome su greitaja nakti (vat apie greitosios felcere galeciau daugiau papasakoti), pagulde su invaginacijos itarimu (kuris pasitvirtino). Kita ryta padare echoskopija, prapute zarnyna, dar nakti pabuvome ir isleido namo. Operavo ir priziurejo mus gyd. Jatkauskas - superinis gydytojas ir zmogus.
Vienas dalykas, kuris uzkliuvo - kad echoskopijos nedaro nakti (musu atveju, pvz., laukimas galejo pasibaigti rimtesne operacija). O visa kita ok. Beje, kai seseles state laseline maziui, prase palaukti uz duru - nepaklasiau, nuejau su vaiku, laikiau uz rankos... Man atrodo, mamas praso pasilikti uz duru ne del vaiku, o del paciu mamu ir ju neadekvaciu reakciju
Aisku, aplinka baisi, maistas irgi, bet seseles normalios kai prasiau vaika padaboti, kol i tulika nueisiu, visada mielai sutikdavo. Kai nakti i palata atveze kita vaika po operacijos, kuris klyke non-stop, pacios pasiule nueiti miegoti i kita palata (bet paprase is jos pasiplauti 6 ryta ka mes ir padareme)...
Pora kartu esame vaziave per iseigines ir sventes i Santariskes del temperaturu, skausmu ir t.t. Visada viskas normaliai pavykdavo. Aisku, tekdavo palaukti, aisku, nakti is miego pakelti gydytojai nera tokie pat malonus, kaip gerai issimiegoje, bet negaliu skustis O gal man tiesiog sekasi
Vienas dalykas, kuris uzkliuvo - kad echoskopijos nedaro nakti (musu atveju, pvz., laukimas galejo pasibaigti rimtesne operacija). O visa kita ok. Beje, kai seseles state laseline maziui, prase palaukti uz duru - nepaklasiau, nuejau su vaiku, laikiau uz rankos... Man atrodo, mamas praso pasilikti uz duru ne del vaiku, o del paciu mamu ir ju neadekvaciu reakciju
Aisku, aplinka baisi, maistas irgi, bet seseles normalios kai prasiau vaika padaboti, kol i tulika nueisiu, visada mielai sutikdavo. Kai nakti i palata atveze kita vaika po operacijos, kuris klyke non-stop, pacios pasiule nueiti miegoti i kita palata (bet paprase is jos pasiplauti 6 ryta ka mes ir padareme)...
Pora kartu esame vaziave per iseigines ir sventes i Santariskes del temperaturu, skausmu ir t.t. Visada viskas normaliai pavykdavo. Aisku, tekdavo palaukti, aisku, nakti is miego pakelti gydytojai nera tokie pat malonus, kaip gerai issimiegoje, bet negaliu skustis O gal man tiesiog sekasi
Deja ir mums teko pabūvoti santariškėse. Mūsų pediatrė mums įtarė skarlatiną. Kai tik nuvažiavom į priimamąjį, pradėjo rėkti, kad ko čia einam su užkrečiamom ligom į vidų. Gavau šoką! Kai mus apžiūrėjo ir dar po gero pusvalandžio lidėjo jau mus į skyrių, kažkodėl pravedė pro priimamąjį. Tai vat ir nesupratau, jei jau mes tokie užkrečiami, ir mums negalima užeiti į priimamąjį, o į skyrių veda per jį ? Na logikos "daug".
Tačiau infekciniame skyriuje tiek sesutės, tiek daktarė buvo superinės. Deja sesutės vardo neatsimenu. Kai tik atėjome, iškarto viską informavo, kur šaltyvutai, kur arbata visą parą, kaip maistą paduodą ir kur lėkštes nusinešti, kad visuomet jų galima paprašyti karšto vandens.
Na kai pamačiau daktarę, pirma mintis buvo - senoka. Tačiau kai pradėjo klausinėti, kas yra, kuom ksundžiamės, kaip jaučiamės ir t.t. tikrai susidarė GERAS įspūdis. Pranešė apie tyrimų eigą, kad pakolkas jokių vaistų neskirs.. viskas buvo operatyviai padaryta. Visus tyrimus pasidarėm per 15 min. Daktarė ne už ilgo atėjo pas mus, pasakė kokie rezultatai ir ką tai reiškia (žmoniška ne mediciniška kalba). Namo grįžom tikrai patenkinti, tuo labiau, kad diagnozė nepasitvrtino, o pasidarėm visus reikiamus tyrimus. Mamos širdelė rami. DANUTĖ KUPRIENĖ- Tikrai super daktarė Pediatrijos centras, infekcinių ligų centras.
Tačiau infekciniame skyriuje tiek sesutės, tiek daktarė buvo superinės. Deja sesutės vardo neatsimenu. Kai tik atėjome, iškarto viską informavo, kur šaltyvutai, kur arbata visą parą, kaip maistą paduodą ir kur lėkštes nusinešti, kad visuomet jų galima paprašyti karšto vandens.
Na kai pamačiau daktarę, pirma mintis buvo - senoka. Tačiau kai pradėjo klausinėti, kas yra, kuom ksundžiamės, kaip jaučiamės ir t.t. tikrai susidarė GERAS įspūdis. Pranešė apie tyrimų eigą, kad pakolkas jokių vaistų neskirs.. viskas buvo operatyviai padaryta. Visus tyrimus pasidarėm per 15 min. Daktarė ne už ilgo atėjo pas mus, pasakė kokie rezultatai ir ką tai reiškia (žmoniška ne mediciniška kalba). Namo grįžom tikrai patenkinti, tuo labiau, kad diagnozė nepasitvrtino, o pasidarėm visus reikiamus tyrimus. Mamos širdelė rami. DANUTĖ KUPRIENĖ- Tikrai super daktarė Pediatrijos centras, infekcinių ligų centras.
QUOTE(Roset @ 2006 03 30, 22:41)
Ir kam aš šitą temą skaičiau rugsėji numatyta planinė operacija, tai teks susipažinti su santariškiu urologiniu skyriumi, taip nesinori ten važiuoti, o dar visokių baisių istorijų prisiskaičiau
norejau pasiteirauti kaip ten orologijos skyriuj nes mes vazuoja antradieny planinei operacijai.