esu vaiko prieziuros atostogose mano mazyliui 1,5 metu vyresneliui tuoj 5. lanko vyresnysis darziuka kaune. norejau paklaust apie darzelio lankyma- nelankyma ar man galioja ta pati tvarka. jei vaiko neleidziui darzeli. t.y turiu gauti daktaro pazyma ar praaleistas dienas pateisina tai jog esu vaiko prieziuros atostogose?
QUOTE(vikaPika @ 2011 03 07, 16:25)
esu vaiko prieziuros atostogose mano mazyliui 1,5 metu vyresneliui tuoj 5. lanko vyresnysis darziuka kaune. norejau paklaust apie darzelio lankyma- nelankyma ar man galioja ta pati tvarka. jei vaiko neleidziui darzeli. t.y turiu gauti daktaro pazyma ar praaleistas dienas pateisina tai jog esu vaiko prieziuros atostogose?
turit gaut daktaro pazyma jei norit nemoket uz nelankytas dienas, nes nereikia moket tik esant NGA, o esant VPA jau reikia moket:
"Užmokesčio už vaiko išlaikymą ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse tėvai (globėjai) nemoka, jeigu vaikas nelanko grupės šiais atvejais:
3.4. motinos nėštumo ir gimdymo atostogų metu ne trumpiau kaip vieną savaitę, pateikus prašymą ir pažymos kopiją;"
Sveik,i ar gali man kas parasyti apie kokia cia suma eina kalba :
8.3. šeimos, kurios vaikas yra ikimokyklinio amžiaus, vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio;
8.3. šeimos, kurios vaikas yra ikimokyklinio amžiaus, vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio;
QUOTE(katinas2 @ 2011 03 16, 14:08)
Sveik,i ar gali man kas parasyti apie kokia cia suma eina kalba :
jei vienasm seimos nariui neiseina po 525 lt.
Esu Kauno raj.gyventoja,mano dukryte eina y rajono darzely.Kadangi musu 3asmenu seimos pajamos mazos,t.y.neuztenka kiekvienam 525lt,turetu buti kazkokia nuolaida darzelyje?ir kur kreiptis?ACIU
QUOTE(Will @ 2011 02 13, 16:40)
Gal jie spėjo patekti iki to įsakymo išleidimo?
ir aš nesenai pirmą kartą išgirdau.. turiu įtarimą, kad čia gali būti susiję su socialine parama, kad pajamos negali viršyti kažkokios sumos , nors tik spėlioju ir ieškau info..
ir aš nesenai pirmą kartą išgirdau.. turiu įtarimą, kad čia gali būti susiję su socialine parama, kad pajamos negali viršyti kažkokios sumos , nors tik spėlioju ir ieškau info..
taip, jus teisi. pajamos negali virsyti tam tikros sumos. tik dar neradau info ar 525 negali virsyti vienam asmeniui ar 3 simtai kazkiek ten cia iskaitant ir soc pasalpas gaunamas uz vaikus. pati pradejau siek tiek dometis tuo, nes vieni pazytami gauna ta pasalpa. cia jei darzelis yra toliau ten nei 10 km, arba jei artimiausiame darzelyje nera vietu. bet cia tik rajone gyvenantiems ir registruotiems galioja. pasalpa priklauso iki mokyklos
QUOTE(vestinuka @ 2011 03 17, 15:48)
Esu Kauno raj.gyventoja,mano dukryte eina y rajono darzely.Kadangi musu 3asmenu seimos pajamos mazos,t.y.neuztenka kiekvienam 525lt,turetu buti kazkokia nuolaida darzelyje?ir kur kreiptis?ACIU
Cia priklauso nuo savivaldybes.
Sakykit gal kas susidurete ar vaikui kuris turi negalia priklauso kompensacija uz darzeli? Miestas Kaunas, kadangi esam daugiavaike seima mokame puse sumos uz vaika. Tik drauge sujauke mintis sakydama, kad jei vaikui pripazinta negalia priklauso beveik 100% kompensacija, gal kas susidurete su tuo. Buciau dekinga uz informacija
Sveiki, nzn ar cia papuoliau, bet gal bus zinanciu Jei as esu vaiko prieziuros (motinystes) atostogose ir noriu savo mazyli pradeti leisti i darzeli, kol jam nera 2 m. (kol priklauso pinigeliai is sodros), o i darba dar neiciau, ar man nebepriklausys ta pasalpa motinystes? (juk negaliu as vaiko pirma karta i darzeli nuvesti ta diena, kai man i darba jau reikia, tai planuoju pratinti anksciau, bet vat kaip su piniginiais reikalais tada?)
QUOTE(Mamyciukass228 @ 2011 03 20, 13:10)
Sveiki, nzn ar cia papuoliau, bet gal bus zinanciu Jei as esu vaiko prieziuros (motinystes) atostogose ir noriu savo mazyli pradeti leisti i darzeli, kol jam nera 2 m. (kol priklauso pinigeliai is sodros), o i darba dar neiciau, ar man nebepriklausys ta pasalpa motinystes? (juk negaliu as vaiko pirma karta i darzeli nuvesti ta diena, kai man i darba jau reikia, tai planuoju pratinti anksciau, bet vat kaip su piniginiais reikalais tada?)
Nereikia iskart i darba i darba eisit kai pasibaigs VPA ir pasalpa nenuims.
QUOTE(Pamaiva25 @ 2011 03 19, 19:50)
Sakykit gal kas susidurete ar vaikui kuris turi negalia priklauso kompensacija uz darzeli? Miestas Kaunas, kadangi esam daugiavaike seima mokame puse sumos uz vaika. Tik drauge sujauke mintis sakydama, kad jei vaikui pripazinta negalia priklauso beveik 100% kompensacija, gal kas susidurete su tuo. Buciau dekinga uz informacija
Pilna informacija
II. mokesčio lengvatų taikymas ir jas patvirtinančių dokumentų pateikimas
6. Mokesčio nemoka šeima, gaunanti socialinę pašalpą, jei pateikia tai patvirtinančią pažymą.
7. Tėvai (globėjai) mokesčio nemoka, jeigu vaikas nelanko grupės šiais atvejais:
7.1. dėl vaiko ligos, pateikus pažymą;
7.2. tėvų kasmetinių atostogų metu, pateikus prašymą ir darbovietės pažymą;
7.3. vaiko vasaros atostogų metu ne trumpiau kaip vieną savaitę (birželiorugpjūčio mėnesiais), pateikus prašymą;
7.4. motinos nėštumo ir gimdymo atostogų metu ne trumpiau kaip vieną savaitę, pateikus prašymą ir pažymos kopiją;
7.5. tėvų nemokamų atostogų ar prastovų metu, pateikus prašymą ir darbovietės pažymą;
7.6. jeigu tėvai dirba pagal kintamą darbo grafiką, iš darbovietės pateikus darbo grafikus ir pažymas;
7.7. dėl ekstremalių įvykių ar esant 20ºC šalčio ir žemesnei oro temperatūrai;
7.8. kai švietimo įstaiga ar grupė uždaroma dėl remonto darbų, karantino, paskelbus epidemiją;
7.9. nelaimės šeimoje atvejais (artimųjų mirtis ir pan.) ne ilgiau kaip tris dienas.
8. Tėvų (globėjų) prašymu mokestis mažinamas 50 procentų, jeigu:
8.1. vaikas turi tik vieną iš tėvų (vienas iš tėvų miręs, nenurodytas vaiko gimimo liudijime, teismo pripažintas dingusiu be žinios, nežinia, kur esančiu, neveiksniu arba atlieka bausmę įkalinimo įstaigoje, vienam iš tėvų laikinai arba neterminuotai apribota valdžia), pateikus tai patvirtinančius dokumentus;
8.2. šeima augina tris ir daugiau vaikų iki 18 metų arba vyresnių, kurie mokosi bendrojo lavinimo mokyklose pagal nuosekliojo mokymosi programą, pateikus šeimos sudėtį patvirtinantį dokumentą;
8.4. vaikui nustatyta laikinoji arba nuolatinė globa;
8.5. vaikui nustatytas invalidumas, žymūs vystymosi sutrikimai (cerebrinis paralyžius, elgesio ir emocijų sutrikimai, aklumas ar silpnaregystė iki 0,3, kurtumas ar neprigirdimumas 41 dB, kompleksiniai sutrikimai), vaikas serga epilepsija, poliomealitu, diabetu, autizmu, yra protiškai atsilikęs;
8.6. vienas tėvų atlieka tikrąją karinę tarnybą, pateikus tai patvirtinančią pažymą;
8.7. vaikas auga moksleivių ar studentų šeimoje, kurioje vienas iš tėvų mokosi mokymo įstaigos dieniniame skyriuje, pateikus pažymas apie mokslo tęsimą vasario ir rugsėjo mėnesiais.